Hur du håller din stuga säker från inkräktare

När jag är uppe i stugan gillar jag att veta att jag är säker.

Utelivet kan innebära vissa faror som är ovanliga i stan. Men det kan också innebära några av samma faror. Jag menar, hur många skräckfilmer finns det som utspelar sig i skogen. Det är för att det är något med att vara borta från stan som framkallar lite mer spänning, till och med rädsla.

Det gäller både i filmerna och i verkligheten. Att vara utomhus är en av mina favoritplatser. Men det är också svårare att kontakta hjälp och få ett snabbt svar om något skulle gå fel.

Det är därför jag gillar att se till att min stuga är säker och säker från potentiella inkräktare. När jag är borta från stugan är säkerheten viktig för att skydda min egendom. Men när jag är i stugan med min familj är säkerheten ännu viktigare. Det är vad den här guiden handlar om. Jag ska hjälpa dig att veta hur du säkrar din stuga för att skydda dig själv och dina nära och kära inne.

Minska risken för inbrott

Det bästa sättet att skydda dig från inkräktare är att få det att verka riskabelt eller inte värt sin tid att bryta sig in.

De flesta inkräktare är ute efter dina tillhörigheter eller skydd. I många fall riskerar de inte att bryta sig in om de tror att du är där. Så gör det klart att någon är hemma.

Vissa inkräktare bryr sig dock inte om du är där eller inte. De vet att det förmodligen finns mer värdefulla saker i din stuga när du faktiskt är där. Eller så kan det finnas andra anledningar till att de vill bryta sig in. Så gör det svårt och få dem att tro att de kommer att åka fast om de försöker. Bara dessa få steg kan vara det som håller dig och din familj säkra.

Installera bra exteriörbelysning

Ett riktigt bra avskräckande medel för potentiella inkräktare är bra belysning.

Belysning tenderar att vara mest effektiv i tätbefolkade områden där det finns stor sannolikhet för att en inkräktare ska ses. På avlägsna stugor är det mindre avskräckande. Det är mindre sannolikhet att någon kommer att se dem om det inte finns någon i närheten.

Men när du är i din stuga, och om inkräktaren vet eller misstänker att du är i din stuga, är bra belysning effektivare.

Du vill ha lampor som är rimligt starkt ljusa som tillräckligt lyser upp alla potentiella ingångspunkter till din stuga. Jag gillar faktiskt solcellslampor för detta, eftersom de kan lysa hela tiden oavsett om jag är i kabinen eller inte, och de kan lysa oavsett hur jag driver min kabin. Även om jag använder en generator och den är avstängd medan jag är borta, laddar solcellslamporna och driver sig själva.

  Hur tar sig bergsklättrare ner igen? (Solo och grupper)

Detta solljus på Amazon fungerar utmärkt för detta. Till skillnad från många solcellslampor jag har använt tidigare, sänder den här faktiskt ut tillräckligt med ljus för att göra jobbet.

Kameror

Säkerhetskameror tar saker till nästa nivå och är ett enormt avskräckande medel för inkräktare i hemmet. Om du vill hålla folk borta från din stuga är det en bra idé att installera kameror, oavsett om de är äkta eller falska.

Säkerhetskameror ökar avsevärt sannolikheten för att en inkräktare grips. Oavsett vad de har för avsikt, kommer att se en säkerhetskamera åtminstone få dem att tänka två gånger. De vet inte om kamerorna är verkliga eller inte eller om de automatiskt laddar upp säkerhetsbilder till molnet. Det gör det riktigt riskabelt att bryta sig in i en stuga med kameror.

Om du ska installera kameror rekommenderar jag också starkt att du uppmärksammar dem. Använd klistermärken eller skyltar, som på bilden ovan, för att låta andra veta att de är med i kameran.

Säkra de potentiella ingångspunkterna

Oavsett vad du gör för att avskräcka potentiella inkräktare så finns det några som kommer att försöka ändå. Det finns många anledningar till att de kanske inte avskräcks av belysning och kameror. Antingen tror de att risken är tillräckligt låg, deras motivation är riktigt hög eller så är deras kritiska tänkande försämrat. Oavsett orsaken är det också bäst att se till att det inte är lätt att bryta sig in i din stuga.

Så säkra ingångspunkterna. Gör det svårt att komma in om du inte bjuds in.

Dörrar

För dörrar känner jag mig inte säker på grundläggande dörrlås och till och med bultar. Jag föredrar att ta min dörrsäkerhet ett steg längre.

Om du använder en vanlig dörr och ram är din dörrkarm faktiskt inte så robust. Du kan se på bilden till höger vilken skada som enkelt kan göras med en rejäl spark eller träff från ett tungt föremål.

När du inser att den här svaga lilla dörrkarmen är det enda som din låskolv går in i, är det inte särskilt betryggande.

  Löpbandet vs. Springa utomhus: Vilket är svårare för kroppen?

Det är därför jag gillar att använda en dörrplatta som den här på Amazon som sträcker sig 4 fot och kan skruvas ända in i reglarna eller stockarna på utsidan av dörrkarmen.

Vad detta gör är att ge dina låskolvar och dörrspärren något mer solid att sticka i. Dessutom, genom att säkra den med 3-tums långa eller längre skruvar får du låsbulten säkrad hela vägen in i inramningen av din kabin.

Om du har en skjutdörr i din stuga kan den vara särskilt svår att säkra. De inbyggda låsen är inte särskilt effektiva och glaset, som vilket fönster som helst, kan gå sönder. Det finns en bra artikel på en annan sida som gör ett bra jobb med att förklara hur man säkrar en skjutdörr i glas. Kolla in det genom att klicka här.

Windows

Jag gillar också att se till att fönstren är säkra. Om någon verkligen vill komma in och dina dörrar är väl avspärrade, blir fönstren deras nästa steg.

Jag är ett stort fan av detta enkla och billiga fönsterlås på Amazon. Man skjuter den på plats på fönsterkarmen och klämmer ner den och det hindrar fönstret från att öppnas. Så även om de kan Jimmy det inbyggda fönsterlåset, kommer fönstret inte att öppnas för dem.

Nästa alternativ är att krossa dina fönster. Men att klättra genom ett krossat fönster är en farlig uppgift och skulle avskräcka många människor. Om du också är orolig för det rekommenderar jag säkerhetsfilm. Jag gillar inte galler på fönster. De får en stuga eller ett hem att kännas som ett fängelse. Men säkerhetsfilm kan vara ett bra sätt att gå.

Ge dig själv tillräcklig varning

Om någon försöker bryta sig in i din stuga, måste du veta om det så tidigt som möjligt. Du behöver tid att förbereda dig ifall du måste hoppa in i försvarsläge. Förhoppningsvis kommer ovanstående försiktighetsåtgärder att förhindra inkräktare från att ta sig till dig och din familj. Men om någon verkligen är beslutsam är det bäst att ha förhandsbesked så att du kan svara på lämpligt sätt.

Inträdeslarm

Det bästa sättet att få avancerad varning är larm. Ett enkelt larm på fönster och dörrar kommer att varna dig om någon lyckas bryta sig in. Om dina fönster och dörrar är tillräckligt låsta, kommer små infartslarm förmodligen inte att göra dig mycket bra. Om någon måste bryta ner din dörr eller krossa ett fönster för att komma in får du varning även utan extra larm.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Texas

Som sagt att ha ett larm som låter är ytterligare ett avskräckande medel för inkräktare som inte vet om larmet har larmat myndigheter eller inte.

Glaskrosslarm är riktigt bra om dina fönster är väl låsta. Om fönstret som gick sönder inte väckte dig så kommer larmet säkert att göra det.

Det viktigaste du kan göra är att tänka igenom de möjliga ingångspunkter som du behöver för att säkra och ha ett primärt och till och med sekundärt sätt att säkra dem. Fysiska lås och barrikader är fantastiska primära säkerhetsåtgärder. Men att ha en larmbackup är en bra idé. Speciellt om det finns en chans att en barrikad inte blir placerad varje kväll.

Ha en plan

Till sist måste du ha en plan. Det är inget du ska oroa dig för mycket över. Risken för att en fullständig psykopat blir galen som försöker ta sig in i din välsäkrade stuga är ganska låg. Men det är en risk som är värd att vara förberedd på.

Så vet vad du kommer att göra om någon försöker ta sig in trots alla dina säkerhetsåtgärder. Hur kommer du att försvara dig själv och din familj.

Det finns många lagliga och effektiva alternativ. Vad som är fullt lagligt beror lite på var du bor. I många stater är det helt lagligt att försvara ditt hem, inklusive en stuga, med ett vapen. Men vilka försvarsmedel är du bekväm med? Föredrar du en taser eller pepparspray framför ett skjutvapen? Om så är fallet, se till att du är förberedd med dessa föremål. Se till att du vet hur du använder dem. Och vad du än väljer att använda för att försvara dig själv, se till att du är redo att använda det om tiden är inne.

För de flesta av oss kommer säkerhetsåtgärderna ovan att vara tillräckliga för att hålla oss säkra i vår stuga. Men för de få som behöver sätta sin plan i verket, kommer de att hålla med om att de var glada att de var förberedda.

För några andra bra tips om hur du håller din stuga säker, särskilt när du inte är i närheten, kan du läsa min artikel här.