Här är hur mycket det kostar att hyra en stuga

Hur mycket kostar det att hyra en stuga? Tja, uppenbarligen är den frågan för bred för att besvara definitivt i två stycken, men jag ska göra mitt bästa.

Jag tittade på ett gäng hyrstugor runt om i USA. Vissa befann sig på riktigt avlägsna platser medan andra var i destinationsorter. Jag tittade på stugor vid vattnet med egen brygga och stugor uppe i bergen, långt från vattnet.

Så hur mycket kostar det att hyra en stuga? Jag upptäckte att den genomsnittliga stugan med plats för 4-6 gäster kostar cirka $175 per natt att hyra. Och städavgiften som de sätter på kostnaden för din vistelse är i genomsnitt drygt 100 USD.

Men självklart kommer kostnaden för var du väljer att bo att variera kraftigt. Så här är några av de saker som gör vissa stugor mer eller billigare än andra.

Hur lyxig är stugan

Tro det eller ej, detta verkar vara en av, om inte den största faktorn för att avgöra hur mycket en stuga kostar att hyra. Inte storleken. Inte platsen. Men vad lyxigt det är.

Jag hittade en glasstuga med 2 sovrum i New England som kostar 500 USD per natt bara för vanliga vardagskvällar. Helger och helgdagar var mycket mer.

Så om du har en budget för din semester, oroa dig mindre för din destinationsplats och mer om nivån av lyx du söker. Tro det eller ej, det finns några fantastiska erbjudanden på stuguthyrning även på några ganska exklusiva destinationer.

Hur många människor bor hos dig

De flesta stugor jag hittade har något nummer där priset är oförändrat fram till dess. Vissa stugor har plats för upp till 4 personer men tar mer betalt för fler än 2 gäster. Så schablonbeloppet är endast för den som först kommer och varje ytterligare kan vara $15 eller till och med $50.

  Kan du bära glasögon i landhockey?

Jag såg att detta var riktigt vanligt för större stugor som rymmer 6 eller fler personer. Vissa stugor jag hittade kan till och med sova 12 eller mer. Men de tar extra betalt efter 5 personer.

Denna extra kostnad anges vanligtvis i förväg, så du bör inte bli överraskad. Men var bara medveten om att du förmodligen kommer att betala mer om din grupp är större än basnumret på listan, även om stugan har gott om plats för dig.

Plats, Plats, Plats

Som sagt, din destinationsplats kommer att påverka kostnaden för stugan där du bor. Bara inte så mycket. Du kan komma på att du betalar 60 USD extra per natt för att bo på Lake Tahoe jämfört med att bo någonstans mindre känd som Cascade, Idaho. Men vi pratar om en skillnad på långt under $100 för jämförbara stugor på dessa platser. Återigen, det är lyxen som får dig.

Hur stor är stugan

Storleken på kabinen är också en faktor. Ju fler sovrum och badrum det har, desto mer kostar det. Det är logiskt vettigt. En stuga som rymmer 4 personer är värd mycket mer om den har 3 rum än om den bara har 1.

Vilken tid på året ska du till en stuga

Jag blev lite förvånad när jag började titta på hur mycket stugor kostar att hyra under olika årstider. Jag förväntade mig att se priserna mycket högre under årets vanligaste semestersäsonger. Särskilt på senvåren och hela sommaren. Vad jag var var faktiskt ganska annorlunda.

Säsongsvariationen i prissättningen har mycket att göra med om stugan ligger vid vattnet eller inte.

Vissa platser lockar många semesterfirare och turister på sommaren. Dessa är vanligtvis sjödestinationer, mest på grund av vattensporter och aktiviteter. På dessa platser tenderar hyttpriserna på senhösten och vintern att faktiskt vara lägre än på sommaren. Det är vettigt och det var vad jag förväntade mig att se.

  Hur man håller en hockeyklubba

Vad jag inte tänkte på var att många andra platser lockar semesterfirare på vintern på grund av semestern och skidåkningen.

Så det jag hittade är att om stugan ligger på fjället så tenderar priset att gå upp på vintern. Detta gäller särskilt om det är nära en skidort, men det är inte alltid fallet. Även stugor i sluttande områden annonserar bra pulka och tar ut högre priser på vintern.

Var medveten! Hyrpriserna för stugor går upp avsevärt för semester. Jag tyckte att detta var särskilt sant för julveckan då stugor kan kosta 2 till 3 gånger vad de kostar resten av tiden.

Vilka dagar i veckan kommer du att stanna

Vilka dagar du väljer att bo på stuga påverkar också nattpriset. Som du kan förvänta dig kostar helger mer än vardagar på de flesta (men inte alla) stugor. På helgerna pratar vi om fredagskvällen och lördagskvällen. Söndagsnätter kostar vanligtvis samma som veckonätter.

Återigen, för att spara några dollar föreslår jag att du ser upp till semester och riktigt vanliga semesterveckor som precis efter skolan går ut, precis innan den börjar och under vårlovet.

Är stugan vid vattnet eller inte

Överraskande nog påverkar detta faktiskt inte hyreskostnaden för stugan totalt. Att bo i en stuga vid en sjö någonstans skulle kunna kosta nästan exakt samma sak som att bo i en jämförbar stuga uppe i bergen. Det spelar dock roll om du planerar att åka någonstans där vattnet är en huvudattraktion.

Om du ska till Lake Tahoe kommer det att kosta mer att bo precis vid vattnet än om du stannar några gator bort. Men detsamma gäller stugor i bergen som ligger precis vid en skidort jämfört med de som ligger längre bort.

  De svåraste positionerna inom landhockey

Det är inte så att hytter vid vattnet är mer önskvärda för alla än andra hytter. Faktum är att folk är villiga att betala mer för att stanna precis där attraktionen är.

Om du ska till en stor sjö, då är det vattnet. Och du bör förvänta dig att betala mer för att ha en stuga vid vattnet med tillgång till bryggan.

Men om du ska till en skidort bör du också räkna med att betala mer om du är precis på orten jämfört med att bo i en stuga några kvarter bort.

Jag är en total nörd!

Jag närmade mig detta ämne väldigt vetenskapligt eftersom jag är en stor nörd. Jag sammanställde faktiskt data från hyrstugor runt om i USA och jag körde en regression baserat på variablerna i den här artikeln och några andra. Det jag hittade är att regressionen behöver förfinas lite.

En del av anledningen är säsongsvariationens komplexitet. Jag antog att årstiderna skulle ha samma effekt på de flesta stugor. Men som vi pratade om i den här artikeln så är det inte fallet. Vissa stugor är mer önskvärda för vinterbesök medan andra är mer önskvärda för sommaren. Frågan vid vattnet var en annan. Den bättre variabeln är faktiskt hur nära stugan är den primära attraktionen i området.

Dessutom skulle denna regression dra nytta av mycket mer data. Uppgifterna är tillgängliga. Det kommer bara att ta tid att sammanställa. Men innan jag gör det skulle jag älska din input. Vilka andra variabler bör jag tänka på? Vilka andra saker tror du kan påverka hyrespriset på en stuga? Kommentera nedan.