Hur fungerar lastbilstält? (Plus 5 alternativ du bör överväga)

När du var ute och campade eller campade kan du ha stött på ett lastbilstält. Dessa tält ser nästan ut som ett traditionellt canvas- eller polyestertält, förutom att de ser ut att vara monterade på lastbilsflaket på något sätt – kanske är de fastspända eller så finns det en monteringsanordning. Oavsett vilket är dessa ovanliga tält en ganska syn att se, och de får oss att undra: hur fungerar lastbilstält?

Lastbilstält är tält som är speciellt utformade för att slås upp i bädden på en pickup. Denna funktion låter dig campa från marken och ger en säker och stabil sovplattform. Var som helst du kan parkera din lastbil kan du slå upp ditt tält – perfekt för vildmarkscamping.

Så vilken typ av lastbilstält finns på marknaden? Är de bekväma? Kunde du inte bara sätta ett vanligt tält i din lastbilsflak och kalla det en dag? I det här inlägget får du svaren på dessa lastbilstältfrågor och mer.

Truck Tents: Elevating Your Truck Game

Det råder ingen tvekan om det: lastbilar är coola. Bekväm och kapabel, den moderna lastbilen är ett utmärkt sätt att komma ut utomhus, oavsett om du bestämmer dig för att åka lera eller ta din lastbil ut i vildmarken för att slå läger. Men självklart, ett av de bästa sätten att lyfta ditt lastbilsspel till nästa nivå är med ett lastbilstält.

Lastbilstält är campingtält designade för att integreras i bädden på din pickup. Att integrera lastbilsflaket i din camping är en bra idé:

 1. Den låter dig resa dig från marken och bort från saker som kryper eller slingrar.
 2. Sängen på en pickup är en solid, säker plattform för att sova.
 3. Sidoväggarna ger bra isolering från väder och vind och från naturens ljud.

Även om de är designade för att ligga i en lastbilsflak, påminner de också mycket om konventionella tält. Till exempel har många lastbilstält en liknande installationsprocess som marktält: stolpar träs genom kapellet och monteras sedan ihop för att skjuta upp tältet.

Lastbilstält har i allmänhet också någon form av rem för att fästa tältet på lastbilen. Dessutom har många av dessa tält genomtänkta funktioner som zip-fönster som låter dig komma åt hytten på din lastbil genom bakrutan, perfekt för att driva enheter.

Så vilken typ av lastbilstält finns på marknaden? Lastbilscamping är relativt nytt, så det finns inte ett stort urval av produkter tillgängliga. I alla fall, alternativen som finns på marknaden erbjuder lastbilstältare en mängd olika alternativ.

  Hymer Aktiv Loft vs Pleasure-Way Tofino: Vilket är rätt för dig

Napier Sportz lastbilstält

Napier grundades 1990 av mannen som uppfann lastbilstält och är den ursprungliga tillverkaren av lastbilstält. De Napier Sportz lastbilstält är en klassisk version av denna produkt designad för att passa in i kompakta eller korta lastbilar som mäter mellan 62 och 64 tum.

Sportz Truck Tent kan sova två vuxna och ståtar med en invändig höjd på 70 tum. Campare kommer också att njuta av utrustningsväskor och en lyktklämma, standardfunktioner i lastbilstältvärlden. Dessutom kommer detta tält med en solmarkis, en regnfluga och stormklaffar för att hålla dig torr och fin även på regniga dagar. Det bästa av allt är att denna skönhet är mindre än $300 — inte illa för ett säkert, bekvämt tält.

Här är fem saker som hjälper dig att få en bättre campingupplevelse:

 1. Biologiskt nedbrytbar flytande tvål
 2. Mikrofiberhanddukar
 3. 300W Power Inverter
 4. Batteridriven fläkt
 5. Fyrkantigt pajjärn

Napier Backroadz lastbilstält

På många sätt Backroadz liknar Sportz lastbilstält. I alla fall, detta tält är designat för att passa in i fullstora pickupsängar. Napier gör fem modeller av Backroadz, var och en speciellt skräddarsydd för att passa in i de mest populära lastbilarna på marknaden. Så oavsett om du kör en Ford F-serie eller en Toyota Tundra, eller något däremellan, kan du hitta ett tält som är designat för att bygga perfekt i din lastbilsflak. Priserna varierar beroende på modell och sträcker sig från $150 till $325.


Backroadz-tältet sover två vuxna i en rymlig lastbilsmonterad oas. Tältet är mellan 58 och 62 tum högt, så det har lite takhöjd. Trots det är det enkelt att montera: Napier designade tältet för att komma ihop på mindre än tio minuter. Den har också en hel regnfluga och stormklaffar!

North East Harbor Pickup Truck Bed Campingtält

Ett mer ekonomiskt inträde på marknaden för lastbilstält är North East Harbor Pickup Truck Bed Campingtält. Perfekt för två personer, detta tält är designat för att passa standard 66-70 tum lastbilssängar. North East Harbor-tältet har ett tältgolv, en genomtänkt funktion för människor vars lastbilsflak har sett bättre dagar. Du kan hänga din lykta från den medföljande klämman och förvara din utrustning i de praktiska fickorna.

Om du campar på en begränsad budget är detta ett utmärkt tält. Pris mindre än $150, du kanske frågar: är detta någon sorts billig produkt? I alla fall, recensioner är generellt positiva: campare sa att vädertätningen var bra och överlag bedömde den som en anständig produkt för priset.

  Är det OK att förvara ett tält i ett skjul?

Andra inlägg av intresse

 • Fantastiska ställen att campa på i Finger Lakes-regionen i New York
 • Winnebago Revel vs. Winnebago Boldt: Att välja rätt
 • Vad är en tältplatta på en campingplats?
 • Kan jag campa med min hund? (+Saker att veta innan du går)

Van Camping Life Tips: Se till att du parkerar på en plan yta om du campar i din lastbilsflak. Parkering i en sluttning kommer i bästa fall att vara obekvämt.

Kodiak Canvas Truck Bed Tält

Medan våra tidigare tält alla har varit lättviktspolyester Kodiak Canvas lastbilsbäddstält är, som namnet antyder, tillverkat av canvas. Det här materialet är dock inte din farfars arméduk: denna canvas har specialbehandlats för att hålla den helt vattentät men ändå andas. Denna robusta duk är fäst på din lastbil med ¾ tums stålrör som klämmer fast på skenor. Detta tält är hållbar.

Kodiak Canvas lastbilstält har samma viktiga lyktkrokar och redskapsfickor som andra lastbilstält. Den har också fem fönster, inklusive en hyttkontakt som låter dig komma åt lastbilens hytt genom bakrutan. Trots denna uppsjö av fönster rapporterar campare att Kodiak Canvas-tältet är mycket hållbart och bra i kallt väder, vilket gör detta tält till en perfekt passform för robusta campare i backwoods. Det är något dyrare än konkurrenterna på cirka 850 $, men för hardcore bland oss ​​är det värt pengarna.

Rightline Gear 110730 Truck Bed Tält

Om du gillar att titta på stjärnan Rightline Gear 110730 är lastbilstältet för dig. Den har inte bara de vanliga fickorna och klämmorna, utan också Detta tält har också en himmelsöppning för att titta på stjärnorna och glödande dragkedjor med blixtlås för de sena resorna.

Detta tält är en golvlös modell designad för att monteras snabbt och med minimalt krångel. Trots detta har den goda recensioner från människor som har utstått regnstormar eller till och med snö i dessa tält. Bäst av alla? Detta tält ger dig bara lite mindre än $200.

Är lastbilsbäddstält bekväma?

Lastbilsbäddstält är lika bekväma eller bättre än vanliga marktält. Medan de bara är lika breda som lastbilsflaket och bara kan sova två, de flesta har bra takhöjd och ger bra skydd mot väder och vind. Tillägget av hyttgenomföringsfönster gör att du kan driva en luftpump, så att du kan lägga en luftmadrass i tältet och sova på en trevlig, bekväm yta.

  Hur mycket väger taktält?

Kan du använda ett lastbilstält med ett Tonneau-överdrag?

Lastbilsbäddstält kan användas med infällbara och upprullbara tonneauöverdrag, men inte med gångjärnsförsedda eller vikbara tonneauöverdrag. I allmänhet, om rullen på din tonneau täcka överstiger sex tum i höjdmåste du antingen ta bort den helt eller slå upp tältet mot tonneauen.

Detta kan dock släppa in fukt eller vatten i tältet, så det bästa är att ta bort din tonneau helt om du kan.

Kan du använda ett lastbilstält med en verktygslåda?

Du kan använda ett lastbilstält med en verktygslåda, men verktygslådan måste vara inne i tältet, vilket innebär att du kommer att förlora värdefullt utrymme inuti tältet på grund av det område som verktygslådan tar. Du bör också ta förebyggande åtgärd av att stoppa eventuella vassa hörn på verktygslådan så att ditt fina nya lastbilstält inte skärs upp på en vass kant.

Kan du använda ett lastbilstält på marken?

De flesta lastbilstält kunde slås upp på marken. De är dock designade för att ställas upp på en lastbil och fungerar bäst i en lastbilsflak. Vissa lastbilstält är golvlösa eller förlitar sig på lastbilsflaket för stabilitet. Dessutom är camping ovan jord hela poängen med lastbilstältet!

Däremot kan du bygga ut ditt lastbilstält med ett marktält eller en markis. Napier säljer till och med en tältfäste för utomhuscamping den där expanderar ditt lastbilstält till ett lastbilspalats.

Kan du sätta ett vanligt tält i en lastbilsflak?

Med allt det här snacket om lastbilstält kanske du undrar: kunde jag inte bara slå upp mitt vanliga tält i lastbilsflaket? Naturligtvis kan du absolut, men är det det bästa alternativet? Först måste du konstruera någon form av rem eller krok för att behålla tältet fäst vid lastbilsflaketoch då skulle det vara mindre ansträngning och mindre pengar bara att köpa ett lastbilstält.

Lastbilstält: ett bra sätt att campa

Lastbilstält är en underbar uppfinning. Möjligheten att campa och njuta av naturen medan du sover i ett säkert, upphöjt tält är en betydande förbättring jämfört med markbaserad camping. Så oavsett om du letar efter ett kraftigt tält som är perfekt för en månad på prärien eller bara försöker hitta ett kostnadseffektivt sätt att få ut mer av din lastbil, så finns det ett lastbilstält som är perfekt för dig. Så lägg den i 4-hjulsdrift och bege dig mot skogen — vi ses där ute!