Genomsnittlig kostnad för vattenskoterförsäkring (och om du behöver det)

När du väl skaffat en vattenskoter bör du försäkra den innan du ens tar ut den på vattnet. Du kanske undrar hur mycket försäkringen för din vattenskoter kommer att kosta så här är det genomsnittliga beloppet.

Den genomsnittliga kostnaden för en vanlig vattenskoterförsäkring under ett år kan kosta allt från $150 till $500. Det är inte ett lagkrav att ha försäkring för en vattenskoter enligt USA:s nationella regering, men det rekommenderas starkt och krävs i vissa stater.

Vattenskoterförsäkring kan låta som att du bara bränner extra pengar, men det kan vara till stor hjälp. Det är skönt att ha sinnesro när det kommer till dyra leksaker och vattenskoterförsäkringen är generellt sett värd det.

Faktorer som spelar in i försäkringskostnaden

Här är en lista över alla faktorer som försäkringskostnaden beror på:

 • År, märke och modell för PWC
 • Hästkraft
 • Motortyp
 • Maximal drifthastighet
 • Värdet på din vattenskoter
 • Eventuella ändringar av PWC
 • Båtsäkerhetskurser som du har gått
 • Ditt körrekord
 • Vattenskoterns längd
 • Vattenskoterns vikt
 • Sittkapacitet
 • Oavsett om du har släp eller inte
 • Din ålder
 • Där du förvarar din vattenskoter
 • Oavsett om du betalar årligen eller månadsvis

Precis som bilförsäkring är PWC-försäkringspriset beroende av en lång rad saker. Det är alltid en bra idé att ha en ren körjournal och att gå säkerhetskurser som är uppdaterade med dagens regler för att få bästa pris.

Priserna för din vattenskoterförsäkring beror på vilken typ av försäkring du väljer. Om du till exempel bara vill täcka din PWC i händelse av att den är skadad eller om du orsakar skada på en annan person, kan du få ett minimum av täckning.

Om du också vill ha full ersättningskostnad för din vattenskoter måste du betala mer. Du får bestämma vad du vill omfattas av.

Varför du bör investera i vattenskoterförsäkring

Innan jag går in på detaljerna om varför det är en bra idé att investera i försäkringar, vill jag bara börja med att säga att med en försäkring kan du spara hundratusentals dollar i längden.

Om du inte har försäkring kan du bli stämd för sakskada eller för skador du orsakar. När du är på vattnet kan du skada ett annat fartyg eller skada en annan person. Om detta händer och du är oförsäkrad kommer du att vara skyldig hundratusentals dollar i skada.

Om din vattenskoter någonsin skadas vill du inte betala skadan. Till exempel, om du och en annan passagerare är inblandade i en olycka och din PWC är förstörd, kan du lämna in ett krav hos ditt försäkringsbolag för dina medicinska kostnader och byte av din vattenskoter.

När du väl har betalat din självrisk baseras summan pengar du får på dina medicinska räkningar och mängden skada du är täckt för.

I den motsatta typen av scenario där du orsakar olyckan, kan den andra parten lämna in ett skadeståndsanspråk till ditt försäkringsbolag. Din försäkring skulle betala den eller de andra personens kostnader för fysiska skador och egendomsskador. Det finns möjlighet att det också kan betala dina rättegångskostnader om du ställs inför domstol.

  Varför dör Kokanee efter lek?

Återigen, kom ihåg att mängden tillgänglig täckning beror på mängden täckning som du köper. Enligt min mening är ju mer täckning du köper bättre eftersom PWC-olyckor inträffar varje dag. I slutet av dagen är det bättre att ha mer täckning än mindre.

Vad täcker PWC-försäkringen?

Beroende på detaljerna i försäkringen du köper täcker PWC-försäkringen:

 • Fysisk skada på din vattenskoter
 • Skada på egendom du orsakar (någons brygga, båt, vattenskoter, etc.)
 • Kroppsskada eller dödsfall du är ansvarig för
 • Dina skador orsakade av en olycka av en oförsäkrad båtförare
 • Vattensportsansvar för en wakeboardåkare/skidåkare/etc. som du bogserar
 • Medicinska betalningar
 • Vrakborttagning eller bogsering
 • Täckning för personlig egendom
 • Tillbehörsförsäkring för förnödenheter och personliga saker ombord
 • PWC trailer täckning

I de flesta fall kan du anpassa din försäkring genom att öka försäkringsbeloppet eller genom att lägga till ytterligare rekommendationer.

Om något går fel på vattnet kan du känna dig säker på att din PWC-försäkring kommer att ha din rygg. Från att placera din vattenskoter på släpet till att använda den i vattnet, täcker PWC-försäkringen alla olyckor som kan inträffa.

När man tittar på helheten är det ingen stor sak att betala några hundra dollar per år jämfört med att behöva betala tusentals dollar upp till hela sin livsbesparing i skadestånd när en olycka är framme.

Din vattenskoter är inte bara en leksak som du får i en McDonald’s Happy Meal. Det är en stor investering som kan ge dig oändligt roligt om du tar hand om det. En del av att ta hand om det är att köpa en försäkring om något skulle gå fel med den.

Viktigare än vattenskotern i sig är din säkerhet och säkerheten för de människor som är ute på vattnet med dig. Om du skulle råka ut för en olycka skulle du vilja veta att du kunde få all den vård du behövde utan att behöva oroa dig för att gå i konkurs.

Måste man ha en PWC-försäkring?

Huruvida det krävs att ha försäkring för din vattenskoter beror på din delstats krav. Många stater kräver ansvarsförsäkring för att täcka ditt juridiska ansvar om du skadar någon eller något. I allmänhet krävs ingen båtförsäkring och vattenskoterförsäkring men rekommenderas starkt.

Det är bäst att kontrollera dina lagar om PWC-försäkringskrav där du bor så att du kan vara säker på att du följer lagen.

Utah och Arkansas har några lagar förknippade med ansvarsförsäkring vid drift av PWC. För att läsa mer om begränsningarna kan du läsa den här artikeln här.

Om du finansierade köpet av din vattenskoter kommer din långivare med största sannolikhet att få dig att köpa en heltäckande PWC-försäkring. Ett annat fall du kan behöva köpa en försäkring är om du dockar din vattenskoter i en marina.

Innan du hyr en vattenskoter, se till att ägaren till uthyrningsbutiken har en försäkring på vattenskotrarna så att det ifall något händer är täckt. Det krävs i USA att alla PWC-uthyrningsbutiker är täckta med försäkring till största möjliga ansvar.

  De bästa bågskyttebanorna i landet

För att ta reda på vad de specifika kraven är i ditt tillstånd bör du kontakta en lokal oberoende agent med dina frågor. Enligt min åsikt bör du alltid ha PWC-försäkring oavsett kravet i din stat. Det är mer sannolikt att olyckor händer än inte, och du vill skydda dig själv och de som är på vattnet med dig.

Hur mycket PWC-försäkring behöver jag egentligen?

Storleken på försäkringsskyddet du behöver baseras på din vattenskoter. Det beror på vilka hästkrafter och andra prylar din vattenskoter har.

För att välja hur mycket PWC-täckning du ska köpa, överväg dessa riktlinjer:

 • Överväg att köpa den maximala ansvarsskyddet (till exempel 500 000 USD)
 • Betala för det högsta beloppet för medicinska betalningar (detta är vanligtvis runt 10 000 USD)
 • Köp ”ersättningskostnadstäckning” för din vattenskoter om den skulle vara sammanlagd i en olycka
 • Överväg att köpa täckning för din personliga egendom ombord (vanligtvis runt 5 000 USD)
 • Prata med en agent om lämplig mängd omfattande täckning, skadegörelsetäckning, täckning av bränslespill, bogsering och vrakskydd och vägassistans

Vad täcks inte av vattenskoterförsäkringen?

Det finns några fall där PWC-försäkringsbolag inte täcker dig:

 • En vattenskoter som har modifierats för att förbättra hastigheten och/eller prestandan
 • När du kör en vattenskoter efter mörkrets inbrott (skymning till gryning)
 • Att köra vattenskoter när du inte har ett giltigt säkerhetscertifikat för båtförare

Du kommer att vilja se till att läsa mellan raderna på din försäkring så att du kan veta vad du kan göra för att täckas och vad du inte kan göra. Vissa försäkringar täcker de som följer med dig på vattenskotern, men vissa gör det inte. Se till att ta dessa frågor med dig till din agent så att du kan vara medveten.

Vilken vattenskoterförsäkring ska jag använda?

Detta beror på vem din nuvarande försäkringsgivare är. Det är en smart idé att leta runt och hitta bra erbjudanden från andra leverantörer eftersom detta hjälper dig att kombinera dina andra policyer. Återigen är det många faktorer som kommer att påverka hur mycket försäkringen blir. Leta alltid runt och se vem som kan ge dig de bästa priserna.

Det finns många alternativ där ute när det kommer till PWC-försäkringsleverantörer. Innan du bestämmer dig för vilken du ska använda bör du be om offerter med information om din vattenskoter. Vissa leverantörer ger dig rabatt om du har gått en säkerhetskurs för vattenskoter online och klarar provet.

Det bästa sättet att få det bästa erbjudandet är att kontrollera med flera försäkringsagenter/byråer.

Du bör också tänka på hur du gillar att använda din vattenskoter; om du gillar att köra supersnabbt och göra galna stunts måste du köpa mer försäkring. Men om du har små barn och du bara tar din vattenskoter ut på långsamma turer, kanske du inte behöver köpa det maximala ansvaret.

När är bästa tiden att köpa PWC-försäkring?

Till skillnad från båtbranschen främjar inte försäkringsbranschen lägre priser under lågsäsong. Detta innebär att när som helst är en bra tid att köpa försäkring för din vattenskoter. Att shoppa runt är det smartaste du kan göra för att hitta de bästa priserna.

  Ska jag flyga fisk när det regnar?

Den bästa tiden att köpa försäkring är innan du råkar ut för en olycka. Det är verkligen bättre att vara säker än att vara ledsen.

Vad är en paraplyansvarsförsäkring?

En paraplyansvarsförsäkring är ytterligare ansvarsskydd för att betala för kroppsskador, skador, juridiska avgifter etc. som ligger utanför gränserna för din PWC-ansvarsförsäkring.

Det finns fall då den felande föraren kan stämmas och hållas ansvarig även efter att försäkringsskyddet är maxat. I det här fallet kan domstolen lägga beslag på dina tillgångar för att betala utdömda skadestånd, inklusive dina framtida inkomster.

Det är då paraplypolicyn kommer in. Denna policy skyddar dina tillgångar mot extra kostnader från skada och juridiska avgifter. En paraplypolicy tar upp kostnaden utöver vad den vanliga PWC-försäkringen täcker.

Vissa människor skulle vilja ha ett extra lager av säkerhet ifall de blir stämd för skador på andras egendom eller skador. Premien för en paraplyförsäkring kan bli billigare om du köper försäkringen från samma försäkringsbolag som du köpte din PWC-försäkring av.

Hur en oberoende försäkringsombud kan hjälpa dig

I ett pålitligt valnätverk kan du prata med en oberoende försäkringsagent som hjälper dig att få en offert för en ny försäkring, en förnyelse eller tilläggs- eller paraplypolicy. De kommer att erbjuda dig PWC-försäkringar, professionell rådgivning och personlig service. De kan ge dig täckning från de bästa försäkringsbolagen för vattenskoter där ute.

En oberoende agent kan till och med handla för de bästa priserna för din räkning. Gå till denna webbplats för att hitta rätt agent för dig.

Försäkring är ett stort val, och du behöver inte göra det på egen hand. Det är bättre att ha hjälp av de som vet vad de gör och har erfarenhet av försäkringar. En lokal agent kommer att känna till försäkringskraven i din stat och kan svara på alla dina frågor.

Det viktigaste en agent kan göra är att hjälpa dig hitta de mest överkomliga priserna för PWC-försäkring.

Om du ännu inte har köpt en vattenskoter skulle jag rekommendera att du pratar med en agent och berättar vad din budget är så att de kan hjälpa dig hitta den vattenskoter som du har råd att försäkra. Det kan vara svårt att veta hur mycket en vattenskoter kommer att kosta dig i slutet av dagen, men en agent kan hjälpa dig att veta de beräknade kostnaderna. Detta inkluderar priset på vattenskotern tillsammans med dess försäkring.

Det är bättre att veta vad du ger dig in på innan du fattar ett beslut själv. Innan du väljer om du ska köpa en försäkring för din vattenskoter eller inte så skulle jag överväga för- och nackdelarna med försäkringen. Ja, du kommer att behöva betala några hundra dollar per år på det, men precis som du har hemförsäkring och bilförsäkring är din vattenskoter något av stort värde för dig.