Hur friktion är involverad i pulka och skidåkning (ett perfekt svar!)

Det finns förvånansvärt mycket fysik involverad i pulka, skidåkning och snösporter i allmänhet. Jag är ingen Einstein, men jag har ofta undrat vad som ens gör pulka och skidåkning möjligt?

Friktion är en integrerad del av pulka och skidåkning. Det bestämmer hur snabbt man kommer att åka, baserat på hur mycket motstånd som skapas när släden/skidorna skaver mot snön. När skidor eller släde rör sig över snön skapar de friktion, vilket gör att snön smälter och blir hal.

Vi har precis skrapat på ytan när det kommer till friktionsroll i pulka och skidåkning! Det finns så många andra saker som påverkar friktionen. När du har läst klart den här artikeln kommer du aldrig att se på skidåkning eller pulka på samma sätt.

Friktion vid pulka och skidåkning

Tro mig, du behöver inte vara raketforskare eller fysiker för att förstå hur fysiken (nämligen friktion) påverkar pulka och skidåkning! Om du är något som jag kan ämnen som friktion, gravitation eller i princip allt som har med Sir Isaac Newtown vara svårt att förstå. Så låt oss gå tillbaka till vår grundskoletid och se om vi kan fräscha upp våra kunskaper om friktion och hur det fungerar.

Enkelt uttryckt, friktion är den kraft som två ytor utövar på varandra när de gnider mot varandra. När det gäller pulka uppstår friktion när släden rör sig över snön, vilket orsakar motstånd.

Ju grovare en yta är, desto mer motstånd eller friktion uppstår. Tänk dig till exempel att försöka åka skidor nerför en gräsbevuxen kulle som inte har någon snö. Först och främst kommer du att märka att du inte rör dig någonstans (åtminstone inte på dina skidor!). Detta beror på att båda ytorna som gnuggar mot varandra är för grova, vilket orsakar extrem friktion och motstånd.

För att uttrycka det på ett annat sätt så fastnar gräsets strävhet på skidorna vilket gör backen mer ”friktionell” och mindre hal. Denna speciella typ av friktion kallas statisk friktion. Statisk friktion uppstår när det finns en så stor motståndskraft mellan två föremål att det hindrar dem från att röra sig (ungefär som att försöka släde nerför en betongramp).

  Varför överhettas snöskotrar? Med Orsaker Och Rättelser

Ju jämnare de två ytorna är som gnider mot varandra, desto mindre friktion eller motstånd finns det. Det är precis vad som händer inom pulka och skidåkning! Om du tittar på botten av en släde kommer du att märka att den är superlen. Den är nästan blank. Denna mjukhet gör att den kan glida över snö som också är slät.

Detta gäller särskilt när det tillämpas på skidåkning.

Du kommer att märka att skidbackarna på orter normalt är preparerade och tillplattade. Anledningen till att de putsas och plattas är för att minska mängden friktion som uppstår mellan snön och skidorna. Detsamma gäller för tubingparker som sköter sina slanglöpningar.

Du kanske också märker att det är mycket effektivare att packa ner snön på en backe innan du åker pulka. Att göra detta jämnar ut ytan och gör din åktur mycket smidigare och snabbare.

En närmare titt

Låt oss ta det ett steg längre. Anledningen till att pulka och skidåkning till och med fungerar i första hand har att göra med energin som frigörs av friktion. När botten av dina skidor eller din släde skaver mot snön frigör den energi i form av värme. Denna värme smälter i sin tur snön och skapar ett tunt lager vatten mellan din släde och snön. Detta lager av vatten minskar friktionen/motståndet ytterligare och låter dig glida lätt över snön.

Det finns ett namn för den typ av friktion som spelar in när du åker pulka. Kinetisk eller vätskefriktion är vad som uppstår när motståndet minskas till den grad att föremål fritt kan röra sig över varandra.

Summering av friktion

  • Friktion är det motstånd som uppstår när två föremål rör sig över varandra (en släde som rör sig över snön).
  • Ju mer friktion, desto svårare är det för föremål att glida över varandra (försöker åka skidor nerför en betongbacke), vilket orsakar statisk friktion.
  • Ju mindre friktion, desto lättare är det för föremål att glida över varandra (åkning i en nypreparerad backe), vilket orsakar kinetisk friktion.
  • Skidåkning och pulka minskar friktion och motstånd genom att smälta snön när de två ytorna gnider mot varandra, vilket orsakar vätskefriktion.
  Hur mycket kostar ett Texas fiskekort?

Förhoppningsvis får den här snabbkursen oss på samma båt, eller ska jag säga samma släde? Friktion är det som hjälper till att göra pulka och skidåkning roligt.

Vill du ha mer friktion eller mindre friktion vid pulka och skidåkning?

Hur man än ser på det kommer det alltid att finnas en viss mängd friktion när du åker skidor eller pulka. Tack och lov för detta!

Om det inte fanns någon friktion, skulle du glida utom kontroll med absolut inget sätt att stanna. Å andra sidan, för mycket friktion kan vara skadligt för skidåkning och pulka, gör det omöjligt att ens röra sig.

Nyckeln till pulka och skidåkning är att hitta det där glada mediet där din utrustning och snöytan du åker/slädar på inte ger för mycket eller för lite friktion. Du skulle bli förvånad över hur mycket tanke som läggs på de typer av design och material som läggs i varje släde och skida.

Det finns olika typer av skidor och slädar för olika åkstilar. Till exempel, om du letar efter en snabb (minst friktionsmängd) typ av skidor, kommer du med största sannolikhet att gå med sådana som är designade för utförsåkning i alpin skidåkning. Dessa skidor är speciellt designade för att minska mängden motstånd vilket gör det lättare att glida nerför en backe.

Å andra sidan, om du är ny på skidåkning och vill ha en långsammare och mer kontrollerbar åktur så får du skidor som ger mer friktion, vilket gör det lättare att stanna och minska hastigheten du kan åka. Samma princip kan tillämpas på pulka.

Andra faktorer som påverkar friktion

Steepness/Grade of the Hill

Det kan hävdas att gravitationen är den viktigaste kraften i skidåkning och pulka. Utan gravitationen skulle dessa vintersporter vara omöjliga. Tyngdkraften är det som accelererar oss till botten av en kulle. Ju brantare backe, desto större gravitation.

  13 sätt att hålla ett tält varmt utan elektricitet

Friktion och gravitation går hand i hand. Tyngdkraften är det som accelererar oss och friktion är det som i slutändan saktar ner oss när vi åker pulka eller åker skidor. När vi når botten av en kulle tappar vi acceleration och gravitationen minskar, vilket får oss att stanna.

Ryttarens vikt

I det här fallet kan förarens vikt ses som massa. Massa spelar också en viktig roll i friktion när det kommer till pulka och skidåkning. Ju mer massa du har desto större tryck och vikt utövas på snön. Detta betyder i princip att det finns en ökning av kinetisk friktion. Mer massa kan också ge dig en snabbare resa till botten av backen.

Typen av snö

Snö, som är ett av de två föremål som rör sig mot varandra, påverkar i hög grad hur mycket friktion och motstånd som uppstår.

Som nämnts tidigare, ju smidigare och mer packad snön är, desto mindre friktion och motstånd är det. Utöver det tenderar blötare och tyngre snö att ge en mindre ”friktion” tur. Våt snö är den typ av snö som smälter lättare när trycket utövas på den, vilket skapar vätskefriktion.

Om skidorna eller släden är vaxade på botten

Har du någonsin undrat varför skidor och ibland även slädar är vaxade på botten? Svaret är enkelt. Vax ger en ännu slätare yta än den vanliga botten på släden eller skidorna.

Vax minskar kraftigt mängden friktion som uppstår när snön och skidorna/släden glider mot varandra.

Slutsats

Som sagt, du behöver inte vara Einstein för att förstå och uppskatta fysiken som ingår i skidåkning och pulka! Allt du behöver veta är att friktion, gravitation och massa spelar en stor roll när det gäller att slunga dig nerför en snötäckt kulle.