Gör KTM en sida vid sida?

Det finns ett mycket kort svar på frågan om ”gör KTM en sida vid sida, och svaret är nej.

KTM gör ingen sida vid sida och det har de aldrig gjort. Det finns många saker som går in på varför KTM inte gör sida vid sida och det är precis vad vi kommer att diskutera i den här artikeln.

Nu brukar jag skriva om sida vid sida. Vi hör om företag som Polaris, Can-Am, Honda, Yamaha och Kawasaki. KTM är inget välkänt namn i sida-vid-sida-världen och det beror på att de inte producerar sida-vid-sida.

KTM är dock ett mycket välkänt namn i Powersports-världen som helhet. Faktum är att de är några av pionjärerna inom Powersports och terrängracing. För att förstå var KTM befinner sig och varför de producerar det de producerar måste vi först titta på deras historia.

KTM Historia

1930-talet

KTM:s historia började i en liten stad som heter Mattighofen i Österrike redan 1934. Det ursprungliga namnet på verksamheten hette Kraftfahrzeuge Trunkenpolz Mattighofen, lycka till med att uttala det, och det var en metallverkstad.

Trunkenpolz-företaget blev så småningom en officiell leverantör av motorcyklar med försäljningen av DKW-motorcykeln. År 1938 hade KTM expanderat exponentiellt och hade blivit en av de största motorcykel- och bilverkstäderna i hela Österrike.

Men att bara reparera motorcyklar och bilar var inte tillräckligt. Som med alla bra företag låter utökad tillväxt dig komma in i olika nischer inom en marknad, eller en helt ny marknad.

1950-talet

Så 1951 utvecklade KTM sin alldeles egna motorcykel, R100, som var en lätt 99cc motorcykel. Trots att vi alltid kände och tilltalade företaget som KTM, kom ”KTM”-titeln inte förrän 1953 när företaget blev officiellt känt som Kronreif, Trunkenpolz, Mattighofen.

Vid den tidpunkten i deras historia tillverkade företaget tre motorcyklar om dagen med ett team på 20 arbetare. Under de kommande fem åren kommer KTM att döpas om igen av en stor aktieägare vid namn Ernst Kronreif och företaget heter Kronreif & Trunkenpolz Mattighofen.

  Hur man klättrar på ett rappellrep som ett proffs

För om du har ett stort antal aktier i ett företag räcker ett enkelt kommatecken inte till åtskillnad och ett ”&” måste sättas på plats.

Under samma fem år skulle KTM också vinna olika motorcykeltävlingar och den första sportmotorcykeln tillverkas, Trophy 125cc. 1959 träffade KTM en gupp på vägen och tillverkningen av motorcyklar upphörde på grund av en kris i tvåhjulsindustrin så KTM tillverkade skotrar och mopeder istället.

1960-talet

Mopederna sålde ganska bra, särskilt Comet, som först tillverkades 1963, efter att ha nått 10 000 enheter tillverkade 1966. Motorcyklar började produceras igen 1964 och racingen återupptogs med KTM som tog hem fler vinster.

1970-talet

1970-talet innehöll mer än bara Woodstock och en stor musikepa, speciellt för KTM. 1970 började KTM tillverka sina egna motorer (tidigare hade många motorer kommit från Sach, en tyskbaserad motorcykeltillverkare).

Nya, större motorcrosscyklar på 250 cc började tillverkas och med de större cyklarna kom en större arbetsstyrka för KTM, vilket gav dem upp till 400 arbetare.

År 1975 hade KTM låtit sina cyklar vinna den österrikiska motorcrossen, men även European Enduro och världsmästerskapet i motorcross. KTM hade ett urval av 42 olika modeller och vann lopp till höger och vänster.

1978 expanderade KTM ännu mer med ett amerikanskt dotterbolag i Lorain Ohio och 1980 ändrades KTM-namnet igen, denna gång till ”KTM Motor-Fahrzeugbau KTM.”

1980-talet

1980-talet var en tid av uppgraderingar för KTM och för motorcykelindustrin som helhet. 1981 producerades den första vattenkylda 125cc Motorcross-cykeln, och 1982 integrerades ”Pro Lever”-bakhjulsupphängningen i cyklar, och utvecklingen av 4-takts, vattenkylda motorer påbörjas.

KTM började också tillverka radiatorer på 80-talet och tillverkade ännu större cyklar som 500cc och 560cc modellmotorcyklar. 1986 var KTM det första företaget att erbjuda skivbromsar fram och bak på cykeln, något vi har kommit att se som standard på motorcyklar överallt.

1988 slutade KTM tillverka skotrar och fokuserade enbart på motorcyklar och 1989 dog Hans Trunkenpolz, grundaren av KTM.

  Kan du sparka bollen i landhockey?

1990-talet

På 1990-talet blev KTM skakade men kom tillbaka med revansch, för 1991 ansökte KTM om konkurs och företaget är uppdelat i fyra oberoende armar: kylare, motorcyklar, cyklar och verktyg.

Konkursen påverkade verkligen inte motorcykeldivisionen eftersom 1992 KTM Sportmotorcycle GmbH, namnet på motorcykeldivisionen öppnar och Enduro motorcykeldesign, som nyligen skapades, tar världsmästerskapstiteln.

Bara 1995 fortsatte KTM med att förvärva svenska Husaberg AB och ta över White Power Suspension, tillverka 12 000 motorcyklar och ta två Enduro-VM-titlar.

Åren efter att KTM skulle vinna en rad fler VM-titlar, skapa KTM LC4-motorn med en elektrisk startmotor, bygga en ny monteringsfabrik med ett FoU-center och öppna ett dotterbolag i Spanien.

2000-talet

År 2000 öppnade KTM ett marknadsföringsdotterbolag i Frankrike och fortsatte med att ha ett mycket bra år för tävlingar som vann 6 världsmästerskap.

2003 lanserade KTM sin 950 Adventure-modell och tillkännagav motorcykeln 990 Duke.

2006 meddelade KTM att deras partnerskap med Polaris skulle bli extremt nedgraderat och att de bara skulle leverera ett fåtal motorer för ATV:er.

Under 2004-2008 tillverkade KTM tävlingsfärdiga terränghjulingar, men efter den ekonomiska kraschen 2008 ställde de egentligen bara hela produktionen av dem helt och hållet. Den ekonomiska kraschen påverkade dock inte Motorcross-världen för KTM alls.

De skulle fortsätta att fortsätta och vinna många fler titlar och 2010 uppnådde KTM vad som verkade omöjligt och tog hem alla Motocross-VM-titlar.

KTM har blomstrat under hela 2000-talet och har tagit in en hel del intäkter och fortsätter att ta in racingtitlar. Deras primära fokus just nu ligger på motorcyklar som det var sedan starten.

Varför inte sida vid sida?

Eftersom du har fått en ganska bra förståelse för KTM:s historia och vad de har åstadkommit genom åren, kan du se varför de inte producerar några sida vid sida.

De var helt enkelt aldrig på side-by-side-marknaden. Verksamheten började som en motorcykel- och bilverkstad arbetade sig in i motorcykelproduktion och blev känd som ett av de topprankade motorcykel Powersports-företagen i världen.

  En guide till att svänga och styra kajaker

Medan de tillverkade terränghjulingar en kort stund, stoppade de produktionen av det ganska snabbt under den torra perioden för ATV-produktion på 1990-talet. Enkelt uttryckt har KTM alltid varit fokuserade på motorcyklar, det vill säga och har varit deras nisch sedan de skapades.

Side-by-side-marknaden har bara tagit fart sedan det senaste decenniet, och när företag som Polaris, Can-Am, Yamaha och Kawasaki väl fick sina tänder i den, har det varit en hård kamp att ta sig förbi dem nu när de har etablerat sig på den marknaden, men eftersom KTM redan har en stor närvaro i Powersports-communityt borde det inte vara för svårt.

KTM vet bara vad de är och vad de är bra på, och ärligt talat måste du respektera ett företag som utmärker sig på det de är bra på, och bara fortsätter att förbättras och utvecklas, det är vad stora företag gör.

Är Side-by-Sides i KTM:s framtid?

Även om KTM har ägnat sig åt motorcyklar, och de troligen aldrig kommer att ta fokus från den nisch, kan det faktiskt förekomma en del mullrande om att KTM kan doppa sina fötter i världen sida vid sida.

I maj 2018 tillkännagav KTM AG och CF Moto byggandet av en produktionsanläggning på 1 000 000 kvadratmeter. Medan KTM AG tillverkar motorcyklar under varumärkena KTM och Husqvarna, tillverkar CF Moto fler ATV:ar och sida vid sida.

Ett partnerskap mellan de två företagen kan höja några ögonbryn bland fans och till och med chefer inom företagen själva. Kan det vara så att KTM, tillsammans med CF Moto, kan lägga en del av sin FoU sida vid sida?

Det är bara tiden som verkligen kommer att utvisa, men med den växande populariteten för sida-vid-sida, och med fler och fler lopp som Dakar-rallyt med fokus på side-by-side-klassen, skulle det inte vara förvånande att se KTM, om inte göra en sida vid sida helt, åtminstone hjälpa till att producera komponenter för CF Moto-fordon.