Hur förvarar du RV-batterier?

Husbilar, vändskivor och resesläp har flera kraftkällor som måste fungera för att du ska få en bekymmersfri och minnesvärd resa. En viktig kraftkälla är dina husbilsbatterier. Att ta hand om dina batterier på rätt sätt kommer att förlänga deras livslängd och låta dem fungera i många år framöver.

Husbilsbatterier driver delar av din husbil som dina lampor och måste alltid fungera bra. Det finns flera gånger under året som dina husbilsbatterier behöver förvaras; som i minusgrader eller när du parkerar din husbil för att förvaras en säsong.

Det bästa sättet att förvara ditt RV-batteri är genom att ta ut batteriet och placera det på en varm och torr plats tills du är redo att använda den igen. Att förvara husbilsbatterier är ett enkelt och effektivt steg du kan ta för att få ut så mycket som möjligt av dina batterier under varje campingsäsong.

Hur förvarar du husbilsbatterier

Det bästa sättet att förvara ett husbilsbatteri

Bly-syrabatterier, vanliga för bilar och husbilar, förvaras bäst i rumstemperatur (70F-78F), torra platser.

Bly-syrabatterier förlorar sin effektivitet när deras delar korroderar eller när vattnet avdunstar eller utvecklar luftfickor. Överdriven värmeexponering kan påverka batteriets livslängd. Detta papper visar att driftstemperaturen i hög grad kan påverka livslängden för ett batteri – och även om du inte alltid kan kontrollera vädret kan du hjälpa batteriets livslängd om du inte placerar det i extrema kalla eller varma förhållanden medan det inte används.

Jag hade problem med att hitta konkreta temperaturer för idealisk batterilagring, men vad vi vet är att ju varmare ett batteri går, desto kortare livslängd – det följer att det inte är att lagra ditt batteri i extrem värme (som vårt garage just nu i södra Texas) den bästa platsen för det.

RV-batterier som de flesta fordonsbatterier är för det mesta bly-syra-batterier, vilket innebär att de använder en kemisk reaktion mellan olika kemikalier för att ge ström.

  Vilken är den billigaste husbilen i klass B?

Vad gör en husbilsbatteri

Husbilar har flera kraftkällor, en viktig kraftkälla för din husbil är din RV batteri. Husbilsbatterier driver 12V-systemen i hela din husbil och måste vara i fungerande skick för att ha en fantastisk resa. 12V-system i hela din husbil inkluderar dina lampor och några små apparater.

Husbilsbatterier gör att du kan ha ström till din husbil när du inte är ansluten till landström. Din husbilsvattenpump är en annan del av din husbil som ofta drivs av dina husbilsbatterier. Att se till att dina batterier är väl omhändertagna gör att du kan använda dina lampor, vattenpump, små apparater och andra aspekter av din husbil utan att vara ansluten till landström.

Hur man kopplar bort ett husbilsbatteri

Att koppla ur ett husbilsbatteri är ett enkelt steg du kan göra innan du lämnar din husbil, husbil eller vändskiva parkerad för vintern.

  1. Stäng av alla föremål i din husbil som drar ström från ditt batteri som lampor och vattenpumpen.
  2. Koppla sedan bort den negativa (svarta) polen.
  3. Koppla sedan bort den positiva (röda) polen och du är klar.

Obs: När du sätter tillbaka batteriet är det motsatt, anslut först den positiva (röda) och sedan den negativa (svarta) polen för att förhindra farliga kortslutningar.

Hur du förvarar ditt husbilsbatteri

Efter en underbar säsong av camping vill du alltid vinterställa din husbil och se till att den är redo för alla kalla temperaturer. En sak du måste göra när du vinterställer din husbil är att ta loss ditt husbilsbatteri och förvara det på rätt sätt. Även om husbilsbatteriet driver mindre delar av din husbil, kommer det sakta att tömmas under hela säsongen om du lämnar batteriet inkopplat.

När du kopplar bort ditt husbilsbatteri finns det flera steg du bör göra för att ta hand om ditt batteri och se till att den är i bra skick för din nästa campingsäsong.

  1. Rengör batteriet från korrosion. Du kan rengöra ditt batteri genom att använda en stålborste samt bakpulver och vatten för att bli av med eventuell korrosion. Korrosion på ditt husbilsbatteri kan orsaka komplikationer när du sätter tillbaka batteriet och ansluter det korrekt. Se alltid till att bära skyddsutrustning såsom handskar för att skydda dig mot batterisyra eller korrosion på huden.
  2. Ta dig sedan tid att ladda batteriet helt innan du lagrar den.
  3. Kontrollera ditt batteri under hela säsongen för att se till att ditt batteri kontinuerligt laddas.
  4. Hitta en torr plats för att förvara ditt batteri som garanterat inte fryser. Ett fruset batteri kan vara en katastrof, speciellt om du försöker ladda det och det exploderar.
Hur förvarar du husbilsbatterier

Sätt att ladda ditt husbilsbatteri

Medan ditt batteri är anslutet till din husbil och till landström, kommer omvandlaren i husbilen att ladda dina batterier, så att du inte behöver oroa dig för att ladda dina batterier när du är ansluten till landström.

  Vandringsstövlar vs jaktstövlar – är de verkligen så olika?

När du inte är ansluten till ström, måste du hitta ett sätt att ladda batteriet. Det finns flera alternativ du har för att enkelt ladda ditt batteri när du förvarar ditt batteri eller om du behöver ladda ditt batteri medan du boondockar.

EKOVÄRDIG 12 volt 10 watt solbatteriladdare och underhållare, underhållsladdare för solpaneler, bärbar reservsats för batteri med krokodilklämmaadapter för bil, båt, bil, motorcykel, husbil NOCO GENIUS10, 10 Amp helautomatisk smart laddare, 6V och 12V batteriladdare, batterihållare och batteridesulfatator med temperaturkompensation

Hur du håller ditt husbilsbatteri från att frysa

RV-batterier som lämnas anslutna under en extremt kall vinter kan lätt frysa. Allt beror på var och hur länge du vill förvara din husbil, samt hur hård vinter du förväntar dig.

Om du planerar att förvara din husbil en kort tid nära landström och inte förväntar dig mycket minusgrader, kan du lämna batteriet anslutet och helt enkelt koppla in det till landström då och då för att ladda batteriet.

Problemet med husbilsbatterier i kalla temperaturer är att de kan frysa och förstöra ditt batteri. Om du någonsin har ett fruset batteri kan laddning av ditt frusna batteri resultera i ett exploderat batteri och en absolut katastrof.

Det bästa sättet att hålla ditt husbilsbatteri från att frysa under en kall vinter är att ta bort batteriet och förvara det i ett varmt utrymme i ditt hem. Placera också ditt batteri från marken för att förhindra minusgrader från att nå det.

  Är siden bra för vintern?

Slutsats

Husbilsbatterier är en viktig aspekt av din släpvagn, vändskiva eller husbil och måste tas om hand. När det kommer till vinterförvaring eller förvaring av din husbil under långa perioder, är det klokt att vidta nödvändiga åtgärder för att förvara ditt husbilsbatteri på rätt sätt.

När du förvarar ditt RV-batteri, stäng av all ström som drivs av 12v-systemet, koppla bort den negativa (svarta) polen och sedan den positiva (röda) polen. När du har kopplat bort ditt batteri, se till att rengöra korrosionen från det.

När ditt batteri är rengjort och omhändertaget, välj en varm plats inomhus för att förvara ditt batteri för vintern; en plats där ditt batteri inte sitter på ett kallt golv. Se till att ladda ditt batteri innan du börjar din nya säsong.