Har campingplatser el? Vad du behöver veta

När du åker på camping lämnar du bakom dig de flesta bekvämligheter du förväntar dig hemifrån. Det betyder dock inte att du måste avstå från alla de små lyx som dessa moderna tider erbjuder dig! Många campingplatser i USA har vatten-, avlopps- och elanslutningar.

Så har campingplatser el?

I denna moderna tid har de flesta betalda campingplatser elektricitet. Du behöver bara veta vilka campingplatser som gör det, vem elen är tillgänglig för, hur mycket ström en anslutning producerar och hur mycket du betalar för att använda den. Kontrollera alltid med en campingplats för att bekräfta att de har elektricitet.

Idag ska vi prata om två typer av campingplatser – standard- och husbilsparker – och vilken typ av elektriska anslutningar du kan förvänta dig på den camping du väljer. När du är förberedd på vad som väntar kan du ge dig ut med allt du behöver för att en resa fylld med minnen ska vara livet ut.

Standard campingplatser och el

De flesta vet att det är lätt att hitta elanslutningar på husbilsparker och campingplatser, men vad händer om campingen du är på väg till i första hand vänder sig till kannor snarare än husbilar?

Standardcampingplatser är gjorda för både tältcampare och campare, så det första du bör veta är att det finns färre alternativ för boende när du delar en plats. Om du är en campare är denna kunskap viktig och den första frågan att ställa är ”Har vanliga campingplatser elektriska anslutningar?”

Låt oss prata om det.

 • Elanslutningar på vanliga campingplatser

Både tält- och husbilscampingar som erbjuder anslutningar är svårare att hitta än campingplatser med endast husbilar, men de finns!

Elanslutningar på vanliga campingplatser görs vanligtvis för att driva mindre apparater snarare än en hel husbil, eftersom campare på dessa platser inte behöver lika mycket el. Dessa kontakter ger den kraft du behöver för att köra allt i en mindre husbil eller husbil, men inte i större modeller.

Kraftstandarden för dessa kombinationscampingar är 30 ampere, men större husbilar kommer att fungera smidigt på 50 ampere. Tänk på det när du väljer camping.

När det gäller anslutningar finns det ytterligare en sak att komma ihåg: el är inte gratis. Om du väljer att använda den får du förmodligen betala en avgift.

 • Andra elkällor på vanliga campingplatser
  Förhindra mögel i husbilen (vid användning och förvaring)

Även om flera vanliga campingplatser inte har elanslutningar, har de gemensamma utrymmen med el som du kan använda! Beroende på hur ”lyx” campingen säger sig vara och hur många personer de tar emot, kan du ha tur.

Många campingplatser erbjuder gemensamma utrymmen där du kan ladda din telefon medan du umgås med din familj. Däremot kan du behöva betala lite extra pengar för att stanna på dessa sajter! Återigen, elektricitet kommer till en kostnad och du kan behöva betala en premie för att göra din resa lite bekvämare.

 • Standard campingplatser och andra förbindelser/tjänster

Om du bor på en vanlig campingplats med plats för husbilar att parkera, kanske du också har tillgång till vattenanslutningar! Dessa är ofta tillgängliga för campare eftersom inte alla har utrymme att ta med allt sitt vatten hemifrån.

Det är dock svårare att hitta en vanlig campingplats med avloppsanslutningar. Tältcampare behöver dem inte, och de flesta husbilar går till husbilsparker, så kostnaden kan inte motiveras. Om du gillar din VVS inomhus kan det vara värt att köra den extra sträckan för att komma till en dedikerad husbilspark.

Men för vanliga campare kan det finnas delade toaletter på din camping var du än bor. Detta ger dig lyxen av ”inomhus VVS” utan att behöva sitta i en husbil. Du bör dock ringa i förväg och fråga lägeradministratörerna om du inte kan hitta rätt information online. Att hitta rätt campingplats för dina behov är avgörande!

 • Tältcampare och el

Om du campar i ett tält istället för en husbil och hoppas på tillgång till el, kom ihåg:

 • Kontrollera om det finns gemensamma utrymmen där du kan ladda dina elektriska apparater. Att hålla på med uppgiften i en nödsituation är alltid en bra idé! Om det finns, kontrollera med campingcheferna om du måste betala en separat avgift för att ladda dina enheter.
 • Du kommer förmodligen att behöva lita på batteridriven teknik för din belysning. Använd till exempel lyktor eller ficklampor. Om du vill gå riktigt gammaldags, gör en lägereld! Annars finns det verkligen inget behov av el.

Husbilsplatser och el

Om du är en ivrig husbilsägare kan den elektricitet du behöver hittas i överflöd på nästan varje husbilspark i landet. Dessa sajter är beroende av att ge dig de bekvämligheter du är van vid att uppleva i ditt eget hem, så de har en mängd olika kopplingar tillgängliga för alla husbilar som följer med…för ett pris, förstås.

  Har popup-campare värme? (alternativ och exempel)

 • Husbilsanslutningar

Om du campar med en husbil för första gången och fortfarande inte är helt säker på vad ”anslutningar” syftar på, låt oss förklara. Husbilsanslutningar är helt enkelt el-, vatten- och avloppsledningar som du kan ansluta till (eller ansluta till) din husbil. Med dem kan du få tillgång till dricksvatten på begäran, köra dina elektriskt drivna enheter och apparater och njuta av VVS inomhus.

Tillgång till alla dessa saker är förmodligen varför du valde att campa i en husbil framför ett traditionellt tält trots allt, så du bör veta allt som finns att veta om vad du kan förvänta dig när du campar i ditt val när det gäller din komfort.

Vi ska diskutera dina alternativ för el, men vi diskuterar även vad du kan förvänta dig av andra anslutningar som vatten och avlopp.

 • Elanslutningar för husbilar

På en husbilspark kan du vara nästan 100% säker på att strömanslutningar finns, oftast om du betalar en liten avgift. Om din husbil är större kan du behöva en 50-amps anslutning för att driva alla dina apparater. Om du sitter i en liten husbil, kanske du kan använda en 30-amp koppling, även om detta kanske inte är ett problem i de flesta parker.

Den genomsnittliga avgiften en campare betalar per dag för att använda anslutningar på en husbilspark är $ 20. Naturligtvis kommer detta att variera var du än väljer att bo. Hur som helst, det finns många prisvärda alternativ.

Vattenanslutningar för husbilar

Alla utom de mest primitiva av RV-campingplatserna har vattenanslutningar som du kan använda. Dricksvatten är ett absolut måste på alla campingresor; det är trots allt det viktigaste ämnet som människan känner till.

Vattenanslutningar ser till att du har rinnande vatten när du behöver det för att laga mat, dricka och duscha! Du vill verkligen inte vara i en husbilspark utan detta, om du inte är villig att tuffa till.

 • Avloppsanslutningar för husbilar

Vissa människor går på camping för att få mer kontakt med sitt naturliga och primitiva jag; det betyder att göra sina ”affärer” i skogen. Det är inte ofta som husbilsägare vill göra detsamma, så att ha fungerande avloppsanslutningar är avgörande för en fantastisk campingresa.

  Håll din hund sval medan du campar (7 tips som kan rädda din hund)

De flesta husbilsparker du kommer att stöta på har avloppsanslutning, men det finns flera som inte erbjuder den här anläggningen. Det är den minst viktiga av de tre anslutningarna, så det är inte överallt man bryr sig om att ha det tillgängligt för användning.

Om du vill njuta av lyxen med VVS inomhus under din vistelse, se till att din campingplats kommer med ”fulla anslutningar” i förväg. Annars kan du för sent få reda på att du har bokat en vistelse med enbart vatten- och elanslutningar.

 • Saker att veta om husbilsanslutningar

Elanslutningar för husbilar, vatten och avlopp är en viktig del av en lycklig campingupplevelse, så det finns vissa saker att tänka på innan du väljer din nästa destination!

 • Elektriska anslutningar är inte alla skapade lika. Kom ihåg: 30-amp och 50-amp uttag matar olika typer av husbilar, med endast de mindre husbilarna som får full effekt med låg effekt.
 • Du måste betala för dina anslutningar. Vissa campingplatser inkluderar detta i sitt nattpris, men andra gör det inte. Du kan behöva registrera dig och betala extra, så gör din forskning och budget därefter.
 • Avloppsanslutningar finns inte på alla husbilsparker och campingplatser. Om du inte känner för att arbeta inomhus utan effektiv VVS, hitta en campingplats med full koppling innan du går.
 • Om du är på väg till en destination med elektriska anslutningar har du förmodligen också vattenanslutningar tillgängliga. Sällan har en campingplats det ena utan det andra.

Glöm inte att göra din research och din budget i förväg, oavsett om du är en tältcampare som väljer en plats med tillgång till elektricitet i de gemensamma utrymmena eller en husbil som letar efter en plats med elanslutningar. Ju mer förberedd du är, desto roligare blir din campingresa!

Fler artiklar du kommer att älska.

25 sparsamma campingidéer (spara pengar och tid)

Vad man ska ha på sig på sommarcamping

Bordsspis (bäst, fördelar, typer, underhåll)

Husbil, vandring och tält campingutrustning Lista och priser