Hur dödar man insekter i ved?

Ingen vill ta itu med insektsangripen ved. De förstör ditt virke och de är bara elaka, men kan du bli av med dem? Hur dödar man insekter i ved?

Använd borsyrabaserade insekticider för att döda insekter som har angripit din ved. Till skillnad från andra insekticider är borsyra säker att bränna. Dessutom är det helt giftfritt för människor och husdjur. Spraya borsyralösningen på din ved, låt insekterna gå tillbaka för att infektera sin koloni, och 1-2 dagar senare borde de alla vara döda.

Om borsyra är ett så bra insektsmedel, varför har jag inte hört talas om det förut? Det beror förmodligen på att det är några dollar dyrare än traditionella insekticider som Home Defense, som är giftigt när det bränns. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du spraya ditt trä för att döda insekter och förhindra insekter i första hand.

Döda insekter i ved

Att döda insekter i ved är inte så svårt, men du måste tänka på varför insekterna finns i din ved från början. Var trädet redan angripet av myror/termiter? Eller har de invaderat din ved efter sågning/klyvningsprocessen.

Om svaren är efter sågning/klyvning av virket, omvärdera din staplings- och kryddningsmetod. Det finns förmodligen för mycket vatten i träet, vilket saktar ner kryddningsprocessen och gör att träet ruttnar. Jag kommer att diskutera den korrekta kryddningsprocessen längst ner i det här inlägget, men låt oss ta en titt på hur man dödar de insekter som redan har invaderat din ved.

Att förhindra buggar är alltid det rekommenderade steget, men att döda dem är inte heller så svårt. Det finns två primära sätt att döda insekter som har angripit ved. Den vanligaste metoden skulle vara att använda traditionella insektsmedel som t.ex Hemvärn som är giftig att bränna, men den kommer i en stor flaska och är lättare att använda. Personligen skulle jag inte bränna traditionella insektsmedel i en öppen spis inomhus.

Den säkrare metoden skulle vara att använda borsyrabaserad mört och myrdödare (mitt favoritmärke). Borsyrabaserade insektsdödare är dyrare, men de är inte giftiga för människor. Du kan faktiskt använda borsyrapulver som ett kemiskt desinfektionsmedel för att rengöra dina bänkskivor. Jag skulle spendera de extra $5 och ta det här tillvägagångssättet.

  Hur man gör lägereldar utan pinnar

Använd boraxpulver för att döda termiter och myror

Borax är ett naturligt förekommande vattenlösligt pulver som liknar salt. Det är inte giftigt för människor och husdjur, men det dödar trätråkiga insekter/insekter som snickarmyror, termiter, skalbaggar, etc. Du kan faktiskt äta borax eftersom det är ungefär lika giftigt som salt, men det smakar otäckt.

En annan fördel är att borax dödar alla mikroorganismer som orsakar röta och förstörelse. Så du dödar alla insekter och bevarar livet på din ved. Tänk på vad som förde dig till den här situationen. Det beror förmodligen på att ditt virke inte var ordentligt staplat/täckt. Veden hamnade under vatten, började ruttna och det förde med sig djuren.

Så hur använder du borax för att döda insekter? Det är faktiskt väldigt enkelt! Köp en flaska av din favoritboraxspray (Jag gillar den här) och spraya det över det drabbade träet. Du kan också använda borax rengöringspulver, men du måste blanda det i en vattenlösning först och du måste få i dig rätt mängd.

Ditt mål är att spraya borsyralösningen på det infekterade området så att det täcker insekternas exoskelett. Du vill inte att det ska döda dem direkt. De måste gå tillbaka till sin koloni, infektera matförrådet och döda drottningen. Några dagar senare kommer alla insekter att vara döda och du kan bränna veden som vanligt. Att förstöra koncentrationen genom att blanda din egen lösning kommer att döda dem innan de återvänder till kolonin

Är borax säkert att bränna?

Boraxpulver dödar inte bara insekter, utan det är helt säkert att bränna. Borsyra kan säljas som en kackerlackadödare eller desinfektionsmedel, men kemikalierna har låg toxicitet för människor. Jag skulle ändå inte rekommendera att lägga händerna i borax eftersom det kan orsaka brännskador.

Det är något riktigt coolt med att bränna boraxbelagt trä. Det brinner faktiskt med en grön låga när du sätter eld på den. Det leder alltid till några förvirrade frågor från mina gäster!

  Kan du dricka direkt från Sawyer Mini?

Kan jag använda blekmedel för att döda insekter? (Inte riktigt)

Tekniskt sett kan du döda insekter i trä med blekmedel, men det är inte praktiskt. Du bör blötlägga trädstammen helt i ett blekbad i 24 timmar. Det skulle döda insekterna, men ingen har tid med det.

Vissa människor svär vid att spraya blekmedel på sina trädstammar för att bli av med myror, men det finns bättre medel för det. Att spraya dem med ammoniak (billigt fönsterputs fungerar) är en mycket bättre lösning. Ammoniak kommer att driva bort myror och hindra dem från att komma på skogen, men det kommer bara att döda en del av kolonin.

Så håll dig till borax om dina stockar redan är infekterade. Jag föredrar Zap-A-Roach Boric Acid märke, men de borde alla fungera likadant. Borsyrapulver blir svårare att använda, men det fungerar också som ett utmärkt allrengöringsmedel. Dessutom kommer det att hålla myror borta från ditt kök om du rengör bänkarna så här.

Kan du spraya insektsmedel på ved för att döda insekter?

Som jag nämnde ovan kan du använda insektsmedel på ved, men det rekommenderas inte. De flesta insekticider är något giftiga för människor när de brinner. Att bränna insektsmedel ibland är inte så illa, men det rekommenderas fortfarande inte. Köp en flaska borsyrabaserad insektsmedel om du planerar att bränna veden.

Håll insekter borta från ditt trä

Vissa träd är redan angripna av myror och termiter innan de faller. Det finns egentligen inget du kan göra i den situationen. Köp en borsyrabaserad insekticid och gå till stan på din vedhög. Insekter som angriper trä efter klyvning/staplingsprocessen är vanligtvis resultatet av felaktig förvaring som leder till överdriven fukt och röta. För att göra saken värre blir träet inte helt torrt och brinner som hett sopor.

Så hur kryddar du ved på rätt sätt för att förhindra insektsangrepp? Om du följer fyra viktiga steg behöver du inte oroa dig för buggar och vattenskador. Håll virket ovanför marken, täck över det, ge bra luftflöde och försök att maximera solljuset. Ditt trä bör inte ruttna om du kan tillhandahålla alla dessa fyra saker.

  • Lyft upp ditt virke från marken: Köp/bygg ett vedställ för att få ditt ved från marken, förbättra luftflödet och minska risken för insekter. Du kan gå med pallar, men jag gillar verkligen de där vedställsfästena (Jag använder den här) som du använder med tryckbehandlade 2×4:or. De är billiga och tar mindre än 5 minuter att skruva ihop ett ställ.
  • Täck över det: Täck toppen av din vedhög med en presenning eller speciell vedtäckning. jag köpte en REDCAMP vedskydd för några år sedan och jag gillar det verkligen. Att kunna dra in och ut sidorna är så mycket lättare än att snurra runt med en presenning. Jag har upptäckt att jag är mycket mer benägen att starta en brand eftersom det är mindre krångligt.
  • Förbättra luftflödet: Att lyfta ditt virke från marken kommer att ge ett visst luftflöde, men du bör också lämna sidorna av din vedhög fria. Lite regn skadar inte din ved. Allt som krävs är 2-3 dagars solsken för att torka ut en regndränkt vedhög (förutsatt att veden är kryddad). Kolla in mitt inlägg som förklarar hur man eldar vått ved.
  • Maximera solljus: Solen är den mest kraftfulla värmekällan på jorden. Så ditt virke bör torka snabbare om du arbetar för att öka mängden solljus som det tar emot. Torr ved gör att man inte besväras av insekter och röta.

Du behöver inte oroa dig för insekter om du följer anvisningarna ovan och håller ditt trä torrt. Dessutom är väl kryddat ved lättare att tända, brinner bättre och röker mindre. Det finns verkligen ingen nackdel med att använda ett vedställ.

Om du vill spara pengar, gå till din lokala stormarknads container för att hämta gratis pallar och täcka träet med en billig 6×8 presenning. Det finns verkligen ingen ursäkt för att låta ditt trä bli blött och ruttna.

  Behöver du en såg för backpacking?