Har tältsängar viktgränser?

Tom mysig armé dekoration för jägare ligger på vit bakgrund. Freehand linje svart bläck handritad logotyp skissartad i konst retro klottrar tecknad grafisk stil penna på papper. Närbild med plats för text

En oro för campare är ofta om deras tältsäng kan bära vikten och hur länge. Det sista någon vill är att sova och lämna sin spjälsäng på borgen på en campingtur.

Den genomsnittliga viktgränsen för en tältsäng kan rymma cirka 250-350 pund och är baserad på den genomsnittliga amerikanska manliga längden på 5’10” och vikten på 130-170 pund. Varje tältsäng har en viktgräns baserad på höjden och bredden av De finns i olika storlekar, som avgör hur mycket de rymmer.

Det är flera faktorer som spelar roll vid köp av en stadig campingsäng, såsom mått, material och produktionsdetaljer. Fortsätt läsa för att lära dig mer!

Campingsängs mått

Alla tältsängar har vissa mått för att passa en person perfekt, men de måtten har också en viktbegränsning. När tältsängar säljs är de oftast väldigt robusta och ju högre viktkapacitet desto starkare blir den.

Detta är en campingsäng med medelvikt:

Spjälsäng namn Storlekar Maximal viktgräns Rekommenderad vikt till…
Junior eller barn 52 tum LX 22 tum W 150 till 200 lbs. 100 till 135 lbs.
Vanlig, ungdom, dam eller lång 74″ LX 26″ W 225 till 275 lbs. 150 till 180 lbs.
Large, X-Large, Heavy-Duty eller Men 78″ LX 32″ W 300 till 375 lbs. 200 till 270 lbs.
XX-Large, Super, King, Jumbo, 84 tum LX 40 tum W 400 till 600 lbs. vilken husbil som helst
(källa), (källa)

Så länge du kollar spjälsängen för att se viktgränsen och måtten så borde det gå bra!

När det kommer till längden på en spjälsäng är de oftast längre än sängar, så det är väldigt viktigt att tänka på längden. Det är inte så ofta som en spjälsängs bredd inte får plats i ett tält, men oftare är den för lång. (Källa)

  Är fiske dyrt att komma igång med?

I grund och botten, ju större spjälsäng, desto fastare blir den. Detta kommer också att göra den robustare, vilket vissa gillar och vissa inte.

Vilket robust material kan en tältsäng vara gjord av?

Det som gör en tältsäng robust är främst aluminiumramar, som också är ett av de vanligaste rammaterialen. När det gäller själva sängområdet används vanligtvis ripstop-nylonmaterial och är bäst eftersom de kan hålla upp till 500 eller 600 pund. (Källa)

Det är också mycket vanligt att ha en spjälsäng av 600D x 300D polyestertyg med vinylbeläggning. Den är robust och även motståndskraftig mot fukt, smuts och fläckar. (Källa)

Kan du få plats med mer än en person på en tältsäng?

De flesta barnsängar är gjorda för att bekvämt passa en person och är därför på den smala sidan. Det går dock bra att köpa dubbel tältsäng. Dessa är speciellt gjorda för två personer, till exempel en queen size-säng. Dessa barnsängar ser vanligtvis ut som två barnsängar som i själva verket bara är sammanslagna till en spjälsäng. De är gjorda på detta sätt eftersom stöd behövs från mitten av marken. Om det inte fanns något mittstöd skulle mitten av sängen sjunka in och de två personerna på sängen skulle helt enkelt rulla mot varandra. Inte särskilt bekvämt!

Det finns till och med en tältsäng i våningssäng, där två sängar placeras ovanpå varandra. Våningssängar finns i alla storlekar. Du kan behöva en större storlek än ett tvåmanstält om du bestämmer dig för att använda en dubbelsäng.

Vad ska man undvika när man köper en campingsäng

Ett väggtält i canvas för älgjägare i Colorado.

Om du är över sex fot lång, vill du ha en spjälsäng som är större än en vanlig säng. Detta beror på att spjälsängar i vanlig storlek i allmänhet är runt 74″LX 26″W och inte är bekväma för en lång person även om viktgränsen säger att den är över 300 Ibs.

  Tips för en nybörjarlöpare

Vanligtvis kommer tillverkare att ange på vilket sätt spjälsängen kan hålla sådana vikter och du behöver inte överskrida viktkapaciteten när du handlar. Men om produktbeskrivningen är vag och bara nämner vikten, utan någon förklaring Varför, då ska du nog vara skeptisk och inte gå vidare med köpet. (Källa)

Grunderna för campingsäng

Campingsängar är upphöjda sovytor som är perfekta för camping eller annan användning. Det fungerar också som förvaringsutrymme eftersom de har ben och du kan lägga saker som en hylla under dem och spara golvyta i ditt tält. Fördelen med en spjälsäng framför luftmadrasser är att den inte kan läcka eller tömmas, och det tar kort tid att sätta upp. (Källa)

Andra namn på tältsängar:

  • hopfällbara barnsängar
  • hopfällbara barnsängar
  • hopfällbara barnsängar
  • campingsängar

Hur länge håller min campingsäng?

Camping utsikt från tältet på naturen. Begreppet resor, turism, camping

I de flesta fall kommer campingsängar att hålla i flera år utan att gå sönder till den grad att du inte längre kan använda dem. Många människor tenderar att välja en campingsäng framför en luftmadrass när de campar på grund av skillnaden i hållbarhet. Det är nämligen så att man använder material som canvas och aluminium som är väldigt robusta och metalldelen är oftast rostfri. (Källa)

Den främsta faktorn som kan försämras med tiden är spolarna och gångjärnen, men detta kan lätt undvikas om du tar väl hand om din säng. Kvaliteten på din campingsäng påverkar förstås också dess hållbarhet. Om den är av bättre kvalitet kommer den med största sannolikhet att hålla längre än en billig lågkvalitativ. (Källa)

En annan aspekt som kan förlänga livslängden är vikten du använder med spjälsängen. Om du använder en spjälsäng med en viss vikt och bestämmer dig för att lägga en husbil som väger mindre på den, får den en längre förväntad livslängd. Det är inte garanterat, men poängen är att du tar väl hand om din spjälsäng, och detta inkluderar sovande campare som faller under viktgränsen. (Källa)

  Var man fäster en bobber på en fiskelina

Hur mycket väger en tältsäng?

I allmänhet väger en genomsnittlig tältsäng cirka 14,7 lbs, och en extra stor spjälsäng väger cirka 27 lbs. I allmänhet sträcker sig campingsängar från 2,8 lbs. till 46,4 lbs. (Källa)

Det är viktigt att veta hur mycket din campingsäng väger beroende på din campingresa. Om du backpackar och bestämmer dig för att ta en med dig är det skönt att veta hur mycket vikt du verkligen vill bära på en lång vandring. Spjälsängen kanske inte är värd den extra vikten.