Hur högt går ett parasail?

Att läsa vårt inlägg om parasail speed lugnade dina nerver, eftersom du var lättad över att lära dig parasailing är ingen extrem sport. Ditt nästa problem är hur högt på himlen du kommer att vara. Du vill se några fantastiska vyer över havet när du parasailar men inte vara så högt upp att strandlinjen är en fläck. Vad är den genomsnittliga höjden för parasailing?

Vid parasailing kräver Federal Aviation Administration eller FAA:s regler att ditt parasail inte stiger högre än 500 fot. För att nå denna höjd krävs 800 fot dragrep, även känt som parasailrep.

Hur känns 500 fot upp i luften? Tänk om du är höjdrädd, kan du fortfarande åka parasailing? Vi är här för att svara på alla dina mest brännande frågor, så se till att du fortsätter läsa!

Hur högt kommer du att flyga vid parasailing?

I vår artikel om hastighetsbestämmelser vid parasailing nämnde vi att hastigheten du kommer att resa är enligt kaptenens bedömning, men mellan 15 och 30 miles per timme. Kaptenen har mycket mindre att säga till om över din parasailinghöjd, eftersom reglerna är fastställda av Federal Aviation Administration eller FAA.

Vi har pratat om detta på bloggen tidigare, men FAA gör mer än att övervaka flygtrafiken på flygplatser. Organisationen strävar efter att hjälpa flygplan av alla slag att fungera säkert. Det inkluderar allt från lätta sportflygplan till hemgjorda flygplan, militärflygplan och drönare.

När alla piloter känner till reglerna förblir antalet olyckor på himlen låg. Parasailing anses vara en av de säkrare luftburna aktiviteterna, med cirka 70 dödsfall under en 30-årsperiod. Utan tvekan har FAA:s regler haft en stor roll att spela i den låga dödligheten.

Så vad säger FAA om maxhöjd för parasailing? Att parasailkaptenen inte kan bestiga ett parasail högre än 500 fot. Den regeln beskrivs i 14 CFR 101.13(a), Driftsbegränsningar.

Här är FAA:s regler i sin helhet: ”Ingen person får använda en drake (1) Mindre än 500 fot från basen av något moln; (2) Mer än 500 fot över jordens yta; (3) Från ett område där marksikten är mindre än tre miles; eller (4) Inom fem mil från gränsen för en flygplats.”

Vänta lite, en drake? Du flyger i ett parasail, inte en drake, eller hur? Ja, men FAA hänvisar till parasails som drakar. Det här är bara en fråga om semantik, så låt det inte störa dig.

  Hur länge kan fiskar hålla sig vid liv i en livewell?

Det stycket vi citerade var proppfullt av regler, men den andra punkten, att du inte kan flyga över 500 fot från ”jordens yta” är begränsningen av parasailinghöjd.

De andra reglerna är också bra att känna till. Om parasailkaptenen inte kan se tre mil ut, beror det vanligtvis på att förhållandena är dimmiga, dimmiga eller på annat sätt otydliga. Parasailing under dessa förhållanden skulle vara en dålig idé.

När det gäller närheten till en flygplats kommer parasailingföretag att strategiskt välja sina platser för att hålla sig inom FAA:s gränser.

Är det läskigt att vara 500 fot upp i luften?

Att lära sig att du kommer att vara 500 fot upp när parasailing kan vara bekvämt, men inte riktigt. När allt kommer omkring är 500 fot superhögt, eller hur? Ja och nej.

På 500 fot är du bara något högre på himlen än du skulle vara när du åker några av världens mest populära berg-och dalbanor. Kingda Ka på Six Flags Great Adventure i New Jersey är 456 fot hög på sin högsta punkt. Top Thrill Dragster på Cedar Point i Sandusky, Ohio är 420 fot hög som mest, och Superman: Escape from Krypton på Six Flags Magic Mountain i Los Angeles, Kalifornien är 415 fot hög på sin högsta punkt.

Om du någonsin har varit på toppen av One World Trade Center i New York City, New York, är det 1 776 fot högt, vilket är mer än dubbelt så högt som du skulle gå när du parasailar. Central Park Tower i New York City ligger 550 fot. Borta i Chicago står Willis Tower stolta över 1 451 fot, så om du någonsin har besökt den turistattraktionen har du varit högre i luften än när du paraseglade.

Den låga hastigheten och gradvisa takten i parasailing gör hela upplevelsen njutbar, till och med avkopplande för vissa. Visst, utsikten till parasailing kan vara riktigt skrämmande om du aldrig har gjort det förut, men när du väl kommer upp där, smälter ofta alla dina spänningar bort.

Vi rekommenderar att du går tillbaka och läser vår artikel om parasailinghastigheter, eftersom vi delade med oss ​​av en förstahandsberättelse om en parasailing-nybörjares resa till skyarna. De och många andra beskriver känslan av att vara uppe i luften som att sväva. Du varken doppa eller dra ner, bara stanna på en konsekvent höjd under den eller två timmen du bokat.

  Hur man upptäcker bett vid bobberfiske

Hela poängen med att stiga upp i himlen när du parasailing är inte att skrämma dig, utan att ge optimal utsikt över havet. Vi har sagt detta förut, men parasailing är ett av de enda sätten att få dessa åsikter. Du kommer definitivt inte att se havet på samma sätt när du simmar i det, inte heller när du åker båt. Du måste vara över havet, och parasailing låter dig göra just det.

Okej, men på tal om uppstigning, är inte det läskigt? Nej, det är det inte. Det här är inte som den del av att åka en liftbacke i en berg-och dalbana där ditt hjärta sitter fast i halsen. Parasailkaptenen lyfter dig upp i luften är en gradvis men stadig sak som inte sker för snabbt.

Eftersom vi är säkra på att du är nyfiken, när du landar i ett parasail, är hastighetsminskningen också långsam. Du kommer att märka att du kommer ner, men du kommer inte känna att du dras ur luften.

Kommer parasailkaptenen någonsin att flyga dig högre?

Om du inte har en höjdmätare på din person när du paraseglar, kommer du inte att veta om du är ungefär 490 fot i luften eller 498 fot. Det är inte din uppgift att veta heller, utan parasailkaptenens.

Tänk om du föredrar att stanna på normal höjd men din vän är en spänningssökare som vill gå 600, kanske till och med 700 eller 800 fot i luften? Kommer kaptenen någonsin att flyga dig högre?

Din parasailkapten bör alltid bestämt avslå dessa förfrågningar. Om de inte gör det, så följer de inte längre FAA:s regler. Detta kan leda till att kaptenen får sparken och att deras licens dras in, för att inte tala om att de kan drabbas av stämningar.

Dessutom, även om din parasailkapten ville ta din grupp högre, skulle de fysiskt inte kunna göra det. För att förklara varför, låt oss snabbt gå igenom hur du får höjd när du parasailar.

Din parasailrigg är ansluten till kaptenens båt med bogserlina. När kaptenen börjar köra båten blir bogserlinan spänd och drar dig med. Vinden i din fallskärm ger dig lyft och håller dig i luften.

  Kan jag gå runt i min husbil medan jag kör?

Med 800 fot parasailrep når du bara höjder på 500 fot. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med rep för att stiga dig högre än så. Det visar sig att FAA har begränsningar för den maximala tillåtna mängden dragrep, som vi skrev i det här inlägget. Den gränsen är inte mer än 800 fot rep.

Så om inte din parasailkapten är helt utanför efterlevnaden – i så fall skulle det vara omöjligt att behålla ett jobb som kapten – så nej, du kan inte gå högre än 500 fot när du parasailar.

Kan du parasegla om du är höjdrädd?

Ju högre du är, desto mer orolig blir du. Även 500 fot kan vara för mycket för dig, men du vill verkligen åka parasailing. Kan du göra det om du är höjdrädd?

Så klart du kan! Kommer du ihåg det första gången parasailing-kontot vi nämnde tidigare? Parasailern råkade också vara höjdrädd. När de väl var uppe i himlen brydde de sig inte så mycket om höjderna.

Här är ett annat parasailingkonto som vi har länkat till från en blogg som heter Future Expat. Hon hade en blast även om hon inte älskar höjder.

Även denna artikel kastar det hela vägen tillbaka till 1992 från Dagspress visar att parasailing sedan länge varit en acceptabel aktivitet för den som är rädd för höjder.

Artikeln citerar en kvinna vid namn Kathy Baisley som ägde ett parasailingföretag. Som hon säger: ”Det är inte läskigt. Det är bara roligt, även om jag inte gillar höjder…Men jag upptäckte att det inte har samma höjdkänsla. Och vi har tagit ett antal personer som inte gillar höjder, och åsikten utan undantag är att det inte har samma känsla.”

Det betyder att det kommer att kännas mycket mer läskigt att åka hiss halvvägs upp till One World Trade Center i New York eller att gå in i Kingda-Ka vid Six Flags.

Slutgiltiga tankar

Parasails får inte överstiga höjder på 500 fot enligt mandat av FAA. Även om du kanske har varit 500 fot upp i luften tidigare på en berg-och dalbana, är parasailing en annorlunda upplevelse. Du svävar genom luften och det finns inga hjärtstoppande droppar. Även den som är rädd för höjder klarar oftast av parasailing och finner stor glädje av aktiviteten!