Hur håller du dig varm när du sover ute på en luftmadrass?

Tomt tält uppsatt utomhus i naturen. konceptfoto av resor utomhus.

Att campa med en luftmadrass är det enda sättet som vissa människor kan njuta av utomhus. Ryggproblem, ledvärk och andra hälsoproblem gynnas alla av den extra stoppningen. Problemet är att luftmadrasser också kan göra natten obehagligt kall.

Använd isoleringsmaterial för att hålla dig varm när du sover ute på en luftmadrass. Ta på dig extra kläder först. För det andra, skapa ytterligare lager ovanpå luftmadrassen. Skapa slutligen ytterligare lager under och runt luftmadrassen. Om den inte är isolerad förblir den lika kall som luften runt omkring.

Den som provat att bara använda en sovsäck på en luftmadrass kan vittna om att det inte räcker. Läs vidare nedan för att lära dig mer om hur du håller dig varm på din nästa campingresa!

Så håller du dig varm Camping på en luftmadrass

Det första steget till att hålla sig varm när man sover på en luftmadrass är att förstå varför det blir så kallt. När du väl förstår det kan du undvika att bli kall någonsin igen.

Varför luftmadrasser är så kalla

Luftmadrasser, som namnet antyder, är fyllda med luft. Denna luft vilar oavbrutet på den kalla marken och är på alla sidor utsatt för den kalla nattluften. Utan något att värma upp kommer luften i madrassen att vara lika kall som miljön. Din kropps varje försök att värma upp den kommer att sugas ut av luftsäcken under dig, vilket gör dig iskall och eländig.

Om du sover direkt på golvet kommer din kropp så småningom att värma upp utrymmet under dig. Detta går snabbare om du har lite stoppning. Med en luftmadrass värmer du aldrig upp luften snabbare än att luften kyler ner dig.

Vad du kan göra åt det

Den enkla lösningen är att isolera din luftmadrass. Om du kan hålla din kroppsvärme nära dig och om du kan undvika den ständiga kylningen av luften nedanför blir du mycket varmare och bekvämare.

Det är enkelt att isolera din luftmadrass. Efter att ha sett till att du har isolerat dig med en bra sovsäck och varma kläder kan du isolera ovansidan av luftmadrassen, sedan sidorna och sedan botten. Du känner direkt skillnad.

Stegen för att isolera din luftmadrass

Koppla av kvinnan som ligger och korsar benet på filten i tältet och tittar på bergsutsikten i solnedgången under campingsemestern

Att isolera en luftmadrass är enkelt och effekterna är omedelbara om det görs rätt.

Isolera dig först

Du vill inte gå igenom allt besväret med att göra en varm madrass bara för att sova i shorts. Om du inte har en filt, sovsäck eller ett sätt att hålla din kropp varm, vill du ta itu med det innan du oroar dig för luftmadrassen.

Klä dig efter temperaturen. Om det är kyligt men inte fryser räcker det med en enkel sovsäck eller till och med några filtar i kombination med en isolerad luftmadrass. Om det blir minusgrader eller under fryspunkten, uppgradera till en passande sovsäck och varmare pyjamas.

Bär alltid varma kläder, strumpor och till och med en hatt när du ligger i en sovsäck. Detta håller dig inte bara varmare utan håller också din sovsäck ren.

  De bästa campingtälten för 2-3 personer

För det andra, isolera mellan din kropp och madrassen

Det är här du är mest benägen att tappa värme medan du sover. Luften i madrassen kan avleda din kroppsvärme när din sovsäck komprimeras, speciellt om du använder en dunsovsäck, och du kommer att bli kall innan du vet ordet av.

Täck din sovsäck med ett lakan som håller den varmare och renare, och sedan lägg en extra filt mellan kroppen och luftmadrassen. Du kan göra detta ovanför eller under bladet, beroende på hur mycket du rör dig, och båda alternativen kommer att vara användbara.

Populära material för att isolera detta område inkluderar:

  • Ullfiltar
  • Flytta filtar
  • Gamla täcken
  • Flanellark
  • Övermadrasser av skum
  • Gamla sovsäckar

Vilket material du än väljer, se till att det håller dig varm och inte glider ut under dig mitt i natten. Om du kastar och vänder, välj ett bredare alternativ.

För det tredje, isolera runt madrassen

Som ett resultat cirkulerar luften i madrassen mindre snabbt tillbaka till omgivningen. Att bara placera ett bra flanelllakan runt madrassen kan vara tillräckligt för att göra hela skillnaden. Eftersom detta också är användbart för att isolera ovansidan av madrassen, är detta en enkel lösning.

För det fjärde, isolera mellan luftmadrassen och golvet

Om du campar på snö eller frusen mark kan detta vara tricket som hindrar dig från att känna att du faktiskt campar ovanpå en kylenhet. Att isolera marken under luftmadrassen gör stor skillnad för att hålla den varma luften in och den kalla luften ute.

Du kan isolera under luftmadrassen med presenningar, flyttfiltar, tidningar, gamla filtar eller täcken eller annat du har till hands som inte punkterar själva luftmadrassen. Blir det smutsigt går det bra. Det behöver inte vara bekvämt eftersom du inte sover direkt ovanpå det.

Om du sover under extremt kalla förhållanden kan det här sista lagret av isolering hålla dig mysig och bekväm. En helisolerad luftmadrass håller värmen och sprider inte längre kyla. Vad mer kan man önska sig när man campar?

Gör typen av luftmadrass någon skillnad?

Detta är en mycket omdiskuterad fråga som beror på hur mycket ansträngning du vill lägga på att isolera luftmadrassen. Ja, typen av luftmadrass kan göra skillnad, men skillnaden är inte så stor som många tror. Internet håller med Luftmadrasser är populära av en anledningäven om vissa säger att liggunderlag är bättre.

Välj din luftmadrass utifrån dina fysiska behov och transportbehov och isolera sedan därifrån. Om du använder madrassen för backpacking är det förmodligen bäst att använda en campingmadrass fylld med uppblåsbart skum istället för luft.

Om du letar efter ett lättviktigt alternativ med lite mer inbyggd isolering, en speciell campingluftmadrass för din resa. Om du bara tältar i kallt väder, inte kallt väder, kanske du inte behöver någon extra isolering alls.

  Hur man håller sig varm när man backpackar

För camping i bilen eller någon annan situation där du inte behöver bära luftmadrassen fysiskt, gör typen av luftmadrass ingen skillnad förutom din personliga komfort när du sover på den. Du måste isolera allt du får när du campar i kallt väder, så du kan lika gärna göra det bekvämt.

Enligt internetforumÄven den billigaste luftmadrassen kan fungera bra om du behandlar den rätt och förbereder den därefter. Människor är lika nöjda med ett Walmart-köp för $8 som de är med ett REI-köp för $200 om de isolerar den för rätt temperatur. Om du använder en bil för att komma till din campingplats, spendera dina pengar och energi på ett bra tält istället för att oroa dig för mycket om madrassen.

uppblåsbar luftmadrass stoppas i ett tält. Högkvalitativ 4K-film

De bästa luftmadrasserna för att sova ute i kallt väder

Även om folk har väldigt olika åsikter om vad som gör en bra madrass och vad som gör dem bekväma i kallt väder, finns det några genomgående egenskaper som folk vill ha i en luftmadrass för camping. De vill att den ska vara tillräckligt bekväm att sova på, hållbar nog att hålla mer än en eller två campingturer, enkel att ställa upp och isolerad och varm så lätt som möjligt utan alltför mycket ansträngning.

Med det i åtanke, här är några av de bästa luftmadrasserna för camping i kallt väder:

Coleman campingsäng och luftmadrass

Denna luftmadrass är inget speciellt i sig, med en enkel pump och klassisk struktur, men den kom in på den här listan ändå eftersom den kommer med en speciell tältsäng. Spjälsängen gör hela skillnaden.

De Coleman campingsäng och luftmadrass är gjorda för praktisk camping. Spjälsängen klarar lätt upp till 600 lbs, den går inte sönder när du kastar och vänder på dig i sömnen, och den är enkel att ställa in. Det bästa av allt är att spjälsängen håller madrassen från den kalla marken och gör den mycket lättare att isolera på vintern. Slå in den i ett flanelllakan, toppa den med en varm bäddmadrass av skum eller några extra filtar så är du igång.

Även vintercamping kan vara en mysig, bekväm och njutbar upplevelse när du väl har satt upp detta helt i ditt tält. Om du har plats i bilen för en spjälsäng och en madrass, prova detta!

Den isolerade luftmadrassen från REI Co-Op Kingdom

Detta är en produkt som människor antingen älskar eller hatar. Den allmänna konsensusen är att den är väldigt trevlig för kallt väder utan extra isolering, vilket är ett stort plus för denna listas syften.

Folk rapporterar att REI Co-Op Kingdom isolerad luftmadrass är varm, bekväm, lätt att ta på och håller i allmänhet flera dagar utan att behöva blåsas upp igen. Det betyder att du kan isolera den helt utan att behöva oroa dig för att behöva avslöja den varje morgon för att komma åt pumpen.

Nackdelen är att tillverkningsfel är något vanligare med denna luftmadrass. Prova det bekvämt i ditt vardagsrum i några dagar innan du campar. Om du har en bra, bra! Om inte, skicka tillbaka den och försök igen.

  Hur mycket väger lastbilscampare? Med 20 exempel

Intex Twin 13-tums DuraBeam Comfort Plush Mid-Rise luftbäddsmadrass

Denna luftmadrass är billigt, lättillgängligt på Walmart och överraskande populärt bland många campare. Den kan användas ensam som en tvillingmadrass, eller kombineras med en annan tvillingmadrass och toppas med en madrass av skum eller dun om ett par campar på den.

Eftersom luftmadrassen Intex DuraBeam Comfort Plus inte är utformad som en isolerad madrass och eftersom den vilar direkt på marken måste den stoppas och isoleras med filtar och mattor om du ska campa på vintern. Lägg till en bäddmadrass hjälper till att isolera ovansidan och sidorna av madrassen, speciellt i kombination med en extra flanellfilt.

Bestway 12 tums Queen luftmadrass med inbyggd pump

Den här Bestway 12-tums Queen luftmadrass med inbyggd pump är det ultimata billiga och enkla campingluftmadrassalternativet. Med en prislapp på mindre än $30 har du massor av budget över för att köpa högkvalitativa isoleringsmaterial som passar din nya luftmadrass.

Det finns verkligen inte många rapporterade nackdelar med denna säng. Det är i alla fall en av de mest rekommenderade luftmadrasserna på marknaden. Det är billigt, det är lätt att sätta upp och det kommer inte att krossa ditt hjärta om du sticker hål på det på en pinne när du går till din camping.

A råd från andra campare är att materialet kommer att töjas under de första dagarna eller användningen. Med detta i åtanke, lämna inte tillbaka luftmadrassen om det ser ut som att den håller på att tömmas lite. Ge det några dagar till att blåsa upp tills sängen når maximal stretch, se sedan om den håller formen. Om inte kan du lämna tillbaka den, men du vill inte få panik – lämna tillbaka en helt ok luftmadrass som bara anpassar sig till att bli uppblåst.

Vilka material kan jag använda för att isolera luftmadrassen?

Isolering gör hela skillnaden när du campar med en luftmadrass. Vad du ska använda beror på din madrass, dina behov och de temperaturer som din campingresa kommer att nå.

  • Ullfiltar
    • Ullfiltar är alltid praktiska att ha till hands när du ska campa. De kan användas som isolering mellan din kropp och madrassen, dras över din sovsäck för extra värme och mysa runt dina axlar tidigt på morgonen. Ull är slitstarkt, behöver inte tvättas mellan varje campingtur och är mycket isolerande.
  • Extra täcken, filtar eller täcken
    • Det talar för sig självt. Om det är en varm filt kan den användas för att isolera.
  • Flanellark
    • Flanelllakan är bra att linda hela vägen runt madrassen. De isolerar både sidorna och toppen.
  • Icke-gel övermadrasser eller dynor
    • Madrasser är fantastiska, men se upp för allt som kommer i vägen för kylning! Det är motsatsen till vad du vill.