Håll din hund sval medan du campar (7 tips som kan rädda din hund)

Jag älskar min hund, som de flesta husdjursägare, och när jag åker på camping vill jag inte lämna honom bakom mig. Att koppla av på campingen kan bli ännu roligare i sällskap med våra lurviga vänner. Inte bara träningen och möjligheten för dem att utforska kan bidra mycket till ditt husdjurs hälsa. Som sagt, det är viktigt att komma ihåg att camping också kan utsätta din hunds hälsa på spel om du inte vidtar lämpliga försiktighetsåtgärder för att hålla den svala på den speciella campingresan.

Så hur håller du din hund sval när du campar?

Så här håller du din hund sval när du campar.

 1. Se till att din hund har rent dricksvatten, vatten håller honom hydrerad och sval.

 2. Se till att din hund alltid har tillgång till ett svalt, skuggat område.

 3. Låt inte din hund vara för aktiv under dagens hetta.

 4. Ta reda på tecknen på att din hund blir för varm, såsom överdrivet flåsande och dreglande, och låt den svalna.

 5. Ta med lite tillbehör för att hålla din hunds temperatur nere.

 • en barnpool, vattnet håller din hund sval.
 • solkräm (ja, de har solkräm för hundar)
 • blöta handdukar (lägg dem runt din hunds hals)
 • batteridriven fläkt.

Det är viktigt att hålla din hunds temperatur reglerad i varmt och potentiellt farligt väder när du campar. Utan att vidta försiktighetsåtgärder utsätts din valpvän för värmeslag och allvarlig uttorkning. Här är några tips för att hålla både Fido och dig själv säker och glad!

Se till att din hund är frisk nog att hantera värme.

Innan du gör en packlista, ta din valp till veterinären först! Förklara anledningen till ditt besök och ta itu med eventuella problem. Låt sedan läkaren göra en allmän undersökning. Se till att din hunds vacciner är aktuella och att du får klartecken att ta med din lurviga vän på ett äventyr!

Det skulle vara hemskt att se till att allt annat är perfekt bara för Fido att bli sjuk. Det finns många sjukdomar som din hund kan ha utan att visa tecken, vilket gör den mer sårbar för värme.

Om ditt husdjur har en av dessa sjukdomar kan överhettning vara en mycket större komplikation och snabbt överväldiga ditt älskade husdjur.

Hunden överhettad? Vet vad du ska leta efter

Det är viktigt att veta vilka tecken du ska se efter att din hund blir för varm. Detta är avgörande för att förhindra överhettning och värmeslag.

Här är några tecken på att din hund blir för varm.

 • Flåsande- Eftersom hundar inte svettas, kommer flämtande i vägen för deras sätt att svalka sig. Detta är inte onormalt, men om din hund börjar flämta snabbt kan det vara ett tecken på att den blir för varm.
 • Torrt tandkött- Om din hunds tandkött blir torrt och blekt kan det vara ett tecken på överhettning.
 • Förvirring eller svaghet- Om din hund verkar desorienterad eller svag kan det vara ett tecken på värmeutmattning.
 • dregla- Dregling är vanligare hos hundar med kort nos eller kortansikte. Om din hund inte dreglar normalt är det ett tecken på ett problem som överhettning.
 • snabb andning- Detta kan vara ett tecken på att din hunds kropp försöker bli av med värme och kommer att åtföljas av kraftiga flåsanden.
 • Känn deras öron- En hunds öron kommer att vara det första tecknet på att han blir för varm. Deras öron kan snabbt nå 115 grader i solljus på några minuter.
  Hur man jämnar ut en tältsäng: En enkel guide

Om din hund visar något av dessa tecken är det viktigt att få honom i skuggan snabbt. Kyl ner dem med handdukar indränkta i kallt vatten lindade runt halsen och en fläkt om möjligt.

Om din hund var desorienterad, kollapsade eller fortfarande flämtar eller dreglar ymnigt, ta den omedelbart till en veterinär.

Vilka föremål bör slås in för att hålla ett husdjur kallt?

När du har fastställt att din hund är frisk och glad, överväg att packa dessa föremål. De kommer väl till pass senare!

 • Kylare, vatten på flaska och is: Hundar älskar iskallt vatten! Ha mycket vatten och isbitar till hands för att hålla ditt husdjur hydrerat och svalt.
 • Hundskål: Detta är en av de viktigaste punkterna på listan. Hur ska människans bästa vän annars dricka? Du kan till och med köpa resevänligt hundsatser för camping.
 • Coola kläder gumman: Om du går en promenad eller promenerar i sommarsolen med din hund är chansen stor att du inte alltid har vatten i närheten att plaska i. Sedan finns det olika varianter av det kylvästar ute så Spot kan leka och leka utan risk för värmeslag. Om dessa alternativ inte är tilltalande eller för dyra kan du alltid nöja dig med ett kylhandduk! Doppa den i vatten, vrid ur den och du är klar.
 • Paraply eller baldakin: Medan ett tält kan fungera bra för att hysa både dig och din valpvän, kommer all utforskning du gör under dagen att lämna dig utan det här skyddet. Ett alternativt förslag är att sätta upp ett fint skjul eller sätta upp ett paraply. Detta ger tillräckligt med skugga för att sänka temperaturerna under.
 • Borsta: Om din hund tenderar att ha en längre päls kan du behöva ha en husdjursborste till hands för att gå igenom fällningsprocessen. Detta beror förstås på hur länge du planerar att stanna. Bry dig inte om att packa en om du bara är borta en dag eller två.
 • barnpool: Beroende på vart du går kan du sätta upp en liten plaskbassäng som din valp kan rulla i. Dessa pooler är prisvärda och ditt husdjurs njutning är ovärderlig! Var försiktig med uppblåsbara pooler; de är mer jobb att ta på och en hunds naglar kan lätt förstöra dem. De kan hittas på nästan vilken Walmart eller Target som helst, och dollarbutiken verkar ha några få!
 • Solskyddsmedel för husdjur: Ja, det finns verkligen! Hundar kan bli solbrända precis som vi. Du bör förmodligen inte tvåla din långhåriga valp eftersom deras hud redan är skyddad, men solskyddsmedel är särskilt viktigt för korthåriga raser som bulldoggar och beaglar. Du kan hitta några här.
 • Batteridriven fläkt: Den här fans är bärbara, lätta och kräver inte elektricitet. Ha batterierna nära till hands så blir ditt tält en luftig oas! För din säkerhet, kom ihåg att hålla alla batterier borta från den heta solen.
 • Sprayflaska: Att fylla en sprayflaska med vatten och ge din hund en sprits ofta kommer att förhindra att hans hud under pälsen överhettas.
 • Kallpaket: Ett annat vapen för att slå värmen som du borde ha i din svalare arsenal är ett kylpaket eller två. Ta med din hund in i tältet och låt honom lägga sig på mjuka kalla kompresser täckta med en filt eller handduk.
 • Kylsängar: Om din päls blir varm är det bäst att han lägger sig ner och svalkar sig och a kylbädd är ett perfekt sätt att göra detta.
  Kan man bajsa i en husbilstoalett?

Vilka aktiviteter bör undvikas när jag campar för att hålla min hund sval?

För det mesta kan din valp hållas i ett långt koppel när det gäller att göra och inte göra. Du har packat allt du behöver, men att hålla din hund varm är mer komplicerat än att bara bära lite vatten. Vissa aktiviteter rekommenderas inte av säkerhetsskäl:

 • Smutta på flödet: Ni två kanske har valt att slå läger nära en vattenmassa. Vem inte? Bäckar och dammar är idealiska för att leka, men inte så lämpliga att dricka. Även om försiktighet rekommenderas med alla naturliga vattenkällor, har stående vatten i dammar, pölar och sjöar stor potential för att bära på otäcka bakterier. Dessa bakterier kan göra att din hund blir uttorkad och överhettad.
 • All lek och inget arbete: Det är förståeligt att din hund vill träna, springa runt och sträcka på benen. Även om det är bra, kommer husdjur ofta att slita ut sig själva eftersom de inte kan förstå konceptet med gränser. Om du ser Rover flämta hårt, ring honom för en god drink eller en tupplur i skuggan.
 • bil sitter: Lämna aldrig en hund i en varm bil under långa perioder. Att ta en snabb toalettpaus när du är på språng är bra, men gå inte till affären för den där sista minuten mellanmål och lämna din vän bakom dig. Temperaturerna når cirka 19 grader högre än uteklimatet inom 10 minuter efter att en bil har parkerats och låsts.
 • Slå på trottoaren: Om du råkar stöta på en asfalterad väg eller parkeringsplats under dagen, låt inte en hund gå på den. Du har skor för att skydda tårna; din fyrbenta vän gör det inte. Även med tossor på kan en lång promenad bli ganska obekväm.
 • Bryt isär: Du kanske tror att din hund kommer att ha det bra i naturen medan du tar en tupplur. Hundar är trots allt ättlingar till vargar, ett av de största rovdjuren! De flesta tamhundar kommer dock att hamna i klibbiga situationer om de lämnas åt sig själva. Hundar litar mer på oss för sin säkerhet än katter; om ni delar upp varandra ökar risken för att din valp går vilse och blir uttorkad.

Finns det skyddsrum för att hålla hundarna svala och säkra?

Samtidigt har andra friluftsälskande husdjur – människor som du – kommit på en lösning som hindrar både dig och din hund från att få värmeslag eller bli uppätna av en björn. Vissa tält är designade för att bekvämt rymma er båda.

Om du vill att ditt husdjur ska ha ett eget ställe att sova på eller bara en cool, bekväm plats att hänga på medan du gör några saker som kan ta din uppmärksamhet från honom, kolla in dessa snygga djurhöljen.

  Behöver jag lägga en presenning under mitt tält?

Hur håller du en hund stilfullt sval medan du glampar?

Mest husdjursvänliga glampingplatser tillhandahålla bekvämligheter för att hålla dig från att både svettas och svälta. Du bör fortfarande packa en hundskål, solskyddsmedel för husdjur och en batteridriven fläkt. Alla webbplatser är inte skapade lika, så ring i förväg för bästa råd.

Kolla in denna fantastiska hundträningsguide Klicka här

(ett nytt fönster öppnas för hjärnträning för hundar)

Vart ska en långhårig hund gå för idealisk camping?

Att campa med lurviga hundar som husky eller schäfer kräver extra ansträngning. Faran med att ta med dem på en campingtur i mitten av juli ökar exponentiellt. Här är några rekommenderade campingområden för hundar som behöver vistas i kallare klimat:

Stater i nordamerikanska nordvästra som t.ex Washington, Oregonoch Colorado har flera djurvänliga platser. Genomsnittliga sommartemperaturer (Fahrenheit) under eftermiddagen når 79 grader för Washington, 64 grader för Oregon och 86 grader för Colorado.

Det kan också vara idealiskt att besöka din hunds frisör och få en ny frisyr eller håravfall så att ditt husdjur inte håller värmen lika lätt.

Relaterade frågor

Hur man håller en hund säker när man simmar

Ett uppenbart svar för att förhindra att din hund överhettas är att ta honom på ett dopp! Labrador retrievers är fantastiska simmare, men andra raser som bulldoggar kan kämpa. I så fall bör du styra dem genom att placera händerna under dem och flytta dem till grundare vatten om de får panik. Du kan också prova att få din valp att bära sele drivmedel.

Ja, det finns flytanordningar för dina husdjur och de är användbara inte bara för camping, utan också för utflykter till sjön och båtturer.

Några ytterligare frågor du kan ha.

Kan min hund stanna i mitt tält när jag är borta?

Svaret beror på din hund. I många fall är detta inget problem. Tänk på att om du som jag har hundar som är nyfikna och relativt starka så kanske det inte är klokt. Vissa hundars nyfikenhet överväldigar dem när de hör eller luktar nya eller konstiga saker. Din hund kan tugga eller klia tältet för att komma till dessa nya underverk. Om du använder en luftmadrass finns det också sätt som en hund lätt kan skada den.

Hur säkrar jag min hund när jag campar?

Om du har en av dessa nyfikna hundar är det bästa valet ett hundhem. I den här artikeln har vi kort diskuterat ett antal arter. Vi rekommenderar inte att ha din hund i koppel när du campar om du inte är på campingen. Detta utsätter din hund för väder och vind, för att inte tala om vilda djur.

Hundar har liknande behov som människor. Innan du trotsar Moder Natur, glöm inte att tänka på ditt husdjur och dess säkerhet. Få råd från din veterinär, packa alla förnödenheter och ha kul!

Om du gillade den här artikeln kommer du att älska den:

Hur går du och glampar med din hund? (Vad man ska packa och aktiviteter)

Lär dig hur du tar din hund på camping.

Tips för att campa med din hund (förberedelser och aktiviteter)

Ta med din hund på campingen (behöver du förbereda vad du ska packa)