Hur bred är en luftballong?

Från marken ser luftballonger bedrägligt små ut. Det är bara när du kommer på nära håll med en luftballong som du märker exakt hur massiva dessa flytande luftsäckar är.

Medelstora luftballonger är cirka 50-60 fot breda på den bredaste punkten. På grund av sin form är de mindre breda i toppen och botten av kuvertet. Större luftballonger kan vara över 90 fot breda. Mindre luftballonger tenderar att vara cirka 40 fot breda.

Även på den mindre sidan är luftballonger faktiskt enorma! Varför är de så stora? Finns det något sätt att göra varmluftsballonger mindre? Dessa frågor och fler besvaras nedan!

Storleksjämförelser

När jag växte upp ville jag alltid vara lång. Inte bara som typ lång, utan riktigt, riktigt lång! Min mamma var över 6 fot lång, och de flesta av mina farbröder var också.

Som det bara hände var de höga jeansen vid liv och mådde bra i min familj! Alla mina tre bröder är över 6’3″. Hur är det med mig frågar du? Jag är en frisk 5’10”.

Självklart, allt eftersom tiden gick, slutade det verkligen med att jag var den minsta i min familj!

Min lägre tyngdpunkt gjorde mig till en formidabel brottare i vardagsrummet, jag lärde mig att spela basket mot längre motståndare, och det var mycket lättare att hitta kläder åt mig!

Lärdomen här är att det inte är något fel med att vara lite mindre. Som det bara händer så är det heller inget fel med att vara större! Det finns olika styrkor för olika storlekar!

Nedan ska vi titta på tre luftballonger i olika storlekar. Var och en har olika bredd och var och en används för olika ändamål. Vi ska få se varför olika luftballonger har olika storlekar.

Var och en av dessa ballonger är en Cameron-ballong. Om du vill titta på deras utmärkta hemsida, klicka bara här! Cameron ballonger.

O-typ

O-Type är ett av mina personliga luftballongskuvert. Det är i den mindre delen, och det är perfekt för allt roligt! Dessutom älskar jag deras lökformiga design! Så söt!

  Hur snabbt ska du trolla för Kokanee?

Som minst är O-Type 44 fot i diameter. Som störst, dess 61 fot i diameter! Detta placerar den i kategorin små till medelstora. Så vad skulle du använda O-Typen till?

Tja, som jag nämnde ovan är de perfekta för alla typer av sportballongflygning. Utöver det kan de också vara perfekta för en show på grund av sin form!

N-typ

N-Type är den ultimata reklamluftballongen. Med sin unika design kan du lägga vad som helst på kuvertet och det kommer att synas milsvidt!

N-Typen sträcker sig från 45-76 fot bred. Det här råkar också vara en väldigt hög ballong som når upp till 79 fot lång! Detta sätter N-typen rätt i mellanstorleken.

En typ

A-Typen är den överlägset största ballongen vi kommer att nämna här! Den är avsedd för ett syfte och bara ett syfte: att bära så många människor som möjligt! Och visst är den bra på sitt jobb!

A-Typen har en bredd mellan 61-86 fot. När den är som störst kan den här ballongen bära över 18 personer! Nu är det ganska fantastiskt! Det är 6 300 pund. av bruttolyft!

Varför så stor?

Som vi redan har diskuterat, och som du nu kan intyga, är luftballonger verkligen enorma! Även när de är små är de enorma! Det är vad jag kallar en oxymoron!

Men varför är de så stora? Är allt för show? Kompenserar ballongsamhället i stort för något?

Jag menar, en luftballong är större än vissa flygplan, men de kan fortfarande inte lyfta lika mycket som ett flygplan. De kan inte heller styra som ett flygplan eller resa så långt som ett flygplan kan.

Så vad är affären?

Tja, det handlar faktiskt om vetenskap. Men i vår moderna era av teknik, finns det inte något sätt att göra dem mindre? Tja, precis som flygplan är luftballonger bundna av vissa fysiklagar.

  Vart ska man gå på isfiske nära Spokane, Washington

De råkar bara följa olika lagar. Och jag tror att det är självklart att luftballonger är gjorda av en annan anledning än flygplan.

Nedan ska vi titta på varför luftballonger är så stora och diskutera om de kan vara mindre eller inte!

Vetenskapen bakom ballonger

Vetenskapen bakom ballongflygning är faktiskt inte så komplicerad! Det är tur för mig! Det finns definitivt några mer avancerade koncept, men grunderna är just det: grundläggande!

Det första man bör veta om luftballonger är att varmluft stiger. När den varma luften är fångad i en påse, som ett kuvert, trycker den mot toppen av påsen. Så småningom skapar den tillräckligt med lyft för att bära väskan upp i himlen!

Skapa tillräckligt med lyft och den varma luften kan bära väskan plus något knutet till väskan! Och det är i princip så en luftballong fungerar! Luften inuti kuvertet stiger när den blir uppvärmd, och det lyfter hela ballongen!

Kan de vara mindre?

Så frågan blir nu, kan luftballonger vara mindre? Tja, det korta svaret är nej. Men det finns två mycket övertygande skäl bakom det svaret.

Först och främst behöver du MYCKET varmluft för att skapa tillräckligt med lyft för att bära ens en person. Så om du vill lyfta många människor behöver du en enorm mängd varmluft!

Det andra skälet är direkt relaterat till det första. Ett kuvert rymmer bara så mycket varm luft. Även om vi inte kan se luften finns det faktiskt en gräns för hur mycket som får plats i ett kuvert.

Så eftersom du behöver mycket varm luft för att skapa tillräckligt med lyft, behöver du ett riktigt stort kuvert för att hålla all den luften! Och ju större kuvert, desto mer vikt finns det att lyfta! Ser du vart jag är på väg med detta?

Så för ballonger som inte behöver mycket lyft kan de vara lite mindre. Ju mer lyft som behövs, desto större kuvert!

  Vad är Chinking a Log Cabin?

Vänta, hur stor???

Om du någonsin har spelat fotboll kanske du känner till känslan av att se killen mittemot dig och säga ”Vänta! Måste jag matcha den killen? Aldrig!”.

Kanske var du på andra sidan av ekvationen. Hur som helst, luftballonger är ungefär som den där massiva fotbollsspelaren. När du äntligen kommer nära dem måste du bara säga ”wow”.

Tja, mot bakgrund av det ville jag inkludera lite mer fakta i det här avsnittet som skulle få dig att säga ”wow”.

Jag ska jämföra tre riktigt stora saker med bredden på en genomsnittlig luftballong. Kom ihåg att i genomsnitt brukar luftballonger vara cirka 60 fot breda.

Förbered dig på att bli förvånad över hur dessa föremål, som uppenbarligen är massiva, jämfört med bredden på en genomsnittlig luftballong!

Hollywoodskylten

Hollywoodskylten är STOR. Jag menar, man kan se det på så långt håll! Skulle du bli förvånad över att Hollywoodskylten inte är lika hög som en luftballong är bred?

Det stämmer, Hollywood-skylten är bara 49 fot hög! Så om du vände den i sidled skulle den bara ha samma bredd som en mindre luftballong.

Bowlingbana

Som det råkar vara så ska en certifierad bowlingbana vara 62,8480 fot lång. Det är bara lite längre än bredden på vår genomsnittliga luftballong!

Föreställ dig att du för ett ögonblick tar en bowlingbana och vänder den åt sidan. Det är ungefär bredden på en genomsnittlig luftballong! Är det inte bara fantastiskt!

En gummianka

Vänta… en gummianka? Tja, inte vilken gummianka som helst, världens största gummianka! Som det råkar vara så är världens största gummianka exakt 60 fot lång!

Det betyder att den största gummiankan i hela världen är lika lång som en genomsnittlig luftballong är bred. Nu sätter det inte vissa saker i perspektiv!

Och för din tittarglädje har jag inkluderat ett klipp nedan av världens största gummianka. Njut av!