Historien om Yamaha Dirt Bikes

Yamaha dirtbikes har funnits länge nu och är ett av de mer populära cykelföretagen runt om. I det här inlägget kommer jag att täcka hela historien om Yamaha dirtbikes och även svara på några vanliga frågor.

Jag har varit på de flesta andra smutscyklar på marknaden men Yamaha är fortfarande en av mina favoriter. Den första cykeln jag någonsin ägde var en Yamaha TTR 125 och jag har den än idag och den har haft väldigt små problem.

Företaget har funnits sedan slutet av 1800-talet och de började ursprungligen tillverka pianon. De har grenat ut sedan dess och tillverkar allt från elektronik, instrument, båtar och naturligtvis smutscyklar.

1954 tillverkade företaget sin första smutscykel som kallades Yamaha YA-1. Det var en 2-takts 125cc-cykel men det var inte förrän 12 år senare som de gjorde sin första smutscykel.

Yamahas första smutscykel hette Yamaha DT-1 som var en 250cc 2-taktscykel. Den kallades den första riktiga terrängcykeln och blev en stor framgång i hela Nordamerika.

De tvåtaktscyklar de tillverkade var inte riktigt i nivå med de andra cyklarna och verkade sakna den extra kraft som de behövde för att vinna vissa lopp. Det var då de större 4-taktsmotorerna kom till spel och sedan dess har de kunnat dominera 4-taktsmarknaden.

Yamaha var faktiskt det första företaget som introducerade de större 4-taktscyklarna som kunde konkurrera med 250cc 2-taktarna som alla tävlade om. Detta gjordes 1997 och cykeln hette Yamaha YZ400F.

Det för oss till idag. Yamaha har fortsatt att producera några av de bästa cyklarna som finns och finns ofta på topplistorna för motocrosstävlingarna runt om i världen.

  Styr flätad fiskelina skada?

Var tillverkas Yamaha Dirt Bikes?

Yamahas huvudkontor ligger i Iwata, Japan, men deras cyklar tillverkas i fabriker över hela världen. Japan, Indien, Filippinerna och USA för att nämna några.

Är Yamaha Dirt Bikes bra?

Jag har haft min TTR 125 i 12 år nu och har haft väldigt lite problem med den. Den har inte så galet många timmar på sig och används för stigridning under jaktsäsongen. De enda problem jag har haft med den var att choken satte sig.

Hur mycket kostar Yamaha Dirt Bikes?

Priset på cykeln beror helt på motorstorleken och typen av cykel. Om du skulle köpa en helt ny cykel skulle den billigaste vara runt $1500 (en 50cc terrängcykel) och den dyraste skulle vara $9600 (en 450cc cross countrycykel). Du kan alltid få dem begagnade mycket billigare.

Vilken färg har Yamaha Dirt Bikes?

Yamaha dirtbikes har haft några olika färger genom åren. När de först började var de huvudsakligen vita. De var sedan gula ett tag. Efter det gick de med en vit och röd stil. Då var de främst vita med lite blått. Och slutligen gick de med det huvudsakligen blått och lite vitt (vilket är vanligast i dag).

Vilken är den bästa Yamaha Dirt Bike?

Den bästa cykeln för dig beror helt på vad du ska använda den till. Om du bara ska ägna dig åt trailridning TTR-serien har varit en fantastisk cykel för mig och är billigare än de andra cyklarna. Om du kommer att använda den på banan YZ-serien är i allmänhet gå till. Om du vill ha en allround-cykel som kan användas i alla typer av situationer WR-serien är ett utmärkt val (men är den dyraste typen av cykel).

  Vad betyder siffrorna och bokstäverna på en fiskerulle?

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att hämta dem.