Gör ATV-fälgar någon skillnad under körningen?

Om större alltid är bättre undrar du om det skulle gälla när det gäller att uppgradera storleken på dina ATV-fälgar. Du skulle älska att förbättra din körning, ännu mer, så är större fälgar lösningen?

Storleken på dina ATV-fälgar gör skillnad i kvaliteten på din åktur. Större fälgar förbättrar ditt grepp och markfrigång, för att inte tala om att din ATV kommer att få ett tuffare utseende. Men om du blir för stor med dina fälgar och hjul kan det belasta axlarna, drivlinan, drivremmen och kopplingen.

I den här informativa guiden förklarar vi varför du bör uppgradera din fälgstorlek och vilken storlek som är bäst för din ATV så att du kan undvika ovanstående nackdelar med för stora fälgar. Om du är ny på ATV och köper däck och fälgar för första gången, är det här en artikel du inte kommer att vilja missa!

Vad är ATV-fälgar?

Först, låt oss börja med att definiera ATV-fälgar.

Fälgarna är en del av hjulet och är tekniskt sett den yttersta kanten. Men när de flesta pratar om fälgar syftar de på hela hjulet och därmed däcket.

Med det i åtanke, låt oss ta en närmare titt på de olika typerna av ATV-däck på marknaden. För mer hjälp om vilka däck du ska köpa till din ATV klicka här!

Sand däck

Den första typen av ATV-däck är sanddäck. Bakhjulen kommer att ha paddlar som är designade för att driva din ATV när du kör genom sandiga förhållanden som sanddyner.

Framhjulen är under tiden nästan helt släta med undantag för en mittrev. Denna ribba är designad för att förbättra din styrförmåga.

Om du inte åker i sand på din ATV, bör du aldrig behöva en uppsättning sanddäck. Dessa däck är troligen dyrare än de andra typerna eftersom de anses vara specialdäck.

Mud däck

Klackarna i en uppsättning lerdäck är tjocka och djupa för att ge ATV-förare den typ av grepp och grepp de behöver när de åker över hal, hal lera.

Till skillnad från sanddäck, som bara är praktiskt när man åker i sanden, kan lerdäck också fungera som snödäck om du inte vill köpa ATV-specifika snödäck.

Off-Road däck

Varför stanna på spåret när terränghjulingar för terränghjulingar finns?

Designade för att åka i ökenförhållanden, bergig terräng och alla möjliga andra situationer, terränghjuliga ATV-däck är byggda hållbara. De har också en kraftfull slitbana.

Racing däck

Om du tävlar på en konstgjord bana är racingdäck det perfekta valet för din ATV. Dessa däck är också kända som motocross ATV-däck.

De styvare knopparna på racingdäck kan hålla din ATV stödd i lös jord. Slitbanorna har avstånd mellan sig för att behålla ditt grepp när du går snabbt, vilket är nödvändigt om du vill vinna loppet!

Allsidiga däck

Den sista typen av ATV-däck är all-purpose-däcket, en catch-all-typ av däck som klarar all typ av vanlig terräng du kan stöta på när du kör din ATV. Dessa däck är också byggda för att hantera våta förhållanden.

  Vart ska man gå på isfiske nära Spokane, Washington

Slitbanemönstret på allround ATV-däck varierar, liksom slitbanan. I vissa fall kan du se slitbanan sträcka sig hela vägen runt däckets sidovägg.

Vissa tillverkare fokuserar mer på att bygga högkvalitativa axelknoppar som stärker greppet.

Fördelarna med att uppgradera till större ATV-fälgar

En uppsättning större ATV-fälgar har antingen en större offset, bredd eller diameter än normen och ibland alla tre.

En ATV-fälgförskjutning är förresten hur mycket utrymme som finns mellan pärlsatsens mittlinje och hjulets navmonteringsyta. Vi kommer att prata mer om fälgförskjutningar senare, så fortsätt läsa.

Vilka är några fördelar med att utöka dina ATV-fälgar? Enligt introt, här är vad du behöver veta.

Förbättrar greppet i tuffa förhållanden

När du ser snö på marken, känner du att du inte kan motstå att hoppa på din ATV och åka en tur? Lever du för att plaska runt i lerpölar eller åka i sand?

Om så är fallet kan en uppgradering av storleken på dina ATV-fälgar vara rätt för dig. Större hjul har vanligtvis bättre grepp, speciellt när man åker i djup snö eller lera. Ju mindre däck du har, desto mindre dragkraft har du under samma körförhållanden.

Klarar ojämn terräng

Ojämnt underlag kan vara en kamp på din ATV, men inte när du först har utökat fälgarna. Du kommer att åka förbi på ojämn eller ojämn terräng som om det var jämnt och jämnt underlag.

Förbättrar din markfrigång

Alla fordon har markfrigång, vilket även kallas åkhöjd. Markfrigången avser hur mycket utrymme det finns mellan fordonets lägsta punkt och basen.

Ju högre åkhöjd du har, desto mer vertikalt utrymme för hjulen. Detta gör att dina ATV-hjul absorberar mer stötar så att din kropp inte behöver göra det.

Ser cool ut

Slutligen ser större ATV-hjul bara fantastiska ut. Din ATV-installation kommer att ha en elakare känsla och du kommer att vara mer självsäker när du cyklar.

Nackdelarna med att uppgradera till större ATV-fälgar

Skulle det inte vara bra om större ATV-fälgar inte hade några nackdelar? Ja, det skulle det, men tyvärr är det inte så.

Om du uppgraderar storleken på dina ATV-hjul med en eller två storlekar, så ska du inte behöva stressa över följande effekter. Det är de som måste bli tre eller fyra storlekar större som behöver oroa sig mest.

Större risk för överrullningar

Att välta på en ATV är som att kantra på en båt. Du tappar kontrollen över din ATV och tippar åt vänster eller höger.

Vanligtvis är orsakerna till att ATV-hjulet välter skarpa eller snabba svängar, körning i ojämn terräng eller att träffa ett skyddsräcke, sten, trottoarkant eller annat hinder.

Den oproportionerliga profilen på din ATV med för stora hjul ökar också din risk för vältning.

  Fungerar Bear Spray verkligen? Så här använder du det när du backpackar

Du kan bli allvarligt skadad om din ATV vänder på dig när du kör tillräckligt snabbt. Därför är alla fall av rollovers för många!

För tidig slitage av delar

Hjul som inte är likvärdiga med resten av din ATV kan göra att en hel massa delar möjligen slits ner snabbare än de borde.

De inkluderar hjullager, axlar, drivlina, drivrem och koppling.

Om du inte har något emot att mixtra med din ATV kan du utrusta den med modifieringar och tillbehör som kan minska slitaget på en del av ovanstående delar.

Till exempel ökar hjuldistanserna din svängradie så att du är mindre benägen att uppleva omsättning varje gång du försöker göra en vänster- eller högersväng. Du får också bättre styrmotstånd.

Lyftsatser löser problemet som är den högre tyngdpunkten när du höjer din ATV med större hjul.

Lyftsatsen, speciellt när den används i kombination med hjuldistanserna, kommer att separera hjulen ytterligare från avgaserna, fjäderbenen och stötdämparna.

Genom att uppgradera din fjädring och drivlina kommer dessa delar att byggas för att klara de större hjulen på din ATV. Du måste byta ut dina hjullager, stötdämpare, dragstångsändar, A-armsbussningar, U-leder och axlar, vilket kan bli dyrt.

Du behöver också ett kraftigt bälte och en växelreduktionssats.

Växelreduktionssatsen kan minska din växling för att öka vridmomentet, eftersom större hjul minskar din ATV:s vridmoment.

Vi bör notera att dessa ändringar endast är en hållbar lösning om din ATV inte längre omfattas av garantin.

Om du fortfarande har garantiskydd, skulle en installation av någon av ovanstående åtgärder med största sannolikhet ogiltigförklara din garanti.

Däck gnider på fjädring eller karosspaneler

Slutligen finns det risken att de större däcken skaver på delar av din ATV som de inte borde. Däcken kunde konsekvent ansluta till ATV:ns fjädring eller till och med panelerna på fordonets kaross.

I båda fallen blir resultatet för tidigt slitage som kommer att suga ut mer pengar ur dina fickor som du måste spendera på reparationer.

Hur man väljer rätt storlek på fälgar för din ATV

När du vet allt du gör nu bör du köpa ett par ATV-fälgar som passar ditt fordon. Precis som den klassiska Goldilocks-historien ska hjulen inte vara för stora eller för små, utan precis lagom.

Hur hittar du dessa eftertraktade hjul? Här är vad vi rekommenderade.

Mät hjulbultsmönstret

Först måste du bestämma hjulbultsmönstret för dina ATV-hjul.

Vad är hjulbultsmönstret? Det är klackmönstret.

Dina ATV-hjul kan ha antingen ett hjulbultmönster med tre luggar, ett mönster med fyra luggar eller ett mönster med fem luggar.

För att mäta för ett hjulbultsmönster med tre klackar behöver du diametern på vad en virtuell cirkel skulle vara om den gick igenom alla tre bultarna i mitten av varje. Om ditt bultmönster var 3/90 är hjulbultsmönstret 90 millimeter.

För ett bultmönster med fyra klackar, mät diametern på de två klackhålen som är diagonala från varandra. Ett 4/110 bultmönster skulle vara 110 millimeter.

  Hur man skapar försvarbart brandbekämpningsutrymme runt en stuga

För att mäta ett bultmönster med fem klackar, spåra från baksidan av ett hål till mitten av hålet diagonalt från det första hålet. Ett 5/110 bultmönster skulle också vara 110 millimeter.

Bestäm hjulförskjutningen

Vi lovade att vi skulle prata om ATV-hjulförskjutning, och nu är det äntligen dags att göra det.

För att upprepa vad vi berörde tidigare, är hjulförskjutning hur mycket utrymme som är från pärlsatsens mittlinje till hjulets navmonteringsyta.

Offset uttrycks vanligtvis som två siffror och ett plustecken som 4+3. Dessa siffror representerar var och en något annat.

Till exempel skulle 3:an vara det yttre måttet på hjulet och 4:an är det inre måttet.

ATV-hjuloffset kan vara nolloffset, negativ eller positiv. Låt oss utforska.

Nollförskjutna hjul är de där navets monteringsyta är mitt i hjulets verkliga centrum. Om du mätte hjulförskjutningen skulle de två siffrorna vara identiska, till exempel 3+3 eller 4+4.

Negativ hjulförskjutning uppstår när nosdelen av ATV-hjulet är bredare än någon annan punkt. Positiv hjulförskjutning är motsatsen och sker om hjulets klocksektion är bredast.

Mät ATV-hjulets storlek

Slutligen måste du bestämma storleken på ditt ATV-hjul, vilket du kan göra genom att ta hjulets diameter och bredd.

Genom att lägga ihop offsetnumren får du bredden på ditt hjul. Så om ditt ATV-hjuls offset verkligen var 3+4, skulle bredden vara 7 tum. Det är bekvämt.

Vet hur man läser ATV-hjulstorlekar

När du bläddrar runt och tittar på ATV-hjul ser du en rad siffror. De kan läsa något som 8×8, 3+5, 4/110.

Nej, det här är ingen komplicerad matematisk ekvation du måste göra. Snarare betecknar varje nummer något av värde.

Den första siffran, som den första 8:an i 8×8 i vårt exempel, är hjuldiametern. Den andra siffran, som också skulle vara 8 i detta exempel, är hjulets bredd.

Än så länge vet vi att hjulet är 8 tum i diameter och 8 tum brett.

Går vi vidare till den andra uppsättningen siffror, berättar de för oss hjulförskjutningen. Med exemplet från tidigare skulle 3:an betyda att förskjutningen är 3 tum utanför mitten medan 5:an betyder 5 tums förskjutning till utsidan.

Sedan är du på den sista uppsättningen siffror. Den första siffran, som är 4:an i 4/110, är ​​bulthjulsmönstret.

Den sista siffran, 110 i vårt exempel, är bulthålsavståndet i millimeter.

Slutgiltiga tankar

ATV-fälgar gör skillnad i kvaliteten på din åktur, vilket påverkar din frigång, dragkraft och stabilitet, särskilt när du kör terräng i lera, sand eller snö. Som sagt, att gå för stor med dina hjul kan slita ner många delar av din ATV i förtid.

Det bästa sättet att säkerställa att du köper rätt storlek på fälgar till din ATV är att mäta offset, bredd och diameter.

Kom ihåg att ibland är mindre hjul det bättre alternativet, även om de inte ser lika coola ut.