Har glamping pods toaletter eller el?

Glamping har blivit populärt på sistone bland dem som föredrar att campa med hemmets alla bekvämligheter. Även om bruket av ”glamping” har funnits i århundraden, när det endast var reserverat för adelsmän, har vanliga människor bestämt att ibland är en glamorös semester nödvändig.

Glamping pods erbjuder en campingupplevelse på höjden av lyx, men ger de dig verkligen alla bekvämligheter du desperat längtar efter? När du tänker på glamping föreställer du dig verkligen inte att gå på toaletten med dussintals andra människor eller gå ut med ficklampor. Din första fråga när du kollar in glampingkapslar att hyra bör vara ”Har de toaletter? Har de el?” Det är precis vad vi ska svara för dig idag.

Nästan alla uthyrningar har glamping pods elektricitet, men om du är en gör-det-själv-man måste du tillhandahålla din egen el. Mest Uthyrning glamping pods har en toalett Och dusch, men återigen, om det här är ett gör-det-själv-projekt, måste du bestämma dig för om du ska lägga till rinnande vatten och avloppsvatten VVS är rätt för dig.

Vad är en glamping pod?

Innan vi pratar om exakt vilka bekvämligheter glamping pods erbjuder på olika platser, kan det fortfarande vara lite oklart vad exakt en glamping pod är. Hur vet du vad du vill ha om du inte ens vet hur dessa poddar är? Låt oss diskutera det.

Glamping pods är tältliknande strukturer, men istället för att vara gjorda av mjukt material är de gjorda av trä, som hytter. De har också bekvämligheter som du i allmänhet kan förvänta dig av stugor, men glampingkapslar är billigare att hyra i de flesta fall.

Tänk på det som ett litet hus; de är lika, men de ger dig en mysigare känsla som är mer förknippad med camping än vardag. Men oroa dig inte; glamping pods erbjuder dig lika många bekvämligheter som hotell!

Dessa kallas ”baljor” eftersom de är små, så tänk på det. Du kan inte förvänta dig att ta med dig massor av resväskor och sex vänner och förvänta dig att känna dig bekväm. Din glampingresa blir bara glamorös och lyxig om du använder sunt förnuft.

Toaletter i Glamping Pods

Den mest grundläggande lyxen vi förväntar oss i denna moderna tid är inomhus VVS. Som sagt, du skulle naturligtvis önska att dina glampingpods kunde ge just det! Som ni vet har nästan alla etablerade campingplatser toaletter någonstans på plats. Glampers föredrar dock en privat tron ​​med eget badrum.

  Hur man håller de där irriterande insekterna borta från ditt tält

Sanningen är att varje ”glampsite” med glamping pods kommer att ha olika boenden. Svaret på denna fråga är inte så svart och vitt. Men vad du kan förvänta dig är att betala extra för ett privat badrum. När allt kommer omkring kommer glamorösa upplevelser med en prislapp.

Låt oss prata om några av de olika glampiter som erbjuder privata badrum i sina baljor.

Glamping baljor med privata toaletter

Om du känner att du behöver en toalett borta från nyfikna ögon och andra glampare, kolla in några av dessa webbplatser runt om i världen och vad du kan göra för att förverkliga dina drömmar.

Essex, England

Letar du efter en tillflyktsort i Storbritannien? Denna glamping pod på en fungerande gård i Essex kan vara precis grejen för dig. Denna glamping pod erbjuder inte bara en privat BBQ och kök med jacuzzi på tröskeln, utan också en privat intern toalett och dusch.

Att boka denna glamping pod kommer att kosta dig i genomsnitt $112 per natt, beroende på när du åker och vad du planerar att njuta av. Låter det som din kopp te? Klicka här för mer information.

Falmouth, England

Om du hellre vill ge dig ut lite längre bort från London för en retreat för par eller en semester med vänner, kommer denna glampande pod nära Cornwall säkerligen att tillfredsställa. Du får ett eget kök med inbyggda vitvaror plus ett eget badrum med en toalett, en dusch och ett handfat. En pod rymmer upp till fyra personer.

För mer bokningsinformation, klicka på denna länk.

Velp, Gelderland (Nederländerna)

För en helt mer unik upplevelse kan du ge dig ut på vägen i Nederländerna! Dessa mysiga små glamping pods rymmer upp till fyra gäster; du får en egen dusch och toalett, ett pentry med inbyggda vitvaror och en jacuzzi till råga på allt! Om du inte är sugen på att laga mat finns det en restaurang på plats.

För mer bokningsinformation, klicka på denna länk.

Setúbal, Lissabon-distriktet (Portugal)

Om du funderar på en semester i Europa är Portugal kanske inte ditt förstahandsval. De flesta vill åka till Frankrike eller Tyskland, men Portugal erbjuder fantastiska vyer, inklusive vad du kan se från din glampingpod på halvön! Denna glamping pod är prisvärd, otroligt nära stranden och erbjuder ditt eget badrum.

För mer bokningsinformation, klicka på denna länk.

  Vad behöver jag för att sätta upp ett tält?

Vart du än går kan ett privat ”tronrum” hittas i ett antal glampingpoddar och glampsajter i allmänhet. Glamping innebär att ha alla bekvämligheter du kan hitta hemma; detta är den mest grundläggande lyxen du bör ha råd med eftersom du redan betalar hotellpriser utan några av de vanliga bekvämligheterna.Moderna stugor för att ge din egen semester

Låt oss sedan prata om glamping pods och frågan om elektricitet.

Har glamping pods el?

Dina behov täcks när naturen kallar, men glampare väljer också att avstå från traditionell camping eftersom de inte vill bli ”unplugged”. Vi förlitar oss för mycket på våra telefoner och annan teknik, det är sant, men vad är skadan med att njuta av en semester medan du laddar upp bilder på dina äventyr på Instagram?

Om du håller med, kommer du förmodligen att vilja bo i en glamping-pod utrustad med el så att du kan ladda din telefon, surfplatta, eReader eller laptop när det behövs. Överraskande nog har vissa till och med en tv! För en tillflyktsort som inte kräver en paus i sociala medier, kanske du vill kolla in några elektriska glamping-pods.

Glamping Pods med elektricitet

Beroende på vart du ska, kan du vara säker på att din glampingpod kommer att ge den kraft du behöver för att prata hela natten med dina vänner, din familj eller din älskade där hemma. Om du är den asociala typen, titta åtminstone på lite Netflix. Kolla in några av dessa polerade glamping-pods.

College Park, Maryland (USA)

Glampers som reser till USA kan ha känt sig utanför att läsa om dessa avlägsna platser som kan vara utom räckhåll om du inte har ett pass och pengar för flygbiljetter. Oroa dig inte; det finns också glamping-pods i USA som du kan njuta av!

Dessa pods är utrustade med elektricitet och luftkonditionering, och gratis WiFi finns tillgängligt för alla dina webbsurfbehov. Att använda alla dina månatliga data är irriterande, och du har förmodligen förbrukat en hel del på vägen till din glamp-sajt också. Gratis WiFi är en stor bonus, och den här glampsidan har dig täckt.

För mer bokningsinformation, klicka här.

Campbell River, British Columbia (Kanada)

Glampers som letar efter en förstklassig, vacker glampingpod kommer säkerligen att njuta av den i det vackra landet som är Kanada. Dessa enorma kapslar har sina egna tv-apparater, köksmaskiner och enorma spabad för två personer. Det kanske låter för bra för att vara sant, men tro oss, det är sant.

  Behöver jag lägga en presenning under mitt tält?

Du kan förvänta dig att betala runt 152 USD per natt, vilket kan verka dyrt, men för vad du får kan inte ens vissa 4-stjärniga hotell konkurrera.

För mer bokningsinformation, klicka här.

Radomlje, Centrala Slovenien (Slovenien)

Kanske var ditt första val för glamping inte någonstans i Slovenien, men det är bara för att du inte tänker på lyxcamping i Europa om inte platserna är i väst. Centraleuropa har alla platser som England eller Frankrike, inklusive glampingskidor!

Dessa är inte dina traditionella kapslar, med tanke på att de är formade med en A-ram snarare än att vara rundade som de flesta. Denna avskilda glampingplats erbjuder Wi-Fi, elanslutningar och till och med ett privat badrum!

Det bästa är att dessa kapslar är billigare än några av de andra, i genomsnitt $93 per natt.

För mer bokningsinformation, klicka här.

Saker att komma ihåg om glamping pods

  • Det operativa ordet här är ”pod”. En pod är en liten sak, så du kan förvänta dig en närmare titt. Om du behöver något rymligare är det bättre att hyra en riktig stuga eller något rymligare som en jurta.
  • Varje glamping erbjuder olika bekvämligheter när det kommer till deras glamping pods. Se till att kolla sidan du bokar på i förväg för att se alla bekvämligheter du kan lita på när du anländer.
  • Det finns glampingskidor över hela världen som du kan bo i! Det beror bara på vad du vill få ut av din upplevelse. Vill du åka till soliga, varma stränder är Grekland och Australien toppen. Om du vill stanna i öknen, leta efter baljor i västra USA.

Glampingvärlden kan vara förvirrande om du inte vet vad du vill eller vart du ska ta vägen. Den här praktiska, internationella guiden till endast de bästa glampingkapslarna kan komma igång! Äventyret är här och du kan börja din resa utan att gå för hårt i skogen. Vad väntar du på? Koppla av med moderna bekvämligheter på en ny plats; hyr en glamping pod idag.

Fler artiklar du kommer att älska.

Glamping på stranden (installation, packlista, säkerhet)

Glamping-tält kan vara varma. (Få detaljerna här)

Förvandla camping till glamping (utrustning, tält, listor och tips)

Vinterglamping (vart ska man gå, vad man ska ha på sig och tips)