Gör snöbollar ont?

Du är ute och skottar din trädgård när ett av grannbarnen skriker ”heads up!” Med din stickade mössa som täcker dina öron och de hårda vindarna som piskar runt ditt ansikte hör du knappt ungen. Då får du en blöt men förvånansvärt fast snöboll. Gör det ont att bli påkörd med en snöboll?

Snöbollar kan göra ont beroende på avståndet de kastas från och den riktade kroppsdelen. Det kommer att göra ont att bli träffad med en snöboll i ansiktet och/eller huvudet nästan oavsett avstånd. För andra delar av kroppen, ju närmare snöbollskastaren är, desto mer smärta väntar dig.

I den här artikeln kommer vi att prata vidare om huruvida snöbollar gör ont, inklusive om att bli träffad av en kan bryta din hud eller till och med bryta ett ben eller två. Vi kommer att ha säkra snöbollskastningstips senare också, så se till att du fortsätter läsa!

Gör det ont att bli träffad av en snöboll?

Även om vi inte kan säga att snöbollar allmänt gör ont, för det mesta, ja, de gör det. En handfull faktorer kommer att avgöra hur smärtsam snöbollen är, så låt oss undersöka dem ytterligare i det här avsnittet.

Snöbollsstorlek

Även om du skulle anta att en större snöboll skulle vara mer skadlig än en mindre, verkar det som om det är tvärtom. Stora snöbollar håller inte ihop särskilt bra när de kastas; de är mer designade för att rullas in i en snögubbe.

Små, tätt packade snöbollar kommer att hålla sin form oerhört bra, vilket innebär att du får full koll på snöbollen när den träffar dig.

Övrigt innehåll

Innehåller snöbollen bara snö eller rullade kastaren ytsnö, som kan innehålla isbitar eller till och med små småstenar eller stenar? Den senare typen av snö kan, förutom att vara mycket smutsigare, också vara otroligt smärtsam. Det spelar ingen roll din ålder; att bli slagen med en stenfylld snöboll kommer att göra ont.

Mål

Var siktar snöbollskastaren på? Om de slår dig i huvudet eller ansiktet kan smärtan vara ganska enorm. Genom att kasta en snöboll på din kropp någon annanstans kommer du att känna det, men du kommer inte att värka den närmaste timmen eller så, bara några minuter.

Distans

Avståndet som snöbollen kastas är också otroligt viktigt. Om någon kastar en snöboll mot dig på nära håll, kommer din mage att göra ont även om de väljer din mage som mål istället för ditt ansikte.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Kalifornien

Jämför det med att kasta en snöboll på kroppen på långt avstånd. Om kastaren siktar exakt och träffar dig kommer du att känna något, men det kanske inte gör lika ont.

Smärttolerans

Ens smärtgräns växer ju äldre vi blir tills vi är mogna vuxna. Således, om du slår ett barn med en snöboll, spelar det ingen roll var målet är, de kan börja skrika och gråta. Att kasta en snöboll på en vuxen, även om snöbollen är av samma storlek och kastas från samma avstånd, kommer inte att framkalla den reaktionen.

Redskap

Det du har på dig kan dämpa smärtan av en snöbollsträff. Om du har en stor, skrymmande päls på, kan pälsen ta hårt på stöten så att din kropp inte behöver göra det.

Hur känns det att bli träffad med en snöboll?

Låt oss gå tillbaka till scenariot från introt. Du är ute och skottar, ett grannbarn försöker varna dig för en vilsegående snöboll på väg till dig, men du hör dem inte förrän det är för sent. Du inser när du känner något kallt på huden att du har blivit träffad. Ögonblick efter nedslaget följer smärtan.

Hur kommer det att kännas? Att bli träffad med en snöboll kan svida. Du kan känna en matt, värkande smärta eller en mer intensiv.

Det enda som är bra med att bli träffad av en flygande snöboll är att om snöbollen träffar ett område med exponerad hud kommer du att bry dig mer om snöbollens iskalla temperaturer än smärtan. Dessutom kan det kalla vattnet från den smältande snön döva smärtan, åtminstone tills du kommer in igen och kan lägga en varm kompress på området.

Vad ska du göra efter att ha blivit träffad av en snöboll?

Åh nej, du har blivit slagen! Nu när du har blivit träffad av en snöboll, vad är din utväg?

För vuxna, mer än troligt, ingenting. Om snöbollen gör att du känner dig öm eller öm, så är det ingen dålig idé att gå in, ta av dig vinterutrustningen och bedöma din huds tillstånd i en spegel.

Om ditt barn har drabbats av en snöboll och de är väldigt upprörda över det, bör de inte heller spendera mer tid i kylan för närvarande. När de väl är inne kan du behandla området.

  Bästa rappelleringssele för nybörjare

Att växla mellan kyla och värme kan lindra smärta. Du kan använda varma och kalla kompresser eller till och med en ispåse och en värmedyna.

Om ditt barn har en sveda (eller du har), rengör området försiktigt med tvål och vatten. Applicera sedan en kall eller varm kompress på området för att minska svullnaden. Du kan ta ett receptfritt smärtstillande medel för en särskilt smärtsam sveda.

Kan snöbollar bryta huden? bryta ben?

Tänk om det finns mer än en snäcka efter att ha blivit träffad av en snöboll? Är det möjligt för en snöboll att bryta huden?

Möjligen, ja, om snöbollen kastades på otroligt nära avstånd och den dessutom innehöll vassa stenar och/eller is. Din hud måste sannolikt exponeras.

Den resulterande skadan skulle vara en rivsår, som kan vara av varierande storlek och djup.

Mer än troligt skulle din vara en liten men ytlig rivning. Det skulle orsaka blödningar och smärta, men det skulle inte vara en allvarlig skada. Genom att rengöra såret, stärka blödningen, applicera en antiseptisk salva eller kräm och sedan sätta ett bandage (eller till och med ett plåster) på såret, börjar läkningsprocessen.

Inom flera dagar och säkert inom en vecka kommer din sårsår till största delen att vara läkt om inte helt läkt. Det skulle förmodligen inte lämna ett ärr.

Okej, så snöbollar kan bryta huden, men hur är det med att bryta ben? Även om en snöboll innehöll stenar och is och kastades på mycket nära avstånd, nej, den borde inte bryta dina ben. Det tar vanligtvis hundratals kilo kraft för att bryta ett ben, och det är bara inget en snöboll är kapabel till.

Kan snöbollar orsaka egendomsskador?

Även om du inte behöver oroa dig för brutna ben under nästa snöbollsstrid i grannskapet, bör du vara orolig för bruten egendom.

Snöbollar – även om de kanske inte är lika illa som basebollar på våren och sommaren – kan orsaka allvarlig skada på din gata. Återigen, snöbollar utan stenar och is kommer att vara mindre skadliga, men närhet kan göra även rena snöbollar till ett hot.

Vilken typ av skada pratar vi om här? Om en snöboll med stenar kastas för nära en bil eller ett hus kan den krossa glaset och krossa ett fönster eller två. Snöbollar på nära avstånd kan buckla bilexteriörer eller slå loss rännor också.

  Kan en sammansatt bågsträng bryta?

Tips för att kasta snöbollar på ett säkert sätt

Oavsett om du vill undvika att få barnet på andra sidan gatan att gråta eller om du föredrar att begränsa skador på egendom, här är några tips som hela grannskapet bör följa när de har snöbollskrig.

Använd endast ren snö

Ren snö är renare och orsakar mindre skada när den träffar någon annan, så det borde vara allt som används för en snöbollskamp. Vi rekommenderar att du gräver några centimeter djupt i snöhögen för att hitta ordentligt packad snö som redan är perfekt för att rulla snöbollar.

Sikta aldrig på huvudet eller ansiktet

En av de främsta reglerna när man har en snöbollskamp är att undvika att slå i huvudet eller ansiktet. Om det inte redan är en regel på din gata, gör det till en framöver. Ingenting slutar en snöbollskamp snabbare än en ansiktsskada från att ha drabbats av snö. Spelet är inte roligt längre.

Kasta inte snöbollar på dem som inte är inblandade i kampen

På tal om regler för snöbollskamp så vet du vem som är i ditt lag och din motståndares lag. Även om de är lätta mål, undvik att slå någon som går på gatan eller på deras egendom som inte deltar i snöbollsstriden. Det gäller andra barn som inte leker lika bra som vuxna och husdjur.

Var alltid medveten om din omgivning

Innan du kastar en snöboll, se dig omkring. Finns det ett hus i riktningen dit du siktar? Om det är uppför kvarteret och det inte finns något sätt att du rimligen skulle kunna träffa huset, då är du klar att sikta i den riktningen. Men om huset är flera meter bort, kanske du vill ompröva att kasta snöbollen.

Öva ditt mål

Ett stadigt och säkert sikte kommer att träffa fler av dina mål och mindre av allt annat, som bilnavkapslar och verandor. Du slipper också irritera grannarna, vilket alltid är en win-win!

Slutgiltiga tankar

Snöbollar kan göra ont, speciellt när de innehåller stenar och is. Var alltid respektfull mot människorna på din gata, inklusive dem du har ett snöbollskrig med. Åh, och slå inte någon i huvudet eller ansiktet!