Har luftballonger fallskärmar?

Du gillar alltid att vara beredd på det värsta scenariot, speciellt om du är hundratals eller tusentals meter upp i luften som när du flyger i luftballong. Kommer ballongpiloten att ha fallskärmar som du kan använda för att landa om ballongen inte fungerar?

Luftballonger bär inte fallskärmar eftersom det inte är nödvändigt. Ballongpiloten ser alltid till att brännarsystemet har bränsle för resan. Om en eller båda brännarna misslyckades och ballongen inte kunde upprätthålla flygningen, skulle vinden i luftballongen få den att bete sig som en fallskärm och leda dig ner till marken.

Vi är här för att lugna dig med den här artikeln. Framöver kommer vi att prata om hur en luftballong skulle landa i ett katastrofscenario och varför fallskärmar inte behövs. Vi kommer också att fördjupa oss i säkerhetsstatistik och hur ballongpiloter tjänar sina vingar så att du kan känna dig bekväm med luftballongflygning!

Varför du inte behöver en fallskärm när du flyger i luftballong

Som vi har diskuterat på andra ställen på bloggen är det inte ovanligt att när man flyger med luftballong når höjder på 2 500 fot. På den höjden överskrider du några av de högsta byggnaderna i USA, inklusive One World Trade Center i New York på 1 776 fot, Central Park Tower i New York på 1 550 fot och Willis Tower i Chicago på 1 451 fot.

Det är fullt förståeligt att vilja ha en beredskapsplan på plats om det värsta skulle hända. Du vet, som luftballongen som rasar ur luften. Du tänkte att du skulle ta med en fallskärm som du kan fästa på ryggen och rulla ut om du måste överge skeppet, så att säga.

Om du inte hoppar fallskärm ur en luftballong, behöver du inte bära fallskärm. Det är inte ett krav från luftballongföretag över hela USA heller.

Varför? Det finns bara inget behov av en fallskärm.

Oavsett dina bekymmer med luftballongflygning, är dessa utfall förmodligen mycket osannolika. Om du är orolig för att ballongen ska ta slut på propan, låter ballongpiloten inte det hända. De har en bränslemätare som de kommer att titta på under hela din flygning som indikerar när brännarsystemet börjar ta slut på bränsle. Om brännarna behöver mer bränsle kommer ballongpiloten att fylla på dem, enkelt är det.

Tänk om det inte finns mer bränsle kvar ombord, frågar du? Sedan skulle ballongkaptenen leta efter en plats att göra en plötslig men säker landning.

  Behöver du en hjälm när du zippar?

Kanske är du inte så orolig för att luftballongen tar slut på bränsle, men att brännarsystemet inte fungerar. Om din ballong har ett system med en brännare, är det bara att en brännare går ner. Även i ett system med två brännare kan felet på en brännare fortfarande vara katastrofalt.

Låt oss prata om vad som händer bara så att du vet vad som skulle hända. I den här situationen har brännarsystemet för varmluftsballong misslyckats helt. Ballongpiloten försöker återställa den, men de kan inte få brännarna att fungera igen.

Eftersom brännarna skapar den varma luften som ger lyft och flytkraft och i princip låter dig flyga, utan den, börjar du komma ner. Ballongpiloten ventilerar vanligtvis den varma luften genom ballongen eller stänger av sprängventilen (som skickar propan till brännarsystemet) av och på med jämna mellanrum för en gradvis landning.

Utan brännarsystem finns det inget sätt som ballongpiloten kan kontrollera din landningshastighet, eller hur?

Fel! Luftballongen i sig fungerar som en fallskärm om du börjar falla. Kuvertet aka ballongtyget kommer att fånga luften och rida den tills du är nere på marken. Visst, om det är en särskilt blåsig dag kan landningen vara lite snabb och skarp, men då ska du inte ballongfärda på en blåsig dag i alla fall, så det är förmodligen inget problem.

När ballongen beter sig som en fallskärm kommer du att gå ner i samma hastighet som när du hoppade fallskärm på den höjden. Nedstigningshastigheten är ungefär 17 fot per sekund, vilket är ungefär 4,77 miles per timme.

Med tanke på att luftballonger färdas med en medelhastighet på 5 MPH, skulle du inte märka för stor skillnad mellan vanlig ballongflygning och landning om alla delar av ballongen skulle misslyckas.

Hur är det med syre? Har varmluftsballonger det?

Det sista avsnittet var verkligen ögonöppnande. Du mår bättre av att ha läst den informationen, men du har fortfarande dina farhågor om luftballongflygning. Du oroar dig för att när du stiger upp i ballongen kommer du att få slut på syre. Bär luftballonger syre?

Luftballonger kommer att bära syre om du flyger över 12 500 fot högt enligt mandat från Federal Aviation Administration eller FAA, men för alla andra flygningar är syre inte nödvändigt eller nödvändigt.

Kom ihåg vad vi sa i förra avsnittet, att den genomsnittliga höjden för en luftballongflygning är cirka 2 500 fot. Det är ungefär den maxhöjd du kommer att nå, förresten. Ballonger kan flyga så lågt som 500 fot om de kan göra det säkert, eller så kommer de att flyta mellan 500 och 2 500 fot.

  Hur mycket väger Teardrop Campers?

Du kan gå så högt som 26 000 fot innan du behöver syre. Inte 2 600 fot, men 26 000. Det är med andra ord en skillnad på mer än 11 ​​000 fot mellan hur högt du flyger i en luftballong och vad som kallas Dödszonen.

Visst, flyger vissa professionella luftballongflygare som är ivriga att skapa ränder och slå rekord högre än 2 500 fot? Absolut, men du behöver inte bry dig om det eftersom du är på en lugn tur med luftballong.

Varmluftsballonger bär vanligtvis inte syre bara för att det inte finns något behov av det. Det enda undantaget från den regeln är om du planerar – med ledning av luftballongföretaget, naturligtvis – att flyga på höjder av minst 10 000 fot, ibland så högt som 12 500 fot. Då kommer ballongpiloten att ta med sig en syrgasbehållare om inte flera.

De Federal Aviation Administration eller FAA har regler som kräver när luftballonger måste resa med syre. Enligt deras föreskrifter, om du flyger i 30 minuter på höjder av 12 500 fot eller högre, så ja, du måste ha syre.

Att andas in detta extra syrgas kan avvärja höjdsjuka, som i lindriga fall kan orsaka andnöd, minskad aptit, trötthet, slöhet och huvudvärk.

Hur kommer ballongpiloten att veta på vilken höjd luftballongen flyger? De använder en höjdmätare. Ballongpiloten vill inte komma in i hett vatten med FAA mer än du vill lida av höjdsjuka, så de kommer säkert att titta på sin höjd.

Är ballongflygning säker?

Vi tänkte att vi också skulle ägna ett avsnitt till att diskutera säkerheten vid luftballongflygning. Du kan se att det verkligen inte finns något att oroa sig för. Vi har berört säkerhetsstatistik tidigare på bloggen, men det var ett tag sedan, så här kommer en uppfräschning.

Enligt en rapport från 2013 från tidskriften Flygmedicin och mänsklig prestation, under en period av 12 år från 2000 till 2012, rapporterade National Transportation Safety Board 78 luftballongolyckor. Upp till 518 personer var inblandade i dessa krascher.

Av de 518 berörda parterna dog endast fem. Ytterligare 91 skadades allvarligt och resten skadades inte allvarligt. De flesta av skadorna var centrerade kring de nedre extremiteterna, så många som 56 procent. Det beror på hur 81 procent av olyckorna inträffade när luftballongen landade och 65 procent av olyckorna berodde på hårda landningar.

  Allt du behöver veta om nattfiske

Ballongpiloten kommer alltid att göra allt som står i deras makt för att ge luftballongryttare en mjuk och säker landning. De kommer att välja en säker landningsplats som är fri från farliga kraftledningar. Det kommer inte att finnas några djur i omgivningen och en väg kommer att finnas i närheten så markpersonalen kan hjälpa till om en olycka skulle vara framme.

Inte för att bagatellisera dödsfallen, eftersom alla dödsfall är olyckliga, men luftballonger har inte en hög dödsfrekvens. Fem dödsfall av 518 personer är en andel på 25,9 procent. Vi skulle säga att luftballong är väldigt säkert.

Hur kommer varmluftsballongpiloter igång?

När du flyger i luftballong lägger du ditt välbefinnande i händerna på en ballongpilot. Hur får piloten sitt jobb? Måste de genomgå någon utbildning? Ja det gör de. Ballongpiloter är licensierade genom FAA också.

Innan man tar sitt licens måste blivande ballongpiloter genomgå FAA-utbildning under en bestämd period. Sedan måste de göra en skriftlig tentamen och klara den. Om de gör det måste de nästa schemalägga en FAA-godkänd ballongflygning där de flyger solo på olika höjder.

Om den blivande piloten klarar allt, får de sin licens. Du kan lita på att de kan flyga dig i en luftballong och landa dig säkert när det är dags!

Slutgiltiga tankar

Att bära fallskärm när man flyger i luftballong är inte nödvändigt om du inte hoppar fallskärm. Ballongen kan själv bli som en fallskärm om brännarsystemet misslyckades och ballongen tappade den varma luften den behöver för att flyga. Vi hoppas att den här artikeln har fått dig att känna dig säker nog att schemalägga luftballongfärd!

Relaterat innehåll

Luftballonger är ett bevis på att vetenskapen inte är vettig. Jag menar, de är enorma nylonsäckar med ett hål på botten och ovanpå som på något sätt fortfarande flyger. Så vad exakt gör det där hålet på toppen av en luftballong?

Om du kunde välja den perfekta tiden på året för att åka luftballong, skulle det vara på våren eller sommaren när det är trevligt att vara utomhus. Men med vetskapen om att varmluftsballonger använder varm luft för att uppnå höjd, kan du inte låta bli att undra om kalla eller varma förhållanden ger bättre ballongväder. Vilken är det?