Har parasailing en viktgräns?

När du bestämmer dig för om parasailing är rätt för dig, har du tagit hänsyn till saker som din budget och de tillgängliga parasailing-platserna i ditt grannskap. Är din vikt något annat du måste ta hänsyn till? Om så är fallet, vad är viktgränsen för parasailing?

Viktgränserna för parasailing är mellan 100 till 500 pund, med den senare vanligtvis gränsen för två till tre ryttare. Dessa restriktioner är på plats för förarens säkerhet, eftersom överskridande av viktgränsen kan få parasailinglinan att knäppa.

I den här artikeln kommer vi att svara på alla dina mest brännande frågor om viktgränser för parasailing som du kanske är för generad för att fråga din båtoperatör eller parasailing-instruktör. Vi kommer till och med att dela med oss ​​av några viktkrav från riktiga parasailingföretag över hela landet, så se till att fortsätta läsa!

Vad är maxviktsgränsen för parasailing?

Vid parasailing kan du segla ensam, med en andra person eller med upp till tre personer. Hur mycket viktgränsen är för en parasailinggrupp beror på varje företag som erbjuder tjänsterna.

För de flesta av dessa företag är 450 pund maxviktsgränsen, men vi har sett några tjänster som tillåter ryttare upp till 500 eller till och med 600 pund. Vi rekommenderar att du tar kontakt med parasailingföretaget du bokar genom och frågar vad deras vikttillägg är förutsatt att informationen inte finns tillgänglig på deras hemsida.

Hur mycket ska varje parasailer väga?

Förresten, den gränsen på 400+ pund är inte för en ryttare, utan snarare två eller tre. Precis som parasailingföretag har restriktioner på maxvikten som tillåts för grupper, föredrar de också att enstaka ryttare har en viss vikt. Detta är minst 100 pund men ofta högre, såsom 120 eller till och med 140 pund. Vissa företag tillåter till och med enstaka förare att väga 300+ pounds, men detta är sällsynt.

Hur vet du om du är över viktgränsen som individ? Det är enkelt, gör bara lite matte. Så låt oss säga att du kommer i kontakt med ett parasailingföretag när du är på semester i Florida. Företaget säger att deras maxviktsgräns är 425 pund. Om ni bara är två kan varje ryttare inte väga mer än 212 pund. Om du planerar att åka i en trepartsgrupp måste varje ryttare väga max 142 pund.

De tillåtna viktgränserna kan vara till och med flera pund färre, eftersom parasailingföretaget också skulle kunna ta emot vikten av varje ryttares utrustning och lägga till det till den totala summan. Vi säger det igen då: kolla in parasailingföretaget för konkret information innan du antar att du ligger inom viktgränsen.

  Vilken Pound Test Line är bäst för basfiske?

Exempel på riktiga parasailing viktgränser

Vi har sammanställt en omfattande lista över parasailingföretag och respektive ryttares viktkrav för varje. Den här informationen bör komma till nytta när du fortsätter med att boka ditt parasailingäventyr.

Är du vägd innan du paraseglar?

Okej, så du gjorde lite grundläggande siffror och du tycker att din grupp borde matcha den tillåtna viktgränsen som ställts in av ditt parasailingföretag. Om du råkar väga några kilo mer än vad företaget begär, kommer någon att vara där för att väga dig när du kommer?

Nej, självklart inte. Om parasailingföretag bar vågar som de tvingade varje kund att trampa på innan de flyger, skulle dessa företag gå i konkurs på grund av diskriminering.

Det betyder dock inte att du kan komma iväg fritt. Parasailingföretag måste fortfarande veta hur mycket du väger, men de ber ofta om denna information mer diskret. När du fyller i dina papper för flyget kommer du att bli tillsagd att ange din vikt.

Om du inte har vägt dig på ett tag, se till att du kliver på en våg innan du fyller i registreringsformuläret. Den bästa tiden på dygnet att väga sig är första gången på morgonen. Vid det här laget har du smält din mat från igår och har ännu inte ätit, så din vikt är mer exakt.

  Är barfotaskor bättre än vandringsskor?

Tänk om det inte står något om din vikt i pappersarbetet? Då kan du vara säker på att personalen på parasailingföretaget frågar när du kommer till ditt flyg.

Ska du åka parasailing om du är över viktgränsen?

Du vill verkligen åka parasailing, men du överskrider viktgränsen. Vet du vad du gör nu om hur parasailing-företag kommer att använda ett slags hederssystem för att mäta din vikt, visst är det okej om du fuskar siffrorna lite, eller hur? Vem kommer att berätta? Det skulle trots allt vara väldigt pinsamt att skickas hem för att du har överskridit viktgränsen, även om det bara är tre kilo.

Det finns vissa fall där ryttare som ligger något över viktgränsen för soloparasailer får parasail, men detta är vanligtvis bara tillåtet för att balansera ut en andra ryttare som är underviktig eller mycket nära den lägsta tillåtna viktgränsen. Annars tillämpas gränserna strikt.

Varför existerar parasailing viktgränser i första hand? Det hade vi inte pratat om tidigare, så det är värt att ta upp nu.

För den lägre viktgränsen måste du väga minst 100 pund – ofta mycket mer – så din vikt är tillräcklig för att förhindra att du blir misshandlad av vinden när du seglar. Parasailing är en spännande upplevelse, men för vissa ryttare är det också avkopplande. Att skickas fram och tillbaka på grund av vinden är inte precis avkopplande, och inte heller rätt sorts spännande.

När det gäller maxviktsgränsen är det på plats för att bevara parasailinglinjens integritet. Du vet, draglinan som förbinder dig med båten och därmed låter allt det roliga hända. De flesta draglinor är gjorda av kraftiga, högkvalitativa material som polyestergarn förstärkt med dubbelflätning.

Ändå, så säker och stark som en draglina för parasailing är, har den sina gränser. Allt rep kan knäppas, även dubbelflätat polyestergarn. Genom att anstränga linjen för mycket, till exempel genom att skicka någon över viktgränsen upp i luften, när som helst, kan linjen lossna.

När linjen knäpper, vad tror du händer? Du är inte bunden till båten längre. Visst, du har fallskärmen, så det kommer att förhindra en snabb nedstigning i havet. Missförstå dig dock inte, du kommer att falla i vattnet, det tar bara längre tid.

  Hur mycket kostar en parasailbåt?

Du är sedan fastspänd i en sele i havet, för att inte tala om att du har vikten av en blöt våt fallskärm. Om fallskärmen inte täcker dig när du träffar vattnet, kommer selen att göra det svårt att hålla sig flytande.

Dödsfall i parasailing är ovanligt, som vi har skrivit om, men slarv kan göra att du blir en statistik. Viktgränserna är till för din säkerhet, inte båtförarens, inte någon annans. Vänligen följ dem.

Varför ändras viktgränserna för parasailing?

Om du har ett parasailingföretag att välja på kan du bli förvånad över att anlända för ett flyg bara för att upptäcka att viktgränserna är annorlunda än vanligt. Du hade inte paraseglat på ungefär ett år, så kanske något hade förändrats mellan nu och då. Varför?

Parasailing företag måste anpassa sina viktgränser beroende på vädret, så det har ingenting att göra med hur länge sedan du senast besökte. Om det är en särskilt blåsig dag kan kaptenen bestämma sig för att skärpa viktgränserna.

Detta kan vara en besvikelse om du är på den högre sidan av det tillåtna viktspektrumet, eftersom du kanske inte kan åka den dagen. Vårt råd är att vänta till en mindre jobbig dag och sedan komma tillbaka.

Slutgiltiga tankar

Eftersom du kan stiga upp till 500 fots höjder när du parasailar, kan de företag som erbjuder denna tjänst inte ta några risker. Förutom att använda kvalitetsutrustning och spänna fast dig hårt, sätter parasailingföretag också viktgränser. Dessa gränser rymmer vikten av flera ryttare, upp till tre, och är ofta ganska generösa.

Vi vill upprepa att viktgränser finns för att hålla dig och dina medpassagerare säkra. Om du överskrider viktgränsen är det ingen bra idé att parasegla just nu.

Relaterat innehåll

Parasailing ser så kul ut, och videorna du har sett på YouTube med människor som gör det får det nästan att verka enkelt. Visserligen har du vissa rädslor, okej, gör det till mycket rädsla. Du är så högt upp på himlen med inget annat än vatten under dig! Vad händer om något händer? Är parasailing så farligt som det verkar?