Genomsnittligt antal förbrända kalorier under 1 timmes pulka

Långa vintermånader kan förvandla även de mest fysiskt aktiva människorna till hemkroppar i viloläge. Trots det kalla vädret är det möjligt för oss att komma ut och njuta av naturen, och till och med få lite träning! Släde är en rolig aktivitet som kommer att bränna bort några av vinterkalorierna och hjälpa dig att hålla dig i form.

En genomsnittlig person förbränner cirka 400 kalorier per timmes pulka. Denna siffra kan variera beroende på en mängd olika faktorer som intensiteten av fysisk aktivitet under pulkapasset samt kön, kroppsvikt och kroppssammansättning.

Om du vill ha en mer exakt uppskattning av antalet kalorier du har potential att bränna när du åker pulka, finns det olika webbplatser med specialiserade kaloriberäknare.

Hur man får en mer exakt uppskattning av förbrända kalorier

Dessa miniräknare låter dig ofta ange din vikt, aktiviteten du kommer att göra (i det här fallet pulka), och hur mycket tid du planerar att göra den här aktiviteten för.

När alla dessa variabler har lagts in, kommer räknaren att arbeta med sin magi och ge dig en genomsnittlig mängd kalorier du kan bränna.

Nedan hittar du en mer detaljerad tabell som visar olika uppskattningar av kalorier man kan bränna när man åker pulka i en timme. Det här diagrammet skapades med hjälp av en onlinekalorikalkylator som finns på en webbplats som heter Spark People.

Potentiella kalorier förbrända från pulka

Vikt lbs) Tillbringade minuter Uppskattning av förbrända kalorier
100 60 288
125 60 378
150 60 468
175 60 558
200 60 648
225 60 738

I grund och botten, ju större du är, desto fler kalorier förbränner du sannolikt för ett bra pulkapass. Plus, om du spenderar mer tid ute i snön, förbränner du ännu fler kalorier.

Detta förklarar varför pulka kan göra dig så hungrig.

Hur bränner pulka kalorier?

Det är otroligt hur roligt det kan vara att dra nerför en snötäckt kulle och ofta har vi så roligt att vi inte ens inser hur mycket vi tränar.

För många är huvudmålet med pulka att hitta den största och mest intensiva backen att åka nerför. Ett slädares outtalat motto är, ”ju större backe, desto roligare är det” när det egentligen borde vara, ”ju större backe, desto mer ansträngning tar det att ta sig upp igen”.

  Campingsäng kontra luftmadrass: ultimat komforttest

Av just denna anledning är pulka en fantastisk aerob träning och kan få upp vår puls, vilket i sin tur hjälper oss att bränna kalorier.

Till och med den första rädslan för att gå nerför en kulle kan få våra hjärtan att pumpa och när vi äntligen förbinder oss att glida nerför slår våra hjärtan snabbare av adrenalinrushen.

Att glida nerför backen är bara en del av ekvationen för kaloriförbränning, och gå tillbaka uppför backen den andra. Faktum är att gå uppför en kulle efter att ha åkt pulka nerför den, står för majoriteten av motionen vi får av pulka.

Anledningar till varför pulka förbränner så många kalorier

Kälkåkning är en sådan hälsosam aktivitet som hjälper oss att leva hälsosammare och mer aktiva livsstilar på vintern. Det låter oss inte bara ha roligt medan vi tränar utan också bränner kalorier medan vi gör det.

Förutom den faktiska fysiska aktiviteten som är involverad i pulka, finns det många andra faktorer som hjälper oss att bränna kalorier. Nedan följer tre faktorer som förklarar varför vi bränner så många kalorier genom pulka.

1. Att gå i snön är mycket svårare än att gå på fast mark

Att gå tillbaka uppför en pulkabacke kan vara en ganska ansträngande aktivitet. Anledningen till detta är det extra motståndet som tillförs av snön.

Att vandra uppför en snötäckt kulle kan jämföras med att gå på sanden vid en strand eller sanddyner. Detta extra motstånd får våra kroppar att anstränga sig mycket mer energi för att ta sig uppför en backe än vad de normalt skulle göra.

Dessutom, ju djupare snön är, desto svårare är det att gå i, vilket gör att våra kroppar bränner fler kalorier.

Eftersom du traskar uppför en brant backe måste du verkligen anstränga dig för att klättra

2. Den extra vikten av vinterkläder

Utöver snöns extra motstånd är det också viktigt att ta hänsyn till den extra vikten och motståndskraften hos de tunga vinterkläderna vi bär när vi åker pulka.

Kläderna vi bär håller oss varma, men de tillför också mycket mer tyngd till våra kroppar, vilket gör att vi jobbar hårdare när vi utför fysiska aktiviteter, till exempel pulka.

  Så här bestämmer du kajakpaddelns längd

Vinterkläder kan också få dig att svettas mer under ansträngande aktiviteter som hjälper till att bränna kalorier och till och med gå ner i vikt.

Att bara vara ute i en kall miljö gör att våra kroppar ytterligare förbränner mer kalorier än normalt. Din kropp måste använda mer energi för att hålla sig varm, så den bränner fler kalorier för att hålla oss varma än vad den skulle göra i ett mer behagligt klimat.

3. Pulka stärker musklerna

Släde är inte enbart en konditionsbaserad träningsform. Det kan också hjälpa oss att stärka våra muskler. Du kanske till och med märker att du är lite öm efter en lång dag med pulka, vilket är helt normalt.

Kälkåkning förbränner kalorier när vi använder våra sätesmuskler och benmuskler för att vandra tillbaka uppför de snöiga kullarna som vi åker pulka nerför. Upprepade åtgärder som dessa bränner många kalorier.

Styrkan i överkroppen ökar också när vi använder våra bröst-, arm- och ryggmuskler för att styra när vi går nerför backen och när vi drar eller bär våra slädar tillbaka uppför backen.

Sätt att maximera antalet kalorier som förbränns genom pulka

Som nämnts tidigare är 400 kalorier i huvudsak den uppskattade mängden kalorier vi förbränner genom en timmes pulka. Detta antal är definitivt inte den minsta eller maximala mängden kalorier vi kan bränna.

Om du funderar på att ta din pulka upp ett snäpp på kaloriförbränningsskalan, prova några av dessa idéer. Bygg hopp

Bygg hopp

Att bygga hopp är hårt arbete! Det kräver att du skottar och kör snö från ett område till ett annat och kan absolut höja din puls och bygga lite muskler.

Dessutom, att bygga ett hopp gör pulkan mycket mer episk.

Välj en brantare backe

Att välja en brantare backe ökar inte bara hastigheten med vilken du flyger nerför en backe, utan det kräver också att vi anstränger oss mycket mer för att vandra upp igen.

Som jag nämnde tidigare, ”ju större backe, desto mer ansträngning tar det att ta sig upp igen”.

Erbjud dig att bära någons släde uppför backen åt dem

Det kanske inte verkar vara så mycket extra ansträngning, men att dra en släde hela vägen upp för backen kräver lite mer styrka och kraft, så det bränner fler kalorier.

  Utah Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Den här metoden kommer inte bara att göra dig fler vänner, den kommer också att hjälpa dig att bränna fler kalorier när du kör mer vikt uppför backen med dig.

Slädekalorier jämfört med andra vinteraktiviteter

Kälkåkning är bara en av få vinteraktiviteter som kan hålla dig i form. Jag kan inte berätta hur många gånger jag har åkt pulka och startat en improviserad snöbollskamp eller byggt en snögubbe efteråt.

Nedan är en lista över andra snöaktiviteter och den potentiella mängden som man kan bränna av att göra dem.

  • Längdskidåkning: 340 kalorier var 30:e minut
  • Utförsåkning: 340 kalorier var 30:e minut
  • Skridskoåkning: 240 kalorier var 30:e minut
  • Snöskor: 270 kalorier var 30:e minut

Obs: Informationen som används i den här listan togs från en webbplats som heter allians och baseras på data för personer som väger 150 pund.

Många av dessa aktiviteter bränner ännu mer kalorier än att åka pulka!

Dessa andra ”snöspelande” aktiviteter är också bra för att bränna kalorier. Återigen beror allt på vilken typ av aktivitet du gör och hur ansträngande denna aktivitet är. Överraskande nog kan leka i snön bränna runt 400-800 kalorier.

Slangar är en annan aktivitet som i huvudsak är detsamma som pulka. Det erbjuder fantastiska möjligheter till ett konditionsbaserat träningspass när du går upp och ner för backen med din uppblåsta innerslang. Det uppskattas att du bränner så mycket som 200-300 kalorier var 30:e minut av slangen. Det är runt 400-600 kalorier för en timme!

Överraskande nog bränner en snögubbe så mycket som 142 kalorier för varje 30:e minut du spenderar på det. Vem visste att det kunde vara så hälsosamt att rulla ihop de olika snöbollarna och välja olika tillbehör till din snögubbe?

Andra vinterfavoriter som att göra snöänglar och starta snöbollskrig bränner också kalorier.

Det uppskattas att du bränner 107 kalorier när du lägger 30 minuter på att göra snöänglar och så mycket som 160 kalorier från genom snöbollar hos andra i 30 minuter.

Släde är ett fantastiskt träningspass, plus att du kan inkludera andra roliga snöaktiviteter som också hjälper till att förbättra din hälsa på samma resa.