Hur högt kan paramotorer flyga?

Alla som någonsin har flugit en paramotor har ställt sig frågan ”Hur högt kan jag komma på den här saken?” Jag vet att jag har ställt mig den frågan förut.

Så, hur högt kan paramotorer flyga? Paramotorer kan flygas till en höjd av 18 000 fot, men luften är farligt tunn. De flesta paramotorflygningar når bara höjder på 1000 fot. Det är generellt sett säkrare att flyga högt än lågt till marken. När man flyger lågt minskar reaktionstiden om ett problem uppstår innan man träffar marken.

Det högsta någon någonsin flugit

Enligt Federation Aeronautique Internationale (FAI), eller World Air Sports Federation, är det högsta någon någonsin flugit på någon klass av paramotorer. 9720 meter eller 31 890 fot.

Den 18 september 1994 flög en fransman vid namn Serge Zin till en höjd av 9720 meter. På denna extrema höjd behövde Serge bära en syremask, eftersom han skulle befinna sig på en höjd av nästan 900 meter högre än Mount Everest.

Serge Zin har också haft många andra rekord som:

  • Högsta hastighet över en rak bana (11 mars 1993),
  • Högsta hastighet över en sluten krets (2 augusti 1989),
  • Höjdrekordet för två personer (4 augusti 1991),

Alla ratificerades, men har sedan ersatts.

För att se fler poster om Microlights och Paramotors, Klicka här.

Hur man förbereder sig för att flyga paramotorer högre än normalt

När du vill flyga paramotorer högt på himlen finns det några saker du bör veta. Att inte följa dessa tips kan leda till allvarlig skada eller dödsfall, så var uppmärksam:

Syremasker

Syret blir tunnare ju högre upp du kommer. Så när du flyger på hög höjd måste du veta hur mycket syre du behöver.

  Bästa rappelleringssele för nybörjare

Standardandelen syre i luften är bara cirka 20 % vid marknivå.

Extra syre behövs för att flyga på höjder av 12 500 fot (3810 meter) och över, i mer än 30 minuter. På denna höjd har syrehalten minskat till ca 13%.

Alla piloter bör alltid använda syrgasmasker över 14 000 fot (4267 meter). På denna höjd är andelen syre i luften ännu lägre, 12,3 %.

Om du vill flyga högre än så räcker det inte med en syrgasmask som helt enkelt kompletterar syret i luften. Du bör överväga att skaffa ett slutet andningssystem som inte är beroende av att det finns lite syre i luften, eller att luften är tillräckligt tjock för att andas bekvämt.

Kläder

Som en allmän regel, ju högre du kommer, desto kallare blir det. Så, hur kan du förbereda dig för det kalla vädret?

Först och främst, köp några paramotorhandskar. De är gjorda speciellt för sporten paramotoring, och de tenderar att göra ett utmärkt jobb med att eliminera effekten av vind på stora höjder och hålla fingrarna varma.

När du överväger kläder, överväg också kompressionsunderkläder.

”Den främsta anledningen till att kompressionskläder finns är för att förbättra blodcirkulationen under fysisk träning. Målet är att komprimera musklerna så att de, samtidigt som de drar ihop sig, drar ihop venerna. Detta gör att blodet lättare når hjärtat samtidigt som muskelsyresättningen förbättras. En annan fördel är att kompressionskläder förhindrar uppbyggnaden av mjölksyra i musklerna under träning/tävlingar och hjälper kroppen att återhämta sig snabbare efter det och minskar muskelinflammation.”

altitude-blog.com

Denna boost till syresättning kan hjälpa dig att hålla dig vaken och alert när du flyger på dessa stora höjder.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i San Antonio-området

Slutligen, för ditt yttre lager, börja med att göra lite lokal forskning. Kontrollera medeltemperaturen och prognosen för den höjd som du planerar att flyga på. Om du behöver slå in dig varma är vinterkläder som snöbyxor och kraftiga jackor ett utmärkt ställe att börja.

Höjdsjuka.

Det finns inget sätt att helt förhindra de negativa effekterna av extrema höjder, men du kan förbereda dig och hålla dig så säker som möjligt med dessa tips från adventurealternative.com.

  • Var väl anpassad till cirka 6500m, träna under månader
  • Håll dig väl hydrerad genom att dricka över 3 liter per dag.
  • Håll dig över 7000m under så kort tid som möjligt.
  • Gå ner om du mår dåligt även med till synes mindre sjukdom.
  • Ta viloperioderna så låga som möjligt, absolut under 5500 meter

Genom att följa dessa tips kan du kanske minimera symtomen på höjdsjuka och få en trevlig tur medan du flyger högt.

Vilka paramotorer kan flyga högst?

När man vill köpa en paramotor som kan flyga högt kan många paramotorer göra jobbet. Men vårt förslag på högklättrande paramotorer här på Outdoor Troop är en Flat Top paramotor.

Flat Top, känd för paramotorer som Flat Top 120, Flat Top Ninja och Flat Top 200 Super, är proffs på sitt hantverk. Paramotorerna som de gör är alla praktiskt taget tysta och låter väldigt lite. Men dessa tysta paramotorer har också ett otroligt högt tak.

Flat Top 120 Flat Top Ninja Flat Top 200 Super
Höjdtak 10 000 fot 18 000 fot 18 000+ fot
Kostnad för Paramotor $6 195 $7 900 $8 200

Dessa paramotorer har mer än tillräckligt med hästkrafter och dragkraft för att göra manövrering på höga höjder till en lek.

  Jet Ski historia (vem uppfann det och när?)

När ska man flyga paramotorer på höga höjder

Som alltid, när du ska flyga din paramotor, se till att vädret blir bra den dagen. Det finns ett brett utbud av paramotoriska appar som kan hjälpa dig att få ett bra grepp om vädret, t.ex. Windfinder app. En annan bra app att skaffa är WindAlert-appen.

Dessa appar kan ge dig bra information om lokala vindhastigheter och eventuella väderproblem.

En annan fantastisk app att ha är Flyskyhy-appensom kan beräkna vindhastigheterna runt dig när du flyger.

Du bör bara flyga paramotorer på höga höjder efter att ha byggt upp en tolerans mot det långsamt över tiden. Du bör vara förberedd och ha rätt andningsutrustning och kläder för att bekvämt flyga på dina planerade höjder.

Du bör göra flygning på höga höjder till en händelse som du förbereder dig för, investerar tid och pengar i och är villig att trycka tillbaka om vädret inte tillåter.

Relaterade frågor

Hur långt kan en Paramotor flyga? Vissa paramotorpiloter flyger hundratals mil genom att göra depåstopp för att fylla på. De flesta flygningar kommer dock bara att vara cirka 10 mil. Icarus Trophy, ett paramotorlopp för längdåkning sträcker sig över 1 000 miles, och hundratals miles flygs varje dag av piloterna som försöker vinna det.

Behöver du licens för att flyga en Paramotor? Paramotoring kräver ingen licens. Paramotorister måste dock fortfarande följa reglerna och föreskrifterna som anges av FAA angående Ultralights. Dessa inkluderar lagar om luftrum, modifieringar av paramotorerna själva och lagar om kommersiell användning av paramotorer, för att nämna några.