Har husbilar tvättmaskiner och torktumlare

Har husbilar tvättmaskiner och torktumlare

Du och din familj är redo att ge dig ut och campa för säsongen eller kanske du till och med tittar på husbil på heltid. Oavsett vad din familj har för behov, att ha samma bekvämligheter som ditt hem gör din resa bekymmerslös. En bekvämlighet som är otroligt bekväm att ha är en tvättmaskin och torktumlare.

När du går på fler och fler resor kommer du att inse att när du slår läger, vandrar och gör utomhusaktiviteter kommer din tvätthög att växa stadigt. Att ha tvättmöjligheter i din husbil gör att du kan tvätta när det behövs och hindra dig från att behöva gå in till stan varje gång du behöver tvätta.

Många större husbilar, husbilar och vändskivor har antingen tvättmaskin och torktumlare eller kommer med en tvättmaskin och torktumlare som redan ingår. Mindre släpvagnar kommer vanligtvis inte med tvättmaskiner och torktumlare, men om du har extra utrymme kan de läggas till med lite extra uppmärksamhet och eftertanke.

I artikeln nedan kommer vi att täcka alternativen du har för att ha en tvättmaskin och torktumlare i din rigg samt fördelarna och nackdelarna med var och en.

Har husbilar tvättmaskiner och torktumlare

Många större husbilar som körs på 50 ampere har ställen att ansluta en tvättmaskin och torktumlare i din husbil. När du letar efter en ny eller begagnad husbil, vändskiva eller släp kan du upptäcka att din rigg redan har tvättmaskin och torktumlare inkluderad eller så kan du hitta anslutningar för att lägga till en senare. Många mindre släpvagnar har inga anslutningar för tvättmaskiner och torktumlare, så det är viktigt att göra tillräcklig forskning och göra en lista över dina måsten i din rigg.

Du hittar ofta tvättkopplingar om du funderar på att köpa en större vändskiva eller husbil eftersom de vanligtvis har mer utrymme. Om du vill ha en tvättmaskin och torktumlare i din rigg finns det flera alternativ att använda och vi kommer att diskutera dem i artikeln nedan.

Kan jag lägga till en tvättmaskin och torktumlare till min husbil? Vilka är mina alternativ

Det finns en mängd olika alternativ för tvättmaskin och torktumlare som du kan lägga till din husbil för att göra tvätten en bris och de inkluderar:

 • Handtvättmaskiner
 • Bärbar tvättmaskin och torktumlare
 • Stapelbar tvättmaskin och torktumlare
 • Kombinationer av tvättmaskin och torktumlare
  Behöver du en regulator till en campingspis?

Handtvättar

Du kan välja att köpa en handtvättmaskin och hänga dina kläder utomhus för att torka. Fördelarna med en handtvätt är att den inte använder någon el, en liten mängd vatten och en liten mängd utrymme. Nackdelarna är att den är liten, så du kan bara tvätta en begränsad mängd kläder per tvätt, och det finns naturligtvis ingen torktumlare – det här fungerar inte om du är på vintercamping.

Tvättalternativet, WonderWash, bärbar tvättmaskin, minitvätt, kompakt och icke-elektrisk, ljusblå

 • BÄRBAR: Trådfri MINI tvättmaskin är perfekt för resor, camping eller en lägenhet. Denna tvättmaskin är avsedd att rengöra små föremål på under 2 minuter. Varje tvättlast kan rengöra upp till en stor badhandduk och har en kapacitet på 5 pund
 • MILJÖVÄNLIG: Manuell vevdrift använder ingen elektricitet och 90 % mindre vatten än standardmaskinen, vilket minskar ditt fotavtryck på miljön. Observera att denna produkt INTE har en centrifugeringscykel
 • MYCKARE MOT KLÄDER: Bästa tvättmaskinen för ylle, siden, stickat, kashmir och andra ömtåliga plagg. Den har ingen omrörare som kan fånga dina kläder, vilket gör att dina favoritartiklar håller längre
 • HUR MAN ANVÄNDER: Sätt på locket och vrid medurs för att fästa. Medan du håller locket stadigt på plats trycker du ned spaken. En tät tätning är nödvändig för att förhindra läckage. Sugkopparna är menade som ett hjälpmedel och förhindrar inte 100% rörelse
 • LITTA PÅ TVÄTTALTERNATIVET: Vi står fast vid våra produkter. Varje vara kommer med en 3-årig, omfattande garanti

Bärbar tvättmaskin/torktumlare

Du kan också välja att köpa en bärbar tvättmaskin eller torktumlare att sätta upp efter behov. En bärbar tvättmaskin kan placeras i din dusch eller badkar och kopplas till vatten och el. Bärbara brickor är bekväma eftersom de är små och kan användas överallt där du har en vattenkoppling.

KUPPET Tvättmaskin för kläder, 10 kg centrifugeringstork-kompakt dubbla badkar Slitstark design minitvätt för att tvätta all din tvätt för lägenheter, sovsalar, RV Camping Baddräkt Spinnertork, blå

 • ▲【SNABB OCH LÄTT RENGÖRING】 KUPPET minikompakt tvättmaskin med dubbla badkar, som är att föredra för att tvätta i en kompakt miljö. den är väldigt enkel att använda, låter dig helt enkelt lägga i din last med kläder, fylla på med vatten, ställa in timern och börja tvätta, helt lämplig för sovsalar, lägenheter, husbilar, camping.
 • ▲【STOR KAPACITET】Denna bärbara tvättmaskin har design med dubbla badkar som kan spara din dyrbara tid genom att tvätta och centrifugera torra laster samtidigt. Total kapacitet: 10 lbs (tvätt: 5,5 lbs, centrifugeringscykel: 4,5 lbs). sparar så mycket tid att du inte behöver gå till en tvättmatta eller tvätta saker för hand i badkaret.
 • ▲【TIMERKONTROLL OCH KRAFTFULL PRESTANDA】Vår minitvättmaskin har separata timerkontrollinställningar för tvätt- och spinnardrift. tvätttimer i 15 minuter och centrifugeringstimer till 5 minuter per laddning, den här enheten har en kraftfull motor på 1300 rpm med en maxfrekvens på 60Hz, mycket spara tid att rengöra kläder!
 • ▲【LÄTTA UT UT】Vår portabla minitvättmaskin KUPPET har ett dräneringsrör som gör att du enkelt kan tömma ut smutsigt vatten. Dräneringsrörets dimensioner: 25,6″, lämplig för de flesta lägenheter. Det finns mer, mindre vatten och tvättmedel som används leder dig för att spara pengar, enkel förvaring och utrymmesbesparing.
 • ▲【KAPACITET OCH SPECIFIKATIONER】Total kapacitet är 10 lbs, bricka: 5,5 lbs, centrifugeringscykel: 4,5 lbs. Totala mått: 21,6*14,1*23,2 tum. Strömförsörjning: 110v/60hz, märkeffekt för tvättning: 240w ingående tvätteffekt: 240w :120w.total effekt:360w.idealiskt för små laster och ömtåliga, lätt vikt och lätt att flytta.

Stapelbar tvättmaskin och torktumlare

Ett annat alternativ du har är att få en separat tvättmaskin och torktumlare som är skapade mindre för att passa i de flesta riggar. Vanligtvis är de mindre tvättmaskinerna och torktumlarna gjorda för att staplas ovanpå varandra för att spara utrymme och ge bekvämlighet. Du kommer sannolikt att behöva ett område för din torktumlare för att driva ut värme ur, till exempel en ventil. Många husbilar har ofta redan installerade områden för att ansluta tvättmaskiner och torktumlare, men du kan enkelt lägga till en också.

Försäljning

Equator Stackable Set EW824N(1,6 cu.ft)+ED850 (3,5 cu.ft.)

 • Tillverkad av Equator Advanced Appliances specialiserade på apparater för små utrymmen.
 • Kompakt storlek, omdesignad Lättanvänd kontrollpanel. Winterize-funktion i Washer speciellt designad för RV-användning och tyst funktion
 • Energibesparing – automatisk visning av efter 5 minuter. Vinklat 45° dörrhandtag (Minskar böjning)
 • Automatisk vattennivå, barnlås, fördröjd start för bekvämlighet
 • Stapelbar tvättmaskin och torktumlare är den senaste modellen av tvättmaskin och kompakttork. Den totala höjden på staplade maskiner är 59 tum. INGET STABLINGSSAT INGÅR I KÖPET. ASIN FÖR STABLINGSSATS B08Q9SC413

Kombinationer av tvättmaskin/torktumlare

Slutligen kan du välja att köpa en tvättmaskin/torktumlare som du kan lägga till din husbil. En tvättmaskin och torktumlare använder samma kammare för att tvätta och torka dina kläder.

En stor nackdel med tvättmaskin/torktumlare-kombinationer är att du bara kan göra små laddningar åt gången och de tenderar att vara större eftersom de båda har inkluderats.

  Vad är Pontoon Lifting Strakes (är de RÄTT för dig)

Splendide WD2100XC Vit Ventilerad Combo tvättmaskin/torktumlare

 • Max spin: 1200 RPM; Cykel: 10 tvättar/3 torra
 • Max tvättkapacitet: 15 lbs.; Max torrkapacitet: 11 lbs.
 • Supertyst teknik
 • Byggd tuff för husbil och marin användning
 • Mått: 33-1/8″ höjd x 23-1/2″ bredd x 22-5/8″ djup

Ventless kontra Vented

Det finns också två typer av tvättmaskiner och torktumlare. De som behöver en plats för att avge värme och de som håller värmen inne i apparaten.

 • Ventilerad – Huvudproblemet med en ventilerad är att de har en ventilationsöppning som släpper ut värmen från din husbil, vilket troligen behöver göra ett hål i din husbil.
 • Ventilfri – Ventfria alternativ gör att du kan tvätta eller torka dina kläder utan att behöva göra några hål i din husbil. Nackdelen med ett ventillöst alternativ är att det vanligtvis kommer att använda mer vatten för att hålla trumman uppvärmd inuti.

Vad behöver jag för att köra en tvättmaskin och torktumlare i min husbil

Att ha extra bekvämligheter som en tvättmaskin och torktumlare kommer att lägga till så mycket bekvämlighet till din rigg, så att veta exakt vad du behöver för att köra den framgångsrikt är viktigt. Om din rigg kom med en tvättmaskin och torktumlare eller om du vill installera en tvättmaskin och torktumlare själv, måste du se till att du har tillgång till vatten och ström.

Husbilstvättar använder vanligtvis cirka 8 till 20 liter per tvättlast beroende på hur mycket du använder och hur stor din tvättmaskin är. Om du använder din tvättmaskin måste du vara vid en vattenanslutning, annars kommer du att springa igenom vattnet väldigt snabbt. Dessutom, om du tillsätter så mycket vatten i din grå tank, kommer du att vilja ha någonstans att dumpa så att du inte fyller upp din grå tank för snabbt.

En annan faktor att tänka på är hur mycket el du behöver för att driva din tvättmaskin och torktumlare samt resten av din rigg. Vanligtvis behöver du 50 ampere för att köra många tillagda apparater.

Har husbilar tvättmaskiner och torktumlare

Vad du ska bestämma innan du köper en tvättmaskin och torktumlare för husbilar

Det finns några saker att tänka på innan du bestämmer dig för att lägga till en tvättmaskin och torktumlare till din rigg.

 • Placering – En sak du måste tänka på först är var du ska placera din tvättmaskin och torktumlare och om din nuvarande rigg har plats att installera en framgångsrikt. Som du lärde dig ovan finns det flera olika typer av tvättmaskiner och torktumlare så du måste begränsa vilka som fungerar bäst för ditt utrymme.
 • Gör det själv eller professionell installation – Det andra du behöver tänka på är om du vill installera en själv eller inte ta den till en husbilsbutik för att installera den. Det är sannolikt billigare att installera en själv, men husbilsbutiker kan göra det snabbt och få dig att känna dig säker på att den är korrekt installerad.
 • Campingplats – Till sist måste du tänka på var du ska campa. Bor du vanligtvis på ställen som har tvättmöjligheter? Kommer du att ha vatten- och elanslutningar samt en plats att dumpa? Om du boondockar ofta, kommer din solenergi att kunna driva en tvättmaskin eller kommer den att använda alldeles för mycket av din kraft? Alla dessa är frågor du måste tänka på när du vill ha en tvättmaskin och torktumlare för husbilar.

Innan du kastar dig in i en värld av husbilstvättar och torktumlare är det bra att göra en lista över för- och nackdelar med alla de olika faktorerna som är inblandade.

Slutsats

Att ha en tvättmaskin och torktumlare i din rigg är otroligt bekvämt och gör att du kan tvätta när du behöver. Det finns en mängd olika alternativ som du kan välja mellan om du vill lägga till en tvättmaskin och torktumlare till din rigg. Dessa alternativ inkluderar en handtvättmaskin, en bärbar tvättmaskin och torktumlare, stapelbar tvättmaskin/torktumlare och kombinerad tvättmaskin/torktumlare och var och en har sina egna för- och nackdelar.

Dessutom kommer många större riggar med en tvättmaskin/torktumlare redan installerad eller ger dig anslutningar för att köpa och lägga till din egen. Vilken typ av tvättmaskin/torktumlare du väljer att få beror på personliga preferenser samt hur mycket extra utrymme du har i din rigg.