Har terränghjulingar hastighetsmätare?

Att spåra din ATV:s hastighet är för din säkerhet såväl som för andra bilister och fotgängare runt omkring dig, men du kan vara osäker på om din ATV har en hastighetsmätare. Och om det gör det, var hittar du det här praktiska verktyget?

Äldre ATV:er kommer vanligtvis inte med hastighetsmätare, men nyare modeller gör det, vanligtvis på instrumentbrädan. Du kan eftermontera en hastighetsmätare från tredje part (även cykelhastighetsmätare fungerar) på en ATV.

Framöver kommer vi att berätta allt du behöver veta om ATV-hastighetsmätare, var du hittar din och hur du installerar en eftermarknadsversion. Du kommer inte att vilja missa det, så fortsätt läsa!

Har alla ATV:ar hastighetsmätare?

Okej, så först, låt oss utveckla frågan från introt. Har din ATV en hastighetsmätare?

Det beror på hur gammal den är.

Sättet som äldre och moderna terränghjulingar tillverkas kunde inte vara mer annorlunda. Ett iögonfallande exempel på det är införandet (eller avsaknaden av sådan) av en hastighetsmätare.

Om din är en äldre ATV som tillverkades för mer än två eller tre decennier sedan, så är chansen ganska god att den inte inkluderar en hastighetsmätare.

Nu kan vi aldrig säga aldrig. Det kan vara värt att ge din ATV-instrumentpanel en gång för att se om du kan se hastighetsmätaren. Om du inte ser den kan du alltid titta igenom bruksanvisningen förutsatt att du fortfarande har den.

Om du ser en eller flera hänvisningar till hastighetsmätaren i instruktionsboken, så hade din ATV en men uppenbarligen inte längre. Det är ingen biggie, eftersom vi kommer att rekommendera några bra ATV-hastighetsmätare lite senare i den här artikeln.

Nyare ATV:er är mycket mer sannolikt att inkludera hastighetsmätare så att du alltid kan mäta din hastighet. Som sagt, vi tar återigen aldrig säg aldrig-metoden.

Även om det är osannolikt, kan vissa nya ATV-modeller sakna denna hastighetsspårningsfunktion. Men igen, det är inte värt att oroa sig över, eftersom du alltid kan installera din egen eftermarknadsspeedo.

Vi berättar hur senare, så se till att kolla in det!

Behöver din ATV ens en hastighetsmätare?

Att köra en ATV kan vara en viskning, men alla regler och förordningar är ingen promenad i parken.

Du måste ofta registrera ditt fordon, vara medveten om åldersbegränsningarna för användning och ha fungerande strålkastare och bakljus när du kör din ATV före soluppgången och efter solnedgången.

Kan du hamna i juridiska problem om du bestämmer dig för att fortsätta köra din ATV utan en speedo?

Enligt denna samling av amerikanska ATV-lagar och regler per juridisk resurs Edgar Snyder & Associatesdu kan verkligen.

Vi har gått igenom alla statliga lagar, och ingen nämner hastighetsmätare specifikt. Följande tillstånd kräver dock att du har en mätare på din hastighet, och därför skulle en hastighetsmätare vara nödvändig.

  Vart ska man gå på isfiske i delstaten New York

Arkansas

Enligt Arkansas Code Ann. § 27-21-107(a), ”ATV:n måste köras med en rimlig hastighet i enlighet med de omgivande omständigheterna.”

Kalifornien

Kaliforniens fordonskod Ann. § 38304.1 föreskriver att ”ingen person får framföra ett terrängmotorfordon i en hastighet som är högre än vad som är rimligt eller försiktigt och under inga omständigheter i en hastighet som äventyrar säkerheten för andra personer eller egendom.”

Connecticut

Connecticuts generalstat. Ann. § 14-380 kräver att ”ingen person får köra en ATV med en orimlig eller oförsiktig hastighet för befintliga förhållanden.”

Delaware

Delaware-koden Ann. mes. 21, § 6814 säger att ”en person får inte köra en ATV i en hastighet som inte kan kontrolleras så att det kan vara nödvändigt för att undvika att kollidera med någon person, fordon eller annat transportmedel.”

Hawaii

På Hawaii måste terränghjulingar åka på tvåfiliga gator och inte överstiga 35 miles per timme.

Illinois

Reglerna i Illinois säger att ATV-förare inte kan köra sina fordon ”med en hastighet som är högre än vad som tillåter honom att vid utövande av rimlig försiktighet få terrängfordonet eller terrängmotorcykeln att stanna inom det garanterade fria avståndet framåt, eller på ett sådant sätt att det äventyrar någon persons liv, lem eller egendom.”

Indiana

Om du planerar att ta din ATV ut på en runda i Indiana, Code Ann. § 14-16-1-21 föreskriver att du inte får överskrida ”en hastighet som är högre än vad som är rimligt och skäligt med vederbörlig hänsyn till rådande förhållanden eller på ett sätt som i onödan äventyrar annans person eller egendom”.

Iowa

När du kör en ATV på en motorväg i Iowa är du begränsad till hastigheter på högst 35 MPH.

Nebraska

Nebraska Rev. Stat. § 60-6 356 begränsar ATV-hastigheterna till max 30 MPH.

New Hampshire

I New Hampshire klassificeras terränghjulingar som off-highway fritidsfordon eller OHRVs. Enligt New Hampshire Rev. Stat. 215-A:6 Drift av alla OHRVs lag, ”Ingen person får köra en OHRV i en hastighet som är högre än vad som är rimligt och försiktigt under de befintliga förhållandena och utan hänsyn till faktiska och potentiella faror.”

New York

Den stora delstaten New York använder liknande ordspråk i § 2404. Driftsregler som hindrar ATV-ägare från att vara för hänsynslösa.

Pennsylvania

Enligt Pennsylvania State Law § 7726. Drift på ett säkert sätt kan du inte köra en ATV ”med en hastighet som är orimlig eller olämplig under befintliga förhållanden eller överstiger de maxgränser som anges för fordonstrafik.”

Rhode Island

I § ​​31-3.2-7. Drift, Rhode Islands lag säger att du inte kan köra en ATV ”med en hastighet som är högre än rimligt eller lämpligt under alla omgivande omständigheter.”

Washington

Du är begränsad till hastigheter på endast 35 MPH när du åker ATV i Washington enligt Washing Rev. Code §46.09.455. Tillåten och förbjuden användning av terrängfordon med hjul.

  Vilket är det bästa betet för surffiske?

västra Virginia

I West Virginia, koden, § 17F-1-1. Handlingar förbjudna av operatören; straff för överträdelser lag dikterar att du håller dig inom en hastighetsgräns på 25 MPH.

De 4 bästa eftermarknads ATV-hastighetsmätarna

Som vi hoppas att det sista avsnittet bevisade, är hastighetsmätare en integrerad del av ATVing-upplevelsen, speciellt om du vill hålla dig på rätt sida av lagen.

Om din ATV saknar en speedo för närvarande, kommer följande 4 eftermarknadsprodukter att ändra på det.

KingNeed Universal Speedometer

Grejen med eftermarknadshastighetsmätare är att speedon vanligtvis är gjord för ett specifikt märke och modell av ATV. Inte den KingNeed hastighetsmätare!

Denna universella speedo ansluts direkt och är redo att börja använda. Ditt fordon måste ha en cigarettändare eller liknande port för att driva hastighetsmätaren.

KingNeed speedo har en ljusdisplay i ljusgrönt som inte är skakande men som låter dig läsa dina hastighetsdata både dag och natt. Du kan växla mellan hastighetsavläsningar i kilometer i timmen eller MPH.

Du kan också spåra din distans och körtid!

Med ett trötthetskörlarm samt ett överfartslarm för långväga resor kan du känna dig säkrare med en sådan här speedo.

Trail Tech 752-118 Black Vapor Digital hastighetsmätare

Därefter är en av två produkter från Trail Tech, den Black Vapor digital hastighetsmätare. Denna speedo är designad för Can-Am, Polaris, Kawasaki och Yamaha ATV:er.

Du kan växla mellan tre skärminställningar. Den första skärmen visar information som motortemperatur, omgivande lufttemperatur, trippavståndsklocka, varvräknarstapeldiagram och hastighet.

Den andra skärmen kommer att berätta din åktid och numeriska rotationer per minut. Den här skärmen har till och med ett stoppur.

Den tredje skärmen innehåller en vägmätare, ackumulerad körtid i totala timmar, max varvtal, max motortemperatur och maxhastighet.

Hastighetsmätaren är programmerbar och har blinkande LED-lampor som indikerar höga temperaturer eller att det är bäst att växla.

GoolRC Mini Universal LC Hastighetsmätare

Även om GoolRC hastighetsmätare är gjord för motorcyklar, den är användbar för din ATV också.

Det är också en universell speedo som har en flytande kristalldisplay och fem staplar för att indikera oljevolymen.

Du kan också växla mellan inställningar som bränslemätarnivåer, varvtal, vägmätare och hastighetsmätare.

Vattentät och förseglad, GoolRC speedo har en vit bakgrundsbelysning för att avläsa din hastighet i svaga förhållanden.

Trail Tech 202-121 Endurance II Digital Gauge Speedometer Kit

Slutligen, är detta andra Trail Tech välja Endurance II digital mätare speedo.

Denna hastighetsmätare mäter endast 4,2 tum gånger 1,6 tum, så det är ett litet men coolt tillägg till din ATV-instrumentbräda. Medföljande instruktioner berättar hur du installerar speedo.

Inuti Endurance II hastighetsmätare finns en hjulsensor som ger exakta hastighetsavläsningar. Denna speedo är också bakgrundsbelyst så att du alltid kan spåra din ATV-hastighet oavsett förhållanden.

Förutom läshastighet kan Endurance II speedo också mäta din ackumulerade åktid och resatid. Den fungerar som en vägmätare och ett stoppur.

  Är sammansatta bågar lagliga i Storbritannien?

Trail Tech Endurance II hastighetsmätare är designad för de flesta Honda-fordon som tillverkats mellan 1997 och 2016.

Hur man installerar en hastighetsmätare för ATV

Du har fått en ny ATV-hastighetsmätare tack vare listan ovan, men du har visserligen ingen aning om hur du ska installera saken.

Du bör alltid följa de medföljande instruktionerna om din speedo har en. Om inte, bör följande steg ta dig igenom installationsprocessen tillräckligt enkelt.

Steg 1 – Montera Speedo-skärmen

Med din nya hastighetsmätare i handen är det dags att välja var du ska montera den.

Detta kommer att vara en fråga om personliga preferenser samt tillgänglighet på framsidan av din ATV.

Vissa ATV-fläktar kommer att installera eftermarknadsspeedos nära styret mellan båda rattstångsfästena.

Om den platsen fungerar för dig, så bra! Om den inte är tillgänglig eller bara känns för trång, leta efter en annan plats för speedomontering.

Steg 2 – Installera magneten

Din hastighetsmätare bör innehålla både en mottagare och en magnet. Magneten kan ha en vingmutter, som är designad för cykelekrar och därför inte kommer väl till pass för montering på en ATV. Men du vet åtminstone vad vingmuttern gör.

Det bästa området för att installera magneten är nära det bakre bromsoket, och om du kan nära bromsoket.

På så sätt blockerar du inte några delar av din ATV. Du låter också magneten rotera när du använder dina däck.

Steg 3 – Installera pickup-spolen

Pick-up-spolen behöver vara i närheten av magneten, vanligtvis inte längre än flera millimeter bort. Du kan fästa pickup-spolen på din ATV:s högra svängarm, men du kan behöva blixtlås eller en annan säker anslutningspunkt för att göra det.

Steg 4 – Anslut ledningarna

Kablarna som medföljer din ATV-speedo måste löpa till displayen. Knasa inte, böj eller skada inte ledningarna på annat sätt när du drar dem.

Steg 5 – Test och Kalibrera Speedo

Nu när din hastighetsmätare är installerad är det dags att slå på den och ställa in den. Beroende på modell kommer du sannolikt att bli ombedd att ange däckets omkrets och storlek samt annan information för att visa en avläsning.

Är nya hastighetsavläsningar alltid korrekta? Möjligen, ja, men du kanske måste kalibrera. Du kan alltid använda en app på din telefon för att mäta din verkliga hastighet och sedan jämföra det med vad speedon säger till dig.

Sedan gäller det att justera däckets omkrets och storlek, så blir hastighetsmätaren mer exakt.

Slutgiltiga tankar

Äldre terränghjulingar har vanligtvis inte hastighetsmätare som standard, men nyare bör. Eftersom många stater i hela USA kräver att du är medveten om din hastighet, behöver du en hastighetsmätare som är utrustad med din ATV.

Vi hoppas att informationen i den här guiden hjälper dig att börja spåra din ATV-hastighet. Var försiktig!