Gör inte dessa två hängmatta campingmisstag (jag gjorde dem, det var värdelöst)

Hammock camping är ett populärt och effektivt sätt att sova utomhus. Din utrustning är lättare, uppställningen går snabbare och i vissa situationer har camping i hängmatta mindre miljöpåverkan än att campa i tält. Men bara för att den här typen av camping är lätt betyder det inte att det är omöjligt att göra misstag.

Jag vet eftersom jag lär mig genom att misslyckas, och jag gjorde några stora misstag de första gångerna jag åkte och campade i en hängmatta. Läs mer nedan:

Misstag #1: Tror att en sovsäck ersätter ett täcke

person som ligger i hängmatta bredvid annan husbil
  • Sovsäck: en dunfylld påse som omger dig när du sover.
  • under täcke: en dunfylld påse som omger din hängmatta medan du sover i den.

Vädret var lite kallare än vanligt – cirka 40 grader på natten i början av maj – men inget jag trodde att jag inte skulle klara av. Jag hängde upp min hängmatta, tog på mig träningsbyxor och en luvtröja och gick in med min sovsäck.

Det var en av de mest eländigt kalla nätterna i mitt liv.

Varför svek min sovsäck mig? Eftersom jag inte förstod vad som får en sovsäck att fungera så hade jag inget undertäcke, vilket är rätt verktyg för jobbet.

Sovsäckar fungerar genom att fånga värme i små luftfickor som skapas av dunfyllningen, och de fungerar inte riktigt likadant när en hängmatta komprimerar dem från alla håll. Undertäcken löser detta problem genom att omge både sovvagnen och hängmattan, behålla värmen och hålla husbilarna rostiga, som de borde vara.

Så istället för att vara skön och varm hela natten som vanligt, har jag en smärtsam påminnelse om hur en otäck rygg känns efter 8 timmar i en 40 graders kyl.

  Coleman Skylodge Tent Review: Rymlig, andas och värt det

Skaffa ett undertäcke; det kommer att rädda din campingresa!

Misstag #2: Att inte lära sig hur man använder en regnfluga först

en regnfluga med hängmatta under träden
  • Flygregn: Taket över huvudet när du campar i en hängmatta; ställ in rätt eller vakna våt.

Den här var verkligen att jag var en idiot, men andra människor kan hitta på att de gör samma misstag även om de inte är idioter. Här är den grundläggande poängen: en regnfluga är inte så svår att använda, men det är den om det redan regnar och du inte har provat det tidigare.

Som sagt, jag lär mig genom att misslyckas. Den här gången försökte jag ställa upp så snabbt som möjligt innan en stor storm kom upp. Det gjordes misstag och det slutade med att jag bjöd in en betydande mängd regnvatten i min hängmatta. Det var inte alls kul!

Att campa utan erfarenhet är inte svårt, det kräver bara förberedelser

Dessa två misstag lärde mig en viktig läxa: Om du inte vet vad du gör, ta reda på det innan din resa börjar. Ingen kommer att döma dig för att du inte vet hur du utför vissa campinguppgifter; Jag hade aldrig campat före college, och jag kom på det mesta på plats, för camping är verkligen inte komplicerat. Som sagt, varje gång du använder något nytt eller gör något annorlunda, prova det hemma först.

Nästa: Recension av Coleman Skylodge 12-bädds campingtält