Hur du justerar din Dirt Bike-kedja och kedjehjul

Att kontrollera din kedja regelbundet är en superviktig sak att göra eftersom den går igenom mycket stress när du cyklar och i det här inlägget kommer jag att visa dig hur du kontrollerar och justerar din smutscykelkedja och kedjehjul.

Du bör ta för vana att kontrollera och olja din kedja varje gång du gör något annat underhåll (eller till och med efter att du tvättat din cykel). Jag har aldrig råkat ut för det men jag kunde inte föreställa mig att vara ute i skogen någonstans och få saken att gå sönder på mitten.

Det finns flera anledningar till att din kedja kan gå sönder. Det kan bli korroderat av bristande underhåll, det kan gå sönder för att det var för tätt, eller det kan sluta med att det ramlar av om det är för löst. Det här inlägget kommer att täcka i stort sett allt du behöver veta om att testa din spänning, göra eventuella justeringar och underhålla din kedja. Låt oss börja!

Hur tät ska en Dirt Bike-kedja vara?

Det är viktigt att se till att din smutscykelkedja har rätt spänning, för om den är för tight eller för lös kan du få stora problem. Så här kontrollerar du att din kedja är tillräckligt tät:

  1. Höj bakhjulet genom att placera ett stativ eller block under motorn.
  2. Dra ner kedjan för att se hur mycket slack du har.
  3. Mät avståndet mellan botten av svängarmen och toppen av kedjan (i mitten mellan drivaxeln och bakhjulsaxeln).
  4. Avståndet mellan de två bör vara 35-50 mm (vissa cyklar kan vara olika och det är därför du alltid bör kontrollera din manual först). Om det inte är det måste du justera din kedja. Ett snabbt sätt att referera är genom att använda dina tre långfingrar. Stick dem mellan kedjan och svängarmen så ska det sitta ganska hårt om fingrarna.
  Kastar den flätade linan verkligen längre?

Hur du justerar din Dirt Bike Chain

  1. Det första du vill göra är att lossa axelmuttern. Skruva inte av den hela vägen, bara gör den så att den dras åt lätt.
  2. Leta reda på kedjejusteringsbultarna och vrid dem jämnt på båda sidor. Om din kedja är för spänd måste du lossa bultarna och om din kedja är för lös måste du dra åt bultarna. Se till att du vrider dem lika mycket på varje sida (justerblocken ska ha linjer som referens). Du bör se att kedjan börjar röra sig när du drar åt eller lossar bultarna.
  3. Tryck ner kedjan tills den nuddar svängarmen och dra sedan åt axelmuttern igen. Dubbelkolla att allt stämmer och sedan borde du vara igång!

Vad händer om din kedja är för lös?

Om din kedja är för lös är det inte lika illa som om det vore för hårt, men det är definitivt inte bra. Om din kedja är lös kan det göra att kedjan faller av när du cyklar och det kan också slita ut gummit på din svingarm. Det skulle absolut suga om du var ute på en lång tur och din kedja plötsligt bestämde sig för att hoppa av och du inte tog med dig verktygen för att fixa det.

Din kedja kommer att sträckas ut med tiden men vad som verkligen händer är att rullarna och stiften slits ut och det gör att kedjan sträcker sig. När de väl har blivit utslitna är det bäst att du byter ut dem helt och hållet.

  De 5 bästa locken för bäck- och bäckfiske

Hur länge håller Dirt Bike-kedjor?

Allt kommer att bero på hur hårt du cyklar och hur väl du underhåller kedjan. Det är därför det bästa sättet att se om din kedja behöver bytas ut är genom att mäta den. Du måste titta i din manual för att se hur många stift de föreslår att mäta. Det kommer att berätta för dig att mäta en viss mängd stift på din kedja och om det avståndet är längre än vad manualen säger, bör du byta ut kedjan. Se till att du drar åt kedjan innan du mäter (du kan lägga en vikt på kedjans botten eller kila in något mellan kedjan och det bakre drevet).

Behöver jag byta kedjehjul med kedjan?

Normalt när ditt kedjehjul behöver bytas ut är det en bra idé att byta ut kedjan också. Om du byter kedja men behåller dina gamla kedjehjul finns det en god chans att din nya kedja kommer att slitas ut i förtid. Du kan lika gärna kontrollera din kedjereglage, guide och rullar för att se till att de är i god ställning.

Kedjehjulsinställningar

Du kan behöva byta kedjehjul beroende på vad du ska använda cykeln till. Om du ska åka på en öppen bana kanske du vill öka toppeffekten. Det bästa sättet att göra detta är att byta kedjehjul. Du kan öka toppeffekten (men sänka lågeffekten) genom att sätta ett större kedjehjul med fler tänder på framsidan. Du kan också sätta ett mindre kedjehjul med färre tänder på baksidan så gör det samma sak.

Det är alltid en bra idé att kontrollera din kedja och kedjehjul regelbundet. De kan bli utslitna ganska snabbt och jag är säker på att du inte vill gå sönder mitt i ingenstans. Kontrollera alla bultar och se till att de är åtdragna och se till att alltid rengöra din kedja och smörja in den för att se till att den håller så länge som möjligt.

  Sufix 832 Ghost Braid: En ÄRLIG recension

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att få tag på.