Geocaching—Det perfekta stugäventyret för att bota tristess

När du är uppe i stugan och njuter av lite natur är det frustrerande att höra barnen mumla: ”Jag är uttråkad.”

Det händer hela tiden. Du kommer äntligen iväg för en skön, långsam helg eller avkoppling. Men det långsamma tempot strider så mycket mot vad folk är vana vid idag, att avkoppling snabbt övergår i tristess. Jag har en lösning för dig. Jag kan faktiskt tänka på dussintals av dem. Men speciellt den här är massor av roliga och kräver inte mycket förberedelser. Om dina barn klagar på kronisk tristess, eller om du letar efter idéer för aktiviteter för att komma ut och njuta av naturen, rekommenderar jag starkt geocaching.

Vad är Geocaching?

Om du inte har hört talas om geocaching, här är den grundläggande sammanfattningen av vad det är.

Människor över hela världen har skapat små cacher de är gömda överallt. Varje cache har ett litet anteckningsblock som kallas en loggbok där du skriver ditt namn och datum när du hittar cachen. De innehåller vanligtvis små knicks som du kan byta ut eller lägga till. Vissa cacher är väldigt små så de kan innehålla så små saker som gem i olika färger. Det är bra att ta med sig något att lägga till eller byta med en vara i geocachen.

När dessa cacher placeras delas informationen om cachen online. Det största och mest officiella geocachingförvaret finns på Geocaching.com (Detta är inte en affiliate-länk. Jag tycker om geocaching och den här webbplatsen är den bästa resursen där ute för geocachekoordinater). Där kan du hitta GPS-koordinater, svårighetsgrader och tips som hjälper dig att hitta cachen när du kommer till koordinaterna.

  Varför rinner min näsa när jag går

Sedan är det bara att gå ut och leta upp en cache.

Det finns 2 miljoner geocacher runt om i världen. Ja, det är mycket. Och det är alltid förvånande att se var de dyker upp. Du skulle bli förvånad över att ta reda på hur många geocacher som finns inom bara några mil från ditt hus. Om din stuga ligger någonstans som får ett rimligt antal besökare kan du upptäcka att det finns geocacher i närheten. Men om det inte finns, föreslår jag att du gör några för din egen familj, besökare och andra helt främlingar att hitta.

Vad är det som är så roligt med det?

Först av allt, geocacher tar dig ut och rör på dig. Bara det är oftast mer spännande än att sitta runt kabinen.

För det andra är geocacher ett bra sätt att njuta av utomhus. Att åka på en vandring är fantastiskt och allt, och kan vara riktigt roligt, men geocaching tillför ett element av spänning. Det är som en skattjakt. Det finns ett specifikt mål – att hitta cachen. Och det ger mycket spänning till varje vandring eller promenad.

När du hittar din första cache kommer du att se exakt vad jag menar.

Vilka grejer behöver jag?

För att hitta en geocache är det första du behöver en GPS. Vad som är ganska häftigt är att många av oss bär en sådan i fickan varje dag i form av en smartphone. Det enda problemet med en smartphone är att de inte är de bästa GPS-mottagarna som finns. Och traskar du genom skogen nere i en kanjon kanske du inte får en särskilt stark GPS-signal.

  Vad du behöver veta om ditt hjärta och löpning

Det andra problemet är att om du använder kartorna på din telefon, lagras dessa kartor faktiskt online, inte på din telefon. Så om du ska vara någonstans utan datasignal, som 3G eller 4G, måste du planera i förväg och ladda ner kartorna för området. Jag har kartorna för rutten till min stuga och det omgivande området nedladdade till min telefon av just den anledningen. Jag har ingen data eller ens cellsignal för större delen av området runt min stuga, så det är viktigt för mig att ha dessa kartor tillgängliga.

Det coola är att kl Geocaching.com du kan faktiskt ladda ner en app för din telefon för att göra all geocaching du vill i områden med dataåtkomst.

Om du ska göra mycket vandring, geocaching och utforska i områden som jag beskrev ovan, kanske du vill överväga något lite bättre än din smartphone. Det finns några fantastiska GPS-mottagare som har mycket mer funktionalitet än din smartphone. Här är ett par bra alternativ.

Garmin eTrex 20 är en fantastisk start-GPS. Med utbyggbart minne kan den lagra mycket kartor och data. Du kan ange waypoints och planera en fantastisk vandringsresa. Den kan också acceptera GPX-filer som är geocaching-filer med koordinater, terräng, cache-svårigheter, tips och allt du behöver veta allt i en fil. Så du behöver inte oroa dig för att skriva ut den informationen och stansa in koordinaterna i GPS:en manuellt. För att ladda ner GPX-filerna från webbplatsen måste du dock vara premiummedlem. Om du är intresserad, kolla in aktuella priser på Amazon genom att klicka här.

Om du letar efter något ännu mer fantastiskt skulle jag definitivt gå med Garmin GPSMAP 64st. Den har massor av funktioner som quad helix-antennen som gör att den fungerar även när du är i en djup kanjon. Den kommer också med 250 000 GPX-filer för geocacher från hela världen redan laddade på GPS:en. Du kan se aktuella priser på denna på Amazon genom att bara klicka här.

  Hur landar man en luftballong?

Hur kommer jag igång?

När du väl har listat ut vad du ska använda för GPS-koordinater behöver du bara hitta några cacher i närheten och komma igång. Gå till Geocaching.com och skapa ett gratis konto för att få fri tillgång till koordinater för de många geocacher nära din nuvarande plats. Det är verkligen så lätt.

Om du har internet i din stuga så är det okej om du inte kom förberedd. Använd bara din telefon för att ladda ner kartorna över det omgivande området och leta upp några närliggande geocacher. Se till att du laddar ner kartorna över området till din telefon. De flesta kart- och gps-appar har denna funktion. Ange sedan koordinaterna för cachen du vill hitta och notera tipsen. Du kanske behöver dem.

Gå ut nu. Det finns ingen ursäkt att vara uttråkad i stugan en vacker dag.