Har terränghjulingar nycklar?

Nyckellöst inträde är den heta nya trenden inom bilar. Bekvämligheten och stöldskyddsegenskaperna gör denna funktion till en väktare. Du är på marknaden efter en ny ATV. När du börjar surfa runt kan du inte låta bli att undra om terränghjulingar har nycklar eller också använder nyckelfri ingång?

ATV:er kan ha en elektronisk start men kräver fortfarande en nyckel. Tekniskt sett kan du slå på en ATV utan nyckel, men det innebär att demontera delar av fordonet och det är alltså inte den bästa idén om din ATV fortfarande omfattas av garantin.

Den här guiden kommer att prata om vikten av ATV-nycklar och vad du ska göra om du tappar bort din. Vi har massor av bra information att dela med oss ​​av, så du vill absolut inte missa det!

Behöver terränghjulingar nycklar?

Om du köper en helt ny ATV idag kommer den med en nyckel. Som vi berörde kan fordonet också ha en elektrisk start, men nyckeln kommer fortfarande att finnas där.

Gör en ATV behöver en nyckel i sig?

Tja, ja och nej.

När du sätter in nyckeln i tändningen öppnar den en krets i din ATV. Den kretsen aktiverar en gnista, som sedan tänder din motor och vänder på den.

Din ATV startar och du kör iväg innan du kan tänka två sekunder på hur det händer.

Vi säger nej, du behöver inte nödvändigtvis en ATV-nyckel av två anledningar.

För det första, som nämnt, har vissa ATV:er elektriska starter. När du trycker på den elektriska startknappen på din ATV genererar det en elektrisk ström.

Strömmen går till din ATV:s batteri, vilket gör att vevaxeln har tillräckligt med juice för att vrida sina växlar. Då snurrar din ATV som en spinnande katt.

För det andra kan du rent tekniskt slå på din ATV utan nyckel eller ens elstart, vilket är något vi ska prata om senare.

Men även om din ATV kom med elstart finns nyckeln där som en felsäker. Elstarter kan trots allt vackla. Därmed inte sagt att processen som tänder din ATV med en nyckel inte kan misslyckas lika bra, som den verkligen kan.

Jag tappade bort mina ATV-nycklar – vad nu?

Din ATV har en elstart, och det är vad du brukade sätta på ditt fordon, men du tog också med din nyckel.

  Är sammansatta bågar lagliga i Storbritannien?

Du hade en så rolig dag när du tävlade runt i höga hastigheter. När du kommer tillbaka sträcker du dig runt i fickorna, men du kan inte känna din ATV-nyckel.

Hoppsan. Du tömmer dina fickor, och visst är nyckeln borta. Nu vad gör du?

Här är vad vi rekommenderar.

Hålla sig lugn

Att förlora din ATV-nyckel är som att förlora din bilnyckel. Du oroar dig för hur du ska starta din ATV nästa gång.

Ännu värre, du betonar att om någon annan hittar och tar upp nyckeln, kan de möjligen ta sig av med din ATV.

Ju mer stressad och utflippad du är, desto svårare kommer det att bli att tänka klart. Ta bara ett andetag och slappna av. Även om originalnyckeln är borta kan du få en ATV-nyckelbyte.

Spåra dina steg

Det här kan vara lättare sagt än gjort när du rusar i nästan 80 miles per timme i din ATV. Om det är möjligt vill du gå tillbaka till där du red och gå längs stigen.

Håll utkik efter din nyckel. Om den inte trampades på eller kördes över, så borde den glittrande metallen visa sig i solljuset.

Naturligtvis, om dagsljuset inte längre är på din sida, kommer du att ha mycket svårare att hitta nyckeln. Vi rekommenderar att du använder en pannlampa eller en ficklampa. Du kan också vänta till nästa dag för att återuppta sökningen.

Kontakta din ATV-tillverkare

Du tillbringade en dryg timme eller två på att leta efter din ATV-nyckel men utan resultat.

För närvarande kan du behöva ringa en bärgningsbil för din ATV om du inte kan ta tillbaka den till din lastbil eller SUV. För en lättare ATV som väger cirka 220 pund, kanske det inte är så stor sak att dra med den.

Om din ATV väger mer än 1 000 pund är det en helt annan historia.

När du väl är hemma måste du samla lite information om din ATV. Du måste känna till den exakta modellen samt fordonets identifieringsnummer eller VIN-nummer.

ATV VIN-nummer är 17 siffror. Ett VIN är din ATV:s unika ID. Du kan vanligtvis hitta koden svetsad eller nitad till din ATV-ram.

  Geocaching—Det perfekta stugäventyret för att bota tristess

Ta sedan kontakt med din ATV-tillverkare eller återförsäljaren där du köpte fordonet. Förklara att du tappade bort din ATV-nyckel och att du behöver en till.

Eftersom du gjorde dig besväret med att ange modell och VIN-nummer, kommer det vanligtvis inte att vara svårt för tillverkaren eller återförsäljaren att klippa en ny nyckel från början. Du måste betala för den här tjänsten, men den bör inte vara för dyr.

Kan du starta en ATV utan nyckel?

Låt oss gå tillbaka till situationen vi beskrev i det förra avsnittet. Du är strandsatt på din ATV för att du inte har någon nyckel. ATV:n väger mycket, och du vill helst inte vänta på att en bärgningsbilschaufför ska hitta dig, eftersom det kan ta timmar.

Finns det något sätt att få ATV:n igång utan nyckel eller elstart? I själva verket, ja. Som sagt, vi måste notera två saker.

För det första är inget av dessa alternativ nödvändigtvis snabba eller bekväma. För det andra, om din ATV fortfarande omfattas av garantin, kanske du vill tänka två gånger på följande metoder. Du kan ogiltigförklara din garanti genom att mixtra med din ATV.

Sätt en skruvmejsel eller sax i tändningen

Vi sa till dig att vissa av dessa metoder inte skulle vara snygga, och det är sant för den första.

Om du har en skruvmejsel eller en kökssax till hands kan du ta verktyget, sätta det i tändningen på din ATV, och voila, den borde börja.

Är detta olämpligt? Det kan du ge dig på. Men det är effektivt, och det är vad du kanske vill.

Aktivera tändningen manuellt

Om du aldrig har arbetat med din ATV:s tändning, kanske du vill avstå från nästa metod. Vi rekommenderar också att du inte provar det om din ATV fortfarande omfattas av garantin, som vi sa tidigare.

Du måste separera din ATV-tändning från resten av fordonet. Tändningen ser ut som en dubbeldelad cylinder.

Du kan koppla bort den nedre cylindern genom att ta bort sladden. Den sladden länkar till motorn på din ATV, så se till att den inte skadas.

Den andra halvan av tändcylindern bör ha en del som har metallkontakter med en bit i mitten. Ta försiktigt ut biten och sedan metallkontakterna.

  8 bästa bågskyttehandskar – recensioner och köpguide

Genom att flytta metallkontakterna och starta din ATV borde det fungera.

Hoppa solenoidtrådarna

Du kan också skaka manuellt på solenoidkablarna eller startreläet på din ATV, men denna metod kan inte garanteras.

Om din ATV inte har en alternativ start utan en elektrisk start, kan du lita på den här metoden, men inte för andra ATV:er.

Du måste komma åt solenoiden, som också är känd som startreläet. Om du vet var din ATV:s batteri är, sitter solenoiden vanligtvis vid ledningsnätet under batteriet. Det kan också ligga i anslutning till batteriet beroende på ATV-modell.

Solenoiden fungerar som en omkopplare för att bestämma amperebelastningen på din ATV. De flesta solenoider är kvadratiska, men vissa kan vara runda och andra former fortfarande. Solenoiden kommer att ha fyra ledningar totalt.

Två av ledningarna är små och de andra är större. De små kablarna styr den lägre förstärkarströmställaren medan de större kablarna hanterar den högre förstärkarbelastningen.

De små trådarna har vanligtvis ett gummi- eller plasthölje, särskilt de som är monterade.

Ta den lilla startkabeln nära de två större ledningarna och hoppa sedan över dem. Du kommer förmodligen att behöva en skiftnyckel för detta, men om det fungerar bör din ATV starta.

Ska du Hotwire din ATV?

Det finns ytterligare en metod som vissa ATV-ägare kommer att lita på för att få igång sitt fordon utan nyckel, och det är hotwiring. Vi kommer inte att förklara hur du kopplar din ATV till din ATV eftersom det inte är tillrådligt att göra det.

Det kan sluta med att du skadar elektroniken i din ATV, vilket inte är värt besväret om din är ett helt nytt fordon. Plus, ju nyare ATV, desto svårare är det att hotwire dem ändå. ATV:n kommer sannolikt att vara utrustad med någon form av stöldskydd.

Slutgiltiga tankar

ATV:er inkluderar nycklar även om de använder elstart. Nyckeln vänder sig och tänder motorn så att din ATV vaknar till liv.

Om du råkar tappa din ATV-nyckel är det vanligtvis inte världens undergång. ATV-tillverkaren eller återförsäljaren kan klippa en ny nyckel till dig, men du behöver din ATV:s VIN-nummer för det. Lycka till!