Hur bogserar man en handikappad basbåt bakom en annan båt?

Det kan komma en tid när du är ute på vattnet och någon kan vara i behov av hjälp, men vad händer om du inte riktigt vet vad du ska göra i den här situationen. Vad händer om du inte har bogserat en båt tidigare? Oroa dig inte, vi ska gå igenom vad du kan göra i den situationen.

Det är viktigt att kunna förstå vad du ska göra om du själv någon gång är i den här situationen, oavsett om du är den som blir bogserad eller den som bogserar.

Så fortsätt läsa, så kommer vi att berätta vad du kan göra för att hjälpa dig att bogsera en handikappad båt.

Använd den handikappade båtens linje

Det är viktigt att när du bogserar båten som du använder den handikappade båtens lina, är anledningen till detta så att när bogseringen är över kan de lossna från din båt och genom att göra det kan du fortsätta att göra vad du gjorde innan du hjälpte till.

När du bogserar är det viktigt att hålla spänningen i linan, men försök inte få din båt på plan – det är definitivt inte bra att göra. När du ska bogsera måste du förstå att det kommer att förändra din dag – självklart. När du tar på dig det här måste du gå ur vägen, så var beredd på det.

Det är okej att kalla in proffs om du inte är riktigt säker på att du kommer att kunna göra det rätt. Se bara till att du är med båten tills du kan vara säker på att de har fått den hjälp de behöver.

När du bogserar, som det nämndes tidigare, vill du se till att linan har en bra spänning, så det är viktigt att du har en stadig gas när du bogserar en annan båt bakom dig.

En sak som du verkligen vill hålla utkik efter är allt som kan orsaka skav på repet. Om det blir för mycket friktion kan det resultera i att repet knäpper, vilket i sin tur orsakar ett helt nytt problem som du inte hade tänkt att ta itu med, och det kommer inte att bli en rolig upplevelse. För att förhindra detta kan du lägga lite redskap på repet, även en t-shirt fungerar också. I verkligheten kan ledningens tryck och friktion få den att knäppa.

  7 kreativa sätt att tysta din generator i din stuga

Om din lina inte har tillräckligt slack kan du lägga en vikt i mitten av draglinan som hjälper till att absorbera mer av stöten än om du inte hade den vikten.

Välj längd beroende på situationen

Uppenbarligen kommer det att finnas olika väderförhållanden beroende på situationen och platsen du befinner dig på. Så det är viktigt att du är medveten om vad du ska göra när du är i olika vattendrag.

Till exempel, om du är i öppet vatten och det finns några ganska märkbara vågor, vill du se till att du har en lång kö. Med detta kommer du att kunna se till att du kommer att vara synkroniserad med den andra båten. Du vill vara säker på att ni båda är på samma plats. Inte någon i vågens dal och den andra båten på krönet. Detta kan leda till att du riskerar att skada din båt eller annan skada.

När du är i en hamn eller i lugna vatten vill du vara säker på att du har en kort bogserlina, det kommer att hjälpa oerhört. I den här situationen kan du få båtarna att samlas och ha din båt på de handikappade båtarna ”höft”. Men med den här taktiken måste du vara säker på att du kommer att ha snäva linjer som finns runt om.

Du måste också vara säker på att du har några fendrar på båda båtarna, på grund av repens täthet kan båda dina båtar lätt skadas, så det är viktigt att du är förberedd med det du har.

Upprätta kommunikationer

En av de viktigaste sakerna du kan göra är att etablera kommunikation med den andra båten. Anledningen till att du skulle vilja göra det här är att du kan veta vad som händer på den andra båten och om det är problem kan du hjälpa till att göra vad du kan för att fixa det.

  Var köper man stockar för att bygga en timmerstuga?

Med detta kan du hjälpa dig att bestämma vilken hastighet du ska åka, vart du är på väg och hur du kan hjälpa till att göra körningen smidigare. Om du inte har möjlighet till radio är handsignaler ett annat alternativ som du kan använda när du försöker kommunicera. Mobiltelefoner fungerar också. Om du använder en radio vill du vara säker på att du använder en icke-nödkanal.

Om du bogserar någon och du bara gör det utan att rådfråga den andra båten, kan du orsaka skador inte bara på din båt, utan du kan också orsaka skada på deras båt.

Behåll en ”Tow Watch”

När du bogserar någon vill du vara säker på att någon tittar på repet, inte bara för att se till att båten som bogseras är okej utan för att se till att repet inte kommer att fastna i din propeller, eftersom det vore det värsta som kunde hända.

En annan sak du kan göra är att vara säker på att du har varit i kontakt med kustbevakningen (om du är i havet). När du gör det låter du dem veta din position, antalet personer på din båt och båten som bogseras. Berätta för dem beskrivningen av båda båtarna, i vilken riktning du är på väg till destinationen du är på väg till och när du förväntar dig att anlända.

Genom att göra det vill du checka in med dem varje timme för att låta dem veta dina framsteg och bara hålla dem uppdaterade ifall något skulle gå fel. Det är bättre att ta kontakt innan något går fel då att något händer och du försöker berätta för Kustbevakningen var du är.

Detta är också bra ifall vattnet blir lite tokigt.

Känn dig inte skyldig att bogsera

Ibland kan vattnet vara riktigt grovt och du kanske inte vill riskera en bogsering, och det är okej. Du behöver inte känna dig skyldig när du är i en situation där en båt behöver hjälp. Du kan ringa proffs, eller till och med kustbevakningen om du är i öppet vatten.

  2-takts bränsleförhållande: Ett användbart diagram för din motorcykel

Om du är på hackigt vatten och du försöker bogsera kan det resultera i ett brott eller en skada, och du är redan i en situation som inte är rolig, så se bara till att du är på en plats där du kan se till att de är säkra och inte orsakar mer skada än hjälp.

Bogsering kan vara riskabelt. Detta är samma sak med de flesta situationer, speciellt om du inte har bogserat tidigare. Det finns en hel del ansvar när det gäller att dra andra människor. Du kan få draglinan att bryta och skada någon, få linan att lindas in i din rekvisita, få någons hand i kläm i linan, listan fortsätter verkligen.

När du är ute på vattnet och märker att någon behöver hjälp, eller att du behöver hjälp, kan du bedöma situationen och bestämma hur du vill gå till väga. Som nämnts tidigare behöver du inte känna att du är skyldig att dra dem på högsta säkerhet om du känner dig obekväm eller känner att du kommer att utsätta människor för risker.

I slutändan är det bättre att vara säker än ledsen.

Att vara på en båt i vattnet har vissa risker i sig utan att du behöver oroa dig för en annan båt och andra passagerare. Så ta dig tid att bestämma vad som verkligen är bäst. Du kommer inte att bli avstängd från vattnet för att du inte ville hjälpa en annan båt för att du var orolig för riskerna som kan vara ett möjligt resultat av bogseringen.

Se till att du personligen är förberedd på allt som kan hända på vattnet, särskilt att vara beredd på en bogsering. Lär dig vad du ska göra om du är bogserbåten eller den som bogseras. Det är aldrig dåligt att lära sig något nytt.