Hålla sig varm i ett tält (som faktiskt fungerar)

Låt oss få lite värme här. Att campa i ditt lilla tält kan vara en givande upplevelse om du inte fryser. När du fryser är du olycklig och du vill egentligen inte göra någonting. Att hålla sig varm är viktigt, och det finns många alternativ för att värma det tältet. Vad kan de vara, var ska jag leta, vad kostar de, värmer de hela mitt tält, behöver jag el? Jag är glad att du frågade!

Hur håller man sig varm i ett tält?

Här är de fyra bästa tipsen för att hålla dig varm i ett tält

 1. Välj en 3 säsong eller 4 säsong tio.
 2. Ta med varma sängkläder, som en sovsäck eller campingtäcke.
 3. Bär kläder som är lämpliga för temperaturen, till exempel värme.
 4. Använd en typ av värmare som är säker för tält.

Som sagt, det finns flera faktorer att ta hänsyn till för att välja rätt utrustning och hålla dig varm, som typ av väder, klimat och natttemperaturer i området där du ska campa.

Detta kan verka skrämmande om du är ny på tältcamping, men vi täcker allt så att du vet exakt hur du ska hålla dig varm och bekväm när du tältcampar.

Kom ihåg att det är viktigt att hålla sig varm, men också att hålla sig varm när man gör det. Vi har satt ihop några alternativ, men se till att använda sunt förnuft och vara säker hela tiden.

Vilka värmare kan användas i ett tält?

Elektriska värmare

Den största nackdelen här är att du uppenbarligen behöver någon form av strömkälla. Om du har turen att vara på en camping kan du enkelt hitta en plats som erbjuder elanslutningar. Om så är fallet, prova något av följande.

 • Multifun liten personlig bärbar rymdvärmare. Enheten väger 2,6 pund, har 4 temperaturinställningar (41 – 95 grader), har automatisk avstängning vid 149 grader.
 • VIVREAL Mini Portable Space Heater. Har två inställningar, låg på 750 watt och hög på 1500 watt, termostat för att hjälpa till att reglera temperaturen, lämplig för rum upp till 190 SQ FT.
 • Honeywell Surround Heat Tältvärmare. Måste vara nära en elektricitetskälla, perfekt för campingplatser som erbjuder detta till tältcampare, överträffar säkerhetsstandarder, säkrast på marknaden, 360 graders rotation som värmer upp hela området, inte bara ett hörn.
 • Uppvärmning Little Buddy. Liten, åtsittande passform 95 kvadratfot eller mindre, perfekt för ett tält för 1 eller 2 personer, har en lutningsbrytare, automatisk avstängning och brinner i 5 och en halv timme.
 • Texsport portabel utomhuspropanvärmare. 2 890 BTU, sista 5 timmarna, kanske inte är bra för mycket små tält och tyvärr ganska dyr.
 • Comfort Zone Heater Personlig Värmare. Fläkttvingad värme, går mellan 750/1500 watt, väger 3,67 pund, bra för att bibehålla din kroppstemperatur medan du sover.
 • Honeywell HCE100 keramisk värmare. Perfekt för små tält, det har tippskydd, det är litet, väger 1,05 pund, finns i rött, svart eller grönt och har ett fantastiskt pris.
 • Tooluze Camping Butane Värmare: Täcker en yta på 100 SQ FT, väger 5,4 pund, kan användas i flera timmar, ultraportabel, kroppen roterar för att ge värmefördelning, men kommer tyvärr att behöva bra ventilation i ditt tält på grund av ångorna den avger.

Vi tycker att detta är ett bra sätt att värma upp ett tält om du har en elkälla i närheten. Kom bara ihåg att lämna lite utrymme för en elektrisk värmare annars kommer du inte vara tillräckligt nära för att av misstag drapera en del av din filt från en. Alla dessa scenarier kan lätt orsaka en brand i ditt tält. Se också till att lutningsbrytaren fungerar.

 • Stenar

Detta är förmodligen ett av de enklaste sätten att värma ditt lilla tält. Köp några som väger mellan 5 och 15 pund och placera dem nära elden i några timmar. När de har svalnat tillräckligt för att röra vid, placera dem i mitten av ditt tält och använd en termisk filt för att fånga värmen. Du kan också lägga dem i botten av din sovsäck för att hålla värmen.

  Vad är ett badkarsgolv för ett tält? Behöver jag en?

Om du har turen att vara på en sandig plats och tiden inte spelar någon roll, gräv ett hål. Skratta inte; Låt mig förklara. Placera cirka 15 tegelstenar på en välbyggd eld och gräv ett 30 cm djupt hål när de värms upp. När stenarna har värmts upp, lägg ut dem i ett stycke och täck området med sand. Placera ditt tält på marken direkt ovanför hålet och du kommer att ha värme under större delen av natten. Djupet är viktigt så att ditt tält inte brinner av stenarna. Sand är bättre än smuts eftersom värme lätt stiger genom den.

 • Nalgene vattenflaska

Att värma upp en eller två och placera dem runt tältet eller i din sovsäck hjälper till att värma upp ditt tält och dig själv. Som en säkerhetspåminnelse, se till att toppen är tät för att förhindra läckor som kan orsaka brännskador. Dessa varierar i pris från $4,99 till över $39,99 och kan köpas från platser som Target, REI, Field och Stream.

 • Kemiska värmeförpackningar

Placera dessa runt ditt tält och i din sovsäck för att behålla värmen. Om de inte går att återanvända, släng dem helt enkelt efter användning, naturligtvis i lämplig soptunna.

 • Katalytisk uppvärmning

Uppvärmning av ditt tält kan enkelt uppnås genom att använda någon form av katalytisk värmare eftersom de är specifika för tältuppvärmning. Ett populärt märke som många andra tältanvändare har är Coleman Blackcat Catalytic Heater. Denna enhet är på 3 000 BTU, lätt att bära, går i upp till 7 timmar när du använder en 16,4-ounce propancylinder (måste köpas separat).

Av säkerhetsskäl, använd inte den här hela natten, bara slå på den några timmar innan du går och lägger dig för att få den där ombonade, varma känslan, stäng av den och slå på den direkt när du vaknar på morgonen.

Blackcat är bara ett alternativ du har för att hålla tältet varmt.

Även herr. Värmare F215100 MH4B Little Buddy katalytisk värmare (Amazon Link) säger att det är säkert inomhus, men jag skulle ändå vara försiktig.

Vedspisar för lägereld

Vissa tält har ventiler för spisar och om du har turen att ha ett av dessa typer av tält så är en lägereldskamin en bra värmekälla. Se till att du har den ordentligt ansluten till ventilen och en anständig mängd ved.

Hur man väljer varma sängkläder till ditt tält

 • Termiska/nödfiltar

Dessa skyddar dig inte bara i en nödsituation, de hjälper dig också att hålla dig varm i ditt tält. De kan placeras på insidan och utstråla värmen tillbaka med hjälp av din värmare för att hålla dig varm. Ett annat sätt att använda dessa för att hålla värmen är att lägga en under dina sängkläder, speciellt när du ligger på golvet.

Eftersom marken snabbt drar bort värme från dig är en värmefilt en idealisk isolering då den reflekterar värmen tillbaka till dig och minskar värmeförlusten till marken.

 • Mylar termisk filt. Finns i 10-pack, slitstark, håller kroppsvärmen och är vattentät. $6,88-Amazon.com
 • OutFanda nödfilt. Kommer som 2-pack, lätt och bekväm att använda och lätt. Amazon – $7,97
 • Vertex Essentials nödfilt. 6-pack och individuellt inslagna, designade för NASA-användning, finns i guld, militärgrönt och silver, lätt att förvara. $8,79-Amazon.com

sovsäckar

Att välja rätt sovsäck kan vara knepigt, men att känna till väderförhållandena och genomsnittliga låga temperaturer hjälper dig att välja en sovsäck som håller dig varm och torr.

Sovsäckar består av två huvuddelar som samverkar för att hålla dig varm och torr.

 • Skalet

Skalet på en sovsäck kan göras av många olika material, men det vanligaste är polyester. Det yttre skalet har flera funktioner, som att hålla isoleringen inne och att hålla fukt ute.

 • Isolering
  Vilken Hawaiiö är bäst för camping?

Isolering är vanligtvis syntetisk eller dun. Även om båda har fördelar och nackdelar, har var och en olika omständigheter under vilka den fungerar bra.

Om din campingplats är under 30 grader och relativt torr så är ner vägen att gå, men om förhållandena är blöta och över 30 grader är syntet mer meningsfullt. Dunpåsar är inte bra i våta förhållanden då fjädrarna klumpar sig och inte isolerar bra.

För djupgående information som du verkligen behöver veta rekommenderar vi att du läser dessa två artiklar.

Är dunsovsäckar bättre än syntetmaterial?

Hur man väljer en sovsäck

Camping täcken

Campingtäcken liknar sovsäckar, men de drar inte ihop sig hela vägen. Detta gör det lättare att öppna när du blir för varm, men det betyder också att de inte är lika effektiva i riktigt kalla temperaturer.

Du kan även hitta dessa med en mängd olika skalmaterial och isoleringsmaterial. Vi rekommenderar ett campingtäcke för temperaturer över 40 grader om du tenderar att bli för varm och vill ha något som är lätt att öppna för enkel borttagning.

Filtar

Filtar eller täcken hemifrån kan vanligtvis hålla dig varm om de låga temperaturerna inte sjunker under 50 grader, men det kan variera beroende på tjockleken på ett täckes filt eller isolering.

Nackdelen med filtar är att de inte är gjorda för campingförhållanden och är benägna att gå sönder. Dessutom är filtar hemifrån vanligtvis inte lämpliga för våta förhållanden och absorberar vatten.

Enligt University of Michigan Medical ”Våta kläder ökar värmeförlusten kraftigt genom ledning och avdunstning. Värmeförlust i kallt, blött väder ökar risken för lunginflammation hypotermi och köldskada”

Vilka kläder har du på dig i ditt tält

När det gäller att hålla sig varm i ett tält kan rätt klädsel göra stor skillnad. Du kan välja att sova i dina vardagskläder eller till och med i shorts och t-shirt, men för de riktigt kalla nätterna finns det ett antal alternativ som säkerligen hjälper till att hålla kylan ute.

Ull

Ull har använts för värme i hundratals år och det är fortfarande ett av de bästa materialen att bära när det är kallt. Det finns många typer av ull och de kan utföra olika funktioner, men de är alla bra på att isolera. Den enda nackdelen är att ull kan göra att vissa människor kliar och du bör se till att du inte är allergisk mot ull innan du provar det.

Här är en lista över 3 huvudtyper av ull och deras för- och nackdelar

Traditionell eller fårull

Detta är en av de vanligaste typerna av ull och håller dig varm.

 • pro – Eftersom detta är den vanligaste ullen är den mycket prisvärd och billigare än de andra typerna av ull
 • Con – Detta är vanligtvis den typ av ull som orsakar mest klåda. Du bör också vara försiktig när du rengör den här typen av kläder eftersom de tenderar att lätt krympa.

Lammull

Detta är ullen av ett får när det är ungt.

 • pro – Ullen hos ett ungt får krymper inte lika lätt som hos ett vuxet får.
 • con- Eftersom denna ull bara kan skäras en gång innan ett lamm når mognad, är det sällsynt och kostnaden kommer att spegla det

merinoull

Denna typ av ull är en av de bästa att ha på sig när man campar. Den är inte bara varm, den väger inte heller lika mycket som vissa andra typer av ull.

 • pro – Den här typen av ull är lättare än de flesta andra och varm. Dessutom är den andningsbar, vilket gör att fukt kan komma ut.
 • con – Merino är på den dyra sidan jämfört med de flesta andra ullar.

För bra information om fler typer av ull, med för- och nackdelar, bör du läsa den här artikeln. Är ullfiltar bra för camping?

  Kan en transitbil gå igenom en biltvätt?

termik

Om du arbetar under kalla förhållanden har du förmodligen burit termokläder (termiska underkläder) tidigare. Termoskjortor och byxor används ofta för att arbeta utomhus, men de är också bra för att hålla dig varm när du campar.

Termik håller dig varm på ett annat sätt än andra typer av kläder. Thermals är gjorda för att stoppa avdunstningskylning genom att avlägsna fukt. De flesta andra typer av kläder håller dig varm genom att fånga värme mellan kroppen och isoleringen.

Det bästa materialet för termounderkläder är förmodligen merinoull. Det leder inte bara bort fukt, men merino behåller också en del kroppsvärme.

Se till att du har rätt typ av tält

Att ha rätt tält kan göra stor skillnad när det gäller att hålla sig varm. Vi rekommenderar ett 3-säsongstält eller 4-säsongstält och här är varför.

3 säsongstält

Till skillnad från vanliga tält är 3-säsongstält gjorda för att tåla regn och blåst. Fukt eller vind kan ge ett stort bidrag till att hålla sig varm och i vissa fall vara skillnaden mellan att sova bekvämt och att bli farligt kall.

3-säsongstält är lätta, vilket gör dem idealiska för nästan alla typer av tältcamping.

4 säsongstält

4 Season-tält är gjorda för ännu kallare klimat med kraftiga vindar och snö. Dessa tält är byggda med ännu starkare material för att klara hårda vindar och snötyngden.

Nackdelen är att de är tyngre och det gör dem krångligare när du vandrar, men ett måste för snöiga och blåsiga miljöer som ett berg.

Du bör definitivt ta en titt på vår rekommenderade tältsektion. Vi letar efter de bästa tälten för pengarna och gör all research åt dig. Klicka här

Några extra tips för att hålla dig varm i ditt tält

Tältmatta

Ger isolering och extra värme, speciellt när den används i kombination med värmare och andra apparater för att värma upp ditt tält. Kan skäras till den storlek du vill, lätt att rengöra och lägga ner. Ett önskvärt märke kan hittas på Walmart för $75,81, The Drymate Tent Carpet.

Mattor

Dessa är effektiva för att ge samma resultat som en tältmatta, men till ett lägre pris. Du kan enkelt köpa lättviktsmattor och placera dem över hela ditt tält eller bara där du tror att de behövs. Kan köpas hos Target, Walmart, Walgreens eller din favoritåterförsäljare.

Tält fotavtryck

Fotspår skyddar inte bara ditt tält från skador, utan lägger också till ett extra lager av isolering mellan ditt tält och marken. De förhindrar också fukt och att hålla sig torr är viktigt för att hålla sig varm.

Kolla in den här artikeln för mer bra information om fotspår för tält. Varför behöver du ett fotavtryck för ditt tält?

Här är några andra relaterade frågor.

Vad är det säkraste sättet att värma ett tält?

Vi tror att en katalysator är det säkraste sättet att värma ett tält. De använder en kemisk reaktion. Detta gör risken för vaping mycket mindre oroande.

Kan du hålla dig varm på camping i 40 graders väder?

Det enkla svaret är ja. Med rätt utrustning och kläder är det faktiskt inte så svårt att hålla sig varm i 40-graders väder. Det är ännu enklare om du sitter i ett tält med en värmefilt och en annan värmekälla. Ute, med rätt klädsel och lägereld, känns 40 grader inte så illa för de flesta.

Relaterade artiklar

Tältcamping i kallt väder (vad är för kallt, välja tält, tips)

Vad är ett campingtäcke och hur använder man det?

Förvara ditt tält ordentligt (hur, var och rengör för förvaring)

Behöver jag en presenning under eller över mitt tält? fördelar och alternativ