Har alla glampingtält toaletter eller toaletter?

En av de många glädjeämnena med glamping är alla bekvämligheter och lyx som det medför. Detta kan sträcka sig från inkluderande måltider till överdådig inredning. I många fall kan glamping även innefatta ett eget badrum.

Så, har glampingtält toaletter och toaletter?

Alla glampingtält har inte toaletter och toaletter, men de flesta glampingtält med fasta glampingtält har tillhörande badrum. När du köper ditt glampingtält är det upp till dig om det har ett badrum eller inte.

Det finns en anledning till varför glamping är den myntade termen för glamorös camping. En av campares minst favoritsysselsättningar är att gå på toaletten mitt i natten. Välj rätt glamping tält och du kanske inte måste.

Vilka typer av glamping finns det?

På den mest grundläggande nivån finns det DIY-glampers och glampgrounds. DIY-glampers köper eller skapar sitt eget glamping-tält och använder det var de vill. Glampgrounds hänvisar vanligtvis till stationära glampingboenden på en specifik plats.

DIY Glampers och toaletter

Om du är en person som planerar att köpa ett eget glampingtält beror badrumssituationen på dig. Vissa tält har ett badrum, och andra kan kräva att du är kreativ.

Om du väljer ett glampingtält speciellt framtaget för stationärt bruk kan det ha ett badrum. Dessa tält behöver vanligtvis höjas för att möjliggöra VVS. Beroende på var du installerar den kan du behöva överväga att arbeta med en entreprenör eller rörmokare för att göra badrumsskapandet enklare.

Hemmagjorda glampingtält kan vara allt från ett renoverat vanligt tält till en kommersiellt såld modell. Om din idé med glamping är ett traditionellt utsmyckat tält så kommer du med största sannolikhet att använda de offentliga campingbadrummen eller göra resan inomhus till din egen toalett.

Bärbara badrum är ett alternativ, men att tömma och rengöra dem kan vara jobbigt. Men om du absolut inte vill använda de gemensamma badrummen bör du överväga att köpa en lägertoalett och dusch.

Prefabricerade glampingtält kan kosta över tusen dollar. Dessa tält är vanligtvis gjorda av canvas eller bomull och har mycket robusta stolpar och stolpar. Några av de mer lyxiga glampingtälten är designade för ett badrum.

Tält utrustade för ett toalettrum har vanligtvis någon form av skiljevägg för att separera vardagsrummet från de privata rummen. Dessutom kan de ha två separata våningar för att hålla vatten från badrummet borta från resten av tältutrymmet.

  Hur mycket väger campingutrustning? (med exempel)

Dessa extravaganta tält kan innehålla en traditionell toalett, en stådusch eller till och med ett fristående badkar. Vilken typ av bekvämligheter du vill inkludera beror på din sanitära situation. Tänk på att ett tält med badrum förmodligen inte är tältet du ska packa ihop och flytta från plats till plats.

Alla glampingtält är inte heller skapade lika. Medan chica bubbeltält inte är gynnsamma för badrumsanvändning eftersom de är nästan helt klara. Duktält, jurtor och till och med små hus är mer toalettvänliga. Förutom ditt faktiska tält kan du också behöva en upphöjd plattform. En upphöjd plattform kan hjälpa till att lagra alla VVS-ledningar du kan behöva.

Yurtor är en av de enklaste strukturerna att lägga till ett badrum till, särskilt eftersom de blir allt populärare och kan ta emot boende året runt. De med jurtor ställer ofta upp ett badrum inomhus.

När de väl bygger sin toalett kommer de att lägga till el och VVS. Yurtor är vanligtvis på en plattform, så alla ledningar eller VVS kan höjas genom golvet och anslutas till de viktigaste el-, avlopps- eller vattenanslutningarna.

Som med renoveringar eller konstruktion i ett hem, vill du kontrollera alla byggregler och tillstånd om ditt glamping-tält anses vara en semipermanent eller permanent struktur.

Generellt sett kan det vara ett stort uppdrag att bygga ett lyxigt badrum i ett glampingtält som gör-det-själv.

Om du inte vill gå semi-rustik.

Att göra din egen glampingtoalett, för DIY glamping

Om en exklusiv glampground ligger lite utanför din prisklass, eller om du föredrar att skapa din egen upplevelse, kan du fortfarande ha ett badrum på språng.

Det är kanske inte elegant, men det överträffar verkligen offentliga toaletter. Gå in i lägerduschar och bärbara toaletter.

Lägerduschar består vanligtvis av en hängpåse eller pumpad reservoar och en och annan stall. Du kan sätta upp ett enkelt popup-skyddstält, eller till och med ett bärbart duschställ för avskildhet. Då kan du placera din tryckdusch, pumpdusch eller hängdusch inomhus.

Vanligtvis har campingduschar inte mycket vattentryck, och på grund av deras begränsade reservoarer måste duschen i allmänhet gå snabbt. Dessutom kan vissa ha kapacitet att värma sitt vatten, medan andra behöver värmas upp av solen.

  De ärliga för- och nackdelarna med att springa två gånger om dagen

Camp Chef HWD5 från Amazon

Camp Chef HWD5 är en lägerdusch som fästs på din slang. Även om detta inte alltid är möjligt på en campingplats, skulle detta vara en bra glampingdusch för hemmabruk. Den erbjuder varmvatten och även tre vattenstråleinställningar.

Advanced Elements 5 Gallon Camping Shower är en dusch i fickformat som använder solenergi. Värmen från solen kan värma upp vattnet inuti. Använd sedan gravitationen genom att hänga påsen så rinner vattnet förbi duschhuvudet.

Rinse Kit är en trycksatt dusch. Den har en behållare som du kan fylla med vatten. Behållaren har inga varma egenskaper, men den kan trycksätta vattnet. Tryckduschen kan ge en vattenstråle som varar upp till tre minuter.

Bärbara toaletter är ett annat glampande DIY-alternativ. Det är oftast behållare som man kan sitta på. De kan innehålla kemikalier för att neutralisera avfall eller använda påsar. Hur som helst behöver du fortfarande tömma och slänga allt innehåll i toaletten.

Eftersom bärbara toaletter tenderar att vara mindre passar de lätt i ditt privata tält, men du kan behöva tömma dem ganska ofta.

Black Pine Turbo Toilet är en popup-design. Även om den är lätt och hopfällbar kan den, när den väl är installerad, rymma 2 liter avfall och förhindrar lukt. Töm den eller använd den med soppåsar för enklare rengöring.

Leopard Directional Portable Camping Toalett är något tyngre. Den rymmer tre liter och inkluderar ett spolsystem. Ännu bättre, den har till och med en stol. Ett draghandtag släpper innehållet från den övre enheten till en bottenenhet där det kan förvaras tills du behöver tömma det.

Inte anses vara en lyx av de flesta, camping duschar och toaletter är fortfarande lämpliga för vissa glampers. Om du tycker att det potentiella krånglet med gör-det-själv-badrum är värt integriteten, så kan ditt glamping-tält ha ett badrum!

Glampgrounds och deras extravaganta toaletter

Glampgrounds har vanligtvis de resurser som krävs för att enkelt integrera en toalett i sina tält. Vanligtvis har glampgrounds ett eget badrum i varje tält. Dessutom kan dessa badrum vara ganska eleganta.

Glampground-badrum kan variera från enkla till eleganta. De enklaste har bara en toalett och ett prefabricerat duschkabin i ett stycke kombinerat till en enhet. Eller ett slags ”vått” badrum.

  Planerar en en natts bilcampingresa och varför det är värt det

Dyrare glampingtält kan ha handfat, fristående badkar, toalett, golvvärme och naturligt rinnande vatten. Ett exempel är den framväxande glampgroundkedjan ’Under Canvas’.

Dessa glampingplatser är vanligtvis belägna utanför amerikanska nationalparker. De har glamping-tält med varmt rinnande vatten och en spoltoalett, alla med eget badrum. Badkar och golvvärme är några andra högkvalitativa funktioner.

Andra glampgrounds har mindre badrum. De kan ha separat toalett och dusch, men duschen kan vara utomhus och vattenförbrukningen kan vara begränsad.

Dessa glamorösa gömställen som hjälper dig att undvika en resa till den offentliga toaletten kan ge dig tillbaka 500 USD per natt.

Vilka har ett badrum?

Vanligtvis är badrum vanligare på glampgrounds. Om du inte sätter upp ditt glampingtält på din bakgård eller privata fastighet har du förmodligen inget badrum, eftersom det skulle vara krångligt att flytta alla delar och rör.

Några populära glampingresorter vars glampingtält har ett badrum är:

Kollektiva reträtter. De har flera platser, inklusive Colorado, New York och Kalifornien. Deras canvastält, byggda med grovhuggna träbjälkar, har ett eget badrum utrustat med produkter från L’Occitane.

Farmen vid Rock Creek. Varje bostadsyta har ett eget badrum och erbjuder både stugor och canvastält.

Asheville Glamping. Tält, kupoler eller luftströmmar, du har valet. Varje rum har ett eget badrum, bara en kort promenad bort. Badrummet kan kallas rustikt, men duschen har varmvatten.

Ventana i Big Sur, Kalifornien, erbjuder eleganta badrumsalternativ för glampare. De erbjuder ett privat badhus fullt av standardbekvämligheter, samt golvvärme, duschar i teak, handfat i marmor och hotellbekvämligheter.

Om ett privat badrum är ett måste på din campinglista, oavsett om det är ensuite eller i närheten, överväg en glampground. Även om de är dyra, har deras kontorsmaterial och boende fantastiska toaletter året runt.

Ett badrum som passar för en kung

Glamping tält badrum, även om DIY, är vanligtvis bättre än att behöva gå upp till en offentlig toalett och vänta i en lång kö. Åtminstone ger de dig lite integritet och personligt utrymme; som mest kan de ge en spa-liknande upplevelse.

Fler artiklar du kommer att älska

Glamping på stranden (installation, packlista, säkerhet)

Har glamping pods toaletter eller el?

Hur mycket kostar glamping-tält till salu? (klocka, jurtor, hydda, tipi)

Glamping-tält kan vara varma. (Få detaljerna här)