Håll din hund varm när du campar (användbara tips och tricks)

Ingen vill tillbringa natten med att huttra i sitt tält, och det gör nog inte din hund heller! När du campar med din hund är det viktigt att tänka på deras välbefinnande.

För att göra detta, fundera över hur bekväma de sannolikt kommer att vara (eller inte vara) i den aktuella temperaturen och förhållandena. Det är viktigt att hålla din hund varm genom att packa rätt utrustning, dela ditt skydd och till och med din kroppsvärme!

Precis som du känner dig olycklig när du fryser, känner husdjur på samma sätt. Lyckligtvis kan många av de saker du behöver för att hålla värmen också fungera för din hund!

Så, hur håller du din hund varm när du campar?

Det finns flera steg du kan vidta för att hålla din hund varm när du campar. En av de bästa sakerna du kan göra är att dela ditt gömställe och till och med mysa för att dela kroppsvärme. Detta hjälper till att hålla ditt husdjur varmt och minska stress. Att ha rätt kläder, som en hundkappa, hundskor och hundfiltar, är också ett bra sätt att hålla din hund varm.

Kan hundar bli kalla?

Hundar kan bli kalla precis som vi människor. Hur snabbt de påverkas av kylan beror till stor del på deras ras. Men deras frisyr kan också spela en roll.

Vissa raser kan hantera kallare temperaturer eftersom de föddes upp för aktiviteter i kallt väder. Det är också Alaskan Malamutes som ofta används som slädhundar. Siberian husky brukar också föredra kallt väder.

Men tunnhåriga hundar och små hundar mår inte bra när temperaturen sjunker. En chihuahua är ett bra exempel på en hund med varmt väder. Även om du förmodligen inte skulle campa med en Chihuahua, kan även större atletiska hundar ha tunna pälsar. En av dessa hundar är den tyska korthåren.

Så hur kallt är för kallt för din hund? Generellt sett kan 45 grader vara vändpunkten för de flesta kalla ogynnsamma hundar. För personer med tunn päls är 32 grader den temperatur vid vilken en kappa behövs och det är 32 grader faktisk temperatur eller ”riktig känsla”.

Temperaturer på 20 grader eller lägre kan helt enkelt vara för kallt. Hundtassar kan vara känsliga för köldskador.

Hundar kan också bli hypotermiska. Varje temperatur under 100 Fahrenheit är ett tecken på hypotermi, eftersom hundars temperaturer vanligtvis är mellan 101 och 102.

Du behöver verkligen inte vänta på dessa temperaturmarkörer för att få på dig en kappa och stövlar eller ta med din hund in, utan håll ett öga på din hund.

Tecken på att din hund är kall

Ovanstående temperaturer är inga magiska siffror och det är inte som att vrida på en strömbrytare. Din hund kan bli kall snabbare vissa dagar av olika anledningar. Att känna sig mer bekväm med att vara nedkyld kan bero på deras hälsa eller aktivitetsnivå.

Därför bör du övervaka din valp för tecken på att han är kall, dessa inkluderar:

 • Gråter och klagar
 • Ryser
 • Agerar oroligt eller pacing
 • Rör sig långsamt eller slö
 • Kallt att röra vid
 • Letar efter en varm plats att krypa ihop på
 • Håll upp ett ben

De två sista symtomen betyder att din hund förmodligen inte är nedkyld och direkt kall. Om ditt husdjur visar de två sista symtomen är det dags att flytta in.

Håll kylan ute

Om du campar kanske det inte är så lätt som att bara komma in. Därför är det viktigt att förbereda din hund väl.

 • Den perfekta jackan

Det första du kan försöka skydda din hund från väder och vind är en päls. Beroende på hur mycket päls den har, kommer din hund förmodligen att vilja ha en päls om du bär en tjockare päls.

Vissa pälsar är tunna medan andra är tunga. De tunnare varianterna har vanligtvis bara ett litet lager varmt material, som flanell, och ett yttre lager.

  Hur vandringsleder mäts: Vilket är mest exakt?

Det yttre skalet kan vara vattentätt eller inte. Hela jackan hålls på plats med kardborreband eller tryckknappar. Det finns en runt hundens halsband och en annan runt deras bröst. Pälsen täcker endast hundens rygg och sidor från nacke till bakdelen.

Dessa är lämpliga för kallare temperaturer, men förmodligen inte för kallt väder. Tjockare jackor tål kallare förhållanden.

Dessa jackor kan isoleras med dun och likna din pösiga vinterrock. Det yttre skalet är vanligtvis vattentätt. De kan till och med ha en huva och fickor.

Dessa jackor kommer sannolikt att använda remmar, men de kan också ha ärmar. Vissa seriösa vinterrockar är helkroppsliga, men låt ändå ditt husdjur använda badrummet.

Oavsett vilken typ av päls du väljer, se till att remmarna och klädseln inte är irriterande för ditt husdjur. Dessutom, se till att den är ordentligt monterad innan du ger dig ut. På så sätt kommer du inte att spendera dyrbara minuter på att ändra storlek på den när du behöver den.

 • När ska du använda jackan?

Istället för att vänta på att din hund ska visa tecken på köldskador, var proaktiv. Det gör du genom att ta på dig deras rock när du går ut genom dörren.

Din hund kommer förmodligen att meddela dig om den vill ha den på eller inte. Att dra på sig pälsen eller försöka skaka av sig den kan betyda att han inte är tillräckligt kall för en päls ännu. Dessutom, om de visar symtom på överhettning, såsom överdrivet flåsande, är en kappa förmodligen inte nödvändig.

Å andra sidan kan din hund förmodligen också visa dig när den vill ha pälsen på sig. Om du försöker ta av honom och han går, kanske han vill ha på sig kappan.

Om pälsen blir blöt eller din hund överhettas bör du ta bort den. Utanför dessa två fall kan ditt husdjur bära sin päls och hålla sig varm och skön.

De Carhartt Chore jacka är en bra jacka för måttligt till kallt väder. Den har en vattentät ankduk utsida och en varm quiltad insida.

Fördelar

 • Finns i flera storlekar
 • Har två fickor
 • Manchesterkrage

nackdelar

 • Inte idealiskt i mycket kallt väder

De Didog Cold Weather Dog Warm Vest Coat Jacka är vattentät, vindtät och snötålig. Denna pufferväst ger utmärkt täckning för din hunds rygg och bröst.

Fördelar

 • D-ringar på utsidan av västen för koppelfäste
 • Hel dragkedja kan hålla pälsen på längre och hålla hunden varmare
 • Polyester fylld för värme

nackdelar

 • Kan passa obekvämt och hundar med bred bröstkorg och smal midja

Glöm inte stövlar!

Hundtassar är benägna att få köldskador, skavsår och allmänt slitage. Stövlar kan hjälpa till att skydda ditt husdjurs ibland känsliga tassdynor.

Även om de kan hjälpa till att hålla din hunds tassar varma, kommer det förmodligen inte att vara deras primära funktion. Hundtassar är utrustade med motströmsvärmeväxlare.

Liksom fenorna hos arktiska sälar är venerna och artärerna i benen tätt packade. När varmt blod levereras till artärerna värms de omgivande venerna upp, vilket dämpar tassarnas temperatur ganska bra.

Även om denna egenskap är vanligast hos hundar, kan mängden av denna egenskap de ärver och/eller dess effektivitet variera. Därför kan de fortfarande dra nytta av stövlar.

Men den främsta anledningen till stövlar i kallt väder är att skydda hundens dynor. Hård skorpad snö kan skära deras fötter och om snö byggs upp mellan dynorna kan det orsaka ytterligare skador.

Många stövlar har slitstarka sulor, som herrskor, ett vattentätt skal som andas och en låg rem eller dragkedja. Stövlarna ska vara slitstarka men flexibla. Ett mjukt foder eller till och med strumpor kan tillföra värme och hjälpa din hund att känna sig mer bekväm i främmande föremål som är fastspända på fötterna.

QUMY Dog Boots Vattentäta skor för hundar är nästan helt vattentäta och halkfria. Deras hållbara vattentäta sula kommer att hålla din hund skyddad.

Fördelar

 • Reflekterande kardborreknäppning
 • Delad toppdesign vid ankeln för att bekvämt passa ett brett utbud av hundar
  Hur mycket väger en barnsäng? 30 toppsängar i genomsnitt

nackdelar

 • Inte helt vattentät eller sandtålig

RUFFWEAR – Grip Trex stövlar har en Vibram-yttersula, vilket gör dem extra tåliga i tuff terräng. Mesh som andas ser till att benen inte överhettas.

Fördelar

 • Extra tålig
 • Bred öppning med stängning i cinch-stil passar de flesta raser

nackdelar

 • Inte vattentät
 • Kommer i ett set om två

Filtar

Det finns några andra föremål som korsar klyftan från mänskliga produkter till husdjursprodukter. De första är filtar.

Många hundar älskar att mysa med en filt inomhus, även när det inte fryser. Om de har en egen filt kan det inte bara hålla dem varma att ta med den till campingen utan också hjälpa dem att känna sig säkrare.

Att mysa i filtarna med din hund är ett bra sätt att dela värme och bindning.

Det enda problemet med hemfiltar är att de kanske inte är lämpliga för utomhusbruk. Detta kan vara särskilt sant om de blir blöta.

Med detta i åtanke kanske du vill överväga en campingspecifik filt. Dessa filtar är vanligtvis lätta och använder speciella tyger. De kan ha en vattentät sida och en varm sida. Detta är fördelaktigt så att du kan transportera bort fukt när den är inslagen eller använda den som en picknickfilt med den vattentäta sidan mot marken som en barriär.

Ull är ett annat populärt material för campingfiltar. Den är lätt, robust och exceptionellt varm, även när den är våt.

Den här Alltid redo första hjälpen olivgrön varm ull brandskyddande filt håller dig varm i kalla förhållanden. Formad efter militärfiltar och är extremt slitstark.

Fördelar

 • 80 % ull behåller din hunds kroppsvärme
 • Brandskyddsmedel
 • Mycket stor i storleken

nackdelar

 • Ingen vattentät baksida

De UNDER UTANFÖR Stor vattentät vindtät extra tjock quiltad stadionfilt i fleece är vattentät på ena sidan och med en varm fleece på den andra. Den är extra stor för att rymma både dig och ditt husdjur.

Fördelar

 • Inkluderar en ficka med dragkedja
 • Läckagefri quiltning
 • Maskintvättbar
 • Inkluderar förvaringsväska

nackdelar

 • Inte den tjockaste filten

Kroppstyp spelar ingen roll

På tal om att gosa under täcket, att dela kroppsvärme kan hålla både dig och Fido varma. Se till att ni är nära varandra när ni ska sova.

Hundar är förvånansvärt varma, så genom att sova sida vid sida hjälper du till att överföra din kroppsvärme och hans till varandra. Förhoppningsvis kommer detta att hålla er båda bekväma hela natten.

Ingen kramare?

Vare sig du eller din hund hatar att gosa, var aldrig rädd! En hundsovsäck kan vara ett bra alternativ. De är också bra för sommarens campingresor när det kan bli för varmt att dela en sovsäck.

Hundsovsäckar ser ut och känns väldigt mycket som mänskliga sovsäckar. De har i allmänhet ett slätt yttre lager som kan vara vattentätt. Påsen är fylld med en mjuk och varm fiber.

Till skillnad från mänskliga sovsäckar är hundsovsäckar runda eller kokongformade med en stor öppning som din hund kan krypa in i. Vissa är till och med grottformade, så din hund kan ha det extra mysigt. Toppväskor kan innehålla en dragkedja, en baffel och en tjock bottenplatta.

Om sovsäckarna är för sammandragna eller för varma kan du ge ditt husdjur en hundsäng utomhus. Dessa sängar är ganska lätta och bärbara, men ändå bekväma. De är kompakta och kan klämmas i en åkpåse eller komma med egna bärremmar.

När den väl är utfälld kommer deras plyschmadrass att hålla din hund från marken, vilket innebär att den håller dem mycket varmare också. Vanligtvis är de också slitstarka och lätta att rengöra.

En av dessa påsar är RUFFWEAR Highlands hundsovsäck. Denna sovsäck är oval till formen och har en hel dragkedja. Den syntetiska fyllningen är väldigt varm, men också väldigt lätt att komprimera för resor.

Fördelar

 • Full dragkedja
 • Integrerat överdrag för ett madrassskydd
 • Inkluderar förvaringsväska
 • Lätt och komprimerbar
 • Vattenavvisande

nackdelar

 • Voluminös i storlek
 • Kan ha nytta av kompressionspåse
  Vad betyder walk-in camping?

De Hurtta Outback Dreamer finns i flera storlekar. Den runda formen är målmedveten, vilket gör att ditt husdjur kan krypa ihop. Insidan av värmereflekterande folie ser till att de håller sig extra sköna och varma.

Fördelar

 • isolerat
 • Vattenavvisande
 • Inre folie reflekterande foder
 • Maskintvättbar

nackdelar

 • Kanske inte är tillräckligt varmt för minusgrader

Något att krypa med

Slutligen kan din hund gilla en varmvattenflaska när den går och lägger sig på natten. Förutom själva vattenflaskan behöver du också ett sätt att värma den.

När du har värmt upp din vattenflaska, kontrollera att den inte är för varm. Du vill att den ska rostas ordentligt så den håller länge, men inte för varm. När du är nöjd, slå in den i ett örngott, skjorta eller handduk så att den inte kommer i direkt kontakt med din hund.

De kan sedan gosa med den, ligga på den eller till och med sitta på den för att hålla värmen.

Ett bra exempel är Attmu Classic Rubber Transparent Varmvattenflaska 2 liter med stickat lock. Den är anti-punktering och isolerad vilket håller ditt husdjur varmt längre. Det knutna locket är en mysig touch.

Fördelar

 • Gridstruktur är säkrare för huden och minskar risken för brännskador
 • Anti-läckage
 • Genomskinlig så att du inte fyller för mycket

nackdelar

 • Inte särskilt stor

De HomeTop Premium Classic gummi varmvattenflaska rymmer två liter lugnande vatten. Den är gjord av hundra procent naturgummi och är ganska hållbar.

Fördelar

 • Ger värme i 3-4 timmar
 • Kopparhals med propp är tät

nackdelar

 • När den öppnas kan gummilukten vara stark

Något annat?

Kläder, sängkläder och varmvattenflaskor kan säkert hjälpa till att hålla Fido varm, men det finns ytterligare två mindre genomtänkta tips.

 • En absorberande handduk

Om din hund blir blöt blir det mycket lättare för den att svalna. En blöt hund kan ha svårare att värma sig och kan hålla sig blöt ett tag i kalla temperaturer.

Så packa en superabsorberande handduk. Dessa handdukar är vanligtvis lätta, så du behöver inte oroa dig för den extra bulken. De är också exceptionellt bra på att suga upp vatten.

En absorberande handduk kan betyda skillnaden mellan att din hund är kall och eländig eller varm, torr och redo att gå vidare.

En snabbtorkande handduk är den Youphoria Outdoors Resehandduk i mikrofiber. Den kan absorbera fem gånger sin vikt i vatten och fortfarande torka väldigt snabbt.

Fördelar

 • lättviktig
 • Anti-piller
 • Dränering av fukt och skräp
 • Finns i tre storlekar

nackdelar

 • Kanterna kan slita efter långvarig användning

Öka deras intag

Slutligen vill du förmodligen packa lite extra mat, snacks och godsaker till din hund. Under de kallare månaderna är det generellt rekommenderat att mata din hund lite mindre. Detta beror på sannolikheten för en lägre aktivitetsnivå, det vill säga färre promenader och mindre tid utomhus, och därför färre förbrända kalorier.

Men om du campar, förhoppningsvis får du mycket motion. Din hund behöver då mer proteinrik mat och mellanmål istället för mindre. Detta kommer att hjälpa till att hålla deras ämnesomsättning uppe och i sin tur hålla dem varma.

Den här Blue Buffalo Wilderness Trail Treats Grain Free Cookies Crunchy Dog Treats består av trettio procent protein. De är perfekta som mellanmål på språng.

Fördelar

 • Naturliga ingredienser
 • Glutenfri
 • Högt proteininnehåll

nackdelar

 • Högt proteininnehåll kan orsaka matsmältningsbesvär hos vissa hundar

Mysig camping

Att hålla din hund aktiv hjälper honom att bekämpa kylan. Om det behövs kan det hjälpa att klä dem i kappa och stövlar.

När det är dags för sängen, se till att du är utrustad med saker som filtar och varmvattenflaskor. Så länge du håller ett öga på ditt husdjur och är förberedd, kommer din hund att få en behaglig och varm kall väderupplevelse.

Fler artiklar du kommer att älska

Håll din hund sval medan du campar (7 tips som kan rädda din hund)

Tältcamping med hund (hur man gör och tips)

Hur man håller myror borta från din campingplats och tält (tips som fungerar)