Håller Sprinter Vans sitt värde?

En sak att tänka på när du köper ett fordon är det andrahandsvärde du kan förvänta dig på vägen. När allt kommer omkring skulle det vara en besvikelse att försöka byta till ett nyare fordon bara för att upptäcka att ditt har litet eller inget andrahandsvärde. Det finns många utmärkta skäl att köpa en Mercedes-Benz Sprinter skåpbil, men en kräsna köpare undrar: håller Sprinter skåpbilar sitt värde?

Mercedes-Benz Sprinter skåpbilar håller sitt värde mycket bra jämfört med konkurrenterna. Min forskning fann att Sprinter hade mer än $6 500 i mervärde jämfört med konkurrerande skåpbilar. Om du letar efter en skåpbil med bra andrahandsvärde kan du inte göra det bättre än Sprinter skåpbil.

Varför kan detta vara? Vad påverkar andrahandsvärdet? Är det rykte, tillförlitlighet, initial kostnad? Som vi kommer att se är det många faktorer som påverkar andrahandsvärdet på en skåpbil. Läs vidare för att lära dig mer.

Bra skåpbilar håller bra värde

Sprinter skåpbilar har ett rykte som solida, pålitliga fordon som lämpar sig för en mängd olika uppgifter. Förare använder Sprinter för allt från att leverera paket till att transportera verktyg och utrustning. Sprinter är också valet av chassit för många klass B husbilar. Populariteten, tillförlitligheten och användbarheten av dessa fordon hjälper dem att behålla sitt värde när de åldras.

Hur bestäms värdet på ett fordon? Vilken typ av faktorer påverkar hur ett fordon håller värde? De två primära faktorerna som avgör ett fordons långsiktiga värde är körsträcka och skick. Andra faktorer inkluderar alternativ, tillägg och anpassningar. Platsen kan också påverka värdet: skåpbilar som exponeras för fem års vägsalt på en snöig plats kan vara mindre värda än skåpbilar som stuvas undan från korrosiva förhållanden.

Körsträcka är en lättförståelig, objektiv faktor som påverkar värdet. Högre körsträcka är lika med lägre värde. Denna determinant är intuitivt meningsfull om vi tänker på den ur köparens synvinkel. Nästan alla skulle föredra ett fordon med 30 000 miles på den framför en med 230 000 miles på den.

Även om det är sant att vissa fordon är tillförlitliga i mycket höga körsträckor, är det enkla faktum att körsträcka i allmänhet används som en proxy för övergripande mekaniskt slitage. En mycket använd skåpbil är mycket mer sannolikt att ha slitna delar som snart kommer att behöva bytas ut.

Tillstånd är en mer subjektiv term, och det är svårare att förutse. Det bästa sättet att beskriva hur köpare bedömer skicket är att se det som estetiskt slitage.

  Är ett baslager detsamma som termik?

Fordonet kan ha en vackert underhållen motor och låga mil, men om sätena och klädseln är fläckiga, trasiga och illaluktande, fordonets andrahandsvärde kommer att påverkas negativt. Det yttre skicket är också viktigt: köpare gillar inte repor, repor, hack och rost. Även solblekt färg kan påverka värdet på ditt fordon.

Alternativ, tillägg och anpassning kommer också att påverka ditt andrahandsvärde. Vissa alternativ, som lädersäten, tonade rutor och premium fabriksljudsystem, kan ge ett mervärde till ett fordon.

Andra alternativ tillför sällan mervärde men tar alltid bort värde om de inte fungerar eller inte är korrekt installerade. Det här är alternativ som luftkonditionering och elfönsterhissar: ingen vill köpa en bil med ett trasigt A/C-system, och om din A/C är trasig kommer det att skada ditt andrahandsvärde.

Till sist, anpassningar. Anpassningar ger sällan mervärde i traditionella fordon, även om detta kan vara annorlunda på husbilsmarknaden. När det gäller traditionella fordon tillför dock anpassningar sällan mervärde. Få människor vill ha ditt specifika specialmålade jobb, personliga rattskydd eller hjulspinnare – inte för att du skulle hitta dessa på en genomsnittlig Sprinter, men poängen kvarstår.

Vad kan du förvänta dig att spendera för en ny Sprinter skåpbil?


Van Typ – Startpris

 • Last – $36 355
 • Besättning – $41 375
 • Passagerare – $43 120
 • Hyttchassi – 40 595 USD

relaterade inlägg

 • Vad är skillnaden mellan en Sprinter 2500 och 3500?
 • Hur hög är en Mercedes-Benz Sprinter Van? En komplett guide
 • Varför rostar Sprinter Vans – och vad du kan göra
 • Hur länge håller Sprinter Vans?

Hur mycket bättre har Sprintern värde än konkurrenterna? För att testa detta satte vi in ​​fyra fordon i bilen Kelley blå bok bilvärdeskalkylator: Ford Transit, Nissan NV, Ram ProMaster och Mercedes-Benz Sprinter.

Alla fordon angavs som en 2016 lastbil med utökad kaross med vit färg, standardalternativ och 80 000 miles på dem. Vi antog också att skåpbilen var i ”bra” skick, vilket Kelley Blue Book definierar som ”några reparerbara kosmetiska defekter och fri från större mekaniska problem.”

Resultaten:

Van – Inbytesvärde

 • Ford Transit 350 Cargo – $23 555
 • Nissan NV 3500 – $17 081
 • Ram ProMaster 3500 Cargo – $23 801
 • Mercedes-Benz Sprinter 3500 Cargo – 30 004 USD

Helt klart har Mercedes-Benz Sprinter haft det högsta andrahandsvärdet. Även den närmaste konkurrerande skåpbilen är värd cirka 6 500 $ mindre. Att behålla värdet är ett bevis på Sprinterns popularitet och övergripande kvalitet. Du kan också få runt $500 till $600 mer för en privatfest försäljning, om du vill sälja den själv.

  Kan du vandra med jeans? Säker! (Men se varför jag inte gör det längre)

Påverkar den specifika modellen av din Sprinter andrahandsvärdet? Ja. Rent generellt, ett billigare nytt fordon kommer att ha mindre andrahandsvärde än ett dyrare nytt fordon. Låt oss jämföra 2019 års Sprinter 1500, 2500 och 3500 modeller. Vi antar vit färg, 30 000 mil och standardutrustning:

Sprintermodell – andrahandsvärde

 • 1500 last – $33 662
 • 2500 last – $38 161
 • 3500 last – $38 649

Skillnaderna i värde mellan 1500, 2500 och 3500 är jämförbara med prisskillnader när skåpbilarna är nya. I allmänhet leder en högre initial kostnad till ett högre andrahandsvärde. Detta faktum är goda nyheter för människor som funderar på att köpa en ny Sprinter skåpbil: om du tar hand om det, är det troligt att det kommer att hålla värde väl under åren.

Kolla in dessa fem saker för att hjälpa dig få en bättre campingupplevelse:

Vilken är den optimala tiden att byta in min Sprinter Van?

Varje skåpbils historia är unik. Men körsträcka är det mest använda måttet för att utvärdera ett fordons värdighet. Den här indikatorn används eftersom körsträcka är nära kopplat till mekaniskt slitage, vilket gör den till en bra proxy för värde.

Att öka körsträckan innebär också ökat underhåll. När fordon träffar specifika riktmärken måste stora mekaniska arbeten ofta utföras:

 • Kamremmarna behöver bytas.
 • Däck och bromsar slits.
 • Batterier tappar sin kapacitet.

Behovet av denna typ av arbete gör att andrahandsvärdet sjunker kraftigt efter cirka 80 000 mil.

Beroende på dina specifika användningsfall kan du kanske förhandla om högre eller lägre handelsvärden. Fortfarande, en bra regel att komma ihåg är att din skåpbils andrahandsvärde är omvänt proportionellt mot körsträcka: fler mil på vägmätaren minskar värdet för köparen.

Är andrahandsvärdet bättre på en 4×4 än en 4×2?

Två av de viktigaste skillnaderna mellan en 4×4 och en 4×2 när det gäller andrahandsvärde är komplexitet och initial kostnad. Ett 4×4-fordon har fler mekaniska delar än en 4×2. Det tenderar också att ha en högre initial kostnad. Detta faktum kan skära två sätt: en 4×4 i gott mekaniskt skick kan hålla värde, men mekaniska problem kommer att sänka värdet på din skåpbil.

Ett annat övervägande: köpare kanske inte behöver eller vill ha ett 4×4-fordon, beroende på deras behov. En skåpbil som är avsedd för ett liv i förorten eller staden kommer sannolikt inte att behöva 4×4-kapacitet lika mycket som en skåpbil avsedd för bogsering eller körning på oförbättrade eller leriga vägar. Din plats kan också påverka detta: invånare i snöiga Michigan kan få mer värde av en 4×4 än de som bor i soliga Florida.

  Vad kostar en popup-camper? (Nya och begagnade priser)

Hur får jag det bästa återförsäljningspriset?

Det finns tre avgörande faktorer att komma ihåg när du försöker få det bästa andrahandsvärdet för ditt fordon:

 • Underhåll
 • Miltal
 • Renlighet

Det viktigaste för att behålla ett bra andrahandsvärde är att ta hand om ditt fordon. Se till att du följer lämpliga serviceintervaller och riktlinjer för din skåpbil. Hoppa inte över oljebyten, rutinkontroller, bränslesystemspolningar, däckrotationer och andra tråkiga men viktiga underhållsuppgifter.

Behåll ett fordon underhållsloggden här fungerar bra, och den har också en lista över standardtjänster, plus att den har ytterligare utrymme för andra tjänster som du kanske har slutfört.

Körsträcka är nästa faktor. Som vi har diskuterat betyder hög körsträcka lågt andrahandsvärde. Om du tänker sälja ditt fordon vidare, gör vad du kan för att hålla vägmätaren under den magiska 80 000 milsmarkören. Slutligen, renlighet. När någon kommer för att köpa en bil vill de att den ska vara ren.

Renlighet gäller på insidan och utsidan. En skåpbil täckt av lera, smuts, damm, vägskräp och annat smuts kommer inte att vara lika attraktiv för en köpare som en glänsande, nytvättad skåpbil. Köp en fordonstvättsats och ge din skåpbil en noggrann handtvätt för att göra den så attraktiv för köpare som du kan.

Inredningen måste också vara ren: dammsug golven och få några Armor-All Wipes eller annan produkt för att rengöra de inre ytorna. Ytterligare saker att tänka på när du gör din skåpbil redo för inbyte eller potentiella köpare är:

 • Byt kabinluftfilter.
 • Bli av med skräpet.
 • Gör ditt bästa för att eliminera eventuella stötande lukter i hytten så att din skåpbil luktar gott.

Sprintar till banken

Mercedes-Benz Sprinter är en av de premium kommersiella fordonen på marknaden idag; detta gäller även återförsäljningsmarknaden. Sprintern har ett bra andrahandsvärde vid baslinjen. Att göra allt du kan för att hålla din Sprinter ren, välskött och i gott skick kommer att locka köpare till ditt fordon när det är dags att sälja det. Om du tar väl hand om din Sprinter kommer du att springa till banken med en fin, fyllig check efter återförsäljningen.