Hur hänger man en hängmatta utan träd? (knappar ingår)

Mycket ofta brukar jag ta med mig en hängmatta när jag åker och campar. Ingenting är mer avslappnande än att ploppa ner på den efter en lång dag av vandring. Men du kan inte alltid säga vad din camping har att erbjuda. Ofta hade jag inga träd runt mig, vilket gjorde att hängmattan verkade som en onödig börda. Sedan bestämde jag mig för att lära mig att hänga en hängmatta utan träd.

Det finns sex sätt att hänga en hängmatta utan träd:

  • Använd några pålar eller stolpar istället för stockar.
  • Häng den på ramen på din bil eller takräcke.
  • Köp ett bärbart stativ för hängmattor.
  • Fäst den på stenblock i båda ändarna.
  • Häng den på offentliga byggnader (regnskydd, offentliga parker, etc.)
  • Använd hängmatta strukturer som finns offentligt.

1. Använd stolpar och stolpar

Om det inte finns några träd runt kan du använda två stolpar för att hänga din hängmatta, men de måste vara väldigt starka så att du inte ramlar till marken för att de gick sönder.

Du kan köpa dessa stolpar i en järnaffär. För bästa resultat bör du ha två stolpar 8 fot långa och två ögonbultar. Du behöver också lite cement.

För varje stolpe, gräv ett hål som omger den två fot djuptlägg lite cement i den, släpp in stolpen och lägg i mer lim tills hålet är fyllt.

Du måste sedan gräva det andra hålet cirka åtta fot bort och göra samma sak med den andra stolpen. Och sedan måste du skruva en ögla i toppen av var och en av dessa två stolpar, och du har ett system som du kan hänga din hängmatta i.

Använd bara inte hängmattan direkt, cementen behöver lite tid att torka. Annars, om du hänger hängmattan och klättrar på den snabbt, kan hela systemet kollapsa.

Idag har du till och med chansen att göra det använd en semipermanent hängmatta. Detta kan vara ett särskilt bra val om du placerar din hängmatta på en camping där regler och förordningar skulle hindra dig från att göra permanenta ändringar på platsen genom att gräva hål och använda cement för att resa stolparna.

Med dessa stolpar behöver du bara göra ett cirka 12 tum djupt hål, och du behöver inte använda cement för att ge stolparna en säker plats att hänga din hängmatta på.

Du kan också använda stängselstolpar och till och med telefonstolpar. Se bara till att staven eller stolpen du använder är tillräckligt stark för att bära vikten av hängmattan under användning.

Se också till att använda stolpar och stolpar som inte får dig i trubbel med någon. Som sagt, betongstängselstolpar kan vara ett ganska bra stöd för en hängmatta.

2. Använda din bils dörrkarm eller takräcke

Förutom att det håller dig varm, ditt fordon kan hjälpa dig att hänga din hängmatta utan att behöva träd. Processen är till viss del väldigt lik den att hänga en hängmatta med pinnar.

Denna teknik är mer naturlig eftersom du bara behöver en stolpe om du inte har två bilar med dig, då behöver du kanske inte några stolpar alls.

Men om du måste använda en stolpe kanske du inte kan använda cement för att fylla tomrummet om du befinner dig i en offentlig park. Så du skulle behöva använda andra tekniker för att se till att stolpen sitter stadigt på plats på något annat sätt.

Du kan till exempel använda grus för att fylla hålet innan du packar det med jord så att stolpen sitter stadigt. En ögonbult behövs också så att du kan knyta fast hängmattan säkert i stången.

  Transportcontainerhytt – Är det en bra idé?

Stången bör också vara cirka 8 fot från dörrkarmen eller ställningen som den andra änden av hängmattan är fäst vid. Annars bör den andra änden av hängmattan vara ordentligt fastsatt på din bils ram eller takräcke.

Denna teknik bör uppenbarligen minska din arbetsbelastning och kostnader eftersom du bara behöver köpa en stolpe och bult och du behöver inte gräva två hål. Med två bilar kan processen bli ännu bekvämare eftersom inga stolpar behövs.

Ett annat sätt att använda din bil är att göra en bilhängmatta. Med denna teknik använder du bilens vikt som hävstång. Ta en ordentlig titt på följande video för en bättre visuell förståelse.

3. Använda bärbara hängmattor

Nuförtiden behöver du inte vara en gör-det-själv-man för att få en hängmatta att fungera utan träd. Du kan också köpa hängmattor, och dessa är ofta lätta och lätt att bära.

De är också designade för att vara kompakta så att det inte är för mycket krångel att bära runt på dem. Om du inte vill köpa stativ kan du till och med göra dina egna med stolpar eller bambu om du har DIY-kunskaperna att dra av det.

En avgörande faktor att överväga är om hängmattan du använder är lämplig för dessa typer av stativ. Dessutom bör du utföra adekvata tester för att säkerställa att din hängmatta är säker att använda när den väl hängts upp från dessa stativ.

Hängmattor eller ramar är särskilt bra för stadsområden där träd inte är ett alternativ när du hänger din hängmatta. Dessa ramar finns i olika former och storlekar, men de flesta är gjorda av två långa stödskenor som är parallella med varandra på marken.

Genomtänkt designade är dessa ramar även utrustade med krokar som du kan hänga din hängmatta på. Även om dessa ramar för hängmattor kan ge dig stor bekvämlighet, är det viktigt att få rätt ram för dina behov.

Så du bör överväga storleken och lättheten på ramen, såväl som dess robusthet. Vissa ramar är gjorda av många delar som kan sättas samman för att göra en komplett ram.

Vissa hängmattor rymmer ett regnflugssegel, vilket gör att du fortfarande kan sitta bekvämt och torrt i din hängmatta även om det börjar regna.

Hängmattor är också bra om du ska sitta på ett ställe som en stranddär du inte kan gräva hål eller resa rejäla stolpar att knyta fast din hängmatta i.

Se bara till att köpa en hängmatta av god kvalitet och du kommer att få en utmärkt upplevelse med dessa hängmatta stöd.

4. Häng hängmattan från stenblock

Även om den här tekniken kan fungera briljant, behöver den också mycket skötsel, eftersom stenblock ofta finns på farliga platser där du kan halka och lätt skada dig.

Så ta vid behov hjälp av medcampare att sätta upp din hängmatta med hjälp av stenblock. En annan viktig punkt att överväga är om hängmattan är säkert fäst vid stenblocken.

Men du har också fördelen av att inte behöva oroa dig för att dessa rejäla stöd ska kollapsa, eftersom stenblock så klart är ganska rejäla.

En annan punkt att tänka på är hur säkert området är där du hänger din hängmatta. Det kan till exempel finnas taggiga buskar, vassa stenar etc. under området där du hänger din hängmatta.

Hängmattan ska i princip sättas upp på en ren och plan yta. Det är därför det är en hemsk och farlig idé att placera sin hängmatta på två stenblock i en djup ravin.

För din egen säkerhet, häng inte din hängmatta på platser där du kan skadas allvarligt i händelse av en olycka.

  De bästa släppningarna för bågskytte i ryggspänning för jakt

Det kan vara så att en av ställena som hängmattans rep går igenom är ganska vass, och en del vinglar i hängmattan kan sakta skära av repet tills det knäpper.

5. Använda byggnader

I avsaknad av träd kan du använda byggnader för att hänga din hängmatta. Till exempel kan du vara nära strukturer som regnskydd eller nära en sida av en byggnad.

Av en slump har offentliga parker och statliga parker som många campare tycker om ofta byggnader där du kan hänga dina hängmattor ifall det inte finns några träd runt omkring.

Detta kan vara ett särskilt användbart sätt att ställa upp din hängmatta, eftersom tillgängliga träd kan vara för djupt inne i skogen.

Leta i det här fallet efter en byggnad med rejäla stolpar eller andra platser som kan ge ett stadigt stöd för din hängmatta. Men även om byggnader kan ge dig en bekväm plats för din hängmatta, finns det några saker du bör vara försiktig med.

Se till exempel till att stöden i fråga är tillräckligt starka för att bära vikten för de personer som ska använda hängmattan.

Se dessutom till att du inte gör några permanenta ändringar av byggnaderna och strukturerna eftersom det kan få dig i problem med dem som ansvarar för dem.

6. Använda hängmattor

Vissa platser har hängmatta strukturer. Så du behöver inte ens överväga att använda träd, medan du njuter av att koppla av i en hängmatta med dessa genomtänkta strukturer i närheten.

Dessutom kan du ganska enkelt dela en hängmatta med andra människor. Det är inte alltid fallet med träd, vilket kan diktera hur långt ifrån varandra du kan vara när du sätter upp dina hängmattor.

Dessa strukturer har vanligtvis också bra nyanser för att skydda dig från regnet när vädret förändras. Lyckligtvis är dessa strukturer relativt vanliga på platser som högskolor, offentliga parker och andra delar av staden.

Så du kan verkligen lita på hängmattans strukturer för att ge dig det stöd du behöver för att ställa in din hängmatta när du reser runt på en rolig utomhuscampingresa.

Uppenbarligen, om du inte är en gör-det-själv-man, är det en ganska bra idé att använda en park med en hängmatta eftersom du inte behöver montera hängmattor eller arbeta med verktyg medan du gräver hål för att sätta upp stolpar. stödja dig. hängmatta.

Dessa strukturer minskar också sannolikheten för att hängmattan ska gå sönder under användning, vilket är känt i vissa scenarier, särskilt när man använder svaga improviserade hängmattor.

Vad är det korrekta sättet att knyta min hängmatta?

Det spelar ingen roll vilken metod du väljer; principen att hänga en hängmatta förblir densamma. Observera att med alla nämnda tekniker skulle du få två stabila strukturer som kan stödja din bärbara säng (stolpar, stolpar, dörrkarmar, etc.).

Nästa steg skulle vara att knyta hängmattan till dessa stöd. För att göra detta föreslår jag att du drar fördel av bowline-knuten, som också skulle hjälpa dig att hänga en presenning för skugga; vad du borde göra.

Bindningsbeskrivning:

  • Linda ett slitstarkt rep runt ditt stöd.
  • Gör en ögla i ena änden och för genom svansen.
  • Linda svansen runt arbetshuvudet igen och dra den genom öglan igen.
  • Dra i båda ändarna för att säkra.

Nu har du en snäv knut runt ditt stöd. Denna knut måste kunna stödja din vikt, så se till att du följer instruktionerna noggrant.

Om du vill lära dig några fler rekommenderar jag att du läser min djupgående artikel om dem 15 viktiga campingknutar som faktiskt fungerar och används över hela världen. Nu är det bara att knyta fast båda delarna till din hängmatta; i följande video kommer du att lära dig hur du gör det rätt.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Alabama

När du använder stenblock, dörrkarmar och byggnader för att hänga din hängmatta kan saker och ting vara lite annorlunda. Anledningen till det är att man missar den längsgående formen på träd, stolpar och stolpar. Därför kan det vara lite mer komplicerat att knyta knutarna ordentligt.

Ändå gäller fortfarande de gamla reglerna och knutarna du ska använda är exakt desamma. Att använda dessa funktioner kräver viss improvisation – se bara till att du har tillräckligt med arbetsutrymme för att knyta knuten stabilt.

Hur långt ska en hängmatta vara från marken?

Jag hade länge letat efter ett tillgängligt verktyg som jag kunde använda för att beräkna önskad höjd på min hängmatta.

Ju djupare jag grävde i det, desto mer insåg jag att svaret på denna fråga beror på många faktorer; avståndet mellan träden, din vikt, längden på hängmattan osv.

Det var då jag kom över denna kalkylator, tillhandahållet av theultimatehang.com. Allt du behöver göra är att korrigera de aktuella värdena så att de matchar dina egna värden.

Lyssna inte på regeltummar och folk som säger till dig ett exakt nummer; det varierar mycket.

Hur mycket kostar dessa metoder?

Självklart kommer stenblock, bilramar, byggnader och hängmattor att kosta dig ingenting eftersom du drar nytta av det stöd som redan finns där. Däremot bör du nog satsa på att skaffa ett hängmattstativ eller en stolpe.

När jag sökte på internet såg jag att priset på stativ är ganska jämnt och ligger runt 40 dollar. Vissa skulle kosta mer och andra mindre, även om de du köper inte borde ligga långt ifrån detta nummer.

Artiklar, å andra sidan, varierar ganska mycket i pris. Anledningen till detta är att det beror på vilken typ du väljer att köpa. Till exempel kostar staketstolpar mellan $20-40.

Ska jag insistera på en plats med träd?

Enligt min mening fungerar de nämnda teknikerna alldeles utmärkt, och man ska inte insistera på en plats med träd att hänga sin hängmatta i. Ändå beror det verkligen på hur väl du följer instruktionerna och monterar delarna korrekt.

Tänk på att träd är robusta och förmodligen passar bäst i din hängmatta. Om du överger dessa och väljer alternativa metoder måste du kompensera genom att skapa en solid struktur att ligga på.

Till förmån för dessa alternativ bör du också tänka på att att hänga en hängmatta från träd gradvis skadar den.

Efter att ha använt min på min bakgård under en längre tid, har jag märkt några skav på stammen och blev helt blåst av det. Om du vill bevara naturen kan det vara rätt väg att hänga en hängmatta utan träd.

Slutsatser

Även om det inte finns några träd på din camping kan du fortfarande hänga din presenning korrekt och njuta av en skön tupplur. Allt du behöver göra är att hitta en ersättare.

Du kan dra nytta av befintliga föremål, som stenblock eller byggnader. Du kan också ta med dig dina bärbara verktyg hemifrån; stolpar, stolpar eller kanske till och med ett hängmatteställ.

Det avgörande är att du måste bygga den noggrant med extra försiktighet – annars kan din säng rasa. Kom ihåg att loggar är ett av de mest robusta stöden du hittar, och nu måste du bygga din egen.

Jag hoppas att min artikel har kastat lite ljus över hur man hänger en hängmatta utan träd. Om du har några nya insikter, låt mig veta allt om det genom att lämna en kommentar nedan!