Har popup-campare värme? (alternativ och exempel)

Kanske vill du campa på hjul, men din budget är för knapp för en utsmyckad husbil. Fritidsfordon behöver inte kosta en arm och ett ben som du kanske tror! Ett av de mer prisvärda alternativen till dessa mobila läger är en popup-camper.

Men som du kan föreställa dig innebär det lägre priset att du offrar en del av den komfort du kanske har letat efter i en större husbil. Vintercampare kanske undrar: ”Måste jag offra min värme också?” Det är en viktig fråga. Idag ska vi svara på det och ge dig all info du behöver för att hålla dig fin och mysig i din popup-camper.

Så, har popup-släpvagnar en inbyggd värmare?

De flesta popup-trailers har inte det inbyggt värmare med deras standardpaket. Men för de flesta modeller finns det paket tillgängliga som har värme. Hittar du en modell som har en värmare så är det oftast en värmepump som går på propan.

Har trailertält inbyggda värmare?

Även om vad man kan förvänta sig i ett trailertält kan variera, är det generella svaret nej, de har inte inbyggd värme. Detta kan vara lite synd om du gillar att campa i mildare väder. Dyrare husbilar luras med klimatkontroll och alla möjliga lyxiga bekvämligheter; du kanske känner att du verkligen går miste om något, men att spendera så mycket för något du kanske inte använder ofta är helt enkelt inte genomförbart.

Men det faktum att ingen värme installerats ännu betyder inte att du måste klara dig utan den! En värld av modern campingutrustning gör att du kan hålla dig inom din budget utan att kompromissa med klimatkontrollen du behöver för att hålla dig bekväm medan du campar.

Pop-up husbil med inbyggd värme.

Vi gick till vår favoritwebbplats med erbjudanden för popup-campare till salu över hela landet, RVT. comoch sökte i deras listor för att hitta popup-släpvagnar som har inbyggda värmare.

Här är en lista över vad vi hittade.

 • 2018 Forest River Flagstaff 21DMHW
 • 2012 Forest River Flagstaff hög vägg HW27SC
 • Fleetwood Tucson 3843 från 2004
 • 2018 Viking 2107LS
 • 2018 Coachmen Clipper Hardside C12RBSTHW
 • 2019 Aliner Classic
 • 2018 Aliner Expedition
 • Jayco Qwest från 2004
 • 2016 Jayco Jay Series Sports Hardwall 12HMD
  Vad man ska ta med och ha på sig när man campar

Propanvärmare USA Bärbara elvärmare i en pop-up

Det finns både för- och nackdelar med varje typ av värmare, och vi listar några saker för dig att tänka på.

 • Propanvärmare

Inbyggda propanvärmare har fördelen att de går på propan och inte elektriska. Det betyder att du kan använda dem var som helst om du inte har en elektrisk tändning. Detta innebär dock också att du inte bara ska använda din propangas för att värma och koka vatten, utan även för uppvärmning. Att använda ett propanvärmesystem innebär att du kan använda upp dina propantillförsel mycket snabbare.

 • Elektriska värmare

Eftersom en elvärmare behöver elektricitet för att fungera, kan detta avskräcka dig boondocking eller campa på en camping som saknar strömförsörjning. Fördelen är att de flesta betalsajter har en elförsörjning och du kan använda din värmare så ofta du behöver, och du kommer inte att använda din propanförsörjning för att värma din släpvagn.

Finns det uppvärmningsalternativ för hopfällbara släp?

Redan för bara några decennier sedan hade du haft vädret utan värmekälla om du åkte ut på vägen i en popup-husbil. Men tack vare den tekniska boomen kan du få alla typer av uppvärmningsalternativ levererade till din dörr med ett knapptryck. Självklart finns det även alternativ i butik för de gammaldags.

Vilka är några av dessa alternativa värmekällor? Fortsätt läsa för att ta reda på det!

Bärbara värmare

Många använder bärbara värmare till sina hem på vintern, men det finns också många campare som inte vet att man också kan använda dem för camping. Bärbara värmare avsedda för camping kan vara en livräddare! Om du fortfarande inte är säker på var du ska leta efter en, kolla in några av dessa modeller och ta reda på vad som är bäst för din situation.

 • Den Mr. Värmare F232000 MH9BX Buddy kan verkligen vara din bästa vän om du stannar i en popup-husbil och tycker att vädret är lite för kallt för din smak. Denna värmare fungerar på propan, men är också säker för inomhusbruk! Om den ramlar av misstag, oroa dig inte. Denna modell är utrustad med en automatisk avstängningsfunktion för att förhindra olyckor. För mer prisinformation, klicka här.
 • En Brightown Ceramic Space Heater kan vara den perfekta lösningen på brist på värme i din popup-camper om den är på den lilla sidan. Denna bärbara värmare är kompakt men värmer ändå upp en hel del utrymme. En recensent hävdar att det kan värma upp ett tvåbilsgarage utan problem! För mer prisinformation, klicka här.
  Alla tält är inte UV-skyddade (mer information finns här)

Uppvärmda filtar och madrassskydd

Om du bara behöver den extra värmen när du slår i höet, kan du alltid använda elektriska filtar och övermadrasser för att hålla dig mysig. Din popup-camper behöver självklart elektriska anslutningar. Om din råkar vara det, kolla in några av följande modeller för att få ett försprång på din sökning!

 • Den elektriska värmefilten MaxKare är fodrad med sherpa för extra värme och mjukhet. Elvärmefunktionen värms snabbt upp med tre olika alternativ beroende på hur kallt vädret kan vara! Den stängs av automatiskt efter 4 timmar, så du behöver aldrig oroa dig för skador; många människor undviker dessa filtar på grund av risken för brännskador, så detta är en mycket eftertraktad förmån. För mer prisinformation, klicka här.
 • En VIPEX värmefilt är perfekt för singelsovande. Den kanske inte är så stor som vad ett par skulle behöva, men en person kan sova gott medan du njuter av en av de tio nivåerna av värme som denna elektriska filt av flanell producerar. Du kan också ställa in hur länge du vill att värmen ska stå kvar innan avstängningsfunktionen sätter igång! För mer prisinformation, klicka här.

Hur länge håller uppvärmningen i en hopfällbar trailer?

Du kan nu generera tillräckligt med värme för att värma insidan av ditt trailertält; men arbetet slutar inte där. Du måste också oroa dig för att behålla denna värme när du behöver den. För att göra det måste du följa några utmärkta tips från vissa erfarna campare.

 • Isolera dina fönster och dörren. Värme kan strömma ut genom de små sprickorna som dessa öppningar ger, vilket gör att du blir kall igen mitt i natten. Täck dem med Reflectix-inlägg; de är effektiva och enklare att installera än en gör-det-själv-enhet gjord av aluminiumfolie och poolnudlar.
 • Lägg mattor på golvet i din husbil. Detta håller dina fötter varma och fångar upp mer värme i kupén. Du bör också lägga några under madrassen du tar med.
 • Täck husbilen underifrån. Ett bra sätt att minimera flödet av kall luft in i din popup-campers hytt är att isolera den från isiga vindar. Golvlister är det bästa valet!
 • Isolera dig själv. Även inomhus bör du bära bekväma, varma kläder för att behålla värmen din kropp får från din värmekälla. Ullstrumpor och mössor hjälper verkligen till att hålla värmen där den behöver vara.
  Är dyra tält värt det?

Även om traditionella popup-campare kanske inte har den inbyggda värmen du behöver, kan du fortfarande spara mycket pengar och vara lika bekväm med alternativa källor! Du behöver inte en bedrägligt sluttande herrgård för att campa som kungligheter. Tanken att du gör det härstammar från bristande kunskap om gör-det-själv eftersom alltför många campare hellre spenderar hundratusentals dollar för att få vad de vill ha utan extra bagage. Det är inget fel med det, men det gör att de som campar på en budget kliar sig i huvudet!

Var inte rädd för att ta steget och spara pengar på en popup-camper. Vad du än saknar i out-of-the-box bekvämligheter kan ersättas för dubbel komfort och utan en tom plånbok i slutet. Använd pengarna du sparar genom att resa till nya platser och se saker som andra kanske är för begränsade för att uppleva. Lycka till och glada spår!

Fler artiklar du kommer att älska

Värmelister i en husbil (vad är det, hur fungerar det, är det värt det)

Att hyra din husbil (är det värt det, intjäningspotential, var du kan hyra)

Genomsnittspris på nya och begagnade husbilar (husbilar och resesläp)

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)