Har terränghjulingar strålkastare?

När du kör din ATV efter solnedgången kanske du undrar vad som kommer att lysa upp din väg, till exempel strålkastare. Kommer din ATV med strålkastare, eller måste du utrusta din ATV med ett eftermarknadspar?

ATV:er har strålkastare, och de flesta statliga lagar kräver att minst en av dessa strålkastare (liksom minst en baklykta) måste vara operativ och tänd när du åker 30 minuter efter solnedgången samt 30 minuter före soluppgången.

Den här artikeln kommer att vara din guide till ATV-strålkastare. Vi kommer att gå över typerna av strålkastare och lagligheterna med att ha dem. Vi kommer också att dela med oss ​​av några tips för hur du underhåller dina strålkastare, så se till att du fortsätter läsa!

Typerna av ATV-strålkastare

Låt oss börja med att diskutera vilka typer av strålkastare din ATV kan vara utrustad med. Det skulle vara en av två vanliga typer, projektorstrålkastare eller förseglade strålkastare.

Här är en översikt över båda strålkastartyperna.

Projektor strålkastare

Från och med projektorstrålkastare anses dessa vara högpresterande lampor.

Om du såg projektorljus för flera år sedan, var det vanligtvis bara i de mest avancerade fordonen, och vi menar vardagliga fordon som bilar och stadsjeepar.

Det är först nu som projektorstrålkastare blir vanligare och vi ser nyare ATV:er och UTV:er utrustade med dessa avancerade lampor.

En uppsättning projektorstrålkastare producerar lysdioder eller LED eller högintensiv urladdning eller HID-ljus.

Ljusstyrkan på belysningen ger projektorstrålkastare kraften att lysa upp långa avstånd och mer av vägytan. Ljusstrålen är mycket fokuserad, mer än andra typer av ljus.

Detta håller ljuset rakt fram för att belysa exakt vad som finns framför dig. Mindre ljus läcker ut mot vardera sidan av strålkastarna, där du egentligen inte behöver se ändå.

Låt oss gå lite mer på djupet om hur projektorstrålkastare fungerar.

Strålkastaren har en glödlampa. Vi nämnde tidigare att lamporna kan vara LED eller HID men kan också vara halogen.

De flesta projektorstrålar inkluderar även en reflektor. Denna reflektor är formad som en elliptisk.

När glödlampan projicerar ljus tar reflektorn emot ljuset på sin smalaste punkt, och det är genom slutaren.

Slutaren går under ljusstrålen för att skära av ljusets riktning så att den riktas mer mot vägen.

Slutligen finns det linsen som fördelar ljusstrålen jämnt ut i natten.

Förseglade strålkastare

Om det inte är projektorstrålkastare, kommer din ATV att vara utrustad med slutna strålkastare.

  Vilket är det bästa vädret för att bygga en snögubbe?

Dessa strålkastare har ett glashölje. I glashöljet finns en glödlampa och en lins.

En förseglad strålkastare har många av samma komponenter som en projektorstrålkastare, men med en kritisk skillnad.

Även om några av funktionerna i en projektorstråle kan vara justerbara (åtminstone i bilar och lastbilar och kanske ATV och UTV också), är det inte fallet för en sluten strålkastare.

Som namnet antyder är alla komponenter i strålkastaren förseglade.

Detta hindrar dig från att kunna mixtra med slutaren eller linsinställningarna, vilket inte betyder att du nödvändigtvis kan göra det med din ATV:s strålkastare om dessa lampor är projektorstrålar.

Det är bara det att projektorstrålar är naturligt mer justerbara.

Eftersom du inte kan komma åt någon enskild komponent i en förseglad strålkastare, betyder det att om någon av dessa komponenter misslyckas, har du ingen tur.

Du kunde inte betala för att låta en mekaniker reparera den trasiga linsen eftersom de inte kunde komma in i strålkastaren för att göra det.

Du skulle inte ha något annat val än att byta ut hela strålkastaren.

Eftersom förseglad beam-teknik är mycket äldre, skulle du förmodligen betala mindre för dina ATV-strålkastare än du skulle göra om de var projektorstrålkastare.

Är det olagligt att åka ATV utan strålkastare?

Vet du vad som skulle hända om du körde en bil eller lastbil utan strålkastare? Det är rätt om en polis ser dig, skulle du bli avdragen.

Det kommer förmodligen inte att vara annorlunda när du åker ATV.

Utan vidare, här är de stater med lagar som nämner ATV-ljus specifikt. Bara för att du inte ser ditt tillstånd betyder det inte att de inte har en regel om ATV-strålkastare, så var smart!

Arizona

I Arizona kräver statlig lag att din ATV måste ha fungerande strålkastare och bakljus när du kör både 30 minuter före soluppgången och 30 minuter efter solnedgången.

Arkansas

Enligt Arkansas delstatslag behöver din ATV fungerande strålkastare när du använder din ATV i både skymning och skymning.

Kalifornien

Åker du på din ATV i den stora delstaten Kalifornien? Se till att minst en av de två strålkastarna fungerar i både skymning och mörker.

Colorado

För dem som ringer Colorados hem, måste du ha både en tänd strålkastare och baklykta på från solnedgång till soluppgång.

Delaware

Borta på östkusten kräver Delaware att ATV-förare har minst en tänd strålkastare och en baklykta efter att solen gått ner och tills den går upp.

  Krockar luftballonger in i varandra?

Indiana

Lagen i delstaten Indiana kräver att din ATV har minst en strålkastare och en baklykta när du kör fordonet mellan solnedgång och soluppgång.

Iowa

Att njuta av en dag av ATV-utforskning i Iowa innebär att du måste ha minst en tänd strålkastare och en baklykta efter mörkrets inbrott.

Maryland

I Maryland föreskriver delstatslagen att din ATV har en eller flera strålkastare samt en eller flera röda baklyktor när du cyklar från solnedgång till soluppgång.

Massachusetts

Att åka på din ATV i Massachusetts är bara lagligt om ditt fordon har en ”tillräcklig” ljuddämpare, en bakre reflektor (måste vara röd), en baklykta (måste också vara röd) och minst en strålkastare.

Nebraska

Nebraska har gott om mark att utforska på en ATV, men ditt fordon måste ha en tänd strålkastare och en baklykta när du kör mellan soluppgång och solnedgång.

Nevada

Åker du på de rustika motorvägarna i Nevada? Din ATV behöver en pannlampa som någon kan se från 500 fot bakom ditt fordon. Vidare måste du ha en fungerande ljuddämpare, en bakre stopplykta och en röd baklykta eller röd reflektor.

New Hampshire

Innan du kör din ATV i New Hampshire, dubbelkolla att en strålkastare och en baklykta (eller fler) tänds när du ger dig ut 30 minuter före soluppgången och 30 minuter efter solnedgången.

New Jersey

Lagen i delstaten New Jersey kräver att din ATV har minst en strålkastare som är bärnstensfärgad eller vit. Ljuset måste vara tillräckligt starkt för att det kan lysa 100 fot framåt i mörkret.

New Mexico

Om du kör på din ATV och det är tillräckligt mörkt för att du inte kan se 500 fot framför dig, behöver ditt fordon minst en strålkastare som kan tändas 150 fot framför den, enligt lag i New Mexico.

New York

ATV-ägare är förbjudna att använda sina fordon på New Yorks motorvägar 30 minuter före soluppgången och 30 minuter efter solnedgången om de inte har både främre och bakre arbetsljus.

norra Dakota

I North Dakota dikterar statens regler att ATV-förare behöver en eller flera frontmonterade strålkastare.

Ohio

Din ATV krävs i Ohio för att ha en strålkastare som har tillräckligt med ljuskraft för att lysa upp 150 fot framför dig i mörkret. Bakljusen måste lysa 500 fot och måste vara röda.

  Varför läcker min ATV-kolhydrat gas?

Pennsylvania

Om du planerar att åka ATV i Pennsylvania behöver du en upplyst pannlampa och baklykta. Dessa regler gäller 30 minuter före soluppgången och 30 minuter efter att solen gått ner.

South Carolina

Du behöver strålkastarna i South Carolina när du kör din ATV både 30 minuter före soluppgången och 30 minuter efter solnedgången.

Tennessee

Enligt Tennessees lagar kräver ATV både strålkastare och bakljus som lyser minst 200 fot. Tänd lamporna när du cyklar 30 minuter före soluppgången och sedan 30 minuter efter solnedgången.

Texas

Allt är större i Texas, så självklart vill du ha kul på din ATV. Men om du åker på en strand eller på allmän egendom måste din ATV ha upplysta strålkastare och bakljus när du åker mellan skymning och gryning.

Utah

Att köra din ATV i mörker i Utah kräver att du har fungerande bakljus, strålkastare och bromsar.

Vermont

Tänd dessa ATV-ljus 30 minuter innan solen kommer upp och 30 minuter efter att den går ner när du åker i Vermont. Bakljuset ska vara rött.

Tips för att underhålla din ATV:s strålkastare

Du trippelkollade att din ATV är utrustad med arbetsbelysning. Oavsett om du valde förseglade strålkastare eller projektionsstrålkastare, bör det vara högsta prioritet att hålla dina ATV-ljus i toppskick.

Här är vad vi rekommenderar.

Ignorera inte gula lampor

ATV-strålkastare ska definitivt inte vara gula, så om dina är det är det värt att titta närmare på.

Gulningen kan vara ett tecken på exponering för smog, kemikalier och/eller solljus.

När lampor blir gula, lyser de inte lika bra, eller effekten kan bli dimmig. Kontakta din ATV-mekaniker för att se vad de kan göra för dig.

Uppgradera dina lampor till lysdioder

Om dina ATV-strålkastare och baklyktor inte redan är lysdioder, gör dig själv en tjänst och uppgradera. I vissa stater kan du behöva ha LED-lampor för din ATV för att säkerställa att de kan ge den nödvändiga mängden belysning.

Testa strålstyrkan

Hur starka är dina ATV-ljus? Det är upp till din mekaniker att svara! Minst en gång per säsong är det en bra idé att testa strålstyrkan.

Slutgiltiga tankar

ATV:er är skyldiga enligt många statliga lagar att ha fungerande strålkastare och bakljus, särskilt när du kör i mörka eller mörka förhållanden.

Förutom fördelen med att hålla sig på rätt sida av lagen är det också för din säkerhet att ha ATV-ljus!