Har terränghjulingar hastighetsregulatorer?

Hastighetsregulatorer kan rädda liv, särskilt med tanke på att skade- och dödsfrekvensen för terrängfordon eller OHV som ATV och UTV kan vara förvånansvärt hög. Du kanske är intresserad av en hastighetsregulator för dig själv eller en annan ATV-kompis. Inkluderar terränghjulingar hastighetsregulatorer som standard?

ATV:er kan innehålla hastighetsregulatorer, särskilt på ungdomsmodeller. Om din saknar en hastighetsregulator och du vill begränsa din hastighet kan du alltid köpa en eftermarknadshastighetsbegränsare och installera den.

I dagens artikel kommer vi att prata om allt som gäller ATV-hastighetsregulatorer, inklusive hur de fungerar, varför du behöver en och hur du installerar en eftermarknadsversion om din ATV inte redan har en. Du kommer inte att vilja missa det!

Så, har terränghjulingar hastighetsregulatorer?

En hastighetsregulator är också känd som en hastighetsbegränsare. Som det namnet antyder är enhetens uppgift att förhindra en ATV eller annan OHV från att nå exceptionellt höga hastigheter som kan anses vara farliga.

Även om du skulle kunna tro att hastighetsregulatorer skulle vara standardfunktioner på terränghjulingar, så är de det inte. Vissa modeller kan ha en hastighetsbegränsare, men andra inte.

Med tanke på att många terränghjulingar också saknar hastighetsmätare, är utelämnandet av en hastighetsregulator i samband med det ännu farligare.

Du skulle inte ha något sätt att mäta din hastighet än mindre enkelt kontrollera den.

Lyckligtvis, om du är intresserad av en hastighetsregulator för din ATV, kan du köpa en eftermarknadsprodukt och installera den själv. Senare kommer vi att berätta hur du gör just det.

Hur fungerar en hastighetsregulator?

Innan du kan bestämma dig för om du vill ha en hastighetsregulator för din ATV, vill du bättre förstå tekniken.

Låt oss förklara hur hastighetsbegränsare fungerar i det här avsnittet.

Du kan antingen välja den inställda hastighetsgränsen, eller så kommer hastighetsregulatorn att införa hastighetsgränsen. Du kommer att veta hastighetsregulatorns topphastighet när du köper den, så om den hastigheten är för låg för dig, fortsätt att söka tills du hittar en annan begränsare.

  Vad gör snön fluffig?

När du använder din ATV, om du håller dig inom den inställda hastighetsgränsen eller något under, kommer allt med ditt fordon att vara bra. Du kommer att ha samma nivå av kraft, kontroll och prestanda som du alltid har.

Skulle du dock överskrida den inställda hastigheten kommer ATV:n att börja tappa kraft. Detta händer inte på en gång utan gradvis.

Vad som händer bakom kulisserna är att hastighetsregulatorn får motorn att feltända i en ökad takt, vilket påtvingar din hastighet och gör det nästan omöjligt för dig att hålla en hastighet högre än den inställda gränsen.

När du börjar köra i lägre hastighet kommer din ATV att återgå till normal drift.

Vanligtvis finns det två lägen för att minska din hastighet, ett mjukt skärläge och ett hårt skärläge.

Tabell som jämför två lägen för att minska hastigheten på terränghjulingar, mjukt skärläge och hårt skärläge.  Mjukt skärläge orsakar endast små feltändningar.  De uppstår fortfarande i en väldigt snabb takt, tänkte, mellan 2-6 feltändningar i sekunden.  Feltändningar i Hart Cut-läge är svårare och fortfarande snabba mellan 4 till 5 i sekunden.

Det mjuka skärläget orsakar endast små feltändningar. De sker fortfarande i en väldigt snabb takt, dock, mellan två och sex avfyrar i sekunden.

I hårt skärningsläge är feltändningarna svårare och fortfarande snabba, mellan fyra och fem i sekunden.

Vissa hastighetsregulatorer har till och med ett inkluderat straffläge, som är tänkt att hjälpa till att ändra beteende.

I straffläge kan ATV:n köras automatiskt med lägre hastighet under en viss tidsperiod. Antingen det eller straffläge kommer att minska den inställda hastigheten ytterligare, vilket gör att ATV-operatören kör ännu långsammare.

Hur man installerar en hastighetsregulator på din ATV

Om du är intresserad av att använda en hastighetsregulator men din ATV inte har en, betyder det att du köper en eftermarknadsversion och installerar den, som vi sa. Här är allt du behöver veta för att få din ATV utrustad med en hastighetsbegränsare!

Steg 1: Köp ditt Speed ​​Governor Kit

Den överlägset mest populära tillverkaren av hastighetsbegränsare är UTVSpeedSafe.

UTVSpeedSafe skapades 2006 och är en hastighetsstyrande lösning för sida vid sida, UTV, ATV och andra OHV.

SpeedSafe är utformad för att öka frekvensen av feltändningar till den punkt där en ATV-operatör inte ens vill gå över hastighetsgränsen längre.

  Hur mycket kostar en försäkring för en jaktstuga?

Plus, som vi pratade om tidigare, kommer de att ha mindre fart när de går, vilket också avskräcker dem ytterligare från att fortsätta fortköra.

SpeedSafe begränsar din topphastighet till 15 miles per timme, men du kan justera den begränsande hastigheten om det behövs innan du börjar köra.

Nyckeln är dock att ATV-operatören inte ska kunna justera sin egen hastighet, eftersom det skulle motverka hastighetsregulatorns syfte.

UTVSpeedSafe har hastighetsregulatorer för alla möjliga ATV-, UTV- och side-by-side-modeller, inklusive av tillverkare som Honda, Kubota, Yamaha och Polaris. Du kan handla ett urval av hastighetsbegränsare här.

Steg 2: Installera datorn

När din hastighetskontrollsats kommer utanför dörren är det dags att börja installera allt.

Enligt UTVSpeedSafe bör det ta dig mellan 60 och 90 minuter att göra fartbegränsaren redo att gå.

Först måste du placera datorn i det främre facket på ditt fordon.

Steg 3: Montera Setup Control Switch

Därefter finns den handhållna inställningskontrollbrytaren. Detta går på ATV:n och kan aktiveras när farthållaren är igång.

När du installerar den här komponenten, se till att följa de medföljande instruktionerna, eftersom du inte vill att operatören av ATV:n ska kunna ställa in hastigheten på SpeedSafe-enheten.

Steg 4: Anslut Wiring Sele

Kablaget styr hastighets- och effektsignalerna och ansluts till kombiinstrumentets kontakter på din ATV.

Kabelstammens anslutningar ska backa ut ur den matchande anslutningen och kontakten, sedan ska du fästa hastighetsregulatorkabeln i kontakterna i din ATV.

Jordströmmen kommer från din ATV-batteriets minuspol.

Steg 5: Fäst reläselen

Du är inte riktigt klar med selar än. Därefter måste du installera reläkabeln, som fästs på motorns bränslestoppsolenoid.

Poängen är att reläselen kan stoppa motorn om det kommer till det.

Relästammen och huvudhastighetsbegränsarens kabelnät ska vara anslutna. När du installerar relästammen använder du de kontakter som din ATV redan är beroende av, så att du enkelt kan ta reda på vad som går vart.

Hur man kontrollerar hastigheten på en barns ATV

Du gav nyligen ditt barn sin första ATV, och medan de har massor av kul, har de också kört ganska mycket.

  Hur länge håller ett husbilstak? (Tabell över olika takstilar)

Du är orolig för att de ska skadas även med din tillsyn, och med rätta!

Även om du alltid kan använda en hastighetsregulator för deras ATV, kan du också manuellt styra hastigheten genom att mixtra med några komponenter i deras ungdomsfordon. Här är vad du behöver veta.

Steg 1 – Lossa först gasreglagets begränsningsskruv

Börja med att ställa in gasreglagen, vilket du kan göra genom att justera skruven som du ser sticka ut nära fordonets högra bromsspak.

Gasbegränsningsskruven ska vara lös men inte så lös att den kommer att gå ut direkt.

Steg 2 – Dra åt gasreglagets begränsningsskruv helt

När du har fått ATV:ns grad av gas där du vill ha den bör du använda en skruvmejsel för att skruva in gasbegränsningsskruven så hårt den kan gå. Ta inte bort skruven utan dra åt den.

Detta begränsar hur snabbt ATV:n går, och en snävare inställning innebär verkligen lägre hastighet.

Steg 3 – Dra åt låsmuttern

Därefter vill du dra åt den närliggande låsmuttern så att den gasbegränsande skruven inte flyttar sig ur sin plats. Du kan vanligtvis göra detta för hand, men använd gärna en klämma eller en skiftnyckel om du har det svårt.

Steg 4 – Installera en avgasspärrplatta

Slutligen vill du utrusta ditt barns ATV med en avgasspärrplatta, som förhindrar hur mycket luftflöde som kan lämna utblåset. Detta är också ett annat sätt att kontrollera hastigheten.

Se till att avgasbegränsningsplattan passar ditt barns ATV-märke och modell.

Slutgiltiga tankar

ATV-hastighetsregulatorer rekommenderas för förare i alla åldrar, eftersom hastighetsbegränsaren stryper ditt fordon när du överskrider en viss hastighet.

Du kan minska frekvensen av OHV-olyckor och njuta av större sinnesfrid när du åker med dina kompisar eller tittar på ditt barn på deras ATV.

Nu när du vet hur man installerar en ATV-hastighetsregulator, väntar säkrare dagar!