Har snöskotrar baklänges? Allt du behöver veta

Föreställ dig det här scenariot: du åker på din snöskoter när du fastnar i djup snö. Du vill backa dig själv genom att backa så att du kan manövrera bort från snödrivan. Är det något du kan göra på en snöskoter eller måste du skapa en annan plan för att undvika och undkomma faror?

Huruvida din snöskoter kan backa beror på fordonets ålder. Om din är äldre kan den troligen inte backa direkt ut ur porten. Du kan dock modifiera snöskotern så att den rör sig bakåt. Nya snöskotrar har en backfunktion inbyggd.

I den här artikeln kommer vi att prata mer om vad åldersgränsen är för snöskotrar utan omvänd funktionalitet. Du kommer också att lära dig mer om dagens moderna backfunktioner och hur du kan eftermontera din äldre snöskoter så att den kan gå bakåt. Du vill inte missa det!

Varför kan gamla snöskotrar inte gå baklänges?

Okej, så vad är en gammal snöskoter som inte kan backa? Om din tillverkades före 1998 kan den förmodligen inte säkerhetskopiera automatiskt. Anledningen? Funktionen var helt enkelt inte vanlig.

Ski-Doo, ett av de största namnen inom snöskotrar i decennier, var den första tillverkaren som masstillverkade ett reverseringssystem. Deras baksida använde elektricitet och kallas Rotax Electronic Reverse eller RER. De första fordonen som debuterade med denna funktion var modellerna Ski-Doo Tundra R och Touring SLE.

Rotax Electronic Reverse fungerar på följande sätt. Vändningssystemet bestämmer din snöskoters riktning. Din motors riktning vänds sedan så att du kan röra dig bakåt. När detta händer saktar motorns tändning kraftigt ner tills den går på tomgång. Du kan göra allt detta med en knapptryckning.

RER var otroligt innovativt på den tiden. Vidare, enligt Ski-Doos Facebooksidaderas backningssystem är underhållsfritt och lägger inte extra vikt på vad som redan kan vara en rejäl snöskoter.

Vad gjorde skoterförare innan dess om de behövde backa i någon situation? De skulle bara inte. I en nödsituation kan skoterföraren komma ur fordonet och manuellt vända skotern i rätt riktning. Annars visste de att de inte kunde gå bakåt, så de skulle försöka att inte hamna i någon situation som skulle motivera manövern.

Hur vänder dagens snöskotrar?

Efter att Ski-Doo introducerade RER blev funktionen en stor affär nästan över en natt. Vissa nyhetskällor behandlade det med skepsis och sökte sätt att bevisa att RER-funktionen inte fungerade genom att missbruka den. Med tanke på att det är Ski-Doo vi pratar om här så kom de så klart med ett tåligt vändningssystem.

  Kostnader för jetski-släp (för enkel- och dubbelsläp)

När media väl fastställde att RER inte lätt kunde brytas, blev Ski-Doos elektroniska snöskotervändning mer respekterad. Det dröjde inte heller länge innan andra snöskotertillverkare började tillverka sina egna versioner av RER.

Det har fört oss till idag, där du kan hitta en omvänd funktion på snöskotrar av nästan alla märken som tillverkats efter 1998. Så har den omvända funktionen uppgraderats sedan dess?

I själva verket, förutom RER, har andra former av elektroniska snöskotervändningar blivit populära. Vissa fordon använder också mekanisk backning. Här är en förklaring av båda.

Elektronisk reversering

Rotax Electronic Reverse från Ski-Doo kan ha varit banbrytande för elektroniska snöskotervändningar, men på 2000-talet introducerade Polaris sin egen version av RER. Detta kallas Polaris Electronic Reverse Control eller PERC.

Enligt a Polaris bruksanvisning, PERC kräver att motorvarvtalet per minut eller RPM är under 400. Du vill också att din snöskoter ska stå helt stilla med en tomgångsmotor innan du aktiverar PERC. Det är meningen att du ska leta efter hinder och förbipasserande bakom din snöskoter och sedan trycka på knappen för att börja gå bakåt när du är redo.

När du behöver sluta backa, sakta ner din snöskoter tills motorn åter går på tomgång. Tryck på din PERC-knapp, men bara en sekund innan du släpper den. Du kommer att höra motorn bli ännu långsammare ett ögonblick innan den vänder framåt. Lampan på instrumentpanelen, som borde ha indikerat att du backar, släcks också.

Mekanisk omvänd

Andra tillverkare utrustar sina snöskotrar med en mekanisk back. Detta är en äldre teknik som sannolikt går före RER, så det är lite mindre bekvämt. När allt kommer omkring beror mekanisk backning på din manuella ansträngning.

Du drar i en spak på din snöskoter för att aktivera den mekaniska backen. När du gör det växlar växlarna i snöskotern från att gå framåt till bakåt istället. Detta gör att din skoterspår går i samma riktning så att du effektivt kan backa fordonet.

Till skillnad från RER och andra elektroniska backsystem väger ett mekaniskt backsystem mycket mer. Din snöskoter kan ha mindre manövrerbarhet då eftersom den är tyngre.

Eftermontering av en gammal snöskoter: Hur man lägger till en omvänd funktion

Okej, låt oss säga att din snöskoter varken har en mekanisk eller elektronisk back. Den är fortfarande i bra löpform, men du vill att den ska fungera ännu bättre genom att backa när det behövs. Som vi nämnde i introt är det möjligt att ta en äldre snöskoter och eftermontera den med ett backsystem.

  Var kan man hyra vattenskoter i Miami (för de bästa priserna!)

Hur du kommer att gå tillväga för att göra detta kommer sannolikt att variera från en modell av snöskoter till en annan. I vårt exempel använder vi en Polaris 2003 ProX. Även om det elektroniska reverseringssystemet RER hade funnits i flera år 2003, var det fortfarande inte vanligt för alla snöskotrar att ha elektronisk reversering som standard ännu.

Med vissa snöskotrar kan du lägga till ett tillvalspaket för elektronisk backning om du betalade extra. Polaris 2003 ProX var en av dem. Genom att googla lite på just din modell av gammal snöskoter kan du snabbt avgöra om en sådan tillvalssats finns för din modell.

Om det gör det, skaffa det online! Du kanske till och med kan leta efter ett tillvalspaket för en snöskoter året efter att din tillverkades, förutsatt att för mycket inte förändrades med snöskotrarna från ett år till ett annat.

När du väl har fått ett tillvalspaket med alla elektroniska omvända delar, vill du leta efter lager-CDI på din Polaris 2003 ProX och ta bort detta. Denna del ska fästas med monteringsbultar, två av dem, så ha en skruvmejselsats redo.

Detta kommer att frigöra lager-CDI från din snöskoters airbox, vilket ger dig utrymme att lägga till den nya CDI. När du är klar med det, måste du nästa gång arbeta med CDI:ns ledningar. Ett ledningsnät kommer att fästa motorn till CDI. Denna ledning bör börja under din motor.

Då behöver du bara fästa din elektroniska backknapp, som i Polaris fall är PERC-knappen. Du kopplar denna till CDI från jordkabeln.

Det är ingen komplicerad process, eftersom du inte behöver arbeta med många ledningar. För att upprepa, stegen gäller endast för Polaris 2003 ProX. Om du har en annan snöskoter kan dina eftermonteringssteg se lite annorlunda ut.

Säkerhetstips för backning för snöskoter

För att avsluta, se till att du följer dessa säkerhetstips när du backar på din snöskoter. Det spelar ingen roll om ditt fordon använder mekanisk eller elektronisk backning, det finns fortfarande utrymme för fara om du inte är försiktig.

  Ska jag flyga fisk när det regnar?

Stryp inte från ingenstans

Alla typer av plötsliga manövrar är starkt ogillade vid backning, speciellt gaspådrag. Den snabba farten när du inte kan se bakom dig kan sätta dig på en väg till katastrof. Därmed inte sagt att du inte kan gasa alls, men du måste ta det långsamt.

Vänd långsamt

Ett annat område för att minska hastigheten är vid svängning. Skarpa, snabba svängar kan vara riskabelt, eftersom du av misstag kan ramla av snöskotern. När du vänder dig, ta dig tid att göra det.

Ha alltid tillstånd

Ditt huvud måste vara på en sväng när du backar på din snöskoter, eller så borde det vara det. Du måste titta åt båda sidor om dig och särskilt bakom dig för att säkerställa att du har utrymme för att flytta din skoter dit du vill att den ska gå.

Undvik hinder som stenar, tunga snödrivor och speciellt dina medskoterförare och andra förbipasserande.

Backa inte när du flyttar

Kom ihåg att din motor måste gå på tomgång innan du försöker backa. Om du kör i normal hastighet och växlar till backen då, kan du förstöra växellådan och kedjehuset, vilket innebär en enorm belastning på din snöskoter.

Vad värre är är att ditt liv också är i fara. Du kommer inte att kunna styra din snöskoter lika lätt, så du kan kastas efter fordonet eller krascha in i något. Detta kan orsaka allvarliga skador, möjligen till och med dödliga.

Gå långsamt på Hills

Dagens snöskotrar klarar lätt backning när de är i backe. Det omvända protokollet skiljer sig dock inte från snöskoter någon annanstans. Du måste fortfarande stanna och gå på tomgång innan du försöker backa.

Slutgiltiga tankar

Att kunna backa på sin snöskoter är fortfarande en relativt ny funktion. Ski-Doo introducerade sin Rotax Electronic Reverse eller RER 1998, och i början av 2000-talet följde Polaris efter med Polaris Electronic Reverse Control eller PERC. Vissa snöskotrar använder också mekanisk backning.

Om din snöskoter är äldre kan du alltid eftermontera den med ett backsystem. Även om det är bekvämt att backa, måste du se till att du alltid saktar ner din snöskoter och väntar tills motorn går på tomgång innan du går bakåt. Om du trycker på back-knappen snabbare kan det skada din snöskoter – för att inte tala om dig själv!