Hur du vinterförbereder din husbil

Det finns 5 huvudsakliga (enkla) aspekter av vinterklara din husbildet här är ett enkelt jobb att göra själv, eller så kan du anställa någon om du inte har tid.

Steg för att vinterställa din husbil

Töm vattnet

En av de viktigaste delarna med att vinterisera din husbil är att se till att allt vatten är ute. När vattnet fryser kommer det att expandera vilket kan leda till trasiga och spruckna rör i din trailer, husbil eller vändskiva.

Du kan få ut allt vatten ur din husbil genom att:

  1. Stänga av din vattenpump och varmvattenberedare och tömma riggen helt.
  2. Kör RV & Marine frostskyddsmedel genom ditt system genom att hälla ner det i alla dina avlopp. Om du bestämmer dig för att använda frostskyddsmedelkom alltid ihåg att när din husbil väl är i bruk igen måste du spola din rigg tills allt frostskyddsmedel är ute ur systemet.
Camco RV frostskyddskoncentrat - 36 uns koncentrat ger 1 gallon frostskyddsmedel, tillsätt bara färskvatten, perfekt för användning i husbilar, båtar, fritidshus och pooler - paket med 2 - 30611

Få ut maten

Något du kanske inte tänker på i din husbil som måste tas om hand innan du förvarar den i vintertemperaturer är torrfodret från ditt skafferi. Även om de kalla temperaturerna inte nödvändigtvis påverkar kvaliteten på din mat, har den potential att locka gnagare och insekter till din husbil. Flytta mat från din husbil kommer att hålla insekter och gnagare borta.

Håll skadedjur borta

Något annat att kontrollera är att se till att det inte finns några utrymmen för gnagare att komma in i din rigg för att undkomma kylan. En gnagare som kommer in i din husbil kan leda till tuggade trådar och kommer att förstöra delar av din rigg. Att fästa insektsskydd på utsidan av din rig kommer också att hålla buggar borta och hålla alla dina ventiler skyddade och säkrade.

Glöm inte kylskåpet

En annan del av din rigg som måste tas om hand innan du förvarar din rigg när det är kallt ute och under långa perioder är ditt kylskåp. Se till att tömma ditt RV-kylskåp helt och öppna dörrarna. Ta dig tid att torka upp eventuellt överflödigt vatten när isen tinats upp och öppna dörren. Många husbilsbutiker kommer att sälja tillbehör som håller dina dörrar öppna medan din rigg vinterklareras. Att hålla dina dörrar öppna kommer att låta ditt kylskåp vädras och hålla mögel och mögel borta.

  Bästa vandringsskor för flodkorsningar

Ta bort och ta bort batteriet

Förutom stegen som nämns ovan är en annan smart sak att göra innan du förvarar din rig att ta loss batteriet och förvara det på en varm plats. Genom att lämna batteriet kvar riskerar du att tömma batteriet eller att minusgraderna och is skadar batteriet. Ta bara loss ditt batteri och förvara det inuti eller på en varm plats så när du är redo för din nästa resa möts du inte av ett helt urladdat batteri.

Hur mycket kostar det att vinterställa en husbil?
Håll skadedjuren borta

När ska jag vinterställa min husbil?

RVing i kalla temperaturer är en sak eftersom du kan köra din varmvattenberedare såväl som din ugn för att hålla dina rör varma och hindra dem från att spricka. Om du bestämmer dig för att förvara din rigg där temperaturen kommer att sjunka till eller under 32F måste du se till att du vinterställer din husbil.

Om du försöker förvara din husbil i extremt kalla temperaturer utan att vinterställa din husbil riskerar du att rören spricker och kostsamma skador som du måste fixa. Många människor vinterförbereder sin husbil när de kommer hem på semester för att bo med familjen eller när de campar lågsäsong under vintermånaderna.

Hur avvintrar jag min husbil

När vintern har passerat och du och din familj är redo att ge dig ut på vägen igen, finns det några saker du måste göra för att avvintra din husbil och göra den redo för resa igen.

Töm frostskyddsmedlet

Om du använder frostskyddsmedel i din rigg under vintern måste du se till att spola frysskyddet innan du använder något av vattnet. Anslut din rigg till din vattenkälla och kör vatten från alla kranar tills du inte längre kan se den rosa färgen på frostskyddsmedel som rinner ut. Att ta sig tid att spola ur allt frostskyddsmedel hjälper dig att veta att du använder rent vatten. Efter att du spolat din rigg från frostskyddsmedel, måste du ta dig tid att göra en grundlig genomgång för att se till att allt fungerar.

Ladda och lämna tillbaka batteriet

Om du tog bort ditt batteri för vintern, se till att det är fulladdat och sätt tillbaka det på din rigg.

  Kan man sätta ett tält i en kompressionssäck?

Kontrollera lamporna

Några viktiga delar av din rigg att kontrollera under din promenad är dina lampor, både invändigt och utvändigt, för att se till att de alla fungerar som de ska. När du väl är ansluten till din lastbil, låt någon gå runt och kolla våra bromsljus för att se till att de överlevde vintern också.

Kontrollera Slideouts

Om din rigg har slideouts, se till att de fungerar ordentligt innan du ger dig ut på vägen igen.

Starta om ditt kylskåp

Slå på kylskåpet dagen innan din resa och låt det bli tillräckligt kallt.

Kontrollera propanapparaterna

Ta dig också tid att dubbelkolla att dina apparater som rinner av propan fungerar korrekt genom att starta kaminen och testa varmvattenberedaren.

Kontrollera dina däck

Se till att alla dina däck är ordentligt pumpade och håller luften väl innan du ger dig av på ditt nästa äventyr också.

Om du tar dig tid att göra en noggrann kontroll kan du känna dig trygg innan du ger dig av på din nästa resa samt ge dig tid att åtgärda eventuella problem innan du åker. Vad du inte vill att ska hända är att upptäcka alla typer av problem som orsakas av vinterförvaring när du väl kommer till din nästa destination. Att avvintra din husbil är ett viktigt steg för att få din rigg tillbaka i fungerande skick innan ditt nästa äventyr så att du kan få en bekymmersfri resa som är full av minnen och en perfekt fungerande rigg.

Hur mycket kostar det att vinterställa en husbil?

Det finns några aspekter av RVing som du måste vara medveten om för att hålla din rigg i bra form. Oavsett om du är en RVer på heltid eller en helgäventyrare är det otroligt viktigt att vinterförbereda din RV! När du parkerar din rigg för vintern kan de kalla minustemperaturerna göra enorm skada på din husbil om du inte förbereder din rigg i förväg. Så, hur mycket kostar det att vinterställa en husbil?

Att vinterställa din husbil själv är billigt och kan vara väl värt att ta sig tid att göra själv. Vanligtvis behöver du bara köpa marin & RV frostskyddsmedel för att hälla ner ditt avlopp för att hålla dina rör från att frysa under extremt kalla temperaturer. Om du planerar att betala någon för att vinterisera din rigg, kan du förvänta dig att betala $90-$150 dollar beroende på om du har några tillägg som en tvättmaskin, ismaskin, etc.

Hur mycket kostar det att vinterställa en husbil

Varför behöver du vinterförbereda din husbil

Oavsett om du är en RVer på heltid som parkerar din husbil nära familjen för semestern, eller en weekendresenär som tar en paus på resor för vintern, kommer vinterförvaring av din husbil att skydda din rigg medan den väntar på ditt nästa äventyr. Att vinterställa din husbil innebär helt enkelt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda din rigg från minusgrader medan den förvaras.

  Hur mycket väger pontonbåtar (plus 15 RIKTIGA pontonbåtar)

En viktig fråga som vinterförvaring av din husbil hjälper till är att hålla rören i din rigg från att frysa och gå sönder. Vattenledningar i hela din husbil måste tömmas. Om vatten lämnas kvar och det fryser kan det bli ett dyrt problem att åtgärda.

Det är otroligt viktigt att vinterisera din husbil för att skydda din rigg från problem som kan orsakas av iskallt väder. När du vinterställer din husbil tar du extra tid att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda din rigg.

Slutsats

Vinterförvaring av din husbil, vändskiva eller släp består av enkla steg som gör en värld av skillnad när du förvarar din husbil under kalla vintermånader. Oavsett om du betalar någon för att göra det åt dig eller om du gör det själv, är vinterförvaring av din husbil ett absolut nödvändigt och billigt steg.

Om du bestämmer dig för att övervintra din husbil själv, kan du hitta många checklistor som hjälper dig att se till att du täcker allt du behöver. Många husbilshandlare är vänliga nog att tala om för dig vad du behöver göra själv också. Vinterförvaring av din husbil är ett måste när du förvarar din husbil i minusgrader och gör att du kan ta med din rigg på många äventyr som kommer.

När det gäller hur mycket det kostar att vinterställa en husbil … det beror verkligen på om du vill göra det själv eller inte anlita någon för att göra det åt dig.