Hur får jag tillgång till internet när jag campar? (husbilar ingår)

En av de största bekymmerna för de flesta campare är hur man skaffar internet när de campar. Även om naturen har sin charm är det mycket troligt att du vill hålla kontakten med dina nära och kära, som väntar på dig hemma. Tja, det finns några sätt att uppnå det, och de flesta av dem är till och med gratis.

Det finns sex sätt att få internet när du campar:

  • Använd mobiltelefondelning och anslut din bärbara dator till WiFi
  • Ta med ett bärbart USB-modem eller en router.
  • Köp ett bärbart modem som låter dig ansluta flera enheter.
  • Dra nytta av wifi på campingen.
  • Använd offentliga hotspots (kaféer, restauranger etc.) längs vägen.
  • Prova den bärbara parabolantennen.

1. Mobiltelefontjudring

Du kan använda din smartphone för att ansluta internetanslutningen till den bärbara datorn. Den enda nackdelen med detta är att det tar ur batteriet mycket snabbare och du kan få högre internetavgifter än om du surfade från din telefon.

Innan du betalar för internet och kopplar din telefon, kontrollera att din telefon är inom nätverkets räckvidd och att internet är tillgängligt. Annars kommer det att vara väldigt frustrerande att använda en internetanslutning med dålig nätverksåtkomst.

Om du använder en iPhone finns alternativet att koppla din telefon till i Inställningar under alternativet Personal Hotspot. På de flesta Android-telefoner kan du komma åt Internetdelning och Hotspot under inställningarna för trådlöst och nätverk.

Mobiltelefondelning är det enklaste sättet att komma åt internet när du campar.

2. USB-modem eller router

Vissa modem och routrar kan anslutas till en dators USB-port för att ansluta datorn till Internet. De är också små och lätta att bära, så du kan ta med dem på vilken campingtur som helst.

Så länge din internetleverantör har täckning i området där du ska campa är du säker på internet. De flesta USB-modem och routrar har bara 3G-internetåtkomst.

USB-modem och routrar kommer med en mängd olika betalningsplaner, inklusive ett förbetalt alternativ, så att du kan välja den du är bekväm med.

De är också billiga och prisvärda. När du ansluter modemet till USB-porten kommer din dator automatiskt att upptäcka det och installera nödvändiga drivrutiner. Allt du behöver göra är att upprätta anslutningen.

3. Mobilmodem

Mobilmodem är ett annat alternativ Du kan också överväga tillgång till internet när du campar. De är tillräckligt små för att få plats i fickan och är därför lätta att bära med sig.

En av fördelarna med mobilmodem är att det kan användas för internetanslutning på flera enheter. De är också krypterade och mycket säkrare än att använda offentliga Wi-Fi.

Det finns faktorer som antalet enheter som kommer att anslutas och modemhastigheter, bland annat, som du bör överväga innan du väljer ett specifikt mobilmodem.

Även om de vanligtvis har månatliga dataplaner, har vissa operatörer möjlighet att betala efter hand. Modem har dock nedladdningsgränser som kan vara restriktiva och rekommenderas endast för lätt surfning.

4. Wifi på campingen

Vissa campingplatser erbjuder Wi-Fi-anslutningar för sina kunder. Medan vissa tar ut en avgift för att vem som helst ska få tillgång till Wi-Fi, erbjuder andra det gratis som en del av sina tjänster.

  9 anledningar till varför sovsäcksfodral verkligen är värt det

WiFi på campingen är mycket användbart eftersom du inte behöver oroa dig för att söka efter alternativ. Sådant offentligt Wi-Fi kan dock utgöra ett säkerhetshot, så du bör vara försiktig när du ansluter till Internet via dem.

En av de största farorna med att använda osäkrat offentligt Wi-Fi är att hackare kan komma åt dina privata data och använda dem i skadliga syften.

Innan du ansluter till campingplatsens wifi, kontrollera om det är en säker anslutning eller inte. Om inte, betalar du hellre ur egen ficka för att ha din personliga internetåtkomst.

5. Wifi-hotspots

Om din campingplats inte har någon WiFi-anslutning eller är osäkrad, Wi-Fi-hotspots finns på andra ställen. Fråga om det finns några bibliotek, restauranger eller offentliga parker med Wi-Fi-hotspots i närheten.

Men som med campingplatsens Wi-Fi, kom ihåg att internetsäkerhet är av största vikt. Din dator kan vara infekterad med virus och skadlig programvara eller din identitet kan bli stulen. Angripare kan också övervaka och fånga upp all okrypterad data som skickas över osäkra anslutningar.

Om du behöver ansluta till en Wi-Fi-hotspot rekommenderar vi att du konfigurerar ett virtuellt privat nätverk och inaktiverar alternativet Nätverksdelning på ditt nätverk. Du kan också aktivera brandväggen på din dator och bara komma åt webbplatser med SSL-säkerhetskryptering.

6. Bärbar parabol

Satellitinternet är mycket krävande och dyrt. Det borde vara ditt sista alternativ om du befinner dig i ett extremt avlägset läger utan tillgång till internet.

Bärbara parabolantenner tillhandahåller dock höghastighetsinternet och VoIP-anslutningar (Voice over Internet Protocol). De tål extrema väderförhållanden, så du är säker på anslutning oavsett vad.

Du behöver bara vara beredd att anstränga dig för att sätta upp dem och ta ner dem när du är klar med campingen.

Parabolerna finns i olika storlekar och du tar dig tid att välja den som passar dina behov bäst. Att hitta rätt utrustning kan ibland vara en svår uppgift. Så du måste ha tålamod om du vill få värt dina pengar.

Hur man håller sig säker på Camping WiFi och allmänna hotspots

Här är fem sätt att hålla dig säker när du använder offentliga tjänster för en Wi-Fi-anslutning. På så sätt kommer din personliga information inte att exponeras för främlingar;

Se till att det är en säker nätverksanslutning

Kom alltid ihåg att verifiera nätverket innan du ansluter dina enheter till det.

Prata med en anställd på anläggningen och fråga dem om systemet är legitimt och om de kan ge nätleverantörens IP-adress. Genom att verifiera namnet på nätverket undviker du att falla offer för brutala hackare som sätter upp falska system.

Ett annat sätt att säkerställa att anslutningen är säker är att inaktivera fildelningsalternativ på nätverket. Detta gör det omöjligt för hackare att komma åt dina filer och även ladda upp virus och skadlig programvara till dina enheter.

Tillåt endast fildelning på gränssnitt som du litar på, och lita inte på nätverk som är tillgängliga för allmänheten.

Använd ett virtuellt privat nätverk (VPN)

Ett virtuellt privat nätverk är ett verktyg som låter dig ha en mycket säker anslutning på alla offentliga nätverk. VPN fungerar som en tunnel mellan dig och nätverksservrarna och krypterar data så att den är otillgänglig för någon däremellan.

  Den genomsnittliga vikten av släpvagnar (inklusive tips för släpvikt)

Dina aktiviteter och information online är därför otillgängliga för hackare. VPN:er döljer också din IP under sin egen IP-adress och det är omöjligt för hackare att ta reda på din fysiska plats.

VPN-tjänsteleverantörer erbjuder olika planer beroende på dina behov och budget. Vissa är gratis, andra har kostnader för att använda dem.

De betalda VPN-tjänsterna erbjuder dock sina kunder ytterligare säkerhetsfunktioner. Det är inte ett högt pris att betala för din säkerhet och integritet online.

Se till att du använder HTTPS

Om du inte kan betala för ett VPN och inget gratis alternativ är tillgängligt på din plats, besök bara webbplatser som är säkert krypterade.

Krypterade webbplatser skyddar dina data från skadliga tecken på internet. Webbplatser som är säkert krypterade HTTPS för webbadressen. Andra webbplatser inkluderar en hänglåssymbol i början av adressen för att indikera säker kryptering.

Säker webbplatskryptering är inte den perfekta lösningen för att förhindra skadlig tillgång till privat information, men det är ett utmärkt ställe att börja.

All information som kommuniceras mellan dig och webbplatsen är dold för mellanhänder och därför läcker inget känsligt, såsom lösenord och kreditkortsnummer ut. Så, snokare som vill ta paket från nätverket utelämnas av HTTPS.

slå på brandväggen

Brandväggar förhindrar obehörig åtkomst till systemet av externa krafter. De fungerar också som skydd mot skadlig programvara baserade på skadlig programvara.

Brandväggar övervakar aktivt alla datapaket som skickas till din enhet och skannar dem för att se till att de är säkra eller inte. Brandväggen blockerar automatiskt skadliga datapaket.

På detta sätt kommer din enhet och data att skyddas mot specifika attacker från skadliga karaktärer. De flesta stänger av brandväggar eftersom de innehåller några ganska irriterande popup-fönster, men det skulle vara ett litet pris att betala för det syfte de tjänar.

Det är viktigt att din brandvägg alltid är på. För att aktivera din brandvägg, gå till inställningen System och säkerhet i Kontrollpanelen och välj sedan Windows-brandväggen. På Mac-system kan brandväggen aktiveras på fliken Brandvägg under Säkerhet och sekretess.

Installera ett antivirusprogram

Antivirus skyddar dina enheter på offentligt Wi-Fi genom att upptäcka hot på delade nätverk. De skickar vanligtvis en varning när ett misstänkt hot upptäcks på internet eller på en enhet.

Antivirus ger också möjligheten att ta bort riskerna från ditt system. Med nya hot i form av skadlig programvara och virus som dyker upp hela tiden, är det viktigt att alltid hålla ditt antivirus uppdaterat till den senaste tillgängliga versionen och hålla det igång.

Det finns många antivirusprogram på marknaden; vissa är gratis medan andra är betalda. De erbjuder också flera säkerhetsfunktioner, så det är viktigt att du tar dig tid innan du väljer en.

Du kan också installera anti-malware för att skydda dig från skadlig programvara och malvertising. Det finns också andra webbläsartillägg som adBlockers som skyddar din integritet när du är online.

Blockerar träd Wi-Fi-signaler?

När du använder campingplatserna är chansen stor att det finns träd runt dig. Den oundvikliga frågan skulle vara om de tjocka stammarna och höga topparna blockerar internetanslutningens elektroniska signal.

  Hur man torkar ett klätterrep helt

Faktum är att träd har stor inverkan på Wi-Fi-anslutningen, vilket du förmodligen behöver starkare än 5,8 GHz att ta sig igenom det.

Om du förlitar dig på offentliga tjänster för internetuppkoppling rekommenderar jag starkt att du väljer platsen med omtanke. Håll dig till öppna områden med inte för många träd mellan dig och givaren.

Om campingen har några kullar, försök att campa på hög mark istället för på botten. Om du är högre upp kan du nå signalerna som blockeras av träden nedanför.

Påverkas Wi-Fi av vädret?

Vädret är en oförutsägbar faktor som du måste ta itu med när du vistas i naturen. När det kommer till internetuppkoppling har vädret en enorm inverkan på WiFi-signaler och surfhastighet.

Om givaren är bredvid din dator eller smartphone (som med bärbara modem och USB-enheter) borde det gå bra.

Men om du förlitar dig på offentliga hotspots eller campingplats Wi-Fi, skulle anslutningen vara långsammare när det regnar och luften är fuktig.

Utgångspunkten här är att vattendroppar absorberar delar av den elektroniska signalens energi och avbryta med signaleringen. Därför kan du uppleva en långsammare internetuppkoppling om du stannar i ditt tält en regnig natt.

Det finns också en god chans att signalerna minskar när du tältar intill floder, sjöar och hav med relativt fuktig luft.

Förutom internet kan hög luftfuktighet också påverka den totala campingupplevelsen. I dessa termer din sovsäcken skulle förmodligen bli fuktig på grund av kondens och ditt tält skulle bli blött från insidan på grund av dålig ventilation.

Har husbilsplatser internet?

Det råder ingen tvekan om att WiFi-åtkomst skulle förbättra din campingupplevelse, särskilt om du använder din egen husbil. Lyckligtvis ger de flesta husbilsparker dig tillgång till internet, liksom köpcentra, restauranger och andra offentliga tjänster.

Ofta skulle WiFi vara gratis, som en del av parkens allmänna funktion. Ändå måste du ibland betala en liten avgift för åtkomst.

Jag föreslår att du besöker informationscentret och ser vilka betalningsplaner de erbjuder. Observera att RV-hotspot inte är mobil och din signal skulle försvagas när du kör iväg i din RV.

Se var den bästa åtkomsten är och stanna där över natten. Om du är mobil är parkens internetuppkoppling till ingen nytta för dig, och det är du lita på en satellitanslutning. Detta alternativ skulle dock vara mycket dyrare.

Slutsatser

Att vara långt borta från hemmet betyder inte att du inte ska hålla kontakten, särskilt när du campar i det vilda. Det finns några sätt att få Wi-Fi när du campar; de flesta innebär att ta med din egen enhet som fungerar som en givare (USB-modem, router, smartphone, etc.).

Ändå kan du också dra nytta av lokala tjänster som offentliga hotspots och wifi på campingplatser. Kom ihåg att vädret har sin egen inverkan på din signal, vilket förmodligen skulle vara värre om det regnar och är fuktigt. Träd kommer sannolikt också att blockera åtkomst när du använder en hotspot som är ganska långt borta.

Jag hoppas att min artikel besvarade din fråga och gav dig några idéer om ämnet. Om du har några egna insikter, låt mig veta allt om dem genom att lämna en kommentar nedan!