Hur fungerar parasails?

Din familj har bett dig att åka parasailing, men du har ännu inte engagerat dig. Du vet genom den här bloggen att parasailing är säkert, till och med mer än att köra bil, men ditt sinne är fortfarande inte helt lugnt. Du tror att du skulle må bättre om du visste hur parasailing fungerar, så hur går det till?

En parasailer eller ryttare blir fastspänd i en sele eller gondol för att åka parasailing. Fäst på riggen är parasailvingen eller fallskärmen. Bogserlinan kopplas också ihop, och när båtföraren får fart tar vinden i fallskärmen och du stiger upp.

Om du fortfarande letar efter mer information så har vi det. I det här inlägget kommer vi att gå igenom delarna av ett parasail samt utveckla hur allt fungerar mer i detalj. Vi kommer till och med att dela med oss ​​av några tips för förstagångsparasailers som hjälper till att göra upplevelsen så mycket roligare!

Delarna av ett parasail

Apparaten du åker över havet i kallas parasailing, medan själva aktiviteten kallas parasailing. Ett parasail består av en serie delar. Låt oss undersöka de delarna närmare nu.

Sele eller gondol

Den första delen av ett parasail är ditt sittalternativ. Tja, om du är i en gondol, sitter du ner. Nu, när vi säger gondol, vet vi att den tjusiga italienska båten är vad jag tänker på, men en parasailing gondolstol är inte alls samma sak.

Istället är gondolen en bred, flexibel sits, ungefär som en gunga i en park. Till skillnad från en gunga är du fastspänd i din gondol så att du är säkrare. Det är inte heller meningen att du ska gunga fram och tillbaka, även om du kan styra genom att ta tag i stigarna.

Ditt andra alternativ är en sele. Eftersom du är ny på parasailing och känner dig lite motvillig, skulle vi inte föreslå en sele för dig eller de andra medlemmarna i din familj, åtminstone inte ännu. Med en sele sitter du inte och stirrar ut över havet utan snarare hänger du.

Nu, oroa dig inte, eftersom du fortfarande är fastspänd säkert så att du inte lätt välter när du väl har blivit lite höjd, men att välja en sele är för de mer erfarna, spänningssökande parasailers där ute.

Båda typerna av parasailing säten är mycket säkra. Vi hänvisar dig till länken från introt, som är vår artikel om säkerhetsstatistik för parasailing. De Parasail Safety Council registrerat mer än 170 miljoner parasails under 30 år, från 1982 till 2012.

I sina registrerade data använde 141 miljoner parasailers selar och ytterligare 29 miljoner människor valde gondoler. Det var som väntat fler skador bland parasailarna, 520 sådana skador. Endast två skador inträffade när parasailers använde gondolsittplatser i Parasail Safety Councils registrerade data.

  Hur man siktar rätt när man fiskar

Parasail Wing

Ett annat smeknamn för parasailing är parakiting, och hur flyger drakar? Jo, genom att fånga luft, förstås. Ditt parasail behöver en komponent som också kan fånga luften, och det är känt som parasailvingen.

Bortsett från jargongen, parasailvingen är din fallskärm. Vingen är fäst vid en horisontell metallstång som din gondol eller sele är fastspänd på.

Nylonkonstruktionen i din fallskärm ger styrka samtidigt som den förblir lätt. Du kan få välja färg på parasailvingen, speciellt om du ringer i förväg och gör en speciell begäran. Även om du inte får välja färg kan du lita på att fallskärmen blir en ljus och levande nyans.

Är detta enbart för att göra din parasailing-resa till en trevligare? Inte helt. Day-Glo-färgerna på parasailvingar ger dem bättre synlighet. Det är mycket lättare att upptäcka en neonrosa eller highlightergul fallskärm på himlen än en som är vit eller ljusblå.

Bogserlina

Den sista delen av parasailuppsättningen är dragrep, även känt som parasailrepet. Detta kommer att fästa på parasailvingen, inte din sits, så du behöver aldrig oroa dig för att få kontakt med repet.

Bogserlinan är utan tvekan den viktigaste delen av hela upplägget. Den andra sidan av repet ansluter till båten som kaptenen driver. När kaptenen sätter fart på båten är det så man får höjd. Vi kommer att prata mer om detta ett ögonblick.

Parasailing rep är designade tåliga så att du inte behöver oroa dig för att linan ska knäckas. De är vanligtvis polyestergarn med vax på utsidan för att öka repets friktionshållfasthet. Fibrerna är också dubbelflätade och skiktade.

Federal Aviation Administration eller FAA mandat att båtoperatörer använder ett bogserrep som är minst 800 fot långt, men de är tillgängliga ännu längre än så.

Hur fungerar parasails?

Nu när du är mer bekant med delarna av ett parasail, låt oss sätta ihop dem alla för att förklara hur parasails fungerar!

Del 1: Att bli fastspänd

Du kommer att ha valt vilken typ av säte du vill använda för din parasailtur i förväg, antingen en gondol eller en sele. Du bör också ha reserverat antalet ryttare som kommer att vara närvarande med dig, med ett max tillåtet antal av tre.

Båtoperatören eller andra medlemmar av parasailpersonalen kommer att säkra dig i din plats. Du kommer att få en flytväst, även känd som en flytväst. Passformen på din flytväst är avgörande. Om västen är för lös kan den glida av direkt om du någonsin ramlar i vattnet. En väst som är för tight kan dra ihop andningen, vilket är farligt på ett annat sätt.

Du letar efter en åtsittande passform som gör att du kan lyfta och röra armarna fritt och även andas utan svårighet. Se till att berätta för någon innan du går upp om din flytväst inte passar dig. De borde ge dig en annan väst.

  Hur mycket kan en snöskoter bogsera?

Del 2: Ansluta bogserlinan

Bogserlinan eller parasailrepet är redan fäst på din parasailvinge, men nu kommer kaptenen att knyta eller haka fast den andra sidan av repet vid sin båt. Alla anslutningar kommer att vara säkra, och kom ihåg att bogserlinan kommer att vara mycket lång så att den har tillräckligt mycket tid för att du inte behöver oroa dig för att den ska knäckas när båten börjar ta avstånd från ditt parasail.

Del 3: Uppstigning!

Du börjar ditt parasailingäventyr antingen på en brygga eller stranden. När båten lyfter (såklart långsamt) drar avståndet som skapas mellan dig och kaptenen i bogserlinan och lyfter upp dig. När den milda havsbrisen fångar din fallskärm börjar du stiga upp i himlen. Du kommer sedan att sväva genom luften, försiktigt doppa då och då, men för det mesta håller du dig på samma höjd.

Hur hög? Enligt FAA:s regler kan du inte stiga förbi 500 vertikala fot. Din kapten vet det och kommer att hålla din längd inom det intervallet eller under.

Hur lång tid du spenderar i himlen beror på vilket parasailingpaket du köpte. Om ditt paket är på 40 minuter är du uppe i luften i cirka 30 minuter, kanske lite längre. Ta några bilder, titta på havet från en unik utsiktspunkt, känn havsbrisen i håret och bara njut!

Del 4: Fallande

När din åktur närmar sig sitt slut, kommer kaptenen att påbörja landningsprocessen, som vi just behandlade i ett inlägg. Vi kommer snabbt att sammanfatta hur det fungerar för dig här.

En hydraulisk vinsch fäst på kaptenens båt kan dra in draglinan. När draglinans längd minskar kommer du närmare båten, vilket naturligtvis kommer att föra dig ner ur luften. Vi kan inte nog betona att detta är en trevlig, enkel, gradvis process. Som vi sa i vår artikel om landning, märker de flesta parasailers inte ens att nedstigningen har börjat förrän de kommer närmare stranden.

För de spänningssökande parasailers, nu är det dags då din kapten kanske tillåter dig att sladda över vattnet och bli blöt om fötterna när du plaskar över vågorna. De som vill ha en lugn nedstigning behöver inte begära någonting, eftersom det är standardlandningen.

Din kapten kommer att landa dig antingen på sin båtplattform eller på kajen där du lämnade. Håll isär benen lite och var redo att landa. När du väl är på fast mark igen är du lossad från din sele eller gondol. Du kan ta av dig flytvästen, lämna tillbaka all din utrustning och tillbringa resten av dagen som du vill.

Tips för en framgångsrik första gången parasailing

För att göra dig ännu mer bekväm när du börjar denna spännande resa i skyarna, här är några tips att tänka på de första gångerna du åker parasailing.

  Hur mycket ska en belayer väga? Spelar det någon roll?

Känn till åldersgränsen

Om du parasailing som en familj och den familjen inkluderar barn, se definitivt till att du undersöker viktgränsen för parasailingföretaget du vill boka. De flesta företag tillåter förare så unga som sex år gamla att flyga, men inte alla. Du kan också behöva skriva under ett frisläppande innan ditt barn kan åka parasailing.

När det gäller äldre vuxna finns det ingen yttre åldersgräns för parasailers. Du måste vara frisk och ha en viss vikt, men det är de enda kraven.

Gör inte en bokning utan att kolla vädret

Du är bara i Florida i fem dagar, så det begränsar ditt fönster för parasailing. Ändå bryr sig Moder Natur inte om din semester, rent ut sagt. Om det ska regna är det slöseri med tid och pengar att boka en parasailing-resa den dagen. Kontrollera vädret och se till att det är kompatibelt med det du vill göra. Du vill ha en solig dag, helst inte för varmt, med lite vind men inget överdrivet byigt.

Boka tidigt

Parasailing är en populär aktivitet, särskilt när du besöker semestermål som Virginia Beach eller Miami. Om tanken på parasailing har dykt upp i ditt sinne kan du vara säker på att detsamma gäller för hundratals andra turister. Ju tidigare du kan boka (så klart om vädret tillåter), desto bättre. Minst två till tre dagar i förväg är idealiskt.

Parasail tidigare på dagen snarare än senare

När du reserverar din slot, försök att vara en av dagens första parasailinggrupper. Vädret kommer att bli svalare, du kan få mildare vindar och havet blir inte lika grovt. Det bidrar till en perfekt parasailingupplevelse för första gången.

Ta med baddräkt

Du kanske inte tänker bli blöt, och kaptenen kommer säkert att respektera dina önskemål, men du eller kaptenen kan kontrollera havet. Du kan bli spritsad eller imma av en våg eller till och med bli lite fuktig när du klättrar upp i ditt parasailsäte eller kliver av efter att din tur är över. Istället för att riskera att sitta i blöta kläder, bär något som är tänkt att bli genomblött som en baddräkt.

Slutgiltiga tankar

Parasails består av ett dragrep, din gondol eller sele och en parasailvinge eller fallskärm. Nu när du vet hur allt fungerar, kommer du att må mycket bättre av att boka en parasailingresa för familjen!

Relaterat innehåll

När du bestämmer dig för om parasailing är rätt för dig har du tagit hänsyn till saker som din budget och de tillgängliga parasailingplatserna i ditt grannskap. Är din vikt något annat du måste ta hänsyn till? Om så är fallet, vad är viktgränsen för parasailing?