Har KOAs WiFi? ( Ja och nej )

Faciliteter som campingplatser erbjuder var tidigare valet mellan vatten- och elanslutningar eller en rustik campingplats. Nu växer campinganläggningarna och diversifieras och vissa erbjuder till och med internetuppkoppling.

Så erbjuder KOAs WIFI?

Kanske en av USA:s mest populära campingplatser, KOAs erbjuder Wi-Fi på nästan åttio procent av sina platser. Tyvärr betyder det inte alltid att den kommer att finnas tillgänglig eller prestera i höga hastigheter på grund av olika faktorer. Typen och hastigheten av Wi-Fi som erbjuds på en KOA beror på de internettjänster som erbjuds i området och förmågan hos Wi-Fi-signalen att tränga igenom hinder och höjder.

Vi har en bra artikel om WiFi när du campar. Du bör definitivt kolla upp det när du är klar med den här artikeln. 5 metoder för att få Wi-Fi när du campar (med detaljer)

Erbjuder KOA Wi-Fi?

Som nämnts tidigare varierar campingtjänsterna, så inte alla KOA är utrustade med Wi-Fi. De flesta erbjuder dock gratis Wi-Fi.

WiFi kan vara både positivt och negativt för din familjecampingssemester, beroende på om du fortfarande har för avsikt att få tillgång till denna moderna lyx för arbete eller underhållning, eller om du hoppas kunna koppla ur. Om Wi-Fi inte erbjuds som en separat och valfri avgift, som vid KOAs, kan priset för att boka en campingplats vanligtvis vara lite högre för att kompensera för kostnaden. Tyvärr är ingenting egentligen någonsin ”gratis”.

Vissa campingplatser erbjuder ett valfritt dagspris för internetåtkomst om du inte planerar att använda Wi-Fi hela tiden, men ändå vill ha möjligheten att göra det för säkerhets skull. Detta är inte typiskt för KOA. I de flesta fall, om de har Wi-Fi, kommer det att vara tillgängligt för dig via deras Wi-Fi-åtkomstkod.

Även om KOA kommer med Wi-Fi, planerar du inte att surfa på webben som du gör hemma. Terrängen, vädret och beläggningen på campingen kan påverka din internethastighet och därmed streaming- och nedladdningskapaciteten.

Hur många medcampare som använder WiFi kan också påverka din internethastighet. Korrekt campingetikett bör användas i ett försök att dela WiFi med andra gäster. Det betyder att även om det förmodligen går bra att uppdatera dina sociala medier eller kolla din e-post, är det inte särskilt vänligt att titta på en hel film eftersom det kommer att sakta ner hastigheten för alla andra. Ju fler människor använder internet, desto långsammare hastigheter; och detta kanske inte bidrar till att ladda ner stora filer eller strömma musik eller filmer.

  Vad är en tältplatta på en campingplats?

Etikettregler att följa när du använder WiFi på campingen: ● Strömma eller ladda inte ner filmer i full längd ● Se till att inte streama din musik 24/7 ● Försök inte ladda ner stora filer eller bilder som tar upp mycket av bandbredd

KOA är en av de mest välkända campingplatserna som har börjat erbjuda Wi-Fi på nästan alla sina platser. För att specifikt hitta en KOA med gratis Wi-Fi, överväg att använda en sökmotor, till exempel allstays.com, som erbjuder tillgång till Wi-Fi som ett filtreringsalternativ.

Vi har sammanställt en bra artikel med ett antal campingplatser för varje stat som erbjuder Wi-Fi. 175 campingplatser som erbjuder WiFi? (Lista för alla 50 delstater)

Vad ska man göra om din KOA inte erbjuder Wi-Fi?

Om du är på en av de få KOAs som inte erbjuder gratis Wi-Fi, eller om din campingplats Wi-Fi är ur drift, oroa dig inte; det finns några alternativ du kan prova. Nationella leverantörer och para ihop din mobiltelefon Du kan använda din mobiltelefontjänst för att få internet när du är på en camping. De flesta större mobiloperatörer och operatörer, som Verizon och AT&T, erbjuder ett internethotspot-alternativ (mot en avgift).

En internetdelning eller mobil hotspot via din mobiltelefon låter dig komma åt Internet på enheter som du gör med din mobiltelefon. Din telefon skapar i princip ett Wi-Fi-nätverk som andra enheter kan ansluta till genom att använda ett lösenord.

Din telefon använder din dataanslutning, så du måste vara tillgänglig överallt. Det betyder också att dina datakostnader kan öka, eller i de flesta fall måste du betala ett extra belopp till din mobiloperatör för att få en mobil hotspot.

Parabol eller parabol
Att använda en satellit eller en parabol är kanske det mest extrema alternativet för att få internetuppkoppling. Detta används ofta av campare med husbilar som ständigt är på väg.

Några nackdelar är att det kan vara en tidskrävande process att ansluta satelliten till ditt fordon, och det kan vara svårt att flytta runt den för att få service. Det är en bra idé att ta bort den från din husbil innan du ger dig ut och sätta tillbaka och justera den på nästa camping.

  5 bästa saltvattenssnurrrullar för inshore (4 UNDER $200)

En satellit är inte praktiskt för tältcampare eller de som inte äger en husbil eller husbil. Dessutom är det inte ett bra alternativ för dem som inte campar under långa perioder eller sällan campar på grund av kostnaden för att köpa satelliten och prenumerera på en månatlig tjänst. Förbetalda eller prenumererade USB-USB-enheter är ett annat internetalternativ för dem som behöver data på språng. De ser ut som en vanlig USB, men är i huvudsak ett miniatyrmodem eller router. Du kan ansluta den till sidan av din bärbara dator eller dator och få tillgång till 3G-internet.

För att göra detta måste du ha ett abonnemang. Du kan prenumerera på en månadsplan eller köpa en förbetald pinne med en förutbestämd livslängd.

Precis som mobila hotspots är det en bra idé att verifiera räckvidden och omfattningen av leverantörens täckning innan du köper så att du kan vara säker på att det fungerar på din campingplats. Gratis internetalternativ Som alltid finns det några metoder för att hitta gratis Wi-Fi när du reser. Om du använder gratis wifi, vill du använda internet så fort du hittar en hotspot eller wifi-zon och koppla ur den när du är på campingen.

Kaféer, snabbmatsrestauranger och bibliotek erbjuder ofta gratis Wi-Fi till sina gäster. Ibland når wifi till parkeringen och kan användas från din bil. Andra gånger måste du gå in och köpa en vara eller skaffa lösenordet.

Återförsäljare, som varuhus, erbjuder ibland även Wi-Fi för gäster. Några av de vanligaste butikerna med gratis internet är Target och Meijer. Precis som med matställena kan du behöva köpa några varor eller åtminstone bläddra för att använda deras tjänst.

En sak att komma ihåg är att offentligt Wi-Fi kan vara opålitligt och långsamt. Du vet ofta inte om WiFi-tjänsten är nere innan du kommer. Eftersom det används av allmänheten är hastigheterna vanligtvis inte tillräckligt höga för att streama, spela eller ladda ner stora filer.

Vad är en Koa?

För de som inte är bekanta med KOAs eller behöver en repetitionskurs, här är lite bakgrund om dessa snabbväxande campingplatser. KOAs, eller Kampgrounds of America, finns över hela USA. Det är nästan femhundra totalt. Du behöver inget campingmedlemskap, även om de erbjuder ett belöningsprogram.

Sedan starten 1962 har deras berömda gula skyltar dykt upp över hela östkusten, västkusten och varje delstat däremellan. Deras campingplatser är i stort sett uppdelade i tre typer: resecampingar, semestercampingar och resortcampingar.

  Maximera utrymmet i en husbil - 8 tips du behöver veta

Journey campingplatser är skräddarsydda för människor som är på resande fot och behöver en plats att övernatta på eller några dagar. De är vanligtvis placerade längs motorvägar och vägar där campare lätt kan dra upp och stanna när de passerar.

Journey Campgrounds erbjuder långa genomdragbara husbilsplatser med anslutningar, en premiumtältplats och en säker, väl upplyst incheckningsanläggning efter arbetstid. Journey campingplatser finns i över fyrtio stater med ytterligare en plats i Kanada.

Holiday campingplatser kan betraktas som ett steg upp från Journey campingplatser, men inte lika lyxiga som deras resort campingplatser. Semestercampingplatser har fler bekvämligheter, tjänster och mindre rustika campingplatser.

Semestercampingplatser har lyxiga stugor, husbilsplatser kompletta med uteplatser, premiumtältplatser och gruppmötesfaciliteter. Bekvämligheterna inkluderar wifi, en pool, en hundpark och till och med en snackbar utöver de traditionella erbjudandena. Det finns ungefär lika många semestercampingar som resecampingar, med undantag för några fler alternativ i Kanada.

Resortcampingplatser är den ultimata ”campingupplevelsen”. De inkluderar personalledda aktiviteter, en pool i resortstil, matställen på plats, lyxiga stugor med badrum och sängkläder, och många förstklassiga husbilar och tältplatser kompletta med en uteplats.

Det finns bara femton KOA resort campingplatser, fjorton i USA och en i Kanada. Dessa campingplatser är mindre av en turistattraktion och mer av en semi-all-inclusive destination.

Oavsett vilken stil av camping du väljer, erbjuder KOAs massor av aktiviteter och bekvämligheter. Vissa aktiviteter som erbjuds på olika KOA:s inkluderar hästskogropar, klätterväggar, minigolf, filmkvällar och konst och hantverk. Nästan alla KOA:er erbjuder vandring, fiske, cykling, simning och lägereldar. Eftersom varje plats ägs och drivs individuellt, kommer någon som är utbildad i utomhusgästfrihet alltid att vara tillgänglig, även om anläggningens bekvämligheter och aktiviteter kan variera.

Du kan inte slå KOA-bekvämligheter

Så länge du bor i en KOA med Wi-Fi behöver du inte oroa dig för att använda gratis internetalternativ eller mobila hotspots. Och med så många fantastiska aktiviteter kanske du bara vill koppla ur och varva ner på din campingresa!

Fler artiklar du kommer att älska.

5 metoder för att få Wi-Fi när du campar (med detaljer)

175 campingplatser som erbjuder WiFi? (Lista för alla 50 delstater)

Kostar campingar pengar? (Med gratis platser och genomsnittlig kostnad per stat)