Grön rengöring: 6 naturliga rengöringsprodukter som inte skadar dig eller miljön

I den här artikeln kommer jag att diskutera några av de naturliga rengöringsprodukter du kan använda som inte är skadliga för dig själv eller miljön. När du städar är det viktigt att se till att det du använder inte smutsar ner eller förstör ytan på det du städar.

Det är också lika viktigt att se till att välja något som också är miljövänligt, så att det är lätt att kassera och inte skadar jorden vi lever på.

Det finns många fördelar med att använda naturliga rengöringsprodukter som de pengar det kan spara, tillsammans med mindre kemikalieexponering totalt sett.

Bakpulver

Bakpulver På Sked

Bakpulver är en så mångsidig rengöringsprodukt att till och med jag glömmer bort hur användbar den är. Vanligtvis placerar folk bara bakpulver på baksidan av sina kylskåp, men det kan göra mycket mer än så.

Bakpulver kan användas för att rengöra apparater som ugnar, kaffebryggare och diskmaskiner. Om du till exempel häller bara lite bakpulver på bottenytan av en ugn, kommer detta att skapa en mycket renare och blankare miljö.

Bakpulver blir också av med många lukter som de som finns i klädkorgar eller mattor. Genom att bara låta bakpulver sitta över natten eller åtminstone i några timmar kan den enkelt rengöra och fräscha upp mattor utan problem.

Bakpulver är överlägset en av de mer mångsidiga produkterna som finns och kan användas med en rad andra rengöringsprodukter.

Vit vinäger

Flaska Vinäger

Vit vinäger används för att rengöra mer exakta områden som elektronik, saxar och apparater, men kan rengöra många av de vardagliga föremålen vi använder. Oftare än inte är vit vinäger det bästa rengöringsmedlet för badrummet, främst runt toaletten eller badkaret och duschen.

Se även  Kan du förvara mat under diskbänken? Vad du borde veta

Vit vinäger är bra för att bli av med fläckar och desinficera områden efter att ha torkats ner. Det används också för att hjälpa till att täppa till avlopp vilket gör det till ett mycket bättre och billigare alternativ till avloppsrengörare av märket.

Även om vit vinäger bara kan användas i vissa områden, är det fortfarande ett av de mest effektiva rengöringsmedlen för svårare områden som andra produkter kanske inte kan komma till.

Det finns dock några områden att se upp för och inte rengöra med vit vinäger som bänkskivor i granit eller marmor, trägolv och till och med ett strykjärn.

Citroner

Skivade citroner

Medan citroner främst används i mat och till och med drycker, kan de också användas som en rengöringsprodukt som hjälper till att ta bort fläckar.

Många tycker att citroner är ett bra sätt att rengöra delar av ett kök och när de används tillsammans med bakpulver för att göra en mycket kraftfullare blandning.

I första hand använder människor citroner för att rengöra mikrovågsugnar eller skärbrädor, varav de senare lätt kan bli infekterade om de inte rengörs ordentligt. Andra tycker att citroner är användbara för att polera köksförnödenheter som kastruller och stekpannor och att de kan torka bort smuts på sådana förnödenheter.

Var dock försiktig när du använder citroner eftersom de kan spruta ut juice, vilket kan ge en smärtsam upplevelse om den träffar ögat eller ett öppet snitt.

Salt

Utspillt salt

Salt är en intressant produkt att använda när det kommer till rengöring, men det är en jag rekommenderar. Salt är bra för att deodorisera många delar av ett hem och blir lätt av med vattenringar.

Se även  Hur man oljar in en badrumsfläkt i 5 enkla steg

Plus, en fördel med salt är att det kan användas för fettbränder, vilket tar bort värmen från elden och i slutändan kväver lågorna.

I likhet med vinäger används salt på en mängd olika sätt för att bli av med fläckar och kan användas på många ytor som kakel, porslin, gjutjärnspannor och andra.

Vanligtvis kan salt blandas med sodavatten för att uppnå ännu bättre resultat medan du torkar av ytor som hyllor.

Så innan du saltar dina popcorn, se till att ha lite salt vid sidan av för rengöring. Salt, bredvid citroner, är en av de enklaste rengöringsprodukterna att köpa eftersom det finns i många butiker och är väldigt billigt.

Flytande Castilla tvål

Flytande Castilla tvål

Flytande castilla tvål är främst en blandning av många sorters oljor som olivolja, kokosnöt och grönsaker.

Några av de vanligaste användningsområdena för den flytande Castilla tvålen är för naturliga schampon och kroppstvättar som fungerar lika effektivt som populära märken och är mycket billigare.

Andra människor tycker att denna produkt är användbar för rakning eftersom många typiska rakkrämer är laddade med ingredienser som inte är bra för våra kroppar.

Bortsett från personlig skötsel, kan flytande castilla tvål också användas på disk och till och med fönster eftersom det lätt kan bli av med smuts och smuts som fastnar på dem, särskilt fönster som är utsatta för omvärlden.

Bivax

Bar Av Bivax

Ja, du läste rätt, även bivax kan användas som rengöringsmedel, speciellt när det används som möbelpolish. Den huvudsakliga användningen av bivax är att rengöra ytor som läder och trä och att inte lämna efter sig en klibbig miljö som andra polermedel är kända för.

Se även  Hur man rengör oavslutade trägolv

Bivax är mer av en specialiserad rengöringsprodukt då det egentligen bara fungerar på ytor, men täcker en mängd som de som nämnts tidigare.

Den kan också rengöra rostfritt stål, glas och speglar, marmor och mycket mer. När beläggningen av bivax har applicerats är det bäst att låta den sitta på ytan och torka innan du lägger något annat på den.

Slutsats

Förhoppningsvis kunde den här artikeln hjälpa dig att avgöra vilka naturliga produkter du ska använda nästa gång du städar.

Dessa produkter är billigare och mycket mer miljövänliga som tar kort tid att använda. Du kan spara mycket tid och pengar genom att använda dessa och det skadar inte dig eller miljön.

Det fantastiska med produkterna på den här listan är att de är ganska olika med sina funktioner och jag tror att det är den främsta anledningen till att du bör använda dem. Så nästa gång du är ute och handlar städmaterial, prova några av dessa.

Jag vet att jag har provat dessa mer naturliga rengöringsprodukter och jag tror aldrig att jag kan byta tillbaka till några andra typer av rengöringsprodukter.

Du bör läsa mer om Natural Cleaning Products Infographic.

Resurser

MotherEarthNewsÖppnas i en ny flik.ABCÖppnas i en ny flik.

Lämna en kommentar