Hur djupt ska du trolla för Kokanee?

Att ge sig ut på en jakt för att fånga en specifik fisk kan vara ungefär som att göra ett knepigt recept. En felaktig information kan drastiskt minska dina chanser att få det du vill ha.

Kokanee lax är en temperaturkänslig fisk, så det bästa trollingdjupet kommer att ändras beroende på tid på dygnet och säsong. På våren, prova 10 fot till 20 fot i klart grunt vatten. Mitt till sensommaren är djupare, kallare vatten från 30 fot till 60 fot djupt är bäst.

Låt oss ta en mer ”djupgående” titt på de olika årstiderna och faktorerna som spelar in med Kokanee trollingdjup!

Trollingdjup efter säsong

Varje säsong presenterar en annan uppsättning problem för Kokanee som gör att de varierar mycket i sitt normala djup. Jag kommer att dyka in i varje säsong specifikt för vad det bästa djupet för trolling är.

Vår

När våren närmar sig börjar bergssjöar och vattendrag att fyllas med snösmältningen, vilket håller vattnet svalt, tillsammans med den kallare lufttemperaturen för att hålla vattnet ganska svalt och kallt. Detta är goda nyheter för Kokanee-laxen, som kan dödas av vatten över en temperatur på 60 grader Fahrenheit. Kokanee lax är en extremt temperaturkänslig fisk som föredrar att stanna i vatten som svävar runt 50 grader. Med den informationen kan vi se varför Kokanee-laxen ändrar djupet den vistas i så ofta.

På våren (och beroende på plats, tidig morgon på sommaren) kommer Kokanee-laxen att finnas på mycket grundare vatten. Prova ett djup på mellan 10 fot till 20 fot, i väl upplyst vatten, med gräs- eller grusbotten. Här kommer det att finnas gott om mat, och eftersom temperaturen är behaglig kan det också finnas en skola med Kokanee-lax här. Att vara på grunt vatten gör just den här fisken lättare att hitta även på våren. Eftersom de är nära ytan eller i mer grunt vatten, är de lättare att upptäcka, och antalet platser där Kokanee vanligtvis skolan är färre i antal.

  Vad man ska bära Jet Skiing (en guide till mode och funktion)

Allt eftersom säsongen fortskrider upphör avrinningen från bergen, och vattnets temperatur värms upp, Kokanee sprids över hela sjön, vilket gör dem svårare att lokalisera och landa.

Sommar

När våren fortskrider till sommaren värms sjöarna och bäckarna där Kokanee-laxen finns upp, vilket tvingar fisken till kallare, djupare vatten. Att använda vikter på din lina är nu nästan absolut nödvändigt för att få ditt bete någonstans nära det djup det behöver för att fånga ögat på en Kokanee. Mitten till sensommaren när temperaturen börjar förändras, reser vår Kokanee bort från stranden och placerar sig själva mellan 30 fot och 60 fot djupt i hela sjön, vilket gör dem svårare att lokalisera och svårare att fånga. Men tyvärr för fisken, och till förmån för den tekniskt kunniga fiskaren, är de en skolfisk, vilket gör dem lätta att upptäcka på ekolod när du passerar en grupp.

En Kokanee-fiskare, Phillip Johnson, registrerade att slagen på hans lina mer än fördubblades när han trolling vinkelrätt mot solen, i motsats till parallellt med dess väg. Han förmodade att trolling vinkelrätt mot solen gav fler möjligheter till reflektioner från hans blinkers och dodgers, som är känd för att locka Kokanee-lax. Han noterade att när solen står högst på himlen gör det ingen skillnad. Men på morgnar och eftermiddagar var denna teknik nästan garanterad att landa honom mer fisk.

Vinter

Även om det är mindre vanligt, kan du ha begränsad framgång fiske efter Kokanee lax på vintern. De flesta Kokanee-laxar kommer att dö av efter lek, men några kommer att överleva, och bland dessa är ”Triploid Lax”. Triploida laxar är laxar med en kromosomal deformitet som inte bara får dem att växa snabbare, utan gör dem sterila, vilket utesluter dem från lekaktivitet, vilket förlänger deras liv. Du kan ha problem med isen, men Kokanee-laxen kommer att vara närmare ytan på vintern på grund av de kallare temperaturerna.

  Vilken typ av fisk kan du hitta på en golfbana?

Mattillgänglighet

Kokanee-laxen överlever på en diet som nästan uteslutande består av sötvattenszooplankton, en mikroskopisk organism som de filtrerar genom sina gälar. De följer sötvattenszooplanktonet, som äter växtplankton, eller mikroskopiska växter, för att överleva. Detta växtplankton kan bara växa och frodas där det finns ljus. Ljuspelare, väl upplysta områden, klarare vatten etc. är där djurplankton och växtplankton är mest sannolikt att hittas.

De är ljuskänsliga, så på dagar som kan vara för ljusa eller för mörka kommer djurplanktonet i sötvatten att sjunka djupare eller stiga närmare sjöns yta, och Kokanee kommer att följa efter.

Båttryck (överfiske)

Ljud och elektrisk strömkänslighet. Under den tidiga våren och kallare dagar kan Kokanee-laxen i allmänhet hittas med ekolod på cirka 10 fot till 20 fot, och enligt fiskare med erfarenhet av att fånga Kokanee, kommer den vanligtvis att stanna i samma område under större delen av dagen, om än mellan 5 fot och 10 fot djupare under dagen. Som sagt, allt detta kommer att förändras om båttrycket är för högt.

Båttrycket består av att det finns fiskare i sina båtar på sjön. Kokanee lax har exceptionella nosar, kan se alla färger vi kan, är känsliga för elektriska strömmar, skrämms av överdrivet eller högt ljud och kommer att följa sin matkälla, vilket kräver närvaro av ljus. Förekomsten av för några Kokanee-fiskare indikerar vanligtvis närvaron av för många båtar, vilket kommer att överstimulera och skrämma bort Kokanee-laxen, och föra den åtminstone till djupare vatten och andra delar av sjön eller vattenmassan du befinner dig. fiske.

Om du fiskar i ett populärt område men fast besluten att fånga en Kokanee, och du är redo att offra lite sömn, kommer du ut på vattnet medan det är mörkt och är redo att fiska vid första ljuset innan vattentrafiken slår till. bästa insatsen för att göra ditt pris. Närvaron av högljudda människor, båtar och vattenskotrar är starka Kokanee-laxavskräckande medel och kommer med all säkerhet att påverka djupet på ditt troll.

  9 bästa paramotorer för nybörjare som är billiga och pålitliga

Dödstemperatur

Högre vattentemperatur för länge kommer att döda dem. Att spendera för mycket tid i vattnet vid eller högre än 60 grader kommer att visa sig vara ödesdigert, så fiske efter Kokanee i vattentemperaturer i dessa områden kommer oftast att visa sig meningslöst.

Kokanee lax har observerats att ibland stiga närmare sjöytan vid temperaturer på runt 70 grader Fahrenheit om maten är tillräckligt rik, men kommer inte att stanna där länge och kommer snabbt att dyka tillbaka till djupare, kallare vatten.

Soft Mouths: En varning för djupt vatten

När du fiskar efter Kokanee-lax på lägre djup, var medveten om att deras munnar är notoriskt mjuka, och vilken krok som helst kommer att ha potential att slitas rakt igenom käken om korrekt skötsel och tekniker inte implementeras.

En fisk som krokas på ett lägre djup kommer att få mer tid och möjlighet att komma undan, och genom att rycka i din lina kan kroken slitas loss. För att minska risken för att detta ska hända kan du använda en enhet som kallas ”snubber”, som minskar effekten av slag på din lina och fungerar som en stötdämpare.

Allt som sagt, rutinerade fiskare hävdar att Kokanee-laxens mun är mycket mjukare på våren och tidigare säsonger, och att ju närmare fisken kommer lektid, desto svårare är det att slita en krok genom fiskens käke.