Här är vem som faktiskt uppfann Dirt Bike

Vissa människor är under antagandet att smutscyklar skapades av Honda men det kanske inte är fallet. Honda verkade popularisera och uppmärksamma smutscykeln redan på 50-talet men de fanns faktiskt mycket tidigare än så.

Den första smutscykeln skapades runt 1914 av en kille som heter Siegfried Bettmann. Han var den första som tog de motorcyklar som redan fanns på marknaden och designade dem mer för terrängbruk. De var inte särskilt populära förrän på 1950-talet när Honda började tillverka och ta dem till marknaden.

Det fanns många motorcyklar på marknaden vid den här tiden men de användes egentligen bara på asfalterade vägar. När Honda började tillverka dem och de började få dragkraft började andra företag som funnits länge som Yamaha och Suzuki göra sina egna.

De första cyklarna med motorer

Den första motorcykeln någonsin skapades på 1860-talet i Frankrike och den drevs faktiskt av ånga och alkohol. Den hade en encylindrig motor och manövrerades av en liten handnivå som skulle släppa in mer eller mindre ånga. Dessutom hade motorcykeln faktiskt inte ens bromsar så det var en ganska galen grej att köra.

Det fanns också en motorcykel byggd i slutet av 1860-talet i Boston men ingen vet säkert det exakta datumet för den. Det fanns en annan motorcykel skapad 1885 av ett par tyskar och den var den mest avancerade av de tre och var närmast vad vi använder i dag. Det var den enda av de tre som faktiskt använde en förbränningsmotor.

De första Dirt Bikes

Det tidiga 1900-talet var när någon försökte bygga den första smutscykeln. Bettmann ville ta det som redan fanns på marknaden och göra några små justeringar som skulle göra det mer mångsidigt och bättre för terrängbruk. Det han slutade med att göra var att han gjorde cykeln lägre till marken samt några andra små justeringar, men den fungerade faktiskt inte särskilt bra och det är en av anledningarna till att den inte blev särskilt populär.

  Bör du bära ett halsband för motocross och smutscykling?

Moderna Dirt Bikes

Mellan 1914 och 1940-talet finns det verkligen inte så mycket historia om utvecklingen av smutscyklar, men under 1940- och 1950-talen började de verkligen ta fart. De flesta krediterar utvecklingen av smutscyklar till Honda, men det är ganska svårt att säga bara för att de började bli så populära och det fanns så många olika företag som faktiskt byggde dem. Låt oss hoppa in i historien om några av de mest välkända smutscykelmärkena.

Honda

Honda spelade en riktigt stor roll och moderniserade en modern smutscykel. De hade redan tillverkat motorcyklar men ville göra det till en vanlig sak som alla kunde göra. Det var då de bestämde sig för att ta det de redan gjorde och göra ändringar för att göra cykeln mer terrängvänlig. De lade till en starkare fjädring, större däck, och det som kom ut ur det är i stort sett vad du ser idag.

Yamaha

Yamaha är ett företag som har funnits länge och som hade skapat ett gäng slumpmässiga produkter som inte hade något med motorcyklar att göra. De kom med sin första motorcykel i mitten av 1950-talet, vilket var lite senare än de flesta andra företag, men de har fortsatt att arbeta med dem sedan dess och är nu ett av de bästa märkena för smutscyklar på planeten.

Suzuki

Suzuki är ett annat företag som har funnits ett tag men som inte började lansera smutscyklar förrän i början av 1950-talet. De började skapa motorcyklar under andra världskriget eftersom människor behövde ett mindre och lättare transportsätt. Deras första cykel hade en 36cc 2-taktsmotor och den var i stort sett bara fastspänd på en gammal cykelram. 1965 skapade de sin första trailcykel som kom med en 80cc 2-taktsmotor.

  Är en Yamaha TTR 125 en 2-takts eller en 4-takts?

Kawasaki

Kawasaki hade varit en flygplanstillverkare under båda världskrigen och det var inte förrän 1949 som de skapade sin första motorcykel. Det var inte förrän 1963 som de skapade sin första smutscykel som hade en 125CC-motor. De har fortsatt att tillverka motorcyklar till denna dag såväl som andra motoriserade fordon och en av de bästa tillverkarna i världen.

KTM

KTM började inte riktigt vinna popularitet förrän för inte så länge sedan. De började sälja motorcyklar efter kriget för att de var billigare än bilar och det var inte förrän på 1970-talet som de faktiskt började öka i popularitet. Ända sedan dess har de arbetat med sina cyklar och anses nu vara en av de mer avancerade cyklarna på marknaden.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att få tag på.