Har snöskotrar titlar?

Bilen på din uppfart är titulerad, och motorcykeln du använder ibland är också titulerad. Du köper en snöskoter, men innan du fortsätter är du nyfiken på något. Behöver du en titel för ett av dessa fordon på samma sätt som du skulle göra för en bil eller en lastbil?

Huruvida en snöskoter kräver en titel beror på staten du kallar hem samt den tidigare ägaren. Till exempel, om du köpte en snöskoter efter 2001, i vissa stater, finns det ingen anledning att titulera din släde. Titlar är vanligtvis inte gratis, och avgiften kan vara $23 och uppåt.

Om du bor någonstans i landet som kräver en titel, kommer vi att detaljera reglerna och avgifterna för att skaffa en så att du kan åka din snöskoter säkert och lagligt. Du kommer inte att vilja missa det.

Är en snöskoterregistrering och titel samma sak?

Innan vi sätter igång vill vi göra en sak klar: att registrera din snöskoter och att titulera den till är två olika saker. En titel bevisar ditt ägande av snöskotern och registreringen är det som ger dig tillstånd att använda din skoter.

Vissa stater kräver att du endast registrerar din släde och andra ber dig att både registrera och registrera den. Dessa tjänster är dock inte desamma.

Dessa stater kräver att du har en snöskotertitel

Nu när du är tydligare med det, låt oss diskutera de amerikanska delstaterna där det är obligatoriskt att ha en skotertitel. Denna information är med tillstånd av DMV och antas vara aktuell vid denna tidpunkt.

Oregon

Du kan slå två flugor i en smäll i Oregon och få din snöskoter både titulerad och registrerad i ett praktiskt dokument. Det heter Form 735-226 och du kan se, ladda ner och skriva ut det här.

Som vi nämnde i introt är det inte gratis att titulera din snöskoter. I Oregon är titelkostnaderna mellan $98 och $187 medan registrering är ytterligare $10. Din registrering är bra i två år medan normen är ett år, så åtminstone finns det det!

Idaho

I Idaho betraktas snöskotrar som terrängfordon. Det är ett statligt krav att titulera din släde ifall den någonsin skulle bli stulen. Besök ditt lokala DMV-kontor för att komma igång med processen. I vissa fall kan din återförsäljare ta hand om både titlar och registrering av din släde. Du behöver inte göra något mer förrän det är dags att återuppta din registrering.

  Hur man använder sammansatta sikter – 8 tips för att förbättra mål

Wyoming

Invånare i Wyoming kommer att behöva kontakta sin landstingstjänsteman för att få sin nya snöskoter titulerad och registrerad. När du gör det får du en dekal som är giltig från och med december till 1 aprilst nästa år. Då måste du registrera dig igen.

Avgiften för registrering är $35 per år, och beloppet går till en tillståndssäljare eller länsskattmästare. Du måste sätta din dekal på din släde, speciellt kåpans vänstra sida så att den är fullt synlig.

Utah

Bor du i Utah? Som boende måste din släde vara titulerad och registrerad. Snöskotrar i detta tillstånd räknas som terrängfordon eller OHV och kostar $30 för ett tillstånd. Om du köper ditt tillstånd online betalar du $5 extra. Registrering är $22.

Enligt Utah DMV tilldelas en enhetlig avgift till din släde, vars värde varierar beroende på snöskoterns ålder.

Alaska

I Alaska kan du inte registrera din släde utan en titel. Här är formuläret du behöver fylla i för att ansöka om registrering. Även om statens DMV-sida inte klargör hur mycket titulering släden kostar, varierar registreringsavgifterna beroende på hur många år du bestämmer dig för att registrera din snöskoter på en gång.

En tvåårig registrering kostar $10, en fyraårig registrering är $20 och en sexårsregistrering kostar $30.

norra Dakota

Det är en liknande situation i North Dakota, där din släde måste ha rätt för att ens kunna registrera den. Du måste fylla i Blankett SFN 2872 och skicka den sedan till ditt lokala DMV-kontor. Registreringsavgiften är $50.

Då får du ett registreringsnummer och certifikat, varav det förstnämnda måste sitta på vardera sidan av din släde. För varje udda år (som 2021 eller 2023) måste du uppdatera din registrering.

South Dakota

Här är ännu en tredje stat där du måste ha titulerat din släde för att registrera den. Formen du behöver är MV-608 för titulering och registrering. Det är sant om du köpt din släde från en privatperson eller en återförsäljare.

South Dakota har en punktskatt på upp till fyra procent som du måste betala samt eventuellt andra avgifter. Registreringsavgiften är $10 och är bra för ett år.

Iowa

Om du precis köpt en snöskoter i Iowa från en privat fest måste du få den titulerad inom 30 dagar. Detta kostar $11,50 att göra. För att registrera din släde skulle du betala ytterligare 17,75 USD. Du kanske inte behöver betala samma avgifter om släden överförs till dig från en avliden make.

  Att ha på sig Isfiske för att hålla sig torr och varm

västra Virginia

På ditt DMV-regionkontor kan du titulera din snöskoter i West Virginia. Titelavgiften är $15 men kan vara ytterligare $10 om din släde har en panträtt. Du behöver också en attesterad försäljningsnota eller ett ursprungsbesked från tillverkaren samt sex procent av ditt inköpspris.

Pennsylvania

I Pennsylvania har du inget val om att titulera eller registrera din släde. Skriv ut och fyll i Blankett 1300-FM-DCNR0043 och sedan ta med den till en auktoriserad ATV- eller snöskoterhandlare i staten. Det kostar $22,50 att titulera din snöskoter i detta tillstånd och ytterligare $20 för registrering. Du måste förnya din registrering vartannat år.

Du behöver också ett intyg om äganderätt för att kunna registrera och registrera din släde.

Massachusetts

Massachusetts invånare måste ha titulerat sina snöskotrar innan de kan registrera dem om de köpt sin släde begagnad. Detta kommer att kräva att du går igenom Massachusetts energi och miljöfrågorinte staten DMV.

Förutom din titel behöver du också din ifyllda titel- och registreringsansökanditt fordons identifieringsnummer eller VIN, ett ursprungsintyg från tillverkaren, din försäljningsfaktura och momskvitto, antingen från ST-6E eller ST-6.

Att registrera din släde i två år som bosatt kostar $44, och för ett år skulle du betala $33.

Vermont

I Vermont måste du slutföra Blankett VD-038, som är en titel- och registreringsblankett. Så är fallet om du ska registrera en begagnad snöskoter eller en ny. För begagnade slädar behöver du köpebrevet, blankett VD-038 och originaltiteln (om du har det). Det kostar $36 att registrera en begagnad snöskoter som icke-bosatt och $28 som invånare.

För en ny släde skulle du kräva en försäljningsfaktura, ett ursprungsintyg från tillverkaren (originalkopian), en Vermont Use Tax Return eller Form SU-452 och din registreringsavgift, som är densamma som ovan.

Ser du inte ditt tillstånd på listan ovan? Då kräver staten antingen inte att du ska titulera din släde eller så hade inte DMV en policy om att titulera snöskotrar för den staten. För många sydstater är detta vettigt, eftersom snöskotrar är ganska ovanliga på grund av allt varma väder!

Var ska du behålla en snöskotertitel?

Till skillnad från registreringar av snöskoter, som du måste ansöka om regelbundet (var som helst från årligen till vart sjätte år), behöver du inte uppdatera den när du väl har gett din skoter namn. Det enda undantaget är om du bestämmer dig för att sälja din snöskoter till någon annan. Vi kommer att prata mer om det i nästa avsnitt, så se till att du fortsätter läsa.

  Är Leggings bra för löpning

Du måste förvara din skotertitel på ett säkert utrymme, särskilt eftersom många stater över hela landet kräver att du tar med dig den medan du registrerar eller omregistrerar din snöskoter. Det finns inget behov av att ha det på din person annars, så vart ska det ta vägen?

Ett värdeskåp är ett bra alternativ. Du skulle låsa bankboxen och bara kunna komma åt den med en nyckel eller en kod som du väljer. Se självklart till att inte glömma koden, då är kassaskåpet otillgängligt.

Vi rekommenderar att du behåller din skotertitel med titlarna för alla andra fordon du äger, inklusive bilar, lastbilar eller motorcyklar. Ditt pass och födelsebevis bör också förvaras på samma plats.

Hur överför du din snöskotertitel?

Om du någon gång bestämmer dig för att du vill sälja din nuvarande snöskoter för att betala kostnaderna för en ny, betyder det att du måste överföra titeln också. Kom ihåg att en titel betyder ägande, och du skulle inte längre vara ägaren till släden.

Hur överför du din skotertitel? Reglerna varierar från stat till stat, så vi rekommenderar att du läser dina statliga krav innan du börjar. Kontentan av det är detta: du måste skriva under titeln, vilket kommer att avstå från ditt ägande av snöskotern.

Sedan tar ägaren titeln, går till sitt lokala DMV-kontor och får en uppdaterad titel samt registrering för snöskotern.

Slutgiltiga tankar

Snöskotrar kräver titlar i en handfull stater, men många fler gör det inte. Även om din släde inte behöver tituleras så kräver den nästan alltid registrering.

Dessutom är det ingen dålig idé att få din snöskoter titulerad om din stat erbjuder denna tjänst, även om den inte är obligatorisk. Att ha bevis på ägande kan hjälpa dig att få tillbaka din snöskoter om den någon gång blir stulen och polisen måste göra en utredning.