Historien om Husqvarna Dirt Bikes

Husqvarna är ett företag som har funnits ett tag nu och producerar mer än bara smutscyklar (som de flesta andra smutscykelföretag). I det här inlägget kommer jag att täcka historien om Husqvarna smutscyklar.

Tillbaka i Sverige på 1600-talet började Husqvarna faktiskt tillverka utrustning för den svenska militären. De var främst inriktade på det ett tag men i början av 1900-talet började de tillverka cyklar och det gick över till motorcyklar.

Den första cykeln de skapade använde en 550cc fyrtaktsmotor och i början av 1920-talet började de delta i internationella tävlingar. Under de kommande 40 till 50 åren växte de i popularitet över hela världen inom terrängbranschen.

I mitten av 80-talet började de faktiskt stöta på problem och var nära att läggas ner. 1986 såldes verksamheten och sedan såldes den igen till BMW som förde tillverkning till Italien.

2013 köptes företaget av österrikiska KTM AG och deras cyklar tillverkas nu i Österrike. Här är några vanliga frågor om Husqvarna smutscyklar:

Var tillverkas Husqvarna Dirt Bikes?

Från och med juni 2019 tillverkas Husqvarna dirtbikes i Österrike i en stad som heter Mattighofen. Innan detta tillverkades de i Italien när BMW ägde företaget och innan dess byggdes de i Sverige.

Är Husqvarna Dirt Bikes pålitliga?

Jag har ägt en Husqvarna FX 350 i några år nu och det har inte varit några större problem med den. Det är den första jag har ägt och skulle definitivt köpa en igen. De har ett ganska gott rykte om att vara solida cyklar.

Vem tillverkar Husqvarna Dirt Bikes?

Husqvarna smutscyklar tillverkas av KTM-gruppen som också har tillverkat sina egna smutscyklar i flera år.

  Bör du bära ett halsband för motocross och smutscykling?

Hur mycket kostar Husqvarna Dirt Bikes?

Husqvarna smutscyklar är inte billiga och kan variera från $3800 USD (för en 50cc crossmotorcykel) till $10 000 USD (för en 450cc crossmotorcykel). Dessa är alla helt nya så du kan hitta begagnade för mycket billigare.

Var kan man köpa Husqvarna Dirt Bikes?

Husqvarna smutscyklar säljs genom licensierade återförsäljare över hela världen. Klicka här att hitta en nära dig.

Var kan man köpa Husqvarna Dirt Bike-delar?

Det finns förmodligen butiker i ditt område som säljer delar eller online på motosport.com och rockymountainatvmc.com.

Är Husqvarna Dirt Bikes Street lagligt?

Inte alla Husqvarnas smutscyklar är gatulagliga. FE 350 och FE 501 är street legala cyklar. Du kan lägga till mods till de andra cyklarna för att göra dem gatulagliga (beror dock på var du är).

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att hämta dem.