Gör vandringsbyxor verkligen någon skillnad? Fördelar och nackdelar

Personen står på toppen i klippimperiets park och vakar över den dimmiga och dimmiga morgondalen till solen. Siluett av mannens kropp.

När du går på vandring bör du ha rätt kläder och ta med dig rätt utrustning. Men många människor bär inte rätt typ av byxor och vet inte ens att det finns något sådant som vandringsbyxor. Men gör vandringsbyxor verkligen någon skillnad?

Vandringsbyxor gör skillnad i upplevelsen och njutningen en vandrare får av en vandring. Vandringsbyxor är lätta och slitstarka, och vissa kan göras om till shorts när vädret är varmt eller en vandrare överhettas. De är också gjorda för att torka snabbt.

Läs vidare för att lära dig mer om vandringsbyxor och för- och nackdelar.

Gör vandringsbyxor någon skillnad när du vandrar?

Vandringsbyxor gör ofta skillnad för din vandringsupplevelse eftersom de är lättare och andas bättre än många andra typer av byxor du kan ha på dig på en vandring. (Källa)

Men hur och om de kommer att påverka din upplevelse beror på hur lång din vandring är och var du vandrar. Längden på vandringen du tar kommer säkerligen att påverka om du bär vandringsbyxor eller inte, för ju längre du vandrar, desto varmare blir du och desto mer kommer din kropp att svettas, inklusive dina ben.

Vandringsbyxor, även kända som trailbyxor, är lätta byxor som vanligtvis är ganska lösa. De har massor av fickor och några har dragkedja vid knäet så att du kan göra om dem till shorts om du blir för varm. De är också gjorda av material som andas som nylon, polyester eller spandex.

Ett av huvudscenarierna där du särskilt vill ha vandringsbyxor är när du planerar att korsa en vattenmassa, till exempel en flod eller bäck, eftersom det alltid finns en chans att dina byxor blir blöta. Det sista du vill är att gå med blöta byxor, även om anklarna är de enda våta områdena. Även om dina vandringsbyxor blir blöta torkar de snabbt, så det kommer du inte att störa dig på länge.

Fickorna på vandringsbyxor är särskilt användbara, eftersom det finns många av dem och de har ofta en dragkedja, så att dina tillhörigheter inte ramlar ut under vandring. Fickorna kan innebära att du inte behöver bära en ryggsäck eller fannypack, men det beror på hur mycket du vill ta med dig och hur lång din vandring kommer att vara.

Vandringsbyxor skyddar dig från insekter och växter, inklusive fästingar, myggor, spindlar, giftmurgröna och mer.

Vandringsbyxor är extremt hållbara, så de håller längre än vanliga byxor om du bär dem ofta. Även om de är slitstarka är tyget lätt och låter inte mycket när man går. (Källa)

Vandringsbyxor är gjorda för att vara lösa, men inte för lösa. Det gör att du aldrig mer behöver gå i tajta byxor när du köper vandringsbyxor. Vandringsbyxornas lösa passform låter ditt blod flöda fritt och du kan gå bekvämt. Många vandringsbyxor har även dragsko i midjan, så du behöver aldrig oroa dig om knappen på dina byxor öppnas medan du vandrar.

  Behöver jag speciella klätterskor som nybörjare?

Vandringsbyxor är extremt bekväma eftersom de är lösa, lätta och andas. De låter dig vara flexibel när du vandrar så att du aldrig behöver kämpa för att klättra över stenar, grenar och annat skräp på grund av dina byxor. (Källa)

Vandringsbyxor är extremt andas så att din svett inte fastnar i dem. Detta hjälper till att hålla dina ben svala och förhindrar skav.

Är vandringsbyxor bättre att bära under vandring än jeans?

Ett par unga glada resenärer med ryggsäckar som går i bergen på kvällen. Man hjälper kvinnan att klättra till toppen av klippan. Familjeresor och äventyrskoncept.

Vandringsbyxor är bättre att bära än jeans på en vandring om du planerar att korsa en vattenmassa, oroa dig för skav, gå en lång promenad, gå en promenad medan det regnar, vädret blir dåligt till att bli extremt varmt, eller du måste vara extremt flexibel när du går. (Källa)

Vandringsbyxor är också bättre att ha på sig på en promenad än jeans om man går på vandring ofta, eftersom vandringsbyxor ofta är mer hållbara än jeans och är förstärkta.

Men om du inte går på vandring ofta eller inte planerar att ta en lång promenad spelar det egentligen ingen roll om du bär jeans eller vandringsbyxor. Jeans håller dina ben varma och kan vara lättare att komma åt, men de kan också orsaka skav, vilket definitivt kommer att störa dig några dagar efter din vandring. (Källa)

Vandringsbyxor är bekvämare än jeans eftersom de är så mjuka och för att de är lösa snarare än tajta.

För- och nackdelar med vandringsbyxor

Vandringsbyxor är bra, men de är inte perfekta. Här är för- och nackdelarna med vandringsbyxor.

Fördelar

Många vandringsbyxor har dragkedja vid knäet och kan göras om till shorts. Detta är extremt användbart när du korsar en vattenmassa eller vandrar i extremt varmt väder. Många människor älskar och drar fördel av denna funktion. (Källa)

Vandringsbyxor torkar extremt snabbt, så om de någon gång blir blöta eller dina ben svettas kommer dina ben inte skava och du kan vandra bekvämt. De flesta byxor tar lång tid att torka, varför många väljer att bära vandringsbyxor istället för andra byxor när de vandrar.

Vandringsbyxor är extremt slitstarka och mjuka, vilket gör dem bekvämare än många andra typer av byxor.

Vandringsbyxor har många fickor, så att du kan ta med dig allt du behöver på din vandring utan att behöva bära en tung ryggsäck.

Ibland kostar vandringsbyxor bara mellan $15 och $60, vilket är relativt billigt för en specialtyp av byxor. De kan hittas i många butiker, inklusive Amazon, Costco och Walmart. (Källa)

nackdelar

Medan vissa vandringsbyxor är relativt billiga, kostar vandringsbyxor av hög kvalitet mellan $90 och $200, vilket är väldigt dyrt för ett par byxor.

  Bästa fiskespön för barn på Walmart (som kommer att vara lätt att använda!)

Även om vändbara vandringsbyxor är bra, tycker vissa att blixtlåsen är irriterande på grund av hur de kommer ner till knäna. Dessutom kan många vandringsbyxor inte göras till shorts. (Källa)

Alternativ till vandringsbyxor

Utforskare ung kvinna med ryggsäck på kullen utanför.

Även om vandringsbyxor är bra, ibland har du inte byxor som är lätta att komma åt. Lyckligtvis har du massor av andra byxalternativ att bära på din vandring, inklusive:

  • Jeans
  • Capri
  • Shorts
  • Basketshorts
  • Löparshorts
  • Damasker
  • yoga byxor
  • Cargobyxor
  • Jaktbyxor

Även om något av dessa alternativ är bra, kom ihåg att du inte vill bära bomullsbyxor när du går på vandring. Bomull absorberar vatten, inklusive svett, och blir tung. Bomullsbyxor torkar inte snabbt och kan kännas tunga. Om du går genom vatten och dina bomullsbyxor blir blöta, kommer vattnet i byxorna att få dig att känna dig kall och skava huden. (Källa)

Atletiska kläder är ett bra alternativ till vandringsbyxor eftersom de är lätta, ofta slitstarka och extremt andas. Dessutom torkar de flesta atletiska kläder snabbt och kommer inte att slitas ut snabbt om du bär det ofta.

Bästa vandringsbyxorna

Nedan är de bästa vandringsbyxorna för män och kvinnor.

Bästa vandringsbyxorna för män

Haggar The Active Series Free Trek Straight Fit Cargo-byxor för män

De Haggar The Active Series Free Trek Straight Fit Cargo-byxor för män kostar $45 och har 5 stjärnor. De har ett bekvämt midjeband och är gjorda av extremt stretchigt tyg. Du kan enkelt slänga dem i tvättmaskinen om du vill rengöra dem. Totalt finns det 5 fickor som kan stängas med dragkedja. De är gjorda av bomull, polyester och elastan.

Wrangler Friluftsbyxor med full dragkedja för män

De Wrangler Friluftsbyxor med full dragkedja för män kostar $23 och får 4,6 stjärnor av konsumenterna. De finns i fyra olika färger: jordgrön, asfalt, svart och fallen sten. De är gjorda av nylon och spandex och har totalt 7 olika fickor som du kan använda. De är också extremt hållbara, speciellt eftersom sömmarna i dessa byxor är förstärkta.

prAna Stretch Zion-byxor

De prAna Stretch Zion-byxor rekommenderas starkt av människor på flera forum, så du vet att dessa är några av de bästa vandringsbyxorna på marknaden. Många forumanvändare sa att dessa byxor höll länge och att de har köpt dem flera gånger. Dessa vandringsbyxor kostar $90 och har ett justerbart midjeband. De är gjorda för att torka snabbt och är slitstarka.

Fållen på dessa byxor kan enkelt rullas upp och det finns tryckknappar som du kan stänga för att hålla byxans fåll uppe om du korsar en vattenmassa eller bara vill ha shorts istället för byxor.

Bästa vandringsbyxorna för kvinnor

Ripstop byxor med fickor

De Ripstop byxor med fickor är de bästa vandringsbyxorna för kvinnor. De kostar $35 och betygsätts av konsumenter med imponerande 5 stjärnor. De har elastiska muddar i botten, så att kvistar och insekter hålls borta från dina ben. De finns också i 4 olika färger: svart, bergsgrön, äkta marin, dimmig merlot och lila taupe. De har två fickor, ett justerbart bälte med elastiskt midjeband och är gjorda av polyamid och elastan. De är extremt hållbara och vattentåliga.

  De bästa släppningarna för bågskytte i ryggspänning för jakt

Kvinnors varma vandringsbyxor för vintern

De Kvinnors varma vandringsbyxor för vintern kostar $50 och får 4,6 stjärnor. De finns i 4 olika färger: marinblå, mörkgrå, grå och svart. Dessa vandringsbyxor har 4 olika fickor som kan stängas med dragkedja. Det finns bälteshällor så att du kan använda ett bälte om du vill, men de har också ett elastiskt midjeband så att du knappast behöver ett bälte.

Även om dessa vandringsbyxor är tekniskt gjorda för att användas på vintern, kan de också bäras på våren, hösten och sommaren. De är dock varma och fleecefodrade, så du kommer förmodligen bara vilja ha dem på vintern och våren. De har en justerbar ankelkrok så att du kan fästa dem på insidan av dina snökängor.

BALEAF vandringsbyxor för kvinnor

De BALEAF vandringsbyxor för kvinnor har fått 4,5 stjärnor av konsumenterna och kostar 34 USD. De är gjorda för att torka snabbt och finns i 11 olika färger: svart, djupgrå, marinblå, damm, stålgrå, armégrön, blågrå, glaciärgrå, ljusgrön, haj och solbränna. De är gjorda av polyester och spandex och är extremt lätta och andas. Det finns 4 fickor som kan stängas med dragkedja och dessa byxor har ett elastiskt midjeband. Det finns en dragsko så att du kan få dem att sitta perfekt runt midjan.

Northface Aphrodite 2.0 byxor

De Northface Aphrodite 2.0 byxor kostar $69 och får 4,5 stjärnor. De är gjorda av nylon och elastan, vilket gör dem bekväma att bära och torkar extremt snabbt när de blir blöta. Dessa vandringsbyxor finns i 6 olika färger: Twill Beige, Asphalt Grey, Aviator Navy, goblin blue, new taupe green och TnF black.

De är lätta och har flera fickor, så att du enkelt kan bära med dig allt du behöver. I midjan och fållarna på dessa byxor kan du använda dragsko för att få dem att passa din kropp, även om du inte behöver göra det om du är bekväm med hur dessa vandringsbyxor passar dig.

I allmänhet krävs inte vandringsbyxor om du planerar att vandra, men de kommer att se till att du är bekväm under hela resan och inte får några skav på benen. Om du går på vandring ofta, investera i ett par vandringsbyxor. Om du inte vandrar ofta och gillar att bära jeans eller någon annan typ av byxor när du går på vandring, undvik gärna vandringsbyxor. Vandringsbyxor är fantastiska produkter som är oumbärliga för varje ivrig vandrare.