Håll myror borta från din campingplats och tält (tips som fungerar)

Att hålla myror borta från din campingplats ger sina egna utmaningar när du campar. När detta hände mig var jag tvungen att lära mig att hålla myror borta från min campingplats och tält. Jag ska förmedla det jag vet nu.

Så hur håller du myror borta från din campingplats och tält?

Det bästa sättet att hålla myror borta från din camping är att: Hålla din mat säker, clutar sig upp efter att ha lagat mat eller ätit, do lämna inte drycker på campingen eller i ditt tält, speciellt om de är sockerhaltiga, såsom läsk, keep sötluktande lukter till ett minimum. Detta kommer att förhindra att myror kommer in på din campingplats. Använder sig av kiselgur i en ring runt din campingplats för att stöta bort myror. Det är också en bra idé att göra detta runt ditt tält också.

För att förstå hur du kan bli av med eller undvika myror på din campingplats måste du först förstå vad som lockar dem. Låt oss inse det, myror finns överallt, men de har bara en sak att tänka på, och det är att mata sin koloni. De är särskilt attraherade av eller dricker mycket socker. Det betyder att de där läskburkarna inte bör lämnas utanför, annars kommer du att få en svärm av myror.

Lämna inte ännu, vi har mer för dig, inklusive tips och andra metoder som fungerar för att hålla de små läskiga djuren borta.

Om du vill ha några bra tips för att hålla dig varm i ditt tält, kom tillbaka efter att ha läst den här artikeln och kolla in den: Håll dig varm i ett tält (vad som verkligen fungerar)

Dra inte till sig myror genom att förvara mat på ett säkert sätt

Det finns många sätt att effektivt lagra din mat medan du campar. Du kanske har sett bilder på människor som stränger upp mat i ett träd för att skydda det från björnar. Men du behöver inte gå till ytterligheter!

Om du bara vill hålla ut myror är det bara att förvara maten i en behållare med tättslutande lock. Försök också att inte låta något droppa ner på sidan, annars kommer det att dra till sig myror, särskilt allt som är klibbigt och sött.

Det finns ingen anledning att gå till ytterligheter och köpa en björnburk, en robust plastbehållare som björnar inte kan öppna. Om du har en kylbox kan du ha maten i den och myror ska lämna den ifred. Se också till att du rengör dina köksredskap och porslin väl efter användning.

Vissa campingplatser tillhandahåller matskåp i metall där du kan förvara din mat och andra föremål, såsom toalettartiklar, som kan locka till sig insekter eller djur. Eftersom du kommer att dela detta utrymme med andra campare, lägg bara de viktigaste föremålen där, eftersom det kanske inte finns plats för alla dina saker.

Försök också att inte lämna mat utan tillsyn utanför ditt tält eller på campingen eller picknickområdet. Fåglar eller andra djur kan snabbt stjäla bitar av mat och lämna kvar smulor som lockar myror

  • Alternativ för matförvaring

Som nämnts kan en kylare räcka för att stöta bort myror och inget mer behövs om du inte är i björnens land. Ett populärt alternativ bland campare är att ta med en speciell plastbehållare som rymmer all mat. Alla oförgängliga föremål kan enkelt förvaras tillsammans i en enda 10-liters behållare.

Ziplock-påsar är också ett av de vanligaste och enklaste sätten att förvara mat när man campar. Oavsett om du lägger snacks i den och sedan förvarar dem i din plastpåse eller tar dem med dig i ryggsäcken när du är ute och går.

  Kan en transitbil gå igenom en biltvätt?

Tupperware-behållare är också lätta och förseglade för att skydda mat. Ett annat alternativ är Nalgene-burkar som kan vara ännu lättare och mycket säkra. En extra fördel är att all din mat håller sig fräsch och du behöver inte oroa dig för att få slut på mat och förstöra din campingresa.

Mata inte myrorna – Kassera mat och sopor på rätt sätt

Du behöver inte bara oroa dig för att förvara dina överblivna matrester, utan också för att slänga mat och avfall. Många campare använder papperstallrikar och servetter med plastbestick. Att inte slänga det på en säker plats kan också locka myror.

Se till att allt ditt skräp förvaras säkert, i en plastpåse eller i en soptunna om du har husbil. Om du slänger den, lägg den på anvisad plats på din campingplats. Vissa campingplatser har speciella björnsäkra behållare som måste användas hela tiden.

Om du slår läger i inlandet kan du behöva ta med dig soporna. I så fall kan ziplock-påsar komma väl till pass för förvaring av skräp tills din resa är över. För att vara på den säkra sidan, dubbelpacka allt eftersom du kan behöva lämna soporna i ditt tält tills du åker.

Undvik myror när du campar med husbil

Om du har tagit med din bil eller glampar i en husbil bör matförvaring vara en bris. Utanför vid ditt picknickbord eller lägerelden har du bara problem med myror.

Se sedan till att lägga en duk på picknickbordet och torka rent när du är klar med att äta. Se till att ta bort eventuella smulor långt från din campingplats.

Om du inte hade med dig en duk kan du också använda tidning, ett lakan eller filt, eller till och med en vattentät karta som enkelt kan torkas av. Återigen, se till att skaka ut eventuella handdukar eller filtar och släng papper långt från din campingplats.

Innan du går och lägger dig, gör en snabb kontroll runt marken. Om du har barn eller husdjur kan de ha sprungit iväg med ett mellanmål och lämnat lite smulor bakom sig. Torka bara av dem eller täck dem med lite smuts så att myror inte dyker upp över natten.

Håll ut myror från ditt tält

Om du har ett tält kan det finnas myror runt omkring som försöker ta sig in av olika anledningar, oavsett om de luktar mat eller bara vill ha en varm plats för natten. Det finns flera huskurer för att hålla myror borta.

Några vanliga myrmedel du kan ha till hands inkluderar:

gurkskivor
kryddor och örter (t.ex. kanel, svartpeppar, cayennepeppar, chilipulver)
vinäger
kaffesump
citron juice
majsmjöl
babypuder

Om du campar utan att laga mat och inte har det till hands kan du använda buggspray på marken runt tältet. Var noga med att inte spraya tältet direkt eller inuti tältet eftersom det kan skada ditt tält.

Snabbtips – Du kan återanvända askan från din lägereld för att stöta bort myror. Samla bara askan och gör en stadig ring runt ditt tält, picknickbord eller något annat område du vill hålla myror ute.

Använd kiselgur för att bli av med myror

Du kanske har hört att kiselgur är ett vanligt, naturligt insektsmedel. Men vad är det egentligen och hur fungerar det? Är det också säkert att använda?

Kiselgur är en naturligt förekommande sten som är hög i kiseldioxid och smulas sönder till ett fint pulver. Enligt en webbplats om ämnet, ”I mikroskopiskt liv är kiselgur skarp och porös, vilket gör den mycket absorberande.” Sedan, när insekter går igenom det, ”klibbar det till dem och suger bort livsviktig fukt från deras exoskelett”, vilket gör att de dör av uttorkning. (källa)

  Är det dåligt för ryggen att sova i en hängmatta?

Eftersom det är giftfritt är det säkert för människor och skadar inte miljön. Det fungerar så länge det förblir torrt och om det blir blött behöver du bara applicera det igen.

Låt bli Etablerade på deras hus

Det är alltid bra att inte placera din campingplats på eller nära myrstackar, men om du campar på en anvisad plats kanske det inte finns tillräckligt med utrymme för att undvika detta.

Lösningen är att bli av med myrorna från början. Du kan göra detta genom att ta in kommersiella kemikalier, men inte bara kan de vara skadliga för miljön, du vill förmodligen inte ha bekämpningsmedel nära din campingplats.

Ett bra sätt att snabbt hantera detta problem är att koka upp en kastrull med vatten och koka myrorna direkt. Det är bäst att göra detta i skymningen eller under kallare delar av dagen när myrorna inte är lika aktiva. Du kommer också att vilja ta dig till högen långsamt så att myrorna inte störs och stannar i boet.

Det fina med denna metod är att även om inte alla myror dödas kommer de att flytta sin hög för att skydda drottningen.

Dra inte till sig myror, håll lukter till ett minimum

Även om du förmodligen inte kommer att bära en massa sötdoftande saker som cologne eller parfym när du campar, bör du fortfarande vara försiktig med dofter som kan locka insekter. Detta inkluderar vissa deodoranter, tandkräm och till och med tvål eller kroppstvätt som får dig att lukta sötare.

Byt istället in det mot ett enkelt, doftfritt alternativ. Se också till att förvara alla dina toalettartiklar på ett säkert ställe så att de inte spills eller går sönder, vilket gör att lukten lockar myror till ditt läger när du är borta.

Störa doftspår av scoutmyror

Om en scoutmyra hittar mat på din camping kan du vara säker på att få ett angrepp på nolltid. Det är viktigt att förstöra det efterlämnade doftspåret för att förhindra att myror kör över din webbplats.

Först måste du identifiera doftspåret. Det enda sättet att göra detta med ögat är så snart myrorna börjar komma till din webbplats. Har du någonsin märkt att myror vanligtvis följer varandra i en fil? De följer doftspåret, och det är så man vet var det är.

Därefter måste du störa vägen. Det är få saker som du har eller behöver ha till hands när du campar för att bli av med doftstigen.

  • Vinäger- Blanda vinäger i förhållandet 1 kopp vinäger till 3 koppar vatten. Spraya eller häll lösningen längs doftspåret.
  • Chili pulver Chilipulver tar faktiskt inte bort spåret, men eftersom myror inte tål lukten av chilipulver kommer det att stöta bort dem.
  • Kanel- Det finns många som säger att mald kanel fungerar, men sanningen är att den måste koncentreras för att göra jobbet. Koncentrerade oljor är verkligen vad du behöver för att få detta att fungera.

Även om det inte finns några spår av myror för att synligt visa doftspåret, kommer det redan att ge en fördel att veta att en sådan finns. Om så är fallet, se till att du rengör hela området där angreppet ägde rum, så kommer du vara säker på att störa leden var den än var.

  Vad är skillnaden mellan en Sprinter 2500 och 3500?

Produkter för att stöta bort myror

Om du campar i ett område där myror är ett problem, finns det flera produkter du kan köpa och lägga till på din packlista för att kontrollera myror. Men alla är kanske inte nödvändiga, och vissa kan döda myrpopulationen, vilket kan vara problematiskt beroende på var du slår läger.

1. Raid Ant Bait: Du kan köpa dessa små fällor som har giftig mat i sig. Myrorna äter maten och tar den sedan tillbaka till sin koloni där de matar den till de andra myrorna, vilket får dem att dö. Detta är inte idealiskt om du campar nära en myrstack eller ett stort område med myror, eftersom de kan vara avgörande för det ekosystemet. Det tar också lång tid för denna metod att fungera.

2. Myrdödare spray: Varumärket EcoRaider säljer en giftfri vätska som dödar myror vid kontakt. Den sägs vara både husdjurs- och barnvänlig med en citrusdoft som försvinner snabbt. De hävdar också att det kommer att störa doftspåren i upp till 4 veckor. Även om den kommer att döda myrorna direkt, bör den bara döda de den vidrör och kommer inte att spridas till hela kolonin.

3. Raid Max Ant & Roach Spray: Ett billigare alternativ är en Raid-spray som även dödar myror vid kontakt. Den hävdar också att den kommer att fortsätta dö i upp till 6 månader. Du kan också spraya detta om det inte redan finns några myror som avskräckande medel. Det kan dock lukta illa och kan vara skadligt för barn, husdjur och miljön, så kontrollera före användning.

Sammantaget är det relativt enkelt att förebygga myror på din campingplats. Du behöver bara vara förberedd och ha en bra attack. Men om något går fel, kommer du åtminstone att vara beredd med sätt att kontrollera myror så att din resa inte förstörs. Jag hoppas att du har funnit dessa tips till hjälp och att du får en härlig campingsemester!

Att hantera ett myrangrepp

Om myror på något sätt kommer in i ditt läger och kommer in i din mat, är det bästa du kan göra helt enkelt att ta bort all angripen mat. Återigen, se till att du gör dig av med den på rätt sätt så att den inte drar till sig fler myror genom att linda in den ordentligt och slänga den på ett avsett område.

Eftersom myrorna redan har hittat till ditt läger, är chansen stor att de redan har skapat ett doftspår för att visa de andra myrorna hur de kommer tillbaka till maten. Det viktigaste är att störa detta doftspår för att förhindra att fler myror kommer.

Sanningen om att hålla myror borta från din campingplats

När du är ute i naturen finns myror överallt och det kan vara ganska utmanande att hålla dem helt borta från en camping. Sanningen är att även med kemikalier och knep är det mest sannolikt att scoutmyror når din webbplats.

De flesta av oss kan leva med en eller två myror, men det enda sättet att undvika ett angrepp är att se till att du förvarar maten ordentligt och inte har matkällor i närheten som kan orsaka en massinvasion.

Har du fler lösningar som fungerar? Vi vill gärna höra dem och kanske lägga till dem fram tills Denna artikel. Lämna bara en kommentar med din metod.

Fler artiklar du vill läsa.

Kan björnar lukta genom burkar?

Hur man förvarar mat i björnland.

Bordsspis (bäst, fördelar, typer, underhåll)

På så sätt håller du insekter borta från ditt tält.