Har husbilsvagnar elektriska bromsar?

En av de viktigaste och mest lättförbisedda delarna av att dra en resesläp är inbromsning. Tänk på att ju tyngre din kombination av dragfordon och släp är, desto längre tid tar det att stoppa den. När allt kommer omkring vill du att din husbil ska stanna när ditt dragfordon stannar. Så hur bromsar din släpvagn — har husbilar elektriska bromsar?

Husbilar använder nästan alltid elektriska bromsar. De flesta campare kommer med bromsar installerade, men vissa små campare på marknaden gör det inte; Om din husbil har elektriska bromsar eller inte beror på släpets storlek och vikt.

Men är det obligatoriskt att ha släpbromsar? Varför är släpbromsar en bra idé? Hur vet jag om min husbil har bromsar eller inte? Ta reda på svaren på dessa frågor och mer i följande inlägg.

Bromsa det till gränsen – Förstå din husbils släpvagns elektriska bromsar

Precis som du skulle vilja lära dig grunderna i din trailers vatten- eller elsystem, bör du veta hur hjulen och bromsarna fungerar. Att veta vad de gör och hur de gör det hjälper dig att förstå hur du gör grundläggande felsökning och gör ett välgrundat köp om du funderar på att köpa en ny eller begagnad husbil. Låt oss ta en djupdykning in i världen av elektriska bromsar.

Husbilar använder elektriska bromsar för att stanna. Elektriska bromsar är bromsar som styrs av ett elektriskt driven ställdon. Vanliga bromsar på din bil eller lastbil drivs av hydraulik: trycket från bromspedalen trycker vätska till bromsbeläggen och komprimerar dem, vilket genererar stoppkraft. När föraren trycker på bromspedalen aktiverar elektriciteten ett magnetfält som drar ihop broms och trumma.

Varför behöver din husbilsvagn bromsar? I teorin, när ditt dragfordon saktar ner eller stannar, så borde släpvagnen göra det – eller hur? Inte nödvändigtvis. Bromsarna fungerar producerar friktion som saktar ner hjulets rotation. Till exempel, om dina dragfordonsdäck saktar ner, men dina släpvagnsdäck inte gör det, kan din släpvagn öka den totala stoppsträckan, göra att dragfordonet blir instabilt eller till och med orsaka en olycka. Släpbromsar hjälper dig att hålla kontrollen över din släpvagn och ditt dragfordon.

Så varför skulle vissa släpvagnar ha bromsar och andra släpvagnar inte ha bromsar? Svaret handlar om vikt. Om du drar en liten släpvagn, säg en kanotsläp, är släpets och kanotens hela vikt förmodligen bara några hundra pund. Det är mindre massa, vilket betyder mindre Momentum. Med enklare ord krävs det mindre kraft för att stoppa en mindre mängd massa.

  Kan jag ta med egen ved?

Tillämpa detta på husbilar: din två-tons husbil kommer att ha mycket mer fart än en liten kanottrailer, och därför blir det svårare att stoppa. Det är därför släpvagnsvikten är kopplad till om släpet måste ha bromsar eller inte. Släpvagnar med mer vikt är svårare att stoppa och kräver därför extra bromskraft.

De flesta stater har specifika regler som förklarar när din släpvagn är lagligt skyldig att ha bromsar. Reglerna för släpbromsar varierar från stat till stat, och du måste följa lagen i vilken stat du än kör i. Denna variation gör det komplicerat att planera terrängresor om din släpvagn inte har bromsar.

Medan AAA har en diagram över bromskrav anges stat för stat, Bromsar är en säkerhetsfunktion som du inte kommer att ångra att du har. Jag skulle uppmuntra dig att hålla dina elektriska bromsar i gott skick. När allt kommer omkring hör du aldrig någon säga, ”Man, jag önskar att jag inte hade bromsar på min bil – den stannar bara för snabbt!” Detta gäller särskilt vid bogsering av ett stort föremål som en husbil.

Så, vilken typ av husbilar har elektriska bromsar? Svaret är nästan alla. Undantaget är mindre släpvagnar, som teardrop campers och pop-up campers. Dessa campare väger mycket mindre än en fullstor resesläp, och tillverkare kan välja att minska kostnaderna genom att inte installera bromsar.

Andra inlägg av intresse

  • Winnebago Revel vs. Winnebago Boldt: Att välja rätt
  • Husbilar byggda på ett RAM ProMaster-chassi
  • Tillåter de flesta campingplatser hundar? (Och vilka regler finns)
  • Thor Sequence vs. Coachmen Nova

Breakaway-system

Släpvagnar med bromsar ska ha ett brytsystem som stoppar släpet om det kommer loss från dragfordonet. Detta krav är kodat i federal lag (49 CFR § 393.43) och varierar inte från stat till stat. Breakaway-system fungerar vanligtvis via ett batteripaket eller en dragbrytare som aktiveras när släpet går loss. För överspänningsbromsar aktiverar en kabel nödbromsen när sensorn kopplas bort från dragfordonet.

  Är fleece ett tyg som andas? Eller är det en myt?

Hur vet jag om min husbil har elektriska bromsar?

Det bästa sättet att lära sig om din släpvagn har elektriska bromsar är att läs bruksanvisningen. Men om din släpvagn är begagnad eller din instruktionsbok är förlorad i tidens tand bör du göra det kontrollera med tillverkaren. Chansen är stor att de kan skicka en kopia av instruktionsboken till dig eller åtminstone berätta om din släpvagn har elektriska bromsar eller inte.

Om du fortfarande är osäker eller om tillverkaren inte har relevant information kan du alltid kontrollera manuellt. För att göra detta, gå ner och titta under tungan på trailern. Du bör se en liten låda med vajrar som kommer ut ur den och löper till hjulnaven. Detta objekt bör också ha en kontaktände som ansluts till ditt dragfordon.

Om din husbil inte har elektriska bromsar, du kanske kan ha dem installerade. Det beror på om din axel har en bromsfläns eller inte; en mindre än 3 000 pund axel kommer sannolikt inte att ha en bromsfläns. Naturligtvis, om den gör det, kommer dina installationskostnader att variera beroende på komponenterna och arbetskostnaderna. Även om du är händig kanske du vill överlåta den här till proffsen. En skicklig mekaniker kan installera elektriska bromsar åt dig. Bromsar är superviktiga för din säkerhet och väl värda investeringen.

Hur länge håller elektriska bromsar på en resesläp?

Elektriska bromsar håller ungefär lika länge som däck – någonstans runt 45 till 50 000 miles. Så du bör inspektera dina bromsar var 3 000 mil eller var tredje månad för att säkerställa att bromsarna är korrekt kalibrerad. För övrigt, du bör få dina släpbromsar inspekterade av en professionell var 12 000 mil eller en gång om året, bara för att se till att allt fungerar. Det skulle vara synd att köra i Smokies och plötsligt inse att din husbilsbroms är skjuten.

Hur mycket kostar det att byta ut elektriska bromsar på en resesläp?

Att byta bromsar på din resesläp kommer att kosta dig någonstans mellan $300 och $800, beroende på ditt specifika märke och modell av trailer. Antalet axlar och hjul som levereras med bromsar kommer givetvis att påverka kostnaden, liksom den tunga användningen: om du är en heltidsanställd RVer måste dina bromsar bytas ut oftare än de på en släpvagn som används flera helger under campingsäsongen.

  Ta reda på den bästa månaden att köpa en husbil (med tips)

Behöver jag en bromskontroll för elektriska bromsar?

Du behöver en bromskontroll för elektriska bromsar. A bromskontroll är en elektronisk anordning som koordinerar bromsverkan mellan dragfordonet och släpet. När du bromsar i dragfordonet skickar bromsregulatorn elektriska signaler till släpvagnens bromsar. Bromsregulatorn reglerar dessa signaler.

Det finns i princip två typer av bromskontroller: proportionella regulatorer och tidsfördröjda regulatorer. Tidsfördröjda kontroller upptäcker när du bromsar i ditt dragfordon och skickar sedan en signal om att bromsa släpvagnen. Dessutom har styrenheten en justeringsinställning för bromskraft och tidsfördröjning baserat på släpvagnsvikt, väglag och personliga inställningar.

Proportionella kontroller har en sensor som mäter släpets tröghet och sedan applicerar rätt mängd kraft på släpets bromsar, tillåter släpvagnen att bromsa i samma takt som dragfordonet, från ett gradvist stopp till en nödbromssituation. Som ett resultat blir stopp stabila och balanserade.

Bromskontroller kan låta komplicerat och dyra, men de är verkligen ganska billiga. En förstklassig bromskontroller kan ge dig tillbaka $260 eller så, men du kan få en högkvalitativ bromskontroll för cirka $50 som kommer att få jobbet gjort.

Stoppa på en öre

Bromsar kanske inte är det mest spännande eller roliga samtalsämnet, men dessa små killar är viktiga för säker husbilskörning. När allt kommer omkring finns några av de bästa landskapen i landet i kuperade eller bergiga platser. Så du vill definitivt försäkra dig om att både din resesläp och ditt dragfordon är beredda att klara av upp- och särskilt nedgångar i kuperade miljöer.

Att känna till dina bromsar hjälper dig att köra ditt fordon på det säkraste sättet som möjligt, och att veta hur dina säkerhetsfunktioner fungerar ger trygghet när du är på väg till din nästa destination. Så tills nästa gång, håll den blanka sidan upp och den smutsiga sidan nedåt. Var säkra, campare.